Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חישוב עלויות ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני קצת מבולבל לגבי דרך החישוב הנכונה של עלות רכב בליסינג:

מחיר הרכב: 79,900

שווי שימוש מוערך: 1,981

מחיר חודשי: 2,415

לפי ההסבר שקיבלתי החברה אמורה להוסיף לי לברוטו את שווי השימוש המוערך ואז להוריד לי מה מהברוטו את המחיר החודשי.

לא הצלחתי להבין מהמחשבונים שמופיעים באינטרנט האם הם כוללים את החישוב הזה וגם לא נתקלתי שם במושג ״שווי שימוש מוערך״.

אני מבין כמובן שזה תלוי בברוטו שלי אבל אם מישהו יוכל להאיר את עיניי ולהסביר איך לחשב את זה אני אשמח.

תודה :-)

פורסם
אם השכר שלך הוא x, הרי שתקבל מהיום x-2415 ש"ח, אבל תשלם מס כאילו קיבלת x-2415+1981שח.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ופה מתחילים החישובים להסתבך.

מורידים לך מהברוטו 2415 ש"ח עבור הרכב וזה אומר שכל התשלומים שמחושבים לפי הברוטו יקטנו, למשל השתתפות המעביד בקרן הפנסיה או בביטוח המנהלים, קרן השתלמות וכו. רק כדי להדגיש, השווי למס 1981 ש"ח שמוסיפים לך חזרה לברוטו זה רק לצרכי מס ולא נלקח בחשבון לחישובי הפנסיה וכו.

בנוסף אתה מפסיד תשלומים אחרים שמגיעים לך כמו הוצאות נסיעה וכו, אבל גם זה כאמור רק קצה המזלג.

תוסיף על זה בלבולי מח שקשורים לרכבי ליסינג כגון התחייבות קשיחה להחזיק 3 שנים ברכב, עם קנס מכובד מאד אם אתה יוצא לפני הזמן.

ועוד דבר שצריך להבין שחוזה ליסינג זה חוזה משולש בינך לבין המעסיק לבין חברת הליסינג, ואתה החוליה החלשה במשולש הזה.

כבר היה מקרה שעובד חוייב בתשלום מלא עבור רכב ליסינג שנגנב (חברות הליסינג לא נוהגות לבטח את הרכבים, נגד העובד הוגשה תביעה, נפסק שעל העובד לשלם תשלום מלא בגין שווי הרכב לחברת הליסינג).

לדעתי היום עדיף בהרבה לקנות רכב בצורה עצמאית, אם חשקה נפשך ברכב קטן יש לך רכבים חדשים שמחירם מתחיל ב 50K שקלים.

• תוכן חדש...