Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב טוב

מנסה לאתר פסק דין שחברת ביטוח כלשהיא התנערה מהמבוטח שנהג ברכב אספנות בימים א-ה ועשה תאונה.

תודה על העזרה.

.רכב אספנות- רכב מעל גיל 30 שנה

חל איסור לנהוג בו בשעות 7 בבוקר עד 9 בבוקר ימים א עד ה.

הטענה היא כי אין ביטוח חובה \ צד ג' מופעל בשעות אלו.

אני מחפש הוכחה שאכן העניין עומד בבית המשפט

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

נתקלתי בעבר בפסק דין בנושא, שאם זכור לי נכון חייב את חברת הביטוח לשלם, בטענה שאי מילוי המגבלה הוא לא זה שגרם לתאונה.

אבל לצערי לא הצלחתי לאתר אותו.

פורסם

לא מצאתי פס"ד בנדון

אבל

מחירי הביטוח לרכב אספנות זולים משמעותית מהסיבה שלא נוסעים בהם רבות, בין השאר גם בין השעות המצויינות הללו, דבר שגורם לכך שרוב בעלי רכב האספנות לא הופכים אותו לדיילי שלהם.

לא הייתי מקיש מכאן למצב בו הרכב למשל לא עבר רישוי שנתי ועשה תאונה, שם חברות הביטוח משלמות תוך חריקת שיניים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כבעלים של רכב אספנות מעל שנה וחצי אני ממש יוצא נגד אלו שנוסעים בשעות האסורות ופוגועות בציבור האספנים.

אבל רובם ככולם שנוסים כרגיל אומרים לי, אחי, סתום תפה. שתראה לנו פסק דין שחייב בעל רכב אספנות שנסע במודע ובכוונה בשעות האסורות,קרי 7 בבוקר עד 9, וחוייב לשלם הכל מכיסו, כי הביטוח טען שאין ביטוח. אז נפסיק לנסוע.

כמו שאני נרואה את זה, החוקים שמחוקקים לא שווים את הנייר שעליהם הם מודפסים.

סע בלי טסט? הביטוח ישלם.

סע ברכב אספנות בשעות האסורות ותעשה תאונה באשמתך- הביטוח ישלם.

נראה כאילו עושים נו נו נו במדינה הזאת ובמבחן המציאות, זוכה הפושע

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לעניות דעתי המצב זהה לביטוח לציבור הדתי שאינו תקף בשבת. ובמקרים דנן יש פסקי דין לטובת חברות ביטוח. מה גם שברשיון רכב אספנות מצויין במפורש שאסור לנהוג בו בשעות 7-9 בימי חול. להבדיל ממצב של חוסר טסט ,שם יש הרבה "משחק" של "לא ידעתי, לא זכרתי וכו'".

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
כבעלים של רכב אספנות מעל שנה וחצי אני ממש יוצא נגד אלו שנוסעים בשעות האסורות ופוגועות בציבור האספנים.

אבל רובם ככולם שנוסים כרגיל אומרים לי, אחי, סתום תפה. שתראה לנו פסק דין שחייב בעל רכב אספנות שנסע במודע ובכוונה בשעות האסורות,קרי 7 בבוקר עד 9, וחוייב לשלם הכל מכיסו, כי הביטוח טען שאין ביטוח. אז נפסיק לנסוע.

כמו שאני נרואה את זה, החוקים שמחוקקים לא שווים את הנייר שעליהם הם מודפסים.

סע בלי טסט? הביטוח ישלם.

סע ברכב אספנות בשעות האסורות ותעשה תאונה באשמתך- הביטוח ישלם.

נראה כאילו עושים נו נו נו במדינה הזאת ובמבחן המציאות, זוכה הפושע

אתה בא בטענות לחברת הביטוח שמשלמת למי שנוסע שלא בשעות המותרות? חברת הביטוח לא מתפקידה לאכוף את החוק הזה, את התלונות שלך תפנה למשטרת ישראל.

באותה נשימה חברת הביטוח משלמת גם למי שעשה תאונה בעקבות מהירות מופרזת או נהיגה בשכרות.

פורסם

אם אתה חושב לרגע שחברת ביטוח תשלם למי שלא עמד בתנאי הפוליסה, אתה טועה. ואני מדבר מניסיון של טיפול במאות תיקים מול חברות ביטוח

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

פורסם

אבל לא על זה מדובר,לפותח השרשור מפריע [לא כל כך ברור לי למה] שיש אנשים שנוסעים ברכבי אספנות בשעות שאסור להם להתנייד עם הרכב ומגלגל את האחריות לאכיפה על חברות הביטוח.

זה לא מתפקידן לאכוף את זה וזה לא משנה אם הן ישלמו במקרה של תאונה או לא, האכיפה צריכה להתבצע על ידי משטרת ישראל.

וסתם בשביל הדוגמא, לפני כשנה עשיתי תאונת דרכים כשאני בלי רישיון נהיגה בתוקף במשך 3 חודשים [לא שמתי לב שהוא פג תוקף] ולא עשו לי על זה בעיות, חידשתי אותו 3 שעות אחרי התאונה כששוטר שהגיע לזירה הודיע לי שהרישיון שלי שלא בתוקף.

פורסם

אי חידוש רשיון נהיגה היא טכני לגמרי. תשלום. נהג ששכח לשלם לא הופך בזאת לבלתי כשיר לנהיגה.

אי ביצוע טסט הוא טכני למחצה, "אפור". מצד אחד הרכב היה "כשיר" לנהיגה יום לפני פקיעת הטסט, כנראה לא הופך למסוכן למחרת, ומצד שני המחוקק קבע את תדירות הבדיקה הנדרשת, ואיחור משמעותי יכול להעלות את הסיכוי לתקלה בטיחותית סמויה.

נסיעה בשעות האסורות היא עבירה במודע ובבחירה על תקנה. אני מוכן לסלוח לרכב אספנות שהתעכב בדרך וב 7:05 עדיין נוהג, אבל רכב אספנות על הכביש בשעה 8:00 הוא זלזול.

הערה אחרונה - בהעדר אכיפה (אין מילה יותר טובה לתאר את המצב הכבישים), מכון הטסטים הוא זה ש"אוכף" ביטוח (לא תעבור טסט בלעדייו) ואיום העדר הכיסוי הביטוחי הוא זה שיכול ל"לאכוף" את מגבלת שעות הנסיעה.

:turn-l:
פורסם

אתה דווקא מחזק את הטענה שאתה מנסה להפריך. מכון הטסטים הוא ממש לא זה שאוכף ביטוח, זו פשוט דרישה מוקדמת לביצוע הטסט. אתה לא נענש אם אתה מגיע למכון ללא ביטוח. נהיגה עם ביטוח תקף נאכפת ע״י המשטרה.

באותה צורה, התקנה על נסיעה בין 7-9 נאכפת ע״י המשטרה ולא דרך הביטוח.

ד״א, גם נהיגה ללא טסט היא עבירה במודע ובבחירה על תקנה.

פורסם (נערך)

ב-10 השנים האחרונות לא נעצרתי על ידי משטרה אפילו פעם אחת, גם לא לבדיקת רשיונות. בפעם האחרונה שנעצרתי לבדיקת רשיונות, לפני עשור, בדקו רשיון נהיגה בלבד, לא רשיונות רכב או ביטוח. לעומת זאת במכון הטסטים ביקרתי בכל שנה. ככה שמי שאוכף בפועל ביטוח חובה הוא מכון הטסטים. ביטוח בתוקף לא באמת קשור למעבר טסט. טסט בודק את תקינות הרכב.

נהיגה ללא טסט עלולה להיות בהחלט עבירה שלא במודע (ע"ע דואר ישראל).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם (נערך)

שוב,יש לך בלבול בקשר להגדרה של ״אכיפה״. בהקשר של עבירות תנועה, ״אכיפה החוק״ משמעותה זיהוי של עבירה וענישה (או הפניה לסמכות עליונה לענישה - כמו בית משפט). אם אני מגיע למכון טסטים ללא טסט, אין שום אלמנט של ענישה. פשוט לא יקבלו אותי כי חסרה לי דרישה מוקדמת. בדיוק כמו שאם תרצה להתקבל לתואר ברפואה לא ״תוענש״ על כך שאין לך פסיכומטרי מספיק גבוה אלא פשוט לא תתקבל ללימודים (לא אתה ספציפית, כן? אין לי מושג מה הפסיכומטרי שלך :-)).

לגבי הטענה שהאכיפה בארץ לא מספקת - עם זה קשה שלא להסכים, ולא רק בהקשר של 7-9 וטסט.

לגבי הטענה שנהיגה ללא טסט יכולה להיות עבירה שלא במודע - נו, באמת... אז לשכוח טסט זה רלוונטי, אבל לשכוח את ההגבלה על רכב אספנות, או אפילו סתם מה השעה, לא?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אין לי שום בלבול, וברור לי מהם תפקידי המשטרה. הנקודה שלי, שהבנת היטב, היא שבמצב חוסר התפקוד של המשטרה, ה"אכיפה" בפועל נעשית על ידי אחרים.

פורסם

והנקודה שלי, שכנראה לא הובנה, היא שהשימוש שלך במושג ״אכיפה״ הוא לא במקום, מכיוון שמושג אכיפת החוק כולל בתוכו שני מרכיבים: זיהוי הפרת החוק וענישה. במה שאתה מכנה ״אכיפה״, חסר רכיב הענישה.

פורסם (נערך)

אכיפה איננה ענישה, אלא הבאה לידי ביצוע החוק. כמובן שענישה, וליתר דיוק עצם האפשרות של ענישה במקרה של הפרת החוק, עשויה להביא לעמידה בחוק.

השוטר שעומד בצומת, בסוף פקק לפנייה ימינה, מוכן לעצור את אלו שידחפו ולא יעמדו בתור, אוכף את החוק, גם אם בסוף המשמרת לא כתב אפילו דו"ח אחד.

כל סנקציה אפקטיבית אחרת שננקטת במקרה של אי עמידה בחוק, גם היא אכיפה.

ולא במקרה כתבתי אכיפה במקרה של המשטרה ו"אכיפה" במקרים האחרים, שאכיפה איננה מתפקידם.

Capture.JPG

https://milog.co.il/%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%94

(מיציתי)

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • תוכן חדש...