Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקבוק פרו למפתח מתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בiOS המצב יותר טוב משמעותית. אין בכלל מה להשוות

אני לא מבין איך הבנת אחרת.

בשוטף - חוץ מדברים מסוימים - אני עובד 90% עם הסימולטור, בעוד חברי שמפתחים על אנדרואיד עובדים כנראה 80% על מכשיר אמיתי.

(וזה על פרוייקטים גדולים מאוד שמשרתים מליונים על מליונים יומית והרבה יותר מזה חודשית)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

^התכוונתי לאמולטור של אנדרואיד. הבנתי שהוא עובד על הפנים גם במאק.

עדכון:

טוב, אחרי שכבר רציתי לרכוש מהחנות שפרסמתי כאן בשרשרור וחיכיתי ליום שישי בשביל לנסוע לשם, החלטתי לבדוק אם בכלל קיימים מאקים במלאי שלא אסע מחר סתם. מסתבר שהמחיר הוא רק למזמינים והספקה תוך 14 ימי עסקים. גם הביקורות בפייס על החנות הזו לא משהו, אז החלטתי לוותר.

היו גם כמה הצעות טובות בה"פ, אבל אין לי אפשרות לשלם מחיר מלא במזומן כרגע. ממשיך לחפש מקבוק פרו במחיר נורמלי מחנות אמינה.

אם מישהו רואה/שומע משהו בסגנון, אנא דווחו כאן...

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

רוצה לתת את השנקל שלי

לי גם כן יש MBP, כבר קצת פחות משנה (דגם אמצע 2015), 128 ג'יגה.

לגבי כמות הזכרון - אני ללא הרבה דברים (אנדרואיד סטודיו, XCODE, אופיס ועוד כמה שטויות, אבל מה שבטוח זה שאין אזכור לקבצים גדולים על המחשב) ויש "רק" 75 ג'יגה פנוי.

כרגע אני לא בשימוש שוטף איתו, אבל אני חושב שמה שיעצבן בעתיד זה המחשבה כל הזמן על מקום פנוי.

מה שאני עשיתי שהיה הרבה יותר זול מלקנות את גירסת ה 256 (קניתי גם כן במבצע שהיה בבאג) זה קניתי SSD חיצוני של 256 ג'יגה ועליו התקנתי חלונות ומתי שאני צריך חלונות מריץ ב DUAL BOOT (קצת מסורבל, אבל לרוב אני לא מרגיש צורך לעבור לווינדוס, כי לרוב אני משתמש בנייח שלי).

כמובן שגם רכשתי כרטיס MICRO SD של 128 ג'יגה (פורסם באיזה שרשור בפורום) עם מתאם גדול יותר שמתאים בדיוק בגודל.

בקיצור אחרי החפירה - אני בעצמי עדיין לא החלטתי אם היה שווה לקנות את המחשב עם 128 ג'יגה או להשקיע עוד טיפה ולקנות 256. המחשבה הייתה דומה, לא הייתי יכול להוציא בערך 7K (וגם זה היה חריגה מ-ה 4K שתכננתי להוציא) על גירסת ה 256 וזה היה עוד שהייתי סטודנט (לא שעכשיו המצב הכלכלי הרבה יותר טוב :lol:).

אם כל הרצון שלך זה לפתח לאייפון, אני היום במחשבה שניה הייתי לוקח MAC MINI (שמשמעותית זול יותר) ועובד עליו. אני קניתי אותו כי הייתי צריך מחשב נייד קליל יותר (כל התואר הייתי עם מחשב סופר על ישן ששוקל כמעט 3 קילו, לא היה פשוט) ובגלל שבמילא במחיר שקניתי אותו ההפרש מהמחשבים הקלילים הטובים לא היה גדול, החלטתי לקנות "2 במחיר 1 וחצי" :roll:

פורסם

מק מיני עם ssd באמת זול משמעותית?

כי בלי ssd זה, בניסוח עדין, מוצר איום ונורא ואיטי ברמה מזעזעת, מנסיון עגום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת - תמיד כשהסתכלתי - המק מיני הנבלות האלו שמרו על המחיר שלהם ביד 2 כמו זהב...

במיוחד כשפה המוצר באמת לא התקדם יותר מדי מאז 2012 (ואפילו החדשים החלשים - ה1.4 - שהם למעשה מקבוק אייר ולא מעבד שולחני - חלשים יותר מהישנים יותר - אבל זולים יותר כחדשים)

That said

חדש (הדגם החלש) עולה פה 500 דולר והדגם ביניים 700.

וכמו שאמרתי - אין בעיה לקנות אחד מ2012 ומעלה ולשדרג זיכרון וSSD (בחלק מהדגמים החדשים זה פחות פשוט כמה שאני זוכר) ולהשתמש בו.

עם זאת - אני תמיד העדפתי ניידים.

בלי SSD - לא לקנות שום מחשב היום.

ובטח לא מק (לא משנה מאיזה סוג).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לאחר עבודה עם *המון* לפטופים, כמעט מכל סוג, ובמשך כמה שנים, ולי באופן אישי יש את ה dell xps 12 דור קודם, המסקנה היא ש macbook הוא הלפטופ הטוב ביותר by far מכל האחרים... לי מעולם לא היה מחשב של apple, סביר להניח שבעתיד יהיה.

ההפרש במחיר שווה את זה, הוצאה חד פעמית של 5 שנים בערך, בניגוד למחשבי windows שמתים תוך 2-3 שנים של עבודה אינטסיבית, אם לא מתים אז מייצרים בלאי רציני.

מי שעובד הרבה עם קוד ועם סביבת web, בקיצור מפתחים, אז רק לינוקס או OS. מחשבי windows 10 פשוט פח לעומתם מבחינת חווית השימוש והנוחות.

מחזק את הנאמר לעיל. גם אני, עד שעברתי למק, לא הבנתי במה מדובר. היום קשה לי לדמיין את עצמי חוזר למחשב מבוסס ווינדוס. ואני עוסק בעיקר במחקר, למי שממש מפתח - בכל שפה שהיא לא C# - ההבדל מורגש עוד יותר. לרוב הספריות שאני מוריד ומשתמש בהן ביום-יום (לפיית׳ון), המאסטר ממומש ללינוקס ולפעמים יש איזו גרסה צדדית לווינדוס שלא תמיד נתמכת.

לגבי מערכת ההפעלה עצמה - מניסיוני, אם תיקח שני מחשבים בעלי אותו מפרט, אחד עם ווינדוס והשני OS X - אתה תרגיש הבדל משמעותי לטובת ה-OS X. איכשהו למחשבים עם ווינדוס יש את הנטייה להאט משמעותית (״להתעייף״) די מהר עם הזמן, ובמק אתה בקושי מרגיש את זה. זה פלוס רציני בעיני של מערכת ההפעלה של אפל.

מה שכן - הם באמת מאוד יקרים, עד לנקודה שברגע הקניה אתה בספק אם זה ישתלם לך. מודה ומתוודה, גם ה-MBP הנוכחי שלי לא נקנה מכספי הפרטי.

ממליץ בחום על דיסק של לפחות 256GB.

פורסם

לגבי מערכת ההפעלה עצמה - מניסיוני, אם תיקח שני מחשבים בעלי אותו מפרט, אחד עם ווינדוס והשני OS X - אתה תרגיש הבדל משמעותי לטובת ה-OS X.

לא רק במפרט זהה.

היה לי מקבוק פרו 13" מהדגם הבכיר לתקופה של כמה חודשים, הוחלף בלנובו שעל הנייר חזק משמעותית - מאיץ גרפי ייעודי, יותר RAM, מעבד חזק יותר, מסך ברזולוציה גבוהה יותר - ההבדל בביצועים לא מורגש למעט ברנדורי 3D ארוכים, שם המק היה מחרחר במאמץ ומרתיח את עצמו למוות.

מבחינת חווית שימוש - לא באותו איזור חיוג בכלל. הטאצ'פד של הלנובו לא שמיש בכלל (כבוי לחלוטין אצלי, רק מפריע) לעומת המשטח המצויין של המק. זמן סוללה של שעה וחצי ביום יפה בלנובו לעומת יום עבודה שלם במק (הייתי יוצא איתו לעבודה בלי מטען, חוזר הביתה עם 40% אחרי יום עבודה מלא כולל חיבור לרשת), ועד הדברים הקטנים כמו צורת המטען, שבמק נגלל לקוביה קטנה ואלגנטית ובלנובו מדובר בלבנה מלאת כבלים שמסתבכים ונקשרים בלי סוף.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אכן. בנקודה הזאת אפל וגוגל יישרו קו,

אצל שתיהן אתה יכול לפתח ולבדוק במכשיר הפרטי שלך ללא עלות. רוצה חנות? שלם. פעם בגוגל לא עלה כלום, היום זה 50 לשנה, כמו אפל. לא פראיירים.

אה? מאיפה המצאת את זה? בגוגל זה עדיין 25$ לכל החיים

פורסם

האם כמות זיכרון זו מספיקה להתקנה של מערכות הפעלה (מקורית + וינדוס) וסביבות פיתוח אנדרואיד ios ו-vs?

האם יש לאפל ענן כלשהו או פתרון אחר לבעיית הזכרון?

יש לי את הנל על מקבוק פרו מדור שקודם לזה האחרון עם 512 גיגה

כמו שכתבו לפני המחשב מעולה ועובד חלק והוא גם אחד ממחשבי הווינדוס הטובים שעבדתי איתם

ה disk utility מראה שאני משתמש ב 200 גיגה ככה שפחות מזה כנראה יהיה מאד גבולי

לגבי המחיר אני לא יכול לשפוט כי את שלי רכש מקום העבודה אחרי שפשוט בחרתי את זה היקר ביותר, והמחירים הם מחירי צפון אירופה לא ישראל

פורסם
אה? מאיפה המצאת את זה? בגוגל זה עדיין 25$ לכל החיים

בגללך הלכתי לפשפש בחשבוניות

והגעתי למסקנה שאני חמור סנילי שצריך לישון על האף.

אתה כמובן צודק, מתנצל על הטעות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מק מיני עם ssd באמת זול משמעותית?

כי בלי ssd זה, בניסוח עדין, מוצר איום ונורא ואיטי ברמה מזעזעת, מנסיון עגום.

רוצה לציין שהעצה שלי לגבי המק מיני היא בהנחה ולא מדובר בזה שהמחשב יהפוך להיות ראשי.

אצלי המקבוק אינו המחשב הראשי, ולא רואה סיבה שהוא יהיה המחשב הראשי שלי (תמיד העדפתי נייחים על פני ניידים).

אם המטרה שלי הייתה נטו פיתוח ל IOS, אני הייתי מעדיף לקנות מק מיני במחיר זול יותר מאשר MBP.

אבל - כמו שהזכרתי אני בכל מקרה רציתי לקנות מחשב נייד קליל, ובמקרה שלי גם ידעתי שארצה לפתח ל IOS אז רכשתי כבר את ה MBP.

אם המטרה של פותח השרשור היא מחשב נטו בשביל פיתוח ל IOS, הייתי שוקל את מה שהצעתי (כמובן שאם הוא לא היה קצר קצת בתקציב אז הייתי אומר שיקנה את ה MBP, אבל במקרה שכן חושבים על התקציב לדעתי אפשר לנסות למצוא חלופות).

פורסם
אם המטרה שלי הייתה נטו פיתוח ל IOS, אני הייתי מעדיף לקנות מק מיני במחיר זול יותר מאשר MBP.
המטרה היא קודם כל מחשב נייד חדש לעבודה. רצוי מאוד שיהיה קל (הליכה של שעה נטו במצטבר ליום + שימוש בתחבורה ציבורית).

כרגע לא מפתח IOS אבל יש תכנון ורצון להתחיל בטווח הקרוב. כך שמחשב נייח זה לא מה שאני מחפש (ויש לי אחד שולחני בבית למשחקים בעיקר).

עדכון מהשטח:

ביקרתי היום ב-IDIGITAL, יש להם כרגע מבצעים על כל המאקים לרגל תחילת שנת הלימודים. מי שלא סטודנט זכאי ל-12% הנחה, אבל המקבוק הכי זול עולה שם 6999 שח, כך שגם ההנחה לא בדיוק עוזרת למחיר להיות שפוי יותר. :|

פורסם

אתה לא מכיר איזה סטודנט שיסדר לך הנחה?

אני הייתי בודק אופציה של יד שנייה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...