Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מגיע אליך בנאדם לראיון ובקו"ח שלו כתוב שהעבודה האחרונה שלו הייתה ב2014, אתה תשאל אותו למה לא עבד שנתיים, והוא יענה לך "לא עבדתי, סיבות אישיות". אתה מקבל אותו? (בהנחה שחוץ מהתעלומה הזאת הכל לכאורה תקין איתו)

כן.

אתה לא יודע מה הסיבות האישיות. אולי בזמן הזה התגלה אצלו סרטן, והוא עבר טיפולים רפואיים בשנים האלה.

אולי עבר תאונה קשה.

אולי התמודד עם דיכאון.

אולי התמודד עם מות בן משפחה מאוד קרוב.

אולי הרבה דברים.

אם הכל תקין איתו, אין סיבה להתייחס לזה.

הדבר היחיד שהייתי בודק, זה אם הוא לא מסתיר עבר פלילי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בלי קשר לעבודה בטחונית כזו או אחרת, ההבדלים בין בוגרי צבא, במיוחד בין בוגרי יחידות העילית, הוא גדול מאוד לעומת אלו שלא שירתו בצה"ל.

אני לא יודע מה הרקע התעסוקתי של יושבי הפורום הכל יודע, אבל מניסיוני, שהוא לא קטן כלל, ההבדלים עצומים.

ההבדלים באים לידי ביטוי בדבקות במטרה, בתעוזה, בעמידה בלחצים איומים, ברעות, בעבודת צוות וכיוצ"ב.

איזה עובד יכול להיות טוב יותר ממפק"צ בשייטת שלקח 5 לוחמים אחריו מעבר לגבול, למשך יומיים לפחות?

זו הסיבה שכל העובדים שלי היום היו קצינים או לוחמים ביחידות מובחרות.

חלק ממשתתפי הפורום מכיר אותם אישית.

ואולי אתה מבלבל בין סיבה לתוצאה?

וחוץ מזה, אני נורא מעריך אותך, את הכתיבה שלך ואת הדעות שלך, אבל במקרה הספציפי הזה, יש בזה מאצ׳ויאזם מוגזם שנורא נפוץ בחברה הישראלי, אבל לא בהכרח רלוונטי ליומיום. אני לא חושב שכדי לנהל צוות פיתוח בחברה תוכנה (ועשיתי את זה גם במקומות מאוד לחוצים) אתה צריך ניסיון מוכח בהובלת צוות מעבר לגבול. לצרוך העניין, אני מודה שאני כנראה לא הייתי עומד בלחץ של זה, כמו שאני מכיר את עצמי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ניר, הכל לגיטימי. זה לא נכון תמיד! זה נכון עבורך.

במקרה ישבתי בריאיון של יוצא יחידת עילית. וואלה תשמע, הוא היה הבנאדם הכי מערכתי ביקום. רובוט מהלך. הדבר האחרון שהיינו צריכים.

לא אומר שהוא בנאדם רע, הוא פשוט לא התאים. לך אולי הוא יתאים פיקס כי אתה צריך עובדים עם תכונות מסוימות.

אתה רואה לאן אני חותר עם זה?

כנ"ל במקרה שלך, הם פשוט מתאימים למקצוע שאתה נותן להם. באותה מידה אתה יכול למצוא מישהו שאינו יוצא יחידת עילית ויהיה עובד יותר טוב [אתה לעולם לא תדע כי אין לך איך לבדוק את זה ברמה משכנעת] ויכול להיות שיש מישהו אחר שכן יוצא יחידה עילית ולא יהיה עובד טוב כמו הנוכחי שלך.

זה לא שחור ולבן. מה שמתאים לך לא מתאים לאחר. אתה ממשיך כי עובד לך. אני שמח!

בגלל זה אני אומר שראוי לאמוד אנשים ולא הישגים צבאיים.

הרי אתה לא מקבל אותם כי הם יוצאי יחידות עילית נכון? יש עוד משתנים?

אם שירות ביחידה עילית מקנה כלים שאתה מכיר, נהדר. הוא מקנה גם חסרונות למקצועות אחרים. קורה. ואולי על אף היתרונות יש מישהו שיותר מתאים מבחינה מקצועית, אופי, דברים אחרים. שוב. יש חוק, וחוק קובע שאסור להפלות. מי שמפלה, פשוט אדם מאכזב.

בצורה דומה, למה שתפסול מישהו שיש לו סיבה [מוצדקת או לא, אתה לא אמור לדעת] לא לעשות צבא? מה זה מעניין אותך? באמת אני שואל.

אם הוא מגיע בזמן, אם הוא טוב מקצועית, אם הוא שקדן וחרוץ, למה שלא יקבל הזדמנות?

הרי רוב האנשים לא יוצאי יחידות עילית. ועדיין יש בעולם הזה עובדים טובים.

לא יודע את מי ראיינת ולאיזה תפקיד הוא מיועד.

לגבי החוק, זכותי המלאה לבחור את העובדים שלי. אני לא חייב לאף אחד שום דבר.

אני נותן תמיד עדיפות למי שתורם ולמי שסיכן את חייו למען אחרים.

זכותי המלאה.

אלו סיפורים שמפקצ"ים בשייטת מספרים לעצמם כדי להרגיש טוב

אני לא הייתי בשייטת, אלא ביחידה אחרת.

לא סיפורים. עובדות.

מרגיש נהדר כל יום בבחירות שעשיתי.

פורסם

התמימות חוגגת.

שני מועמדים זהים פחות או יותר

לאחד ברזומה יש חורים כמו בגבינה שוויצרית השני הכל מקוטלג

יקחו את המקוטלג.

בזמני נכנסו המחשבים לחיינו העיסקיים.

הרוב קנה IBM

למה?

כי איתם אתה לא נופל, ואם נפלת , אז זה IBM, מה אתם רוצים מחיי.

לעומת חברות עם רקורד פחות מוכר, והיית נופל בבחירה

למה בחרת בחארה הזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה ברור. גם אני פעם פסלתי בוגר ממרמ, שלא עשה קבע וכששאלתי למה אמר שהוא ״לא יודע, פשוט לא עשה״.

כתמים בקורות החיים לא עושים טוב לאף אחד, וגם לא שקרים (ולצורך העניין, אני לא הייתי פוסל מישהו שלא התגייס כי פשוט לא רצה לשרת).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא יודע את מי ראיינת ולאיזה תפקיד הוא מיועד.

לגבי החוק, זכותי המלאה לבחור את העובדים שלי. אני לא חייב לאף אחד שום דבר.

אני נותן תמיד עדיפות למי שתורם ולמי שסיכן את חייו למען אחרים.

כל מה שכתבת נכון וזכותך המלאה, מה זה קשור למשהו שכתבתי?

זכותי המלאה.

השקעתי, כתבתי, וכל מה שעשית זה להתגונן, למרות שלא כתבתי שום דבר נגדך או בגנותך.

אין טיפת קשר בין התגובה שלי לשלך, למרות שציטטת אותי.

אני לא אומר את זה בקטע רע, פשוט יוצא מצב שבמקום דיון כל אחד צועק משנתו. אולי כדאי שנפסיק כי בזה אין תועלת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
איכשהו הדיון הגיע לאן שהגיע אז אוסיף שאלונת בעצמי.

נגיד שהייתם מתגייסים אי שם בתחילת שנות ה-2000 עם כוונות טובות. נגיד שהחזקתם מספר מסויים של חודשים עד שיצאתם מהצבא עקב בעיות רפואיות אישיות, אותן תגלו ממש רק שנים אחרי.

מה אתם כותבים ברזומה?

במצב שאתה מתאר הייתי כותב - "שירות צבאי סדיר בצה"ל." בלי תאריכים. והייתי מכין תשובה מראש למקרה שינסו לחפור טיפה יותר בנושא הזה בראיון.

פורסם

אני לא הייתי בשייטת, אלא ביחידה אחרת.

לא סיפורים. עובדות.

מרגיש נהדר כל יום בבחירות שעשיתי.

ברור לי שאתה לא מהשייטת, וזה לא היה אישי, רק ניסיתי להצביע על העובדה שכל מיני יחידות בצה"ל מנסות לשווק את אנשי המועדון הסגור שלהן כאנשים מובחרים, הטובים והמוצלחים יותר, מעל כולם. יש את הסיירות, הטייסים, השייטת, 8200 , וכו.

המציאות בשטח היא אחרת לגמרי.

פורסם
אם יש מה להסתיר זו זכותו. סיבה אישית יכולה להיות סרטן, הומוסקסואליות, מחלה נפשית או סתם חוסר התאמה. זכותו לא לשתף אותך בסיבה!

אתה מכיר את הזכות לפרטיות? אז זה.

אני מתנצל, אבל ההיגיון שלך מאוד פסימי. אם יש לו מה להסתיר, זה לא בהכרח אומר שזה משהו אפל או משהו שימנע ממנו לעבוד טוב.

וכן, חד משמעית הייתי מקבל אותו לעבודה בהנחה והוא מתאים ו"הבעיה" היחידה אתו זה עניין הסיבות האישיות בצבא.

כן, זה יכול להיות מישהו עם אחת מאינספור סיבות לגיטימיות.

וזה יכול להיות גם מישהו עם גישה כמו של פות"ש בסגנון "אני חושב שצבא זה חשוב ואנשים צריכים לעשות צבא, אבל לא אני, כי לי יש דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלי כמו תואר ראשון למשל"

זה אומר משהו על הבנאדם, והרבה פעמים גישה כזאת לא מתחילה ונגמרת רק במה שקשור לצבא.

כן.

אתה לא יודע מה הסיבות האישיות. אולי בזמן הזה התגלה אצלו סרטן, והוא עבר טיפולים רפואיים בשנים האלה.

אולי עבר תאונה קשה.

אולי התמודד עם דיכאון.

אולי התמודד עם מות בן משפחה מאוד קרוב.

אולי הרבה דברים.

אם הכל תקין איתו, אין סיבה להתייחס לזה.

הדבר היחיד שהייתי בודק, זה אם הוא לא מסתיר עבר פלילי.

כן, זה יכול להיות סיבה לגיטימית לגמרי כמו הסיבות שמנית.

או שזה יכול להיות כי הוא סתם בטלן, כמו האנשים שדיברו עליהם בשרשור שהיה פה לא מזמן "אנשים שלא רוצים לעבוד".

או שיכול להיות כמו שאמרת שהוא מסתיר עבר פלילי. שאין לי מושג איך אתה מתכוון לבדוק כי עד כמה זכור לי אסור לך לבקש ממנו תדפיס רישום פלילי.

באופן כללי, אני לא חושב שיש הרבה מעסיקים שאוהבים חורים בלתי מוסברים בקו"ח. בין אם זה צבא, או עבודות, או השכלה.

V5

פורסם

לא נראה לי שאסור. ממני ביקשו פעם (כשעבדתי באבטחה אחרי הצבא לפני 10 שנים).

חוץ מזה, יש מקומות שעושים בדיקות רקע למועמדים, לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא נראה לי שאסור. ממני ביקשו פעם (כשעבדתי באבטחה אחרי הצבא לפני 10 שנים).

חוץ מזה, יש מקומות שעושים בדיקות רקע למועמדים, לא?

מאתר כל-זכות:

• מי שזכאי לקבל מידע מהמרשם הפלילי יקבל אותו ישירות מהמשטרה, ולא מהאדם שאליו מתייחס המידע.
  • אסור לאף אדם או גוף (ציבורי או פרטי) לדרוש מאדם אחר להמציא תדפיס של הרישום פלילי בעניינו, לכל צורך שהוא.

V5

פורסם

או קיי.

ומעסיק לא יכול לפנות למשטרה ולבקש לבדוק רישום פלילי (למשל בטענה שיש לעובדים גישה למאגרי פרטי אשראי של לקוחות או ציוד יקר)?

פורסם

למשטרה אין דעה בעניין, יש רשימה של גופים שמותר להעביר להם מידע וזהו.

העתקתי את כל העמוד:

קבלת מידע מהמרשם הפלילי מותרת רק לגופים ולבעלי תפקידים המפורטים בתוספת הראשונה והשלישית לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים.

• מי שזכאי לקבל מידע מהמרשם הפלילי יקבל אותו ישירות מהמשטרה, ולא מהאדם שאליו מתייחס המידע.
  • אסור לאף אדם או גוף (ציבורי או פרטי) לדרוש מאדם אחר להמציא תדפיס של הרישום פלילי בעניינו, לכל צורך שהוא.

דוגמה:

מעסיק המראיין מועמד לעבודה אינו רשאי לדרוש ממנו תדפיס מהמרשם הפלילי. המעסיק אינו רשאי לדרוש תדפיס זה גם מעובדים המועסקים אצלו (מלבד מקרים חרגים המפורטים בהמשל).

דוגמה:

ועדת קבלה בישוב שבו נערכים מיונים לקבלה אינה רשאית לדרוש מהמועמדים תדפיס מהמרשם הפלילי.

• מי שמתבקש להציג למעסיקו תדפיס מהמרשם הפלילי, יכול להציג רק את העמוד הראשון של גליון המרשם הפלילי (זהו עמוד פתיח שאין בו מידע על הרישום המשטרתי), כך שלא ייחשף מידע חסוי (במקרה שקיימים רישומים, הם יופיעו רק בעמודים הבאים לתדפיס).

V5

פורסם
כן, זה יכול להיות מישהו עם אחת מאינספור סיבות לגיטימיות.

וזה יכול להיות גם מישהו עם גישה כמו של פות"ש בסגנון "אני חושב שצבא זה חשוב ואנשים צריכים לעשות צבא, אבל לא אני, כי לי יש דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלי כמו תואר ראשון למשל"

זה אומר משהו על הבנאדם, והרבה פעמים גישה כזאת לא מתחילה ונגמרת רק במה שקשור לצבא.

נכון, ועדיין החוק אוסר עליך לחטט שם. כי יש דבר כזה שנקרא פרטיות. זה החוק. הוא קיים מסיבה מסוימת, כדי להגן על עובדים ממעסיקים בעלי דעות קדומות.

בגלל זה אני אומר שלא חכם [בלשון המעטה] לפסול אדם בגלל היעדר שירות צבאי, במיוחד כשלא ידועה לך הסיבה.

תראיין, תבחן, נסה - בסוף רוצה להעדיף מישהו שכן עשה צבא? לך על זה.

לא מבין למה זה כזה ויכוח. לא חושב שכתבתי משהו שנוגד את ההיגיון.

הסיפא של מרטינס תואמת את ניסיון חיי הדל.

שירות צבאי או מקצוע, לא בהכרח מעידים על אדם איכותי או טוב. הם מעידים על כך שהוא התאים לשירות צבאי/מקצוע מסוים.

לאנשים משום מה קשה עם המושג התאמה ומעדיפים תיאורים אבסולוטיים. זה קורה גם בויכוחים על מי קנה איזו מכונית, אבל כאן הגישה מקבלת זליגה לתחומים אחרים. אני מתקשה להבין את הגישה הזו.

אין טייסים שהם זבל של בנאדם? אין רופאים מתנשאים? אין לוחמי סיירות שלוקים במחסור באינטליגנציה רגשית?

יש, יש ויש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש רשימה של גופים הרשאים לקבל מידע על עבר פלילי

מעסיק פרטי לא נכלל ביניהם.

ואז כאשר קורית תאונה קטלנית ומתברר כי לנהג 150 הרשעות קודמות המעסיק מגלגל עיניים למרום ואומר

מהיכן לי לדעת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...