Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

מי יודע... אולי זה יזלוג גם ללבנון...
אחרי הכל סונים קנאים לא אוהבים שיעים קנאים ולהפך, ואחרי הכל השיעים הקנאים טבחו בסונים הקנאים עד לא מזמן כבני ברית של הרודן אסד ואיראן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוצא לי לקרוא פה ושם ציוצים שמאוד שמחים על הנפילה הקרבה של אסד. אני חייב להגיד שלמרות שאין לי שום חיבה לבחור, אני פשוט לא משוכנע שזה יביא למצב טוב יותר. מעבר לכך - אני לא רואה דעות שזה יביא לשיפור באיזור. 

[וכמובן שפה ושם יש קריאות של ישראלים לצאת לכבוש עוד שטח מסוריה עד הר הדרוזים ולהקים להם שם אוטונומיה. זה בכלל מזעזע.]

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

זה בעיקר רק ישטוף את המערב בעוד גלים של פליטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב כנראה שלא יצא מזה. יש אולי איזה רווח רגעי שעכשיו יהיה יותר קשה לאיראן לשלוח נשק לחיזבאללה ובטח יש עוד כמה דברים שאנחנו לא מכירים. לנו אין ברירה אלא לשמור על הגבול ולראות לאן הרוח נושבת. הרעיון של לכבוש שטח עבור הדרוזים הוא אווילי, אבל זה לא רעיון רע שתהיה להם סוג של אוטונומיה על הגבול איתנו, בזכות הציבור הדרוזי שכאן יש בהחלט מקום לחיות איתם בשלום. כמובן שהיה עדיף אם בכלל הכורדים היו כובשים את הכל ומקימים לעצמם מדינה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

זה בעיקר רק ישטוף את המערב בעוד גלים של פליטים.

לא רואה את זה קורה באקלים הנוכחי.

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, ch28566 כתב:

טוב כנראה שלא יצא מזה. יש אולי איזה רווח רגעי שעכשיו יהיה יותר קשה לאיראן לשלוח נשק לחיזבאללה ובטח יש עוד כמה דברים שאנחנו לא מכירים. לנו אין ברירה אלא לשמור על הגבול ולראות לאן הרוח נושבת. הרעיון של לכבוש שטח עבור הדרוזים הוא אווילי, אבל זה לא רעיון רע שתהיה להם סוג של אוטונומיה על הגבול איתנו, בזכות הציבור הדרוזי שכאן יש בהחלט מקום לחיות איתם בשלום. כמובן שהיה עדיף אם בכלל הכורדים היו כובשים את הכל ומקימים לעצמם מדינה.

ישראל עזרה המון לכורדיסטאן העיראקית החל משנות ה-60, אבל זה לא הספיק לתת להם אוטונומיה שלא לדבר עצמאות.
https://he.wikipedia.org/wiki/יחסי_ישראל_–_כורדיסטן_העיראקית
גם תורכיה וגם איראן מאד חוששים מתהליגים כאלה, שעלולים (מבחינתם) להביא למדינה כורדית שכוללת שטחים של כל 3 המדינות.

לפני שעה, ch28566 כתב:

בינתיים יש מי שמנסים לכבוש שטח עבור התחלויות יהודיות בלבנון... ומשחקים לידי הצוררים שטוענים שמטאת ישראל היא Lebensraum וסיפוח בכל הכיוונים כולל לבנון:

Screen Shot 2024-12-06 at 17.28.57.PNG

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, David32 כתב:

[וכמובן שפה ושם יש קריאות של ישראלים לצאת לכבוש עוד שטח מסוריה עד הר הדרוזים ולהקים להם שם אוטונומיה. זה בכלל מזעזע.]

למה מזעזע? אם מצב העניינים ימשך כמו שהוא, ייתכן מאוד וסוריה תתפרק לאזורי השפעה עוד יותר ממה שהיא היום, לא עדיף אזור שנשלט על ידי כח שהוא לא 100% עוין לישראל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, David32 כתב:

יוצא לי לקרוא פה ושם ציוצים שמאוד שמחים על הנפילה הקרבה של אסד. אני חייב להגיד שלמרות שאין לי שום חיבה לבחור, אני פשוט לא משוכנע שזה יביא למצב טוב יותר. 

באירוניה צינית למדי, רשימת המדינות שבהן תוחלת החיים של... נו, איך נקרא לזה, הערבים - הכי גבוהה, מתחלקת לשתיים:

1. איפה שיש משטר ציוני.

2. איפה שיש משטר מלוכני נוקשה בלתי מתפשר עם סכנה אמיתית של עונש מוות אם רק תצייץ נגדי בני המלוכה.

כל קונסטלציה אחרת - טבח הדדי שבטי טיפוסי מצער.

בתכל'ס, כל חלק שייכבש בסוריה על ידי המשטר הציוני יזכה מיידית לעלייה מטאורית בתוחלת החיים. זה לא יקרה כי מדובר כמובן ברעיון משוגע לגמרי אבל המשוואה פשוטה...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

כולנו יודעים שתוחלת החיים הקצרה של ערבים במזה"ת לא מעניינת אף אחד אם אי אפשר להאשים בזה את ישראל. אם זה היה מעניין מישהו, כל ארגוני זכויות האדם היו בודקים איזה פשעים נגד האנושות מתרחשים כרגע בסוריה (חטיפות, אונס, עינויים, הוצאות להורג ועוד) במקום ליילל כמה רעבים האנשים בעזה אבל בלי להזכיר שחמאס גונב להם את כל הסיוע.

ולא, זה לא קשור לנטישמיות זה פשוט חלק מתרבות ה"סליחה שאנחנו טובים יותר" שהמערב לוקה בה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, hans כתב:

רשימת המדינות שבהן תוחלת החיים של... נו, איך נקרא לזה, הערבים

לא הבנתי את כול הקטע הזה. אפשר להגיד ערבים בלי להיות גזען. אין בעיה בזה. אבל כשאתה כותב את זה ככה, זה יוצא גזעני.

לפני שעה, hans כתב:

בתכל'ס, כל חלק שייכבש בסוריה על ידי המשטר הציוני יזכה מיידית לעלייה מטאורית בתוחלת החיים. זה לא יקרה כי מדובר כמובן ברעיון משוגע לגמרי אבל המשוואה פשוטה...

"מטאורית"

וזאת לא סיבה טובה. 

ובישראל תוחלת החיים של הערבים נמוכה משל היהודים, וביהודה ושומרון היא דומה לתוחלת החיים במדינות הסובבות אותנו, שגם התוצאה הזאת לא כול כך רחוקה מתוחלת החיים של המוסלמים בישראל. יש לציין שכיאה לחברה פטריארכלית הסתכלתי על נתוני הגברים בלבד. 

אגב, תוחלת החיים לא מעניינת גם אותי. וגם זה שתעלה להם את תוחלת החיים בזכות כיבושם זה פחות מגניב.

נכון שזה יכול לגרור ל What have the Romans ever done for us? אבל עדיין - לא מגניב.

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, SlowRide כתב:

כולנו יודעים שתוחלת החיים הקצרה של ערבים במזה"ת לא מעניינת אף אחד אם אי אפשר להאשים בזה את ישראל. אם זה היה מעניין מישהו, כל ארגוני זכויות האדם היו בודקים איזה פשעים נגד האנושות מתרחשים כרגע בסוריה (חטיפות, אונס, עינויים, הוצאות להורג ועוד) במקום ליילל כמה רעבים האנשים בעזה אבל בלי להזכיר שחמאס גונב להם את כל הסיוע.

ולא, זה לא קשור לנטישמיות זה פשוט חלק מתרבות ה"סליחה שאנחנו טובים יותר" שהמערב לוקה בה.

כל 6 הצדדים במלחמת האזרחים הרגו והפעילו שיטות טרור במכוון נגד אזרחים (מספר ההרוגים עומד כיום על 700,000 , מספר הפליטים מחוץ לסוריה  מעל 8 מליון, ומספר הפליטים הפנימיים על כ-6 מליון). רובם גם השתמשו בנשק כימי:
https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of_chemical_weapons_in_the_Syrian_civil_war
זה מגמד את כל הנפגעים מכל מלחמות ישראל משני הצדדים (כולל הטרור העולמי) בסדר גודל.

וכמו שאתה אומר, אף אחד לא הגיש תלונה בהאג (רוב הכוח הופעל ע״י צבא אסד). חלק מהאירגונים לזכויות אדם כן מפרסמים על זה דו״חות, אבל הפגנות רחוב או בקמפוסים במערב -- יוק.
לדעתי, במידה גדולה זו כן אנטישמיות, שהפרוגרסיביות נותנת לה לגיטימציה. נתקלתי בה בנורבוגיה ושבדיה עוד מוקדם בשנות ה-2000, כשהלך הרוח ברוב אירופה היה שאכן תוקם מדינה פלשתינית בעקבות אוסלו (ומצד אנשים שלא ידעו שאני ישראלי).
בויכוחים היום בפורומים בארה״ב ואירופה, שם רבים מהכותבים הם נגד לא רק מה שקורה בעזה, אלא טוענים שהציונות היתה תמיד קולוניאליסטית; אף אחד לא ניסה אפילו למצוא טענת נגד לאמירה שלי שכל התנגדות עקרונית לציונות (בניגוד להתנגדות למדיניות ממשלה ישראלית מסויימת) היא אנטישמית, כי היא מבטלת את זכות היהודים להגדרה עצמית (זכות יסודית בצ׳ארטר של האו״ם לכל עם).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 4.12.2024 בשעה 20:39, NEW10 כתב:

לדעתי שלטון ביידן היה נקמני כלפי ישראל מהרגע הראשון, והושפע מאוד מהאגף השמאלי רדיקלי במפלגה.

אין חיה כזו ״אגף שמאלי״ במפלגה הדמוקרטית, וודאי שלא ״שמאלי רדיקלי״. כל המפלגה זו נחשבת מרכז במושגים אירופיים (או ישראלים וא בינלאומיים).
הפוליטיקאי הכי ״שמאלי״ בארה״ב הוא ברני סנדרס, שדעותיו הם סוציאל-דמוקרטים קלאסיים מהסוג האירופי... ובעשרות שנים שהוא בקונגרס לא הצליח להעביר אפילו הצעת חוק אחת שהוא יזם, רק תיקונים קלים מאד בהצעות של אחרים. כל נסיונותיו לרוץ לנשיאות נכשלו באופן חרוץ.

ג׳יל שטיין, שרצה בראשות מפלגת ״הירוקים״ היא פשוט מפלגה של האנטי. העיסוק שלהם בנושאים סביבתיים זניח לחלוטין, והם בעיקר מאמצים את הנושאים האנטי-שלטוניים האופנתיים של הרגע (עכשיו זה להיות פרו-״פלשתינים״; לפני שנתיים-שלוש זה היה לקצץ בתקציבי המשטרה במקום הרפורמה שאכן היתה נדרשת; שוטרים לא מאומנים מספיק וגורמים למוות של יותר מדי אזרחים).
אין דמיון בין המפלגה הזו למפלגות ירוקים באירופה או בעולם (כולל לא בארץ). בכל מקרה, מספר הקולות שקיבלה (גם המפלגה וגם שטיין אישית, כשרצה לנשיאות) תמיד היה זניח.

ציטוט

וגם לארצות הברית הוא היה רע, אני ממש שמח שקאמלה הפסידה בבחירות ושלא נראה אותה בתור נשיאה. לא הגיע לה בכלל לנצח לדעתי!!!!! וגם ממש לא הגיע לה להיות מועמדת, ותוסיף לזה את ההסתרה מהציבור על המצב הבריאותי של ביידן שקאמלה הייתה מהשותפים לסוד.

היחסים עם מדינות המפרץ היו מעולים(אני זוכר שאפילו גדעון לוי אמר אז, כשעלו טענות על כך שאלה מדינות מושחתות, שאם היו מנסים לעשות הסכמים רק עם מדינות מושלמות ולא מושחתות בכלל, היינו נשארים אולי רק עם הסקנדינביות, וכל קשר הוא טוב) חוץ מזה שהן היו יכולות להיות עוד שלב בדרך למשהו גדול הרבה יותר ולעוד קשרים, כמו גם הסנקציות על איראן(אולי אם היה נשאר בתפקיד גם ב 2020 היה אפשר לדבר גם על תקיפה, אתה לא יכול לדעת בכלל).

לדעתי אתה דבר הרבה מפוזיציה, אתה לא סובל את ביבי וטראמפ והכול מתחבר. אם קאמלה הייתה חס וחלילה נבחרת, היינו במצב מאוד קשה מבחינה מדיננית ועם אמברגו וסנקציות שהיא הייתה עוזרת להוביל. שוב, ממש מזל שהיא הפסידה.

ועוד משהו, אני לא אמריקאי, אבל להגיד שהמהגרים הלא חוקיים לא עשו שום דבר רע בארצות הברית זה לדעתי ממש ניתוק מהמציאות, ממשל ביידן התרשל מאוד בשמירה על הגבול הדרומי, בגלל שהם לא חוקיים אז קשה הרבה יותר לעקוב אחריהם. רק בפברואר האחרון נרצחה ונאנסה באכזריות בחורה צעירה על ידי שני מהגרים לא חוקיים מוונצואלה, כשקאמלה האריס הייתה אמורה להיות אחראית בתור סגנית הנשיא על  שמירה על הגבולות.

ותהיה בטוח שזה ממש לא המקרה היחיד.

עכשיו לגבי השאר:
1. אני אזרח אמריקאי.

2. הצבעתי ברוב מערכות הבחירות בארה״ב ב-+30 שנים האחרונות (למי שלא יודע, אפשר בבחירות בארה״ב להצביע גם מחו״ל). לא בבחירות האחרונות, עקב בעיה בירוקרטית, אם כי אני רשום להצבעה במסצ׳וסטס, שם הקול שלי לא היה משנה כלום בבחירות לנשיאות.

3. יש לי חברים רבים בארה״ב, ולא מעט דורות של משפחה (למרות שלא הייתי עולה חדש -- ושני הורי נולדו בארץ).

4. עקב הנקודות למעלה, אז אני עוקב מקרוב כבר עשורים אחרי המערכת הפוליטית בארה״ב בכלל ומערכות הבחירות בפרט.

5. אני לא ״לא סובל״ את טראמפ ״מפוזיציה״. פשוט עקבתי אחריו תקופה ארוכה, גם לפני שרץ לנשיאות (סתם לדוגמה, האדם החליף שיוך מפלגתי 5 פעמים ב-13 שנים, מ-1999 ל-2012, אחרי שיוך ראשוני כרפובליקאי ב-1987. זה לא מעיד על אדם עם אידיאולוגיה או דעות מגובשות ).
https://en.wikipedia.org/wiki/Political_positions_of_Donald_Trump#Political_affiliation_and_ideology

6. לגבי היחסים עם מדינות המפרץ -- נצטרך להסכים שלא להסכים. לא חושב שמישהו משנינו ישכנע את השני בעניין.
גדעון לוי הוא אנטי-ציוני צבוע בעיני, ולא נתקלתי מעולם במשהו שאני מסכים איתו עליו. לא מפתיע אותי שגם בזה.

7. טראמפ באופן כללי (וגם ניתן לראות את זה בכל המינויים שלו עכשיו) הוא ממש לא ניצי כמו ה-neocons של תקופת בוש האב ובוש הבן, שהיו מוכנים להפעיל את צבא ארה״ב למטרות מדיניות. הוא בדלן (וכך התבטא במע׳ הבחירות ב-2016, למרות שלא עמד בזה אח״כ כי הקונגרס לא נתן לו), ויימנע ככל האפשר מלהפעיל כוח אמריקאי. אז לא, הוא לא היה מבצע תקיפה על מפעלי הגרעין של איראן, או מעודד אותנו לעשות את זה. ודאי לא בהינתן העובדה שהוא היה מושפע מאד מפוטין וחייב לו, כי רוסיה ניסתה לעזור לו להיבחר ב-2016 (וזה לא בספק. דו״ח מולר, של חוקר רפובליקני ותיק שהיה ראש ה-FBI, מוכיח את זה, אם כי הדו״ח לא מצא הוכחות שטראמפ יזם את העניין):
https://he.wikipedia.org/wiki/דו"ח_מולר

ייתכן שזו לא בעיה עכשיו, כי מעמדו של פוטין חלש בהרבה, אבל עדיין מבחינתי גורם סיכון מיותר בטראמפ.

8. שיטת הממשל האמריקאית מאד שונה משלנו. נשיא אמריקאי לא קובע מדיניות שמעורבים בה תקציבים, אלא אם הקונגרס, שכל חבריו נבחרים עצמאית, מחליט להתרפס לחלוטין. כל הוצאה תקציבית חייבת להיות מאושרת ע״י הקונגרס.
מה שמשנה לנו זו המדיניות כלפי ישראל של חברי קונגרס, הרבה יותר מאשר הנשיא. הקונגרס יכול לבטל כל החלטה של הנשיא, וגם וטו שלו על חוק. אי אפשר להקים משרד ממשלתי חדש בארה״ב או סוכנות ממשלתית ללא החלטת קונגרס. הנשיא האמריקאי הרבה יותר חלש מרה״מ בישראל, והוא רק ראש הזרוע המבצעת. התפטרות נשיא לא גוררת בחירות בקונגרס, למשל. בארץ רה״מ הוא דה-פקטו גם ראש הזרוע המחוקקת.

בפועל, אני לא חושב שהיה הבדל מהותי בין מדיניות ארה״ב לו האריס היתה נבחרת מול לו טראמפ היה נבחר. זה תלוי בקונגרס יותר מאשר בנשיא. גם האריס וגם טראמפ חייבים את רוב הכסף הרב שגייסו לקמפיין הבחירות למיליארדרים יהודים, ברובם המכריע פרו-ציונים , והכסף מדבר.
טראמפ עצבני על ביבי, ולפי כל הסימנים כפה את הפסקת האש בלבנון (שלו נתניהו היה באופוזיציה היה מתנגד לה), ולא ממש עניינו אותו התנאים, רק שתהיה הפסקת אש עד כניסתו לתפקיד (הוא הבטיח בקמפיין שלו שיפסיק מלחמות ולא יתחיל חדשות). הוא מנסה לכפות כזו גם באוקראינה (ושאוקראינה תוותר על שטחים שהם שלה לפי הסכמים בינלאומיים שגם רוסיה חתומה עליהם), אבל שם יש הרבה יותר התנגדות אוקראינית, אז קשה להגיד מה יקרה.

9. לגבי מהגרים לארה״ב:
א. בכל אוכלוסיה גדולה ברור שיהיו פושעים, כמו שיש כאלה בקרב העולים היהודים לארץ. מקרה אחד לא נותן לך תמונה כללית.
ב. מה שכן נותן תמונה כללית זו הסטטיסטיקה הרשמית, ועליה הסתמכתי: בממוצע מהגרים לא-חוקיים מבצעים פחות מחצי העבירות (ביחס למספרם באוכלוסיה) מאזרחים אמריקאים:
https://nij.ojp.gov/topics/articles/undocumented-immigrant-offending-rate-lower-us-born-citizen-rate

ושים לב שגם מהגרים חוקיים מבצעים פחות עבירות מאזרחים אמריקאים, אם כי יותר מלא-חוקיים (והסיבה די ברורה: יש להם יותר זכויות מלא-חוקיים, אבל עדיין ניתן לגרש אותם מארה״ב על כל עבירה חמורה בלי שום תהליך עירעור).
הנתונים האלה ניתנים מטקסס, המדינה מהכי רפובליקאיות ואנטי-מהגרים שקיימת -- אי אפשר לטעון שהשלטון שם ניסה להטות את התוצאות לטובת המהגרים.
עוד נקודה מעניינת: הפער בכמות העבירות מתקיים בכל קטגוריות הפשיעה. זו חיזוק לטיעון שלי שיש כאן סיבה כללית לנתונים.
ובטקסס, כמו שכתוב במאמר, אוטומטית שולחים כל טביעות אצבע של עצור להשוואה בבסיסי הנתונים של מהגרים חוקיים, מה שנותן עוד אמינות לנתונים.
ג. אין חיה כזו ״מדיניות גבולות פתוחים״ בגבול הדרומי, בניגוד לנאמר בסרטון, ומעולם לא היתה. זה עוד שקר ישיר של טראמפ. כן היתה מדיניות לאפשר ויזות חוקיות במקצועות דרושים, אבל זה (כמו בכל ארצות המערב) כפוף לכללים די נוקשים ולמכסות. מעברי הגבול עצמם ממש לא פתוחים.
אגב -- Fox News הוא אמצעי תעמולה ימנית קיצונית שהאמת לא נר לרגליו, לא כלי תקשורת לגיטימי, עם האמינות של ערוץ 14 בארץ. במקרה הזה זה לא משנה -- אבל כללית לא רצוי להסתמך עליו בדיונים.
ד. במידה שהתכוונת למבקשי מקלט / פליטים עקב רדיפה פוליטית (לא מהגרים כלכליים רגילים), ארה״ב, גם בתקופת ביידן כמו אצל כל קודמיו, עדיין מפרה את ההתחייבויות שלה לפי הסכמי הפליטים הבינלאומיים של האו״ם מ-1951 ו-1967.
חל שיפור קל בתקופת ביידן (הפסיקו לגרש פליטים לפני שהסתיים בירור הסטטוס שלהם), אבל זה בוטל ביוני השנה. אגב, ישראל חתומה על אותם הסכמים, אבל כן מקיימת אותם ברובם, פרט לדרישה שבירור הסטטוס למבקש מקלט יהיה מהיר (למה זה חשוב? כי אם הבקשה מתבררת כלא-מוצדקת, אפשר לגרש את הפליט).
זו הסיבה למספר הגדול של סודנים ואריתראים שיש כאן, בצרוף העובדה שלא נעשה כמעט שום מאמץ למנוע חדירות מהגבול עם סיני (למרות העובדה שאם עשרות אלפי מבקשי מקלט הצליחו להסתנן, גם מחבלים יכולים).

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, PinkDolphin כתב:

ב. מה שכן נותן תמונה כללית זו הסטטיסטיקה הרשמית, ועליה הסתמכתי: בממוצע מהגרים לא-חוקיים מבצעים פחות מחצי העבירות (ביחס למספרם באוכלוסיה) מאזרחים אמריקאים:
https://nij.ojp.gov/topics/articles/undocumented-immigrant-offending-rate-lower-us-born-citizen-rate

ושים לב שגם מהגרים חוקיים מבצעים פחות עבירות מאזרחים אמריקאים, אם כי יותר מלא-חוקיים (והסיבה די ברורה: יש להם יותר זכויות מלא-חוקיים, אבל עדיין ניתן לגרש אותם מארה״ב על כל עבירה חמורה בלי שום תהליך עירעור).
הנתונים האלה ניתנים מטקסס, המדינה מהכי רפובליקאיות ואנטי-מהגרים שקיימת -- אי אפשר לטעון שהשלטון שם ניסה להטות את התוצאות לטובת המהגרים.

המאמר המדובר מסתכל על נתונים בין 2012-2018

סוג וכמות האוכלוסיה שונה לחלוטין בין אז להיום.

וזה בסטייט שהוא לא sanctuary , עם אכיפה קשוחה יחסית ועם צורך במהגרים כאלו לעבודות חקלאות.

זה פשוט על גבול הלא רלוונטי למה שאנחנו מדברים עליו ועוד יותר בערי מקלט כמו ניו יורק שעליית הפשע שקשורה למהגרים עצומה.

יש לך משהו יותר עדכני שמראה דברים דומים למאמר שהבאת ? כי לדבר על לפני הכמות מהגרים העצומה שהגיע בשנים האחרונות בלי שליטה ושונה מהותית מהאוכלוסיה מהמאמר שציינת - זה פשוט תפוחים לתפוזים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...