Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

לפני 3 דקות, flytomars כתב:

ממש במקרה הוא עבד בעצמו על הפרוייקט הזה לפני שעבר לחברת חשמל, ומהיכרות איתו אין לו גם שום בעיה ללכלך על חברת החשמל אם צריך (הוא לא איזה בכיר או משהו, ראיה מערכתית ממנו והלאה).

אז מבחינתי אין מקור אמין ממנו :P

בסדר, אז נשאיר אותו אמין...
אבל בראייה גלובלית, תרמוסולארי הרבה פחות נפוץ מ-PV. הוא יותר יעיל אנרגטית (80% מול כ-20%), אבל דורש מערכת יותר מורכבת (צריך כבר טורבינות, מערכת עירבול נוזלים והרבה יותר תחזוקה). עוד ייתרון לתרמוסאלארי עקב היעילות האנרגטית היותר גדולה היא שצריך פחות שטח. לא יודע מה היו השיקולים לגבי תחנת אשלים (אני מניח שעליה עבד המכר שלך), אבל אחד השלבים שם כולל אגירת חום במלחים מותכים, ומתקן נוסף מייצר ב-PV.
בדו״חות של השנים הראשונות שראיתי, הייצור היה בהתאם לציפיות.

זה נכון שהתחנות האלה ייקרו בהתחלה את החשמל בארץ, אבל באחוזים בודדים, וחיסכון יגיע בטווח יותר ארוך בגלל התחזוקה המאד נמוכה לאורך זמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.12.2024 בשעה 11:09, PinkDolphin כתב:

שלטון ביידן לא ״עולל״ כלום, בשום תחום. זו הכל תעמולה שקרית לחלוטין של טראמפ. ממשל ביידן התחילו לתקן הרבה נזקים שהוא גרם (כמו מוות מיותר של כ-800,000 אמריקאים מקורונה, כשדיכא יוזמות לבידוד וחיסונים ועודד אנשים להשתמש בתרופות נגד תולעים לסוסים).
לא יודע מה מקורות המידע שלך, אבל אין קשר ביניהם למציאות.

אני לא ״פרוגרסיבי״ (אין לי מושג למה אתה מתכוון בתואר הזה). הוא היה פאשיסט בקדנציה הקודמת אבל בהחלט פאשיסט עכשיו (הבטיח שלא תהיינה יותר בחירות בארה״ב, ומקדם נאו-נאצים כמו מילר היהודי), אבל טראמפ זרע הרס בכל דבר שנגע בו, ללא יוצא מהכלל.
ולא, הוא לא היה מוצלח מבחינתנו:
-- הכהונה שלו עודדה את ביבי להתערב באופן גס בפוליטיקה האמריקאית;
-- הזזת השגרירות לא שינתה שום דבר לפה או לשם (רק החמירה את מצב החניה במרכז י-ם)
-- מיוזמת השלום שלו לא נשאר כלום
-- היחסים המיותרים עם מדינות המפרץ החשוכות, פרי דחיפה של ג׳רד קושנר המושחת,  לא תרמו לנו כלום, רק חוסר יכולת להשמיד את החמאס בקטאר ולפגוע במקור המימון הגדול שלן.
אפשר לעשות שת״פ בטחוני נגד איראן כפי שעשינו שנים רבות בשקט, ללא שגרירים, תיירות לארץ עם עבדות, ולקדם מדינות שרוצות להתחרות בנו. כנ״ל לסעודיה
-- הנשיא האמריקאי כמעט ולא רלוונטי ביחסי ארה״ב-ישראל. הקונגרס, שזה מי שמחליט כמעט כל החלטה שקשורה בתקצוב, הוא מי שקובעים

לדעתי שלטון ביידן היה נקמני כלפי ישראל מהרגע הראשון, והושפע מאוד מהאגף השמאלי רדיקלי במפלגה.

וגם לארצות הברית הוא היה רע, אני ממש שמח שקאמלה הפסידה בבחירות ושלא נראה אותה בתור נשיאה. לא הגיע לה בכלל לנצח לדעתי!!!!! וגם ממש לא הגיע לה להיות מועמדת, ותוסיף לזה את ההסתרה מהציבור על המצב הבריאותי של ביידן שקאמלה הייתה מהשותפים לסוד.

היחסים עם מדינות המפרץ היו מעולים(אני זוכר שאפילו גדעון לוי אמר אז, כשעלו טענות על כך שאלה מדינות מושחתות, שאם היו מנסים לעשות הסכמים רק עם מדינות מושלמות ולא מושחתות בכלל, היינו נשארים אולי רק עם הסקנדינביות, וכל קשר הוא טוב) חוץ מזה שהן היו יכולות להיות עוד שלב בדרך למשהו גדול הרבה יותר ולעוד קשרים, כמו גם הסנקציות על איראן(אולי אם היה נשאר בתפקיד גם ב 2020 היה אפשר לדבר גם על תקיפה, אתה לא יכול לדעת בכלל).

לדעתי אתה דבר הרבה מפוזיציה, אתה לא סובל את ביבי וטראמפ והכול מתחבר. אם קאמלה הייתה חס וחלילה נבחרת, היינו במצב מאוד קשה מבחינה מדיננית ועם אמברגו וסנקציות שהיא הייתה עוזרת להוביל. שוב, ממש מזל שהיא הפסידה.

ועוד משהו, אני לא אמריקאי, אבל להגיד שהמהגרים הלא חוקיים לא עשו שום דבר רע בארצות הברית זה לדעתי ממש ניתוק מהמציאות, ממשל ביידן התרשל מאוד בשמירה על הגבול הדרומי, בגלל שהם לא חוקיים אז קשה הרבה יותר לעקוב אחריהם. רק בפברואר האחרון נרצחה ונאנסה באכזריות בחורה צעירה על ידי שני מהגרים לא חוקיים מוונצואלה, כשקאמלה האריס הייתה אמורה להיות אחראית בתור סגנית הנשיא על  שמירה על הגבולות.

ותהיה בטוח שזה ממש לא המקרה היחיד.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספת עוד משפט
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, PinkDolphin כתב:

אין לזה שום קשר לאנרגיות מתחדשות, ואף אחד מהכתבות שציינת לא טוענת שזאת הסיבה.
כמו שכתבתי קודם, זה קרה בגלל (1) סגירת הכורים הגרעיניים (תהליך שלקח זמן אבל הסתיים שנה שכברה, שנים רבות לפני התיכנון); ו- (2) צימצום ייבוא הגז מרוסיה עקב חרם בעקבות המלחמה.
https://www.dw.com/en/is-germany-still-importing-russian-gas/a-70813419

אם לא קוראים אז אין קשר. שולח שוב את הקישור שמדבר בדיוק על זה:

https://techxplore.com/news/2024-05-germany-coal-power.html

משבר הגז הרוסי הביא אותם לקצה אחרי 20 שנה של חלומות באספמיה של ריאליות אנרגיות מתחדשות כמקור עיקרי.

צרפת אגב עשתה אותו הדבר אבל בניגוד לגרמניה הם קיבלו שכל ועוברים לאנרגיה אטומית (שעל הדרך גם הכי ירוקה מכולן).

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, taranta כתב:

צרפת אגב עשתה אותו הדבר אבל בניגוד לגרמניה הם קיבלו שכל ועוברים לאנרגיה אטומית (שעל הדרך גם הכי ירוקה מכולן).

צרפת התבססה על אנרגיה גרעינית מזמן, עוד משנות ה-60/70 כשהם איבדו את האימפריה שלהם ולכן החליטו להיות עצמאים אנרגטית. מאמצע שנות ה-80 רוב החשמל שלהם מיוצר מאנרגיה אטומית. 

אחרי הפיתוח המהיר בשנות ה-80 הם עצרו, אבל עכשיו מנסים להתניע את ייצור התחנות מחדש.

לגבי כל מה שכותב הדולפין, הבעיה שלי היא רמת הנחרצות לגבי טענות שהן לכל היות דעות, כמו הסיפור עם רמת הגולן והגבולות. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה peanuts לעומת מה שהבן של ביידן עמד לקבל על 600 עמודים של ראיות , עם חנינה הרבה יותר מוגבלת וטראמפ לא עמד ואמר ושלח את כל המפלגה שלו להגיד במשך כמה שנים שהוא לא יתערב בזה.

ביידן בשלהי כהונתו יחד עם האריס שורפים את כל המפלגה הדמוקרטית וקוברים אותה בעומק שלא נראה אף פעם.

• אהבתי 6

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שבעיקר מפריע לי הוא הסיפור של הלפטופ וכל מה שקשור אליו. הרבה טוענים שהאנטר ביידן היה השעיר לעזאזל שעליו הפילו את כל העבירות שהאבא והכוורת שלו עשו בזמן הריצה לנשיאות.

בחנינה הכללית הזו ביידן בעצם חונן את עצמו. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיפור של הלפטופ וכל הקשרים הרוסיים + מה שהיה לקראת הבחירות של 2020 (שנעלם אחרי) יהיה עוד חור שחור לדורות בין המתמודדים והמירוץ ההוא לנשיאות עד שתקום איזה ועדה לחקור את שניהם בצורה רצינית.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, mikyl כתב:

חפש את הסרטון של הדוברת חוזרת פעם אחר פעם על "ביידן לא ייתן חנינה", כולל ימים בודדים לפני החנינה עצמה. על זה כל הבלאגן, ועל זה אנשי המפלגה הדמוקרטית בעצמם אומרים שביידן ירה להם ברגליים (לא לו, כי הוא הולך הביתה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, Liviur כתב:

זה peanuts לעומת מה שהבן של ביידן עמד לקבל על 600 עמודים של ראיות , עם חנינה הרבה יותר מוגבלת

ומה זה משנה? נתן חנינה או לא? מה מוגבל שם? בן אדם הולך להיות שגריר בצרפת. אני לא עוקב בפירוט אחרי מה שמתרחש בארה"ב ולא יודע אם כהונתו של טראמפ הייתה טובה או גרועה לאמריקאים. אני גם לא מתרשם מבלה בלה בלה שגרירות/רמת הגולן כי לא רואה שום תועלת מעשית. כמו גם מהכל כלול בדובאי מול מסירת נשק/טכנולוגיות חדשניות ואולי אפילו יכולת גרעינית לערבים. אבל אין לי צל של ספק שטראמפ בתור בן אדם הוא מיץ של הזבל, לא הייתי רוצה חבר כמוהו. וכאשר תומכיו מטיפים למישהו מוסר (גם אם הוא עשה מעשה נבלה) בא לי לצחוק.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Liviur כתב:

הסיפור של הלפטופ וכל הקשרים הרוסיים + מה שהיה לקראת הבחירות של 2020

אני לא מכיר את כל הפרטים והסיפורים על החלק הזה.

אתה באמת חושב שיש שם משהו אמיתי ולא כל מני סיפורי קונספירציה?

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Liviur כתב:

ביידן בשלהי כהונתו יחד עם האריס שורפים את כל המפלגה הדמוקרטית וקוברים אותה בעומק שלא נראה אף פעם

זה הדדי, הם גם קברו אותו. המפגלה הזו עם הפרוגרס המטופש והקולני שלה קברה את עצמה.
ביידן עשה טעות גדולה שלא קפץ מהספינה הזו ונתן למישהו אחר את המושכות להמשיך לשוט לעבר הקרחון.
אם הדמוקרטים לא התעוררו מכל הרעיונות המפגרים שלהם הם לא יזכו בבחירות בשנים הקרובות.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, mikyl כתב:

ומה זה משנה? נתן חנינה או לא? מה מוגבל שם? בן אדם הולך להיות שגריר בצרפת. אני לא עוקב בפירוט אחרי מה שמתרחש בארה"ב ולא יודע אם כהונתו של טראמפ הייתה טובה או גרועה לאמריקאים. אני גם לא מתרשם מבלה בלה בלה שגרירות/רמת הגולן כי לא רואה שום תועלת מעשית. כמו גם מהכל כלול בדובאי מול מסירת נשק/טכנולוגיות חדשניות ואולי אפילו יכולת גרעינית לערבים.

לך ולחבר שלך פה יש נטייה להתבטא בצורה מאוד נחרצת או בטוחה על נושאים שאין לכם שמץ של מושג בהם.

נתחיל מהסכמי אברהם - נורמליזציה עם איחוד האמירויות, מרוקו וסודן. מעבר לעובדה שזה יוצר קואליציה מול איראן, או לפחות מונע התקרבות של איראן למדינות הללו (כמו שקרה עם סעודיה בתקופת ביידן), זה גם פותח שלל הזדמנויות כלכליות, מסחריות וצבאיות.

אם עד ההסכמים חברות ישראליות מסוימות קיימו יחסי מסחר עם איחוד האמיריות דרך כל מיני מתווכים, או חברות צד שלישי, היום זה מתבצע ישירות, בהיקפים גדולים יותר, כולל השתתפות בתערוכות, ועדות ועוד.

שנית, מבחינת האזרח הפשוט, זה לא רק נופש וזונות בדובאי, אלא הגדלת התחרות והיצע הטיסות למזרח, ועוד שלל יעדים, עם חברות תעופה מובילות (אמירייטס למשל). גם שמאלני ממורמר שרוצה לטוס לתאילנד בזול, יכול עכשיו לעשות את זה דרך איחוד האמירויות. לפעמים, שיפור חייו של האזרח הפשוט זה הישג כביר בפני עצמו.

לגבי טכנולוגיות ונשק - אתה חושב שמצרים לא קיבלה צ'ופרים בעקבות הסכמי השלום?   מצרים לא מקבלת סיוע צבאי או רכש צבאי מארה"ב?   זה חלק בלתי נפרד מהסכמים, כולל עם מדינות ערביות/מוסלמיות (שלהזכירך, יש עשרות רבות שלהן בעולם).

עכשיו לשגרירות ורמת הגולן - אתה אולי חי באיזה עולם דמיוני, אבל כל מדינות העולם מכירות בגולן כשטח סורי כבוש, פרט לישראל, ולארה"ב מ-2019.

כלומר, דין הגולן כדין השטחים - אחרי שתתן להם מדינה פלשתינית, יבואו לדרוש את הגולן. 

כנ"ל לגבי ירושלים - אחרי שארה"ב פתחה את השגרירות בירושלים, הגיעו עוד מדינות, כמדומני. צונאמי מדיני קטן, רק הפעם לטובתנו.

מעבר לאלמנט ההצהרתי שבהחלטה, יש לה גם היבטים פרקטיים, מבחינת התנהלות מול מוסדות האו"ם ועוד.

לפני 47 דקות, mikyl כתב:

אבל אין לי צל של ספק שטראמפ בתור בן אדם הוא מיץ של הזבל, לא הייתי רוצה חבר כמוהו.

אני מקווה שטראמפ יתאושש מזה שאתה לא רוצה להיות חבר שלו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 4
  • מצחיק 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה שאסד ישרוד את המרד הנוכחי צריך להציע לו כסף על הגולן, ברמה של כמה עשרות מיליארדי דולרים ונורמליזציה עם ארה"ב כולל הסרת סנקציות בתמורה להסכם שלום איתנו וניתוק מאיראן.
חיסול ההגמוניה האיראנית בסוריה תהיה מכה אנושה גם לאיראן וגם לחיזבאללה.
אסד חילוני, רודן שמעניין אותו כסף ושליטה. אם ישכח קצת מ"הכבוד הערבי" ויסכים לוותר על אדמה שהוא גם ככה לא יקבל אף פעם הוא יכול רק להרוויח. אם רוצים להמתיק לו מעט את הגלולה ולשמור על כבודו אפשר לתת לו שטח ריבוני קטן על שפת הכנרת להקים ארמון.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...