Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.12.2024 בשעה 11:48, יובל .מ. כתב:

וגם למרות שהדולפין הורוד נתן את הקרדיט על הרפורמה לאהוד אולמרט, מי שאחראי לזה בפועל היה חיים רמון.

טעויות לגבי מערכת הבריאות, לגבי מקורות אנרגיה פחם מול מתחדשת, ואפילו במקומות החנייה של הקונסוליה, הוא פשוט עובד בשיטת החרטט בביטחון.

חרטט לא חרטט,אני יצאתי ב5 ...

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, David32 כתב:

אגב, תוחלת החיים לא מעניינת גם אותי.

ברור. כי לצאת צודק בעיני עצמך יותר חשוב.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לצאת צודק בעיניי עצמי. כולנו עוקבים אחרי מה שצודק בעיניינו. או שאתה לא?

אגב יש תגובה לשאר? 

אתה לא מסכים עם החלק ממנו ציטטת? היית מוכן לחיות תחת כיבוש ערבי אם זה היה נותן לך עוד 3-4-5-6 שנים לתוחלת החיים?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 שעות, David32 כתב:

וביהודה ושומרון היא דומה לתוחלת החיים במדינות הסובבות אותנו, שגם התוצאה הזאת לא כול כך רחוקה מתוחלת החיים של המוסלמים בישראל. יש לציין שכיאה לחברה פטריארכלית הסתכלתי על נתוני הגברים בלבד. 

יש לך מקור לזה?

פורסם

בטח:

תוחלת חיים לגבר, הנתון האחרון.

לבנון: 71.2 מקור

סוריה: 70.6 מקור אם כי לא ברור לי איך בבלאגן שם זה עובד.

ירדן: 74.6 מקור

מצריים בשפל: 66.7 שוב, אותו מקור

ערבים מוסלמים בישראל [אני לא רוצה להכניס בפנים דרוזים, וגם נוצרים פחות אבל אין פילוח לפי בקשתי]: 76.5 (לצערי מויקיפדיה בלי להגיע למקור המקורי במשרד הבריאות כי הלינק מוביל אותי למקום לא נכון. זה גם נתון "יחסית" ישן

בכול אופן, לפי הלמס ערבים הם ב 77.5 ב 2023.  

ביהודה ושומרון צריך לסמוך על הפלסטינאים: 73.6 [מקור 1 | פה 73.2 אבל גם כולל את עזה. לא יודע לגבי זה. ] - בכול מקרה הנקודה היא 73.

אין מה להשוות ליהודים בישראל, כי הם ב 81.3 זה הפרש ענק מכול השאר. -> הוא פאקינג מטאורי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על המקורות של איו|"ש אבל בכל מקרה - שנתיים הפרש מכל מדינה חארת מלבד ירדן זה מכובד ביותר.

פורסם (נערך)

תוחלת החיים בישראל בלידה

לנשים היא 84.7. ליהודיות 85.1 ולערביות 81.7

לגברים היא 81.6 ליהודים ו-77.2 לערבים.

המספרים מ-2021, אחרי הירידה הקלה של הקורונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 6.12.2024 בשעה 21:13, hans כתב:

באירוניה צינית למדי, רשימת המדינות שבהן תוחלת החיים של... נו, איך נקרא לזה, הערבים - הכי גבוהה, מתחלקת לשתיים:

1. איפה שיש משטר ציוני.

2. איפה שיש משטר מלוכני נוקשה בלתי מתפשר עם סכנה אמיתית של עונש מוות אם רק תצייץ נגדי בני המלוכה.

כל קונסטלציה אחרת - טבח הדדי שבטי טיפוסי מצער.

בתכל'ס, כל חלק שייכבש בסוריה על ידי המשטר הציוני יזכה מיידית לעלייה מטאורית בתוחלת החיים. זה לא יקרה כי מדובר כמובן ברעיון משוגע לגמרי אבל המשוואה פשוטה...

לפי ההיגיון הזה חבל שהקמנו את  המדינה. כי ישנם מקומות בעולם כמו הונג קונג, יפן, נורבגיה, אוסטרליה ושווייץ איפה תוחלת החיים יותר גבוהה. בלי לדבר איך זה היה בעשור הראשון או יותר אחרי 48.

פורסם
לפני 14 שעות, mikyl כתב:

גם בארץ.

לא גוררת חוקית, אך בד״כ רה״מ לא יתפטר (ואיתו כל הממשלה לפי חוק) אם הוא לא חושב שזה יחזק את כוחו בבחירות, ולכן יעביר גם חוק לפיזור הכנסת. 
מתוך 24 הכנסות שסיימו את כהונתן עד כה, ב-18 מקרים הבחירות הוקדמו. ב-14 מתוך המקרים האלה – הפיזור נעשה באמצעות חוק להתפזרות הכנסת.
ישראל אחת מהדמוקרטיות הבודדות בהן הפרלמנט יכול לפזר את עצמו.

פורסם
לפני 14 שעות, Liviur כתב:

המאמר המדובר מסתכל על נתונים בין 2012-2018

סוג וכמות האוכלוסיה שונה לחלוטין בין אז להיום.

וזה בסטייט שהוא לא sanctuary , עם אכיפה קשוחה יחסית ועם צורך במהגרים כאלו לעבודות חקלאות.

זה פשוט על גבול הלא רלוונטי למה שאנחנו מדברים עליו ועוד יותר בערי מקלט כמו ניו יורק שעליית הפשע שקשורה למהגרים עצומה.

יש לך משהו יותר עדכני שמראה דברים דומים למאמר שהבאת ? כי לדבר על לפני הכמות מהגרים העצומה שהגיע בשנים האחרונות בלי שליטה ושונה מהותית מהאוכלוסיה מהמאמר שציינת - זה פשוט תפוחים לתפוזים.

״שונה לחלוטין״? מאין ההנחה ההזויה הזו? האוכלוסיה בארה״ב ובטקסס לא שינתה את ההרכב הסוציו-אקונומי שלה באופן קיצוני מ-2018 להיום. אם אתה טוען שכן, תוכיח.
גם אין שום ״כמות מהגרים עצומה״ בשנםי האחרונות. עוד שקר של טראמפ. המס׳ הכולל של מהגרים בלתי-חוקיים בארה״ב די קבוע כבר מ-2005, והיתה עליה משמעותית בדיוק לפני כן, ב-4 שנות שלטונו של ג׳ורג׳ בוש הבן:
https://www.statista.com/statistics/646261/unauthorized-immigrant-population-in-the-us/
ודווקא הבאתי מחקר מטקסס, לא מקום שיש נטיה להיות רכים על מהגרים, עקב הנוהל שם שכל עצור ללא יוצא מהכל עובר בדיקה של סטטוס ההגירה/אזרחות שלו. זה מחזק את הטענה שלי, לא מחליש אותה (לו זה מחקר על קליפורניה, היית טוען ששם מרחמים על מהגרים ולא מגישים נגדם כתבי אישום, נכון?)

יש לי עוד מחקרים, בהחלט. כי אני עוקב אחרי הטענות של הגזענים בארה״ב כבר הרבה שנים, וזה הכל עורבא פרח.
אבל שום דבר שאביא לא ישכנע אותך, נכון? מה מקורות המידע שלך? אם הם קשורים לקמפיין טראמפ, לא מעניין. הוא משקר יותר מביבי, ומעולם לא מבסס אף טענה שלו בנתונים.

עליית אחוז המהגרים באוכלוסיה בין 1980 ל-2022  לא גרמה לעליה בפשע:
https://www.americanimmigrationcouncil.org/research/debunking-myth-immigrants-and-crime

סקירה של שורה שלמה של מחקרים מ-1870(!) ל-2020 שמודדים את אחוזי האוכלוסיה בכלא (לא הרשעות), וגם שם זה המצב; מאז 1960 מהגרים מבצעים פחות פשעים מאזרחים.
תקציר:
https://siepr.stanford.edu/news/mythical-tie-between-immigration-and-crime

המחקר המלא:
https://www.nber.org/system/files/working_papers/w31440/w31440.pdf

ולגבי NYC, יש ירידה (במספרים מוחליטים ועוד יותר במספרים יחסיים לאוכלוסיה) הדרגתית כבר עשרות שנים בכל סוגי הפשיעה. בבקשה, הנה הנתונים הגולמיים 2020-2023. כולל הפרדה ל-precincts הספציפיים. תראה לי איפה העלייה הכוללת , פרט לפשעים נקודתיים ב-precinct בודד.
https://www.nyc.gov/site/nypd/stats/crime-statistics/historical.page

הסטטיסטיקה האמריקאית הכללית של ה-FBI נותנת אותן תוצאות (לא באותה מידת ירידה, אבל בניו-יורק עד שנות ה-80 אכן היתה המון פשיעה), גם ב-2023 ביחס ל-2022:
https://www.fbi.gov/news/press-releases/fbi-releases-2023-crime-in-the-nation-statistics

ואם כבר טענת שבערי מקלט (sanctuary) יש עליה בפשע כתוצאה, זה לא מה שמחקרים שמתמקדים בזה מראים:
https://sociology.unc.edu/wp-content/uploads/sites/165/2018/01/2017SocComp-Providing-Sanctuary-or-Fostering-Crime-A-Review-of-the-Research-on-Sanctuary-Cities-and-Crime.pdf

אם אתה או מישהו אחר טוען שמהגרים (חוקיים או בלתי-חוקיים) לארה״ב גורמים לעליה בפשיעה, חובת ההוכחה על הטוען.
(וכן, אני מבין שאתה חי בארה״ב. זה לא אומר שאתה מתבסס על נתוני אמת).

פורסם
לפני 4 שעות, PinkDolphin כתב:

שונה לחלוטין״? מאין ההנחה ההזויה הזו? האוכלוסיה בארה״ב ובטקסס לא שינתה את ההרכב הסוציו-אקונומי שלה באופן קיצוני מ-2018 להיום. אם אתה טוען שכן, תוכיח.

אוכלוסיית המהגרים , לא המקומית.

גם אין שום ״כמות מהגרים עצומה״ בשנםי האחרונות. עוד שקר של טראמפ. המס׳ הכולל של מהגרים בלתי-חוקיים בארה״ב די קבוע כבר מ-2005, והיתה עליה משמעותית בדיוק לפני כן, ב-4 שנות שלטונו של ג׳ורג׳ בוש הבן:
https://www.statista.com/statistics/646261/unauthorized-immigrant-population-in-the-us/

עוד לינק למידע בן שנתיים… שקר של טראמפ … פסדר - אני הולך פיזית ברחובות ניו יורק ורואה את זה … לא צריך לקרוא סטטיסטיקה בת שנתיים.

זה מחזק את הטענה שלי, לא מחליש אותה (לו זה מחקר על קליפורניה, היית טוען ששם מרחמים על מהגרים ולא מגישים נגדם כתבי אישום, נכון?)

זה בהחלט מחליש כי:

1. היו שינויים באכיפה בקליפורניה אם כבר ציינת על מה נחשב פשע.

2. בגלל שהאכיפה ידוע כקשוחה מתעסקים איתה פחו.

3. בשנים האחרונות -> בצורה אקטיבית טקסס העבירה מהגרים לא חוקיים מחוצה לה.

אבל שום דבר שאביא לא ישכנע אותך, נכון? מה מקורות המידע שלך? אם הם קשורים לקמפיין טראמפ, לא מעניין. הוא משקר יותר מביבי, ומעולם לא מבסס אף טענה שלו בנתונים.

:) עלית עלי - אני כולי מסתובב עם כובע אדום עם כיתוב לבן.

זה נע בין סטטיסטיקות שאני מסנן למה שאני רואה בארה״ב בתור משהו שגר פה בערך העשור האחרון (אזרח אמריקאי כמו שטרחת לציין לגבי עצמך - אבל אחד שפה באמת).

תשים לב שרוב הסטטיסטיקות שהעלית נגמרו ב2020-2022.

מאז השתנו הרבה דברים.

אגב אנחנו קוראים כנראה דברים אחרת:

https://www.nyc.gov/assets/nypd/downloads/pdf/analysis_and_planning/historical-crime-data/seven-major-felony-offenses-2000-2023.pdf

עליה ב4 שנים האחרונות ב7 העבירות הראשיות בסה״כ (נכון יש ירידה ברציחות אגב)

עליה בעיקר בשנתיים האחרונות בקטגוריה העוקבת:

https://www.nyc.gov/assets/nypd/downloads/pdf/analysis_and_planning/historical-crime-data/non-seven-major-felony-offenses-2000-2023.pdf

ועוד עליה:

https://www.nyc.gov/assets/nypd/downloads/pdf/analysis_and_planning/historical-crime-data/violation-offenses-2000-2023.pdf

(2020-2021 פחות דוגמאות טובות בגלל הקורונה והסגרים)

בכל אופן - לא נשכנע אחד את השני נראה לי :) אבל שחרר את זה שאני לא מסתמך על נתונים אלא על הקמפיין של טראמפ או על נפנופי ידיים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מנסה לדמיין את ליביו עם כובע maga... לא מתקמפל 😅 עוד מעט יהפכו אותך לתומך צ'אושסקו.

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 7 שעות, PinkDolphin כתב:

לא גוררת חוקית, אך בד״כ רה״מ לא יתפטר (ואיתו כל הממשלה לפי חוק) אם הוא לא חושב שזה יחזק את כוחו בבחירות, ולכן יעביר גם חוק לפיזור הכנסת. 

אולמרט?

פורסם (נערך)
בתאריך 7.12.2024 בשעה 01:51, PinkDolphin כתב:

אין חיה כזו ״אגף שמאלי״ במפלגה הדמוקרטית, וודאי שלא ״שמאלי רדיקלי״. כל המפלגה זו נחשבת מרכז במושגים אירופיים (או ישראלים וא בינלאומיים).
הפוליטיקאי הכי ״שמאלי״ בארה״ב הוא ברני סנדרס, שדעותיו הם סוציאל-דמוקרטים קלאסיים מהסוג האירופי... ובעשרות שנים שהוא בקונגרס לא הצליח להעביר אפילו הצעת חוק אחת שהוא יזם, רק תיקונים קלים מאד בהצעות של אחרים. כל נסיונותיו לרוץ לנשיאות נכשלו באופן חרוץ.

ג׳יל שטיין, שרצה בראשות מפלגת ״הירוקים״ היא פשוט מפלגה של האנטי. העיסוק שלהם בנושאים סביבתיים זניח לחלוטין, והם בעיקר מאמצים את הנושאים האנטי-שלטוניים האופנתיים של הרגע (עכשיו זה להיות פרו-״פלשתינים״; לפני שנתיים-שלוש זה היה לקצץ בתקציבי המשטרה במקום הרפורמה שאכן היתה נדרשת; שוטרים לא מאומנים מספיק וגורמים למוות של יותר מדי אזרחים).
אין דמיון בין המפלגה הזו למפלגות ירוקים באירופה או בעולם (כולל לא בארץ). בכל מקרה, מספר הקולות שקיבלה (גם המפלגה וגם שטיין אישית, כשרצה לנשיאות) תמיד היה זניח.

עכשיו לגבי השאר:
1. אני אזרח אמריקאי.

2. הצבעתי ברוב מערכות הבחירות בארה״ב ב-+30 שנים האחרונות (למי שלא יודע, אפשר בבחירות בארה״ב להצביע גם מחו״ל). לא בבחירות האחרונות, עקב בעיה בירוקרטית, אם כי אני רשום להצבעה במסצ׳וסטס, שם הקול שלי לא היה משנה כלום בבחירות לנשיאות.

3. יש לי חברים רבים בארה״ב, ולא מעט דורות של משפחה (למרות שלא הייתי עולה חדש -- ושני הורי נולדו בארץ).

4. עקב הנקודות למעלה, אז אני עוקב מקרוב כבר עשורים אחרי המערכת הפוליטית בארה״ב בכלל ומערכות הבחירות בפרט.

5. אני לא ״לא סובל״ את טראמפ ״מפוזיציה״. פשוט עקבתי אחריו תקופה ארוכה, גם לפני שרץ לנשיאות (סתם לדוגמה, האדם החליף שיוך מפלגתי 5 פעמים ב-13 שנים, מ-1999 ל-2012, אחרי שיוך ראשוני כרפובליקאי ב-1987. זה לא מעיד על אדם עם אידיאולוגיה או דעות מגובשות ).
https://en.wikipedia.org/wiki/Political_positions_of_Donald_Trump#Political_affiliation_and_ideology

6. לגבי היחסים עם מדינות המפרץ -- נצטרך להסכים שלא להסכים. לא חושב שמישהו משנינו ישכנע את השני בעניין.
גדעון לוי הוא אנטי-ציוני צבוע בעיני, ולא נתקלתי מעולם במשהו שאני מסכים איתו עליו. לא מפתיע אותי שגם בזה.

7. טראמפ באופן כללי (וגם ניתן לראות את זה בכל המינויים שלו עכשיו) הוא ממש לא ניצי כמו ה-neocons של תקופת בוש האב ובוש הבן, שהיו מוכנים להפעיל את צבא ארה״ב למטרות מדיניות. הוא בדלן (וכך התבטא במע׳ הבחירות ב-2016, למרות שלא עמד בזה אח״כ כי הקונגרס לא נתן לו), ויימנע ככל האפשר מלהפעיל כוח אמריקאי. אז לא, הוא לא היה מבצע תקיפה על מפעלי הגרעין של איראן, או מעודד אותנו לעשות את זה. ודאי לא בהינתן העובדה שהוא היה מושפע מאד מפוטין וחייב לו, כי רוסיה ניסתה לעזור לו להיבחר ב-2016 (וזה לא בספק. דו״ח מולר, של חוקר רפובליקני ותיק שהיה ראש ה-FBI, מוכיח את זה, אם כי הדו״ח לא מצא הוכחות שטראמפ יזם את העניין):
https://he.wikipedia.org/wiki/דו"ח_מולר

ייתכן שזו לא בעיה עכשיו, כי מעמדו של פוטין חלש בהרבה, אבל עדיין מבחינתי גורם סיכון מיותר בטראמפ.

8. שיטת הממשל האמריקאית מאד שונה משלנו. נשיא אמריקאי לא קובע מדיניות שמעורבים בה תקציבים, אלא אם הקונגרס, שכל חבריו נבחרים עצמאית, מחליט להתרפס לחלוטין. כל הוצאה תקציבית חייבת להיות מאושרת ע״י הקונגרס.
מה שמשנה לנו זו המדיניות כלפי ישראל של חברי קונגרס, הרבה יותר מאשר הנשיא. הקונגרס יכול לבטל כל החלטה של הנשיא, וגם וטו שלו על חוק. אי אפשר להקים משרד ממשלתי חדש בארה״ב או סוכנות ממשלתית ללא החלטת קונגרס. הנשיא האמריקאי הרבה יותר חלש מרה״מ בישראל, והוא רק ראש הזרוע המבצעת. התפטרות נשיא לא גוררת בחירות בקונגרס, למשל. בארץ רה״מ הוא דה-פקטו גם ראש הזרוע המחוקקת.

בפועל, אני לא חושב שהיה הבדל מהותי בין מדיניות ארה״ב לו האריס היתה נבחרת מול לו טראמפ היה נבחר. זה תלוי בקונגרס יותר מאשר בנשיא. גם האריס וגם טראמפ חייבים את רוב הכסף הרב שגייסו לקמפיין הבחירות למיליארדרים יהודים, ברובם המכריע פרו-ציונים , והכסף מדבר.
טראמפ עצבני על ביבי, ולפי כל הסימנים כפה את הפסקת האש בלבנון (שלו נתניהו היה באופוזיציה היה מתנגד לה), ולא ממש עניינו אותו התנאים, רק שתהיה הפסקת אש עד כניסתו לתפקיד (הוא הבטיח בקמפיין שלו שיפסיק מלחמות ולא יתחיל חדשות). הוא מנסה לכפות כזו גם באוקראינה (ושאוקראינה תוותר על שטחים שהם שלה לפי הסכמים בינלאומיים שגם רוסיה חתומה עליהם), אבל שם יש הרבה יותר התנגדות אוקראינית, אז קשה להגיד מה יקרה.

9. לגבי מהגרים לארה״ב:
א. בכל אוכלוסיה גדולה ברור שיהיו פושעים, כמו שיש כאלה בקרב העולים היהודים לארץ. מקרה אחד לא נותן לך תמונה כללית.
ב. מה שכן נותן תמונה כללית זו הסטטיסטיקה הרשמית, ועליה הסתמכתי: בממוצע מהגרים לא-חוקיים מבצעים פחות מחצי העבירות (ביחס למספרם באוכלוסיה) מאזרחים אמריקאים:
https://nij.ojp.gov/topics/articles/undocumented-immigrant-offending-rate-lower-us-born-citizen-rate

ושים לב שגם מהגרים חוקיים מבצעים פחות עבירות מאזרחים אמריקאים, אם כי יותר מלא-חוקיים (והסיבה די ברורה: יש להם יותר זכויות מלא-חוקיים, אבל עדיין ניתן לגרש אותם מארה״ב על כל עבירה חמורה בלי שום תהליך עירעור).
הנתונים האלה ניתנים מטקסס, המדינה מהכי רפובליקאיות ואנטי-מהגרים שקיימת -- אי אפשר לטעון שהשלטון שם ניסה להטות את התוצאות לטובת המהגרים.
עוד נקודה מעניינת: הפער בכמות העבירות מתקיים בכל קטגוריות הפשיעה. זו חיזוק לטיעון שלי שיש כאן סיבה כללית לנתונים.
ובטקסס, כמו שכתוב במאמר, אוטומטית שולחים כל טביעות אצבע של עצור להשוואה בבסיסי הנתונים של מהגרים חוקיים, מה שנותן עוד אמינות לנתונים.
ג. אין חיה כזו ״מדיניות גבולות פתוחים״ בגבול הדרומי, בניגוד לנאמר בסרטון, ומעולם לא היתה. זה עוד שקר ישיר של טראמפ. כן היתה מדיניות לאפשר ויזות חוקיות במקצועות דרושים, אבל זה (כמו בכל ארצות המערב) כפוף לכללים די נוקשים ולמכסות. מעברי הגבול עצמם ממש לא פתוחים.
אגב -- Fox News הוא אמצעי תעמולה ימנית קיצונית שהאמת לא נר לרגליו, לא כלי תקשורת לגיטימי, עם האמינות של ערוץ 14 בארץ. במקרה הזה זה לא משנה -- אבל כללית לא רצוי להסתמך עליו בדיונים.
ד. במידה שהתכוונת למבקשי מקלט / פליטים עקב רדיפה פוליטית (לא מהגרים כלכליים רגילים), ארה״ב, גם בתקופת ביידן כמו אצל כל קודמיו, עדיין מפרה את ההתחייבויות שלה לפי הסכמי הפליטים הבינלאומיים של האו״ם מ-1951 ו-1967.
חל שיפור קל בתקופת ביידן (הפסיקו לגרש פליטים לפני שהסתיים בירור הסטטוס שלהם), אבל זה בוטל ביוני השנה. אגב, ישראל חתומה על אותם הסכמים, אבל כן מקיימת אותם ברובם, פרט לדרישה שבירור הסטטוס למבקש מקלט יהיה מהיר (למה זה חשוב? כי אם הבקשה מתבררת כלא-מוצדקת, אפשר לגרש את הפליט).
זו הסיבה למספר הגדול של סודנים ואריתראים שיש כאן, בצרוף העובדה שלא נעשה כמעט שום מאמץ למנוע חדירות מהגבול עם סיני (למרות העובדה שאם עשרות אלפי מבקשי מקלט הצליחו להסתנן, גם מחבלים יכולים).

קודם כל, תודה על התגובה הארוכה והמפורטת.

עכשיו, בקשר למה שכתבת על השמאל במפלגה הדמוקרטית, אני לא מתמצא מספיק בפוליטיקה האמריקאת כדי לדעת מה בדיוק נחשב שם ל "שמאל" או ל "שמאל רדיקאלי".

נדמה לי שאילאהן עומר, ראשידה טאליב או אלכסנדריה הן הרבה יותר שמאלה מברני סנדרס. במקרה של קאמלה האריס, הבת של בעלה נחשבת למאוד אנטי ישראלית ופעילה בהפגנות בקמפוסים(זה כמובן לא בהכרח אומר משהו על קאמלה עצמה ועל איך היא הייתה פועלת כנשיאה לו הייתה נבחרת,אבל הסביבה הקרובה זה משהו שיכול להשפיע), גם הבת של אילאהן עומר מפגינה. לא שאני חושב שכל מה שישראל עושה הוא טוב או נכון, או שלא הבאנו על עצמנו חלק מההפגנות והביקורת שיש כלפינו בעולם,בין אם בגלל מה שהצבא עושה במלחמה הזאת ומה שהחיילים מפרסמים ברשתות,ובין בגלל הצהרות מטומטמות של פוליטיקאים מהקואליציה וחוסר מדיניות ברורה של הממשלה הזאת+כל החדלות אישיים של ההנהגה שלנו שאין לה תוכנית סדורה-כל אלה בהחלט מביאים עלינו ביקורת מוצדקת.

אבל בכל מקרה, נראה לי שברני הוא דווקא לא הכי שמאלני באמריקה. אילאהן עומר וראשידה טאליב הן אולי הרבה יותר שמאל ממנו לדעתי.

אבל אני אגיד לך משהו יותר מזה-זה שטראמפ נבחר ממש לא אומר שאנחנו יכולים עכשיו לחגוג בטמטום כמו שעשו בערוץ 14, או לחשוב שכל הבעיות שלנו הולכות להיפתר באופן מיידי, או יותר גרוע-לחשוב שעכשיו אנחנו בתור מדינה יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים ושיש לנו צ'ק פתוח לכל דבר(כמו שבטוחים הטיפשים מהקואליציה), זאת תהיה מחשבה ילדותית ומטופשת שעלולה לעלות לנו מאוד ביוקר.

ואני אגיד לך עוד יותר מזה, אני גם חושב שאנחנו צריכים לשקם את היחסים עם המפלגה הדמוקרטית, אסור לנו ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להזניח אותם אפילו שטראמפ נבחר. צריך לשקם את היחסים עם המפלגה הזאת, וכן, זה כולל גם ניסיונות להידברות גם עם האנשים היותר קיצוניים בה. חשוב ביותר לשמור על הקונצנזוס הדו מפלגתי כלפינו.

כאן אני ממש כועס על נתניהו שהרשה לעצמו להזניח את הקשר ולהסתכסך איתם בלי חשבון, ובכלל, על זה שמאז שטראמפ נבחר אז זה נראה שנתניהו פשוט העביר את עצמו למצב טיסה וחושב שעכשיו הוא לא צריך לעשות כלום ושטראמפ יעשה בשבילו את כל העבודה, עוד מחשבה ילדותית ומסוכנת.

בקשר להגירה לארצות הברית, שוב, אני לא אזרח אמריקאי אז אני לא מתיימר להגיד להם איך הם צריכים לפתור את הבעיות שיש להם עם ההגירה והמהגרים.

אבל אני דווקא כן מסכים איתך בעניין הזה שלהפריד ילדים מההורים שלהם זה מאוד לא אנושי ושצריך וחשוב לחשוב על פתרון הרבה יותר הוגן וחומל כלפי אותם המשפחות והילדים. אגב, תתקן אותי אם אני טועה, אבל שמעתי בכמה מקומות שגם בממשל של ביידן והאריס ההפרדה והגירוש נמשכו וגם שם לא הייתה יותר מדי חמלה כלפי הילדים וההפרדות מההורים המשיכו,לא בטוח בזה. בכל מקרה, כאן אני מסכים איתך שצריך לחשוב על פתרון הומני הרבה יותר לבעיה הזאת כי מדובר בחיים של ילדים.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב
  • תוכן חדש...