Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

אני ירושלמי במקור. הייתי שם (רח׳ אגרון) לפני שבועיים. מול מה שהיתה הקונסוליה, כל החניות בצד גן העצמאות של הרחוב בוטלו ויש שם שלטים ״Reserved for US Embassy". בהחלט הקשה על מציאת חניה כדי להגיע למסעדת דז׳ה-בו.
גם לפי אתר האינטרנט של השגרירות וגם לפי google maps, לשגרירות יש מבנים גם בבניין הקודם של הקונסוליה, גם ברח׳ פלוסר בארנונה, וגם בת״א.
לא מאד מפתיע שכשמגוון הפונקציות גדל, המקום הקיים כבר לא הספיק.

זה המצב ב15-20 השנה האחרונות. 

לדזהבו אמורה להיות חנייה ממול שאתה מתקשר והם פותחים לך, למרות שלא הייתי שם כבר איזה שנה שנתיים אז לא יודע אם עדיין החניון שלהם בעפר או שבנו משהו..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

אני ירושלמי במקור. הייתי שם (רח׳ אגרון) לפני שבועיים. מול מה שהיתה הקונסוליה, כל החניות בצד גן העצמאות של הרחוב בוטלו ויש שם שלטים ״Reserved for US Embassy". בהחלט הקשה על מציאת חניה כדי להגיע למסעדת דז׳ה-בו.
גם לפי אתר האינטרנט של השגרירות וגם לפי google maps, לשגרירות יש מבנים גם בבניין הקודם של הקונסוליה, גם ברח׳ פלוסר בארנונה, וגם בת״א.
לא מאד מפתיע שכשמגוון הפונקציות גדל, המקום הקיים כבר לא הספיק.

לא יודע מתי עזבת את ירושלים, אבל החניות השמורות באגרון היו שם עוד הרבה לפני שהשגרירות עברה לירושלים, והכמות שלהם הייתה אותו דבר. אני מאמין שהשלטים עדיין מתייחסים לקונסוליה ולא לשגרירות. מה שקרה הוא שהבניין באגרון הפך ל"קונסוליה למזרח ירושלים" במקום זו שבדרך שכם. אבל כל השירותים הקונסולריים גם לתושבי מזרח ירושלים ניתנים בשגרירות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, פינדר כתב:

כתבתי לא פעם, שלביבי יש יכולות מצויינות בתחומים מסויימים ואם הוא היה מנצל אותן לטובת המדינה, לפני טובתו האישית, הוא היה יכול להיות ראש ממשלה מעולה.

אני עוקב אחרי היצור כבר כמעט 30 שנה. אם אי פעם עשה צעד ״מעולה״, לא ראיתי כזה. מעולם לא עשה צעד החלטי שדורש ביצים, אפילו לא פעם אחת -- בבתפקיד רה״מ של ישראל, זה פגם בלתי ניתן לגישור. הוא סירב 3 פעמים להפעלה של מבצע הביפרים, גם אחרי כשדדי ברנע הסביר לו שחיזבאללה עלו על זה שיש משהו מוסר בהם (חיי סוללה קצרים), והתרצה רק כשכל ראשי מערכת הביטחון הזהירו אותו שתוך ימים כל היכולת תיעלם אם לא ינצלו אותה. והוא כמובן שיקר שהוא ״הורה״ על זה בניגוד לעמדת ראשי המערכת.
באופן דומה, סירב מספר רב של פעמים להצעה לחסל את נסראללה, את סינוואר ואת הניה (דברים שהיו הזדמנויות נדירות לעשות כי הם התחבאו היטב רוב הזמן).

הדבר היחיד שהיה באמת טוב בו, היה להיות השגריר באו״ם. והיה גם שר אוצר סביר, שעשה צעדים נחוצים -- אבל שוב, רבים במקומו היו עושים אותו דבר (צימצום הקצבאות לחרדים). ומאז התחילו המשפטים שלו, הוא אשקרה מעדיף שהמדינה תושמד מאשר שיגיע לסוף המשפטים שלו. הוא בוגד במדינה ולא כשיר כבר 8 שנים.

בתאריך 2.12.2024 בשעה 12:33, garicho כתב:

נשק ותחמושת זה לא מהות הכל.

תשים לב, הוא כתב ״עושה״. זמן הווה-עתיד. מה שהיה לפני 75 לחלוטין לא רלוונטי למציאות של היום. ואכן, כל ממשל נכון ל-2023 היה מספק נשק ותחמושת לישראל.

ממש לא בטוח, כי באספקת נשק לנו דרך הנחיות למשרד החוץ האמריקאי (״מחלקת המדינה״), ביידן הפר חוקים אמריקאים שאוסרים אספקת נשק למי שמשתמש בו נגד אזרחים, והקט בצעדים שרק לקונגרס יש סמכות לעשות, לא לנשיא.
החוקים האלה כמובן צבועים לחלוטין -- האמריקאים עצמם פגעו באזרחים (לא בתור מטרה אלא כנזק עקיף בפעולות שלהם נגד הסחר בסמים במרכז ודרום אמריקה, וגם בעיראק) לא פעם ולא שלושה -- אבל עדיין לא כל נשיא היה עושה את זה.

האמת היא שמאז סוף המלחמה הקרה אין לארה״ב אינטרס לתמוך בנו צבאית. היא עושה זאת בגלל הרפובליקנים הנוצרים ההזויים (שרוצים שהיהודים יישארו כאן, כדי שכולנו נישחט במלחמת גוג ומגוג) והיהודים האמריקאים, שפוליטית מאד מאורגנים ומספקים יותר מ-50% מהתרומות לשתי המפלגות הראשיות למרות שהם פחות מ-3% מהאוכלוסיה. ימ״חים או בסיסים צבאיים הם יכולים גם להחזיק בסעודיה.

לפני 7 שעות, פינדר כתב:

לא יודע מה היה במו״מ. בשורה התחתונה ישראל קיבלה חיסונים לפני רוב מדינות העולם. זה הישג שלו, בדיוק כמו שה7.10 זה כישלון שלו.

לגמרי לא הישג שלו.
זה כיון לישראל יש מערכת בריאות ציבורית מעולה, שמי שאחראי לה (בתור מי שדחף לביטוח בריאות אוניברסלי כפתרון לחובות של קופ״ח כללית) זה אולמרט.
כיון שמערכת הבריאות הממלכתית היא חדשה, מאז ומעולם אספה נתונים כל הזמן על כל התושבים, זה נתן לחברות החיסונים אפשרות לצבור מידע מדוייק וכמעט בזמן אמת בהיקף שלא היה אפשרי כמעט בשום מקום אחר (ודאי לא בארצות הברית, שבה כל דבר ריכוזי נחשב לתועבה, ולא היתה בכלל מדיניות בריאות פדרלית בקורונה (אין גוף פדרלי שיש לו סמכות לקבוע או לאכוף מדיניות בריאות כלשהי -- הכל בידי 50 המדינות -- פרט לכניסה במעברי הגבולות של ארה״ב)).

כל זה מתועד היטב בראיונות עם אנשי חברות התרופות ובמחקרים, כמו זה:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9081040/

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

זה המצב ב15-20 השנה האחרונות. 

לדזהבו אמורה להיות חנייה ממול שאתה מתקשר והם פותחים לך, למרות שלא הייתי שם כבר איזה שנה שנתיים אז לא יודע אם עדיין החניון שלהם בעפר או שבנו משהו..

זה בהחלט לא היה המצב ב15-20 השנים האחרונות כיון שהשגרירות לא עברה לשם עד הקדנציה של טראמפ, וודאי לא היו שם שלטים שדיברו על "embassy".
בפעם האחרונה שהייתי במסעדה (4-5 שנים, אא״ט) עדיין אפשר היה לחנות ממול.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, garicho כתב:

עד כמה שאני לא אוהב את המפרציות (לא ביקרתי שם וגם לא מתכנן) אני חושב שנקודת ההסתכלות שלך @PinkDolphin מאוד פוזיציונית. אני חושב שאפילו אמרתי את זה לפני. אפשר להגיד הרבה דברים רעים, כולם נכונים, על טראמפ והתקופה שלו. אבל לקחת דווקא את ההשגים ולזרוק אותם לפח בשם איזה אידיאל אוטופי?

תן לי דוגמה להישג אחד שלו (פרט לנסיון להחזיר את ארה״ב להישענות על פחם כמקור אנרגיה (נכשל כי תחנות כוח מפחם יקרות יותר מסולארי או רוח), להעשיר את המיליארדרים המושחתים ע״ח כל שאר העשירונים, להפוך את הנשים לשפחות ולעודד גזענים ונאו-נאצים של ממש (הסוג שמאיימים לשחוט יהודים), ולחולל הפיכה אלימה כולל להוציא להורג חברי קונגרס, ולכליאת ילדים של מהגרים בכלובים בנפרד מהוריהם ללא תיעוד. יש נכון לעכשיו 3000 ילדים כאלה שלממשלה הפדרלית אין מושג מי הוריהם ואיפה הם, ושיסוי אמריקאים במהגרים שבניגוד לכל השקרים שלו, לא אחראים לשום דבר רע בארה״ב (בממוצע המהגרים, כולל הלא-חוקיים, אחראים להרבה פחות פשיעה מהממוצע האמריקאית -- וזה מסיבות ברורות: על כל פשע יגרשו אותם והם מעוניינים להישאר בארה״ב מסיבות כלכליות).

לא מכיר אפילו הישג חיובי אחד שלו.

אפילו הדבר שקיויתי שייצא ממנו משהו -- הקשחת העמדה מול איראן -- יצא פארש, כי ביטול הסכם הגבלת הפיתוח הגרעיני לא לווה בלחץ לביצוע בדיקות ע״י סבא״א, או חרם כלכלי יותר משמעותי (כמו החרם על רוסיה בגלל אוקראינה, שאפקטיבי הרבה יותר).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 50 דקות, PinkDolphin כתב:

האמת היא שמאז סוף המלחמה הקרה אין לארה״ב אינטרס לתמוך בנו צבאית. היא עושה זאת בגלל הרפובליקנים הנוצרים ההזויים (שרוצים שהיהודים יישארו כאן, כדי שכולנו נישחט במלחמת גוג ומגוג) והיהודים האמריקאים, שפוליטית מאד מאורגנים ומספקים יותר מ-50% מהתרומות לשתי המפלגות הראשיות למרות שהם פחות מ-3% מהאוכלוסיה. ימ״חים או בסיסים צבאיים הם יכולים גם להחזיק בסעודיה.

התאוריה שלי היא שזו היתה הדרך שלהם לשלוט למי אנחנו מוכרים נשק וטכנולוגיה. לא יודע אם זה תקף גם כיום כי אין ספק שסין לדוגמה סגרה פערי ענק (בכל תחום אפשרי) בזכות החיוב של כל יצרן זר לחבור ליצרן מקומי (לרוב חברה בבעלות המדינה עצמה). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@PinkDolphin במאמר צד, רפרפתי על המאמר שקישרת. אמנם איני היסטוריון, אבל מהמעט שאני יודע ההיסטוריה של בניית מאגרי המידע הרפואיים בישראל יותר ארוכה ממה שצויין במאמר, הרבה יוזמות החלו ״מלמטה״ ברמה של מחלקות בבתי החולים עוד באמצע שנות ה-80, אחר כך ברמה של הקופות, וכשמשרד הבריאות רצה לבנות את ה״רשומה הרפואית הארצית״ הוא גילה שהבסיס לה כבר קיים, ונותר לבצע תהליך (לכשעצמו מורכב מאוד) של שילוב מאגרי המידע הקיימים והרחבתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, sperial כתב:

@PinkDolphin במאמר צד, רפרפתי על המאמר שקישרת. אמנם איני היסטוריון, אבל מהמעט שאני יודע ההיסטוריה של בניית מאגרי המידע הרפואיים בישראל יותר ארוכה ממה שצויין במאמר, הרבה יוזמות החלו ״מלמטה״ ברמה של מחלקות בבתי החולים עוד באמצע שנות ה-80, אחר כך ברמה של הקופות, וכשמשרד הבריאות רצה לבנות את ה״רשומה הרפואית הארצית״ הוא גילה שהבסיס לה כבר קיים, ונותר לבצע תהליך (לכשעצמו מורכב מאוד) של שילוב מאגרי המידע הקיימים והרחבתם.

אינני יודע להשוות את זה למדינות אחרות... אני כן יודע שקופ״ח כללית היתה אחת מהגדולות בעולם לפני כניסת ביטוח חוק בריאות והיו לה רשומות ריכוזיות (ביטחה 70%  מהאוכלוסיה  בתקופה שכ-80% היו מבוטחים ע״י קופה כלשהי). היא מכרה מערכות לניהול חולים לקופות בחו״ל בשנת 2000 בסך 120 מליון דולר (עבדתי אז בקרן הון סיכון, ופגשתי נציג של מחלקת התוכנה שלהם).
כחולה מחלה כרונית שעובר בדיקות אינטנסיביות כל 3 חודשים, אני גם מודע לכמות המידע שנצבר. למרות שהיכולת לראות תוצאות בדיקות במרשתת התחילה רק סביב אמצע-סוף שנות ה-90, הקופות (או משרד הבריאות, אינני יודע מי ביצע את הפרוייקט) העלו למערכת גם תוצאות של עשור קודם: סביב 1997 יכולתי לראות כל תוצאת בדיקה שעשיתי מאז 1986.
והיום כל רופא שמטפל בי בכל בית חולים בארץ (וזה כבר המצב כמה שנים) יכול לראות לא רק בדיקות מעבדה סטנדרטיות, אלא גם צילומי רנטגן ובדיקות מיוחדות. זו יכולת שלמיטב ידיעתי לא קיימת ברוב המדינות, כולל אלה שיש בהן מע׳ בריאות מרכזית ללא קופות חולים כמו בריטניה.

לפני 6 שעות, ch28566 כתב:

התאוריה שלי היא שזו היתה הדרך שלהם לשלוט למי אנחנו מוכרים נשק וטכנולוגיה. לא יודע אם זה תקף גם כיום כי אין ספק שסין לדוגמה סגרה פערי ענק (בכל תחום אפשרי) בזכות החיוב של כל יצרן זר לחבור ליצרן מקומי (לרוב חברה בבעלות המדינה עצמה). 

יש סיבה נוספת:
רוב הכסף הזה זורם חזרה ליצרנים אמריקאים. כיום 75% (האחוז משתנה קצת כל תקופת הסכם סיוע, אבל נע תמיד בתחום 70-75%) מכל דולר של סיוע בטחוני חייב להיות מוצא בדולרים על מוצרים שיוצרו בארה״ב ע״י יצרנים אמריקאים, גם אם יש חלופות יותר זולות או טובות מייצור ישראלי או של מדינה אחרת.
גם בשנות ה-80 כשעסקתי בפרוייקט פיתוח צבאי והייתי צריך ציוד לאב-טיפוס,  נאלצתי לקנות ציוד תקשורת שפחות מתאים מספק אמריקאי, מחיר של $750 אז ללא שינוי, ולא מספק ישראלי שמכר מוצר עדיף ב-$200 וגם היה מוכן לעשות עבורנו שינויי תוכנה ללא עלות (עקב התיקוה שאם הפרוייקט יצליח ניקנה מספר גדול של יחידות, וגם יוכל להצביע על לקוח רציני (חיל האויר)).

עקב הדרישה לקנות בארה״ב, הסיוע הוא גם תוכנית סיבסוד לתעשיה הצבאית האמריקאית בהיקף גדול למדי, והוא פוגע ביכולת המכירה של התעשיה הבטחונית הישראלית לצה״ל, ובאופן עקיפין גם ביכולת הייצוא שלהם: משפט שכמעט כל מי שעוסק במכירות עבור חברה ישראלית שמע פעם הוא ״אם המוצר שלכם עדיף ו/או יותר זול, למה צה״ל עצמו לא משתמש בו?״

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שעד היום כללית היא ספק שירותי רפואה (בניגוד למבטח) מהגדולים בעולם. יש,לזה הרבה משמעויות.

אני מכיר את המערכת שעליה אתה מדברה מצד המשתמש, לא מצד החוקר שמוציא נתונים. למרות לא מעט מגבלות, חלקן טכנולוגיות וחלקן משפטיות, בקו התחתון העסק מדהים.

אגב. מה שאתה כנראה לא מכיר זו ההתנגדות שמערכות המיחשוב האלה גררו בתחילת דרכן. חלק מהותיקים התקשו להשתכנע ביתרונותיהן. וכמובן שהפיתוח שהחל לפני 40 שנה נמשך ללא הפסק.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, PinkDolphin כתב:

תן לי דוגמה להישג אחד שלו (פרט לנסיון להחזיר את ארה״ב להישענות על פחם כמקור אנרגיה (נכשל כי תחנות כוח מפחם יקרות יותר מסולארי או רוח),

מה???

ייצור חשמל מ"אנרגיות מתחדשות" הוא הכי יקר בפער משאר כל החלופות אלא אם יש לך איזה סכר הובר או משאב טבע רציני אחר צמוד אליך.

מוזמן לעיין בעלויות חשמל מתחדש בארץ לעומת חברת החשמל. גם כשמשתמשים בפחם.

עריכה אחרונה על ידי taranta
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומזיק לסביבה בפני עצמו בכל מני דרכים. כרגע הרבה תמיכה אבל הולכת גם לעניין ההחזרה של ההשקעה באנרגיה גרעינית.

יש פה דיקלום דף מסרים חזק אבל :) כולל המהגרים הלא חוקיים שמועילים למעשה … (בעוד חלקינו רואים את המצב בשטח וגם מודעים שחלק מהפשיעה הזו פשוט לא נרשמת או באה והולכת עם desk tickets וקטגוריות של עבירות שלא שולחים עבורן משטרה). בנוסף ליצירת בעיה שתיהיה פה לדורות עם הכמות הגירה הלא חוקית וההתמודדות איתה.

כמו כן אם כבר נגענו בקורונה בארה״ב - האיזורים שנפגעו הכי קשה לא ממש היו האיזורים שהקשיבו לטראמפ… אז אין מה לקשור כ״כ את הנושא הזה (או להשוות בכלליות בין המערכות בריאות, הבריאות של האוכלוסיה שנפגעה וכו… יש כ״כ הרבה חלקים זזים במשוואות האלו …)

בקיצור - כדאי להפריד פה את הנושאים (במיוחד אם כותבים אותם ממגורים בישראל ולא בארה״ב) לגבי מה טראמפ כן או לא בארה״ב.

גם אם כמות ההישגים שלא היתה לא גבוהה (לישראל או לארה״ב, נגיד) -> כמות הנזק של הממשל העוקב שרק הולך ומתברר גבוהה משמעותית - ורואים את ההצבעה של התושבים ״ברגליים״ בחירות הנוכחיות -> ואם כבר אוסף אישומים מכובד - כדי להביט על השערוריה האחרונה של החנינה הנשיאותית (לכל פשע על פני טווח של כמעט 11 שנה) של ביידן.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וגם למרות שהדולפין הורוד נתן את הקרדיט על הרפורמה לאהוד אולמרט, מי שאחראי לזה בפועל היה חיים רמון.

טעויות לגבי מערכת הבריאות, לגבי מקורות אנרגיה פחם מול מתחדשת, ואפילו במקומות החנייה של הקונסוליה, הוא פשוט עובד בשיטת החרטט בביטחון.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, PinkDolphin כתב:

תן לי דוגמה להישג אחד שלו

מבחינת ישראל? הסכמי אברהם, העברת השגרירות לירושלים, הכרה ברמת הגולן. 

אני יודע שמבחינתך מדינות המפרץ איומות ואסור להיות איתן בקשר טוב, שכל מה שהעברת השגרירות עשתה זה לקחת מקומות חניה ולגבי הגולן בכלל לא אכפת - ממילא יש שם רק פרות ודרוזים. אבל ל-90% מאוכלוסיית ישראל היהודית כן אכפת מכל אלה, לכן טראמפ כל כך פופולארי בישראל.

אני לא נכנס למצב שלו באמריקה מכיוון שאני לא מכיר מספיק ולא מתיימר (ולא בא לי לרשום סיסמאות כמו ישראלים אחרים שבטוחים שהם מבינים…)

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, PinkDolphin כתב:

יש סיבה נוספת:
רוב הכסף הזה זורם חזרה ליצרנים אמריקאים. כיום 75% (האחוז משתנה קצת כל תקופת הסכם סיוע, אבל נע תמיד בתחום 70-75%) מכל דולר של סיוע בטחוני חייב להיות מוצא בדולרים על מוצרים שיוצרו בארה״ב ע״י יצרנים אמריקאים, גם אם יש חלופות יותר זולות או טובות מייצור ישראלי או של מדינה אחרת.
גם בשנות ה-80 כשעסקתי בפרוייקט פיתוח צבאי והייתי צריך ציוד לאב-טיפוס,  נאלצתי לקנות ציוד תקשורת שפחות מתאים מספק אמריקאי, מחיר של $750 אז ללא שינוי, ולא מספק ישראלי שמכר מוצר עדיף ב-$200 וגם היה מוכן לעשות עבורנו שינויי תוכנה ללא עלות (עקב התיקוה שאם הפרוייקט יצליח ניקנה מספר גדול של יחידות, וגם יוכל להצביע על לקוח רציני (חיל האויר)).

יש עוד כמה:

- אנחנו בפועל מעבדת פיתוח שלהם ועושים דברים משמעותית יותר בזול ויותר מהיר מפיתוח אמריקאי מקביל.

- אנחנו מקדם מכירות ומעבדת ניסויים לנשק אמריקאי, במיוחד בחיל האוויר בו כל הפלטפורמות אמריקאיות וגם חלק נכבד מהחימוש.

- אנחנו בפועל בסיס אמריקאי באמצע איזור שיש לו משמעות אסטרטגית עצומה לארה"ב, גם כמקור אנרגיה עולמי וגם בתור אלה שיושבים על תעלת סואץ שקריטית לכל מעצמה ימית. זה נכון שיש להם בסיסים גם בקטאר, וטורקיה חברה בנאטו והיום גם מצרים נמצאת בערך בצד המערבי, אבל ברור לכולם שאנחנו בעלת הברית הכי מחוייבת לארה"ב, ובנוסף אנחנו גם יופי של משקל נגד למקרה ששאר בעלות הברית של ארה"ב יתחילו לפזול לצדדים. אם ארה"ב רוצה להפעיל קצת לחץ על טורקיה, היא יכולה לעודד את ישראל להדק קשרים בטחוניים עם יוון לדוגמא.

- כל הטוב הזה שארה"ב מקבלת, עולה לה יחסית בזול. אחזקה של נושאת מטוסים אחת עולה כמה מיליארדים בשנה ויש להם עשר, נדמה לי.

אז הסיוע הבטחוני שלנו (שגם ככה מסבסד נשק אמריקאי) זה לא כסף גדול בשבילם.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...