Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

כהונה כל כך מוצלחת שתוחלת החיים בארה"ב התקצרה ב-2-2.5 שנים. לשם השוואה, בישראל מדובר ב-3-4 חודשם.

מבלי להביע דעה לכאן ולכאן - אין אף כהונה של 100%. לבחור פרמטר ספציפי ולהתעלם מהשאר זה לא בדיוק שיא האובייקטיביות.

מתוך עניין - האם בשנים של ביידן היתה עליה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

לשם השוואה, בישראל מדובר ב-3-4 חודשם.

שכחתי לשאול - אז אני מבין שאתה תצביע לביבי בבחירות הבאות (ראש הממשלה בישראל במהלך הקורונה)?

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1

פורסם (נערך)

מה דעתכם אם ממשל טראמפ יעבוד על עסקת חבילה לנומליזציה עם סעודיה שתיכלול גם את לבנון ואסאד? ככה בשביל לגרש את חיזבאללה ואיראן מהסביבה ?
האם אסאד לא יהיה מוכן לימכור את האיראנים וחיזבאללה בשביל הבטחה להישאר בשילטון?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

כהונה כל כך מוצלחת שתוחלת החיים בארה"ב התקצרה ב-2-2.5 שנים. לשם השוואה, בישראל מדובר ב-3-4 חודשם.

זאת ההגדרה של צ'רי פיקינג, למרות שאני גם דיי בטוח שאם תמצא את הסיבות לכך רובן לא יהיו באשמתו.

לפני 20 דקות, hwgeek כתב:

מה דעתכם אם ממשל טראמפ יעבוד על עסקת חבילה לנומליזציה עם סעודיה שתיכלול גם את לבנון ואסאד? ככה בשביל לגרש את חיזבאללה ואיראן מהסביבה ?
האם אסאד לא יהיה מוכן לימכור את האיראנים וחיזבאללה בשביל הבטחה להישאר בשילטון?

אס ימכור את אמא שלהם ושלו ביחד אם זה יסגור לו את המלחמה.

פורסם
לפני 10 שעות, hans כתב:

לגיטימי מה ששלטון ביידן עולל לטעמך?

אל תספר לי שהדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות.

שלטון ביידן לא ״עולל״ כלום, בשום תחום. זו הכל תעמולה שקרית לחלוטין של טראמפ. ממשל ביידן התחילו לתקן הרבה נזקים שהוא גרם (כמו מוות מיותר של כ-800,000 אמריקאים מקורונה, כשדיכא יוזמות לבידוד וחיסונים ועודד אנשים להשתמש בתרופות נגד תולעים לסוסים).
לא יודע מה מקורות המידע שלך, אבל אין קשר ביניהם למציאות.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

תגובה טיפוסית של בכיין פרוגרסיבי - הרבה בלה בלה עם אפס עובדות. שכחת גם שובניסט, פאשיסט והומופוב.

גם אם נניח והוא היה כל או חלק ממה שאתה מאשים אותו, עדיין הכהונה שלו הייתה מאוד מוצלחת ברובה, בעיקר מבחינתנו ומבחינת המזרח התיכון.

אבל זאת הבעיה עם כל הפרוגרסיבים למיניהם - במקום לשפוט אדם לפי מעשיו והישגיו, שופטים אותו לפי מי שהוא.

אני לא ״פרוגרסיבי״ (אין לי מושג למה אתה מתכוון בתואר הזה). הוא היה פאשיסט בקדנציה הקודמת אבל בהחלט פאשיסט עכשיו (הבטיח שלא תהיינה יותר בחירות בארה״ב, ומקדם נאו-נאצים כמו מילר היהודי), אבל טראמפ זרע הרס בכל דבר שנגע בו, ללא יוצא מהכלל.
ולא, הוא לא היה מוצלח מבחינתנו:
-- הכהונה שלו עודדה את ביבי להתערב באופן גס בפוליטיקה האמריקאית;
-- הזזת השגרירות לא שינתה שום דבר לפה או לשם (רק החמירה את מצב החניה במרכז י-ם)
-- מיוזמת השלום שלו לא נשאר כלום
-- היחסים המיותרים עם מדינות המפרץ החשוכות, פרי דחיפה של ג׳רד קושנר המושחת,  לא תרמו לנו כלום, רק חוסר יכולת להשמיד את החמאס בקטאר ולפגוע במקור המימון הגדול שלן.
אפשר לעשות שת״פ בטחוני נגד איראן כפי שעשינו שנים רבות בשקט, ללא שגרירים, תיירות לארץ עם עבדות, ולקדם מדינות שרוצות להתחרות בנו. כנ״ל לסעודיה
-- הנשיא האמריקאי כמעט ולא רלוונטי ביחסי ארה״ב-ישראל. הקונגרס, שזה מי שמחליט כמעט כל החלטה שקשורה בתקצוב, הוא מי שקובעים

• לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

שכחתי לשאול - אז אני מבין שאתה תצביע לביבי בבחירות הבאות (ראש הממשלה בישראל במהלך הקורונה)?

זה.היה כשלון קולוסאלי של טראמפ ומפלגתו שעלה בחיי מאות אלפים. 

עם כל אי הסבילות.שלי לנתניהו וההצגות ההזויות שלו בטלוויזיה ושבירת הכללים בפסח 2020, בקו התחתון התוצאות בארץ היו מהיותר טובות, את זה אי אפשר לקחת ממנו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

זה.היה כשלון קולוסאלי של טראמפ ומפלגתו שעלה בחיי מאות אלפים. 

עם כל אי הסבילות.שלי לנתניהו וההצגות ההזויות שלו בטלוויזיה ושבירת הכללים בפסח 2020, בקו התחתון התוצאות בארץ היו מהיותר טובות, את זה אי אפשר לקחת ממנו.

כרגיל, עונה על מה שמתאים ומתעלם מהעובדות בשטח.

את שוודיה זוכר, אלו שהנהיגו מדיניות ליברלית יחסית ביחס לקורונה, לפחות בהתחלה?

למה שם הירידה בתוחלת החיים הייתה רק כשנה אחת?   אולי זה קשור לא רק לפעולות הממשל, אלא גם להרכב ובריאות האוכלוסיה?

כנ"ל לגבי גברים ערבים ישראלים, שאיבדו, בממוצע, כשנה וחצי.

התוצאות בארץ היו טובות, ככל הנראה, כי האוכלוסיה צעירה, האוכלוסיה יחסית בריאה, אולי התזונה ועוד מגוון משתנים מתערבים.

פורסם
לפני שעה, PinkDolphin כתב:

בפוליטיקה האמריקאית;
-- הזזת השגרירות לא שינתה שום דבר לפה או לשם (רק החמירה את מצב החניה במרכז י-ם

ניסיון נחמד, אבל השגרירות נמצאת בכלל בארנונה, במרכז העיר יש מאז ומתמיד קונסוליה והחניה פח בלי קשר אל האמריקאים.

מיוזמת השלום שלו לא נשאר כלום

אני מניח שאתה מתכוון לזה שישראלים טסים חופשי ועושים עסקים באיחוד האמירויות, כולל קיצור טיסות, כולל חברות ערביות שלא רק שלא הפסיקו לטוס לארץ בזמן המלחמה אלא תיגברו טיסות וקיצרו זמן טיסה לתאילנד. שלא נדבר על שר מערב הסעודית שלוחץ ידיים לברקת בכנס בינלאומי. 

היחסים המיותרים עם מדינות המפרץ החשוכות, פרי דחיפה של ג׳רד קושנר המושחת,  לא תרמו לנו כלום, רק חוסר יכולת להשמיד את החמאס בקטאר ולפגוע במקור המימון הגדול שלן.

אני מניח שאתה מתכוון למדינות כמו צרפת שם יהודים מותקפים, הממשלה מנסה להשאיר חברות ישראליות מחוץ לכנסים וקוראת לאמברגו נשק על ישראל?

אפשר לעשות שת״פ בטחוני נגד איראן כפי שעשינו שנים רבות בשקט, ללא שגרירים, תיירות לארץ עם עבדות,

ברור, למה להתקדם קדימה אם אפשר להחביא את הדגל הישראלי? בטח אתה גם תומך בזה שישראל תתחרה באולימפיאדה תחת הועד האולימפי.

קיצר אתה לא בכיוון בכלל פתח וויז.

• אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עד כמה שאני לא אוהב את המפרציות (לא ביקרתי שם וגם לא מתכנן) אני חושב שנקודת ההסתכלות שלך @PinkDolphin מאוד פוזיציונית. אני חושב שאפילו אמרתי את זה לפני. אפשר להגיד הרבה דברים רעים, כולם נכונים, על טראמפ והתקופה שלו. אבל לקחת דווקא את ההשגים ולזרוק אותם לפח בשם איזה אידיאל אוטופי?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

כרגיל, עונה על מה שמתאים ומתעלם מהעובדות בשטח.

את שוודיה זוכר, אלו שהנהיגו מדיניות ליברלית יחסית ביחס לקורונה, לפחות בהתחלה?

למה שם הירידה בתוחלת החיים הייתה רק כשנה אחת?   אולי זה קשור לא רק לפעולות הממשל, אלא גם להרכב ובריאות האוכלוסיה?

כנ"ל לגבי גברים ערבים ישראלים, שאיבדו, בממוצע, כשנה וחצי.

התוצאות בארץ היו טובות, ככל הנראה, כי האוכלוסיה צעירה, האוכלוסיה יחסית בריאה, אולי התזונה ועוד מגוון משתנים מתערבים.

יש כמובן הרבה מאד גורמים (הרכב גילאים, תורשה, צפיפות (שמושפעת גם מתרבות), מזג אויר (מחלות נילוות כמו הצטננות), סוג מגורים (דירה/בית), אולי תזונה...) כך שקשה לנטרל ולבדוק מה היה הכי משמעותי. היו מדינות שהגבילו התקהלויות יותר מאצלנו (סין, טאיואן, ניו-זילנד) וכאלה שפחות.
אבל עדיין גורם אחד מאד בלט: ישראל חיסנה מאד מהר ביחס למדינות אחרות, ובאופן בולט, עד שהגענו ל-70% מהאוכלוסיה (המשך החיסונים אח״כ די נעצר).
רוב הרופאים שיצא לי לדבר איתם על זה חושבים שהחיסונים עשו את ההבדל.

ממשלת ביבי אז עשתה בדיוק מה שעשתה ממשלת השינוי אח״כ: הקשיבו להמלצות מומחי בריאות הציבור שהיו, ודי אימצו אותן (כמובן שהיו ויכוחים לגבי איזון ההשפעות כלכליות בין אמשים שונים, וזה טבעי).
בהינתן מגפה שאף לא ידע כמה היא מסוכנת, זו מדיניות סבירה לגמרי, ואני מסכים עם @sperial . אין לי ביקורת על ביבי בהקשר הזה.
המוזר הוא שאני רואה בטוקבקים בכתבות בתקשורת הכתובה הרבה תיאוריות קונספירציה שמאשימות את לפיד (משום מה לא את בנט) בחיסונים מיותרים שנועדו להתעלל בבני אדם, למרות שגם בנט וגם הוא פשוט המשיכו את המדיניות של ביבי.

פורסם
לפני 16 דקות, PinkDolphin כתב:

ממשלת ביבי אז עשתה בדיוק מה שעשתה ממשלת השינוי אח״כ:

זה לא נכון.

אי אפשר לקחת מביבי את היכולת שלו לקדם עניינים. זה שישראל הייתה המדינה הראשונה עם כיסוי חיסוני, זה לגמרי הישג שלו וגם כתבתי את זה בזמנו בשרשור הקורונה.

כתבתי לא פעם, שלביבי יש יכולות מצויינות בתחומים מסויימים ואם הוא היה מנצל אותן לטובת המדינה, לפני טובתו האישית, הוא היה יכול להיות ראש ממשלה מעולה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

קיצר אתה לא בכיוון בכלל פתח וויז.

מי שלא בכיוון זה אתה. בחייאת תיקרא יותר בזהירות לפני שאתה מגיב.

ציטוט

ניסיון נחמד, אבל השגרירות נמצאת בכלל בארנונה, במרכז העיר יש מאז ומתמיד קונסוליה והחניה פח בלי קשר אל האמריקאים.

אני ירושלמי במקור. הייתי שם (רח׳ אגרון) לפני שבועיים. מול מה שהיתה הקונסוליה, כל החניות בצד גן העצמאות של הרחוב בוטלו ויש שם שלטים ״Reserved for US Embassy". בהחלט הקשה על מציאת חניה כדי להגיע למסעדת דז׳ה-בו.
גם לפי אתר האינטרנט של השגרירות וגם לפי google maps, לשגרירות יש מבנים גם בבניין הקודם של הקונסוליה, גם ברח׳ פלוסר בארנונה, וגם בת״א.
לא מאד מפתיע שכשמגוון הפונקציות גדל, המקום הקיים כבר לא הספיק.

ציטוט

אני מניח שאתה מתכוון לזה שישראלים טסים חופשי ועושים עסקים באיחוד האמירויות, כולל קיצור טיסות, כולל חברות ערביות שלא רק שלא הפסיקו לטוס לארץ בזמן המלחמה אלא תיגברו טיסות וקיצרו זמן טיסה לתאילנד. שלא נדבר על שר מערב הסעודית שלוחץ ידיים לברקת בכנס בינלאומי. 

אני מניח שאתה מתכוון למדינות כמו צרפת שם יהודים מותקפים, הממשלה מנסה להשאיר חברות ישראליות מחוץ לכנסים וקוראת לאמברגו נשק על ישראל?

לא, להסכמי אברהם התייחסתי בפיסקה הבאה. זו היתה התייחסות ליוזמת השלום של טראמפ מ-2020 שהתאיינה (אותה יוזמה שביבי הציג יחד איתו והצהיר, בפעם השלישית, על תמיכה ב״פתרון שתי המדינות״ ובמדינה פלשתינית, דברים שהוא עכשיו מכחיש ומשקר לגביהם):
https://trumpwhitehouse.archives.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-prime-minister-netanyahu-state-israel-joint-statements/
ולא ידוע לי שתיגברו טיסות, להיפך היו ידיעות על צימצום מצד כמה חברות (בין השאר Fly Dubai), ואחת החברות הגדולות בעולם, Emirates, הפסיקה את כל הטיסות לארץ. שוב, לא מאד מפתיע -- אין כמעט תיירות נכנסת, וישראלים רבים עסוקים במילואים או פשוט לא במצב רוח לנסוע לחופש.
ואיך כל זה קשור לבעיות האנטישמיות באירופה אני לא יודע.

ציטוט

ברור, למה להתקדם קדימה אם אפשר להחביא את הדגל הישראלי? בטח אתה גם תומך בזה שישראל תתחרה באולימפיאדה תחת הועד האולימפי.

אל תסלף ואל תשים לי מילים בפה.
מי צריך שותפות כאלה שמקיימות עבדות ורוצחות מתנגדי משטר? צריך להתמקד בשיפור היחסים עם מצרים וירדן, שהרבה יותר חשובות מכל הבחינות, ולנסות לטפח שוב קשרים עם מדינות יותר נאורות כמו מרוקו וטוניסיה. שת״פ בטחוני זה נושא שצריך, אבל הוא ממילא דורש חשאיות.

לפני 55 דקות, פינדר כתב:

זה לא נכון.

אי אפשר לקחת מביבי את היכולת שלו לקדם עניינים. זה שישראל הייתה המדינה הראשונה עם כיסוי חיסוני, זה לגמרי הישג שלו וגם כתבתי את זה בזמנו בשרשור הקורונה.

כתבתי לא פעם, שלביבי יש יכולות מצויינות בתחומים מסויימים ואם הוא היה מנצל אותן לטובת המדינה, לפני טובתו האישית, הוא היה יכול להיות ראש ממשלה מעולה.

זה לא הישג אישי שלו. למה מישהו חושב ככה אני לא מבין (כן, הוא התנסח כאילו הוא אחראי אישית לפיתוח החיסונים ולהסכמים עם חברות הפארמה שפיתחו אותם. הוא לא -- יצא לי לדבר עם אנשים שעשו את המו״מ).
הוא נקט במדיניות רציונלית בהינתן מידע חסר. הרבה מנהיגים היו עושים בדיוק אותו דבר. כולל בנט שהמשיך באותה מדיניות.
אגב, היום בכלל לא היה מטפל בנושא, כי הוא רדוף ולחוץ.

פורסם
לפני 7 דקות, PinkDolphin כתב:

זה לא הישג אישי שלו

לא יודע מה היה במו״מ. בשורה התחתונה ישראל קיבלה חיסונים לפני רוב מדינות העולם. זה הישג שלו, בדיוק כמו שה7.10 זה כישלון שלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

יכול להיות ראש ממשלה מעולה

לעולם לא, אין לו אופי של מנהיג וזו אחת הבעיות שלו. פחדן לא יכול לנהל מדינה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@PinkDolphinרק הערה לגבי הטיסות מדובאי - אומנם אמירייטס הפסיקה לטוס ארצה , אבל פליי דובאי, שהיא חברת בת שלה, הכפילה ויותר את הטיסות, מה שבשורה התחתונה הגדיל את היצע המושבים, במחיר פחות פאר.

לגבי החיסונים - עד יולי 2021 ישראל הובילה את העולם בקצב החיסונים, אבל אז די נעצרה, אם כי הובילה את במהלך (שבדיעבד היה חכם מאוד) של המנה השלישית. למזלנו הנגיף שינה את פניו והפך שפיר. מה שאפיין את תקופת הקורונה היה יכולת ארגונית מפתיעה של מדינת ישראל, שילוב יוצא מהכלל של מערכת הבריאות ופקע"ר. ההופעות של נתניהו היו די פתטיות, אבל אולי השפיעו על חלקים מהציבור למלא את ההוראות (כרגיל החרדים צפצפו ושילמו ביוקר) למהר ולהתחסן. כיום, כמובן, כשהאיש שהפך לצל חושש מהופעה לפני הציבור.

לעומת זאת טראמפ סרב להשמע לגורמי בריאות הציבור. ככל הנראה זה כמעט עלה לו בחייו. לגבי הציבור האמריראי יותר קשה לשפוט בגלל ההבדלים במדיניות בין המדינות ואפילו המחוזות, אבל הקו התחתון היה קטלני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...