Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שסוד ההצלחה של טראמפ זה שהוא פונה בדיוק לאותו המעמד היצרני, שמעדיף לעבוד ולהרוויח, ולא לבכות ולקבל.

אני חושב שמרבית מבוחרי טראמפ הם אלו שלא הצליחו להסתגל לשינויים הדרסטים שעוברים על העולם בעשורים האחרונים, ושהולכים ליפול בגדול עם החלפת הכלכלה שמתקיימת ממש בימים אלו. אין להם עבודה לא בגלל שהם עצלנים, אלא בגלל שהם עובדים בעבודות ה"ישנות" ולא מצליחים להסתגל לכך שהעבודות האלה עוברות לאנשים שמרוויחים פחות או נעלמות כליל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים לגמרי. הוא מבטיח להחזיר להם את הצורת חיים הישנה שלהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

martines, נחמיה סותר את עצמו יותר מפעם אחת בכתבה.

די, זה כבר הופך למגוחך.

"הם לא רוצים להתחרות על ג'ובים עם המהגרים"

..

הוא גם הבטיח שיפגע בהסכמי הסחר וימנע יבוא שפוגע במפעלים בארה"ב. וזה עומד בסתירה מובהקת לתפיסת העולם הרפובליקנית. אבל אולי בנקודה זו הוא יתעשת, ילמד,

כלומר נחמיה יודע בדיוק כמו כל אחד אחר כאן שטראמפ חרטטן.

אבל העיקר כולם באווירת Rage against the machine.

ולא נמאס עם ה"אנטי ממסד" הזה?!

נחמיה לא יודע, אבל בשמאל הרדיקלי בישראל איו אף אחד אבל אף אחד שחושב שמערכת המשפט בארץ היא שמאלנית. לא צריך ללכת רחוק מדי. בשרשור הפוליטי קישרתי לפוסט מרתק שכתב החוקר עידן לנדאו על ניצול ישראלי של מחצבות ביו"ש. בגצ פסק בערך שזה מעניין לו את התחת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, עזוב אתם שמאל לא רציני.

ראה את ארה"ב, יוצאים לרחובות שורפים מרביצים, ואתם.. מדברים.

בוא הצטרף אלינו - ליאיר יש עתיד, :wink: נהיה באמצע וקצת ימין.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, יש יותר סיכוי שאצביע לש"ס או לבית היהודי מאשר ליאיר.

אבל אם הוא יתפטר ובראש המפלגה יעמוד עופר שלח, אז אני אחשוב על זה :p

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חבל, עם יש עתיד אנחנו מקבלים גם את עופר.

(אל תשכח, אם עופר היה ממשיך להיצמד לשמאל, הוא היה לא רלוונטי למרבית המצביעים)

במידה והשמאל ישמיץ את יש עתיד, אשר יכולה להיות אלטרנטיבה.

חלק מהמצביעים כבררת מחדל ילכו באמת לבנט או ליברמן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
האם טראמפ הוא באמת כל כך איום כמו שמציירים אותו?

נחמיה שטרסלר

האמת היא שלא הופתעתי. הייתי אפילו די משועשע לנוכח כמה מחברי שנכנסו להלם. הם בנו לעצמם עולם דמיוני, מבוסס על סקרים מוטים ותקשורת מגויסת, והוא קרס בבת אחת ב–5 לפנות בוקר, כאשר התברר שדונלד טראמפ יהיה הנשיא הבא של ארה"ב. הערכתי מראש שכך יקרה. הם יכולים להעיד על כך.

את השיעור למדתי מבריטניה. לפני חמישה חודשים היא הצביעה בעד יציאה מהאיחוד האירופי, בניגוד לכל הסקרים ועל אפה וחמתה של התקשורת. ראיתי את זה קורה גם אצלנו, בבחירות לפני שנה וחצי — ולמדתי את הלקח: העולם השתנה. אנחנו חיים בעידן חיסול האליטות, ומי שידבק בקונוונציות הישנות ייכשל בהבנת המציאות.

היום בעיתונים אפשר לקרוא סדרה ארוכה של נבואות זעם על מה שצפוי לארה"ב ולעולם תחת טראמפ. נו. גם זה היה צפוי. נו, גם זה מופרז מאוד.

בבריטניה היה מדובר במאבק על דמותה של הממלכה, מאבק בין המרכז לפריפריה, בין לונדון ומנצ'סטר לבין ערי השדה, בין הצעירים שרואים את עצמם כאזרחי העולם ומאמינים בהגירה חופשית, לבין אלה שהמהגרים לקחו להם את מקומות העבודה. זה היה ניצחון הפריפריה, ניצחון "אוכלי הלפת", שרצו לחזור לערכים הישנים ולמדינת הלאום. "אוכלי הלפת" ניצחו את מדינת לונדון, כמו שה–Rednecks ׂניצחו את מדינת ניו יורק.

הלבנים בני המעמד הבינוני, אנשי הצווארון הכחול, חסרי ההשכלה האקדמית, הרגישו שגונבים להם את ארה"ב מתחת לידיים. הם סירבו להמשיך ולממן את המשפחות החד־הוריות השחורות (55%! מכלל המשפחות השחורות). הם לא רוצים לממן את שירותי הבריאות של אלה שלא עובדים מבחירה. הם גם לא מעוניינים בתחרות מצד המהגרים ממקסיקו, שמורידים את שכרם.

הם חיים בהרגשת קיפוח נוראית. הם שונאים את המתעשרים החדשים מוול־סטריט. הם רואים את הממסד המושחת בוושינגטון, שהופך כל פוליטיקאי למיליונר. מדברים אתם על שיעור אבטלה נמוכים, אך אצלם אין עבודה והשכר נשחק. הם נמצאים מחוץ למעגלי הכוח, מחוץ למעגלי הבונוסים, והפערים הכלכלייים בינם לבין ניו יורק רק הולכים וגדלים.

לכן הם אהבו כל כך את טראמפ. הוא לא פוליטיקאי. הוא עשה את עיקר כספו לבד. הוא גם לא פוליטקלי־קורקט. הוא מדבר אתם בגובה העיניים, לא מתנשא. הוא אומר את האמת שלו, אפילו אם היא בוטה ולעתים מגעילה. הוא ההיפך מהילרי קלינטון, שהיא בשר מבשרו של הממסד הוושינגטוני.

קלינטון היא בעצם הגרסה האמריקאית של זהבה גלאון מבחינה כלכלית. היא בעד הגדלת מעורבות הממשל במשק כמו גם הגדלת נטל המס, בעד חלוקת בולי מזון וסובסידיות ל"חלשים", ובעד כל מיני מגבלות ורגולציה. היא גם נגד הסכמי הסחר שיש לארה"ב עם העולם. אלה דברים שמנוגדים לאתוס האמריקאי של יוזמה חופשית ונטילת אחריות אישית של אדם על חייו.

טראמפ הוא ההיפך ממנה. הוא עשה את עיקר הונו לבד, ולא דרך "קרן קלינטון" המושחתת, עמוסת "התרומות", שמימנה 10 שנים (!) את בתה צ'לסי. הוא בעד כלכלה חופשית. הוא אמר שהוא יפחית מסים כפי שלא הופחתו מאז ימי רונלד רייגן, בתחילת שנות השמונים. הוא הבטיח שיקצץ בביורוקרטיה וברגולציה, כדי שמפעלים אמריקאיים לא יעזבו לסין.

הוא גם הבטיח שיפגע בהסכמי הסחר וימנע יבוא שפוגע במפעלים בארה"ב. וזה עומד בסתירה מובהקת לתפיסת העולם הרפובליקנית. אבל אולי בנקודה זו הוא יתעשת, ילמד, ובפועל לא יפגע בסחר ובגלובליזציה.

טראמפ הוא מקבילו של בנימין נתניהו, שמנצח בבחירות פעם אחר פעם לא עקב עמדותיו בנושא ההתנחלויות ואיראן, אלא משום שהוא מייצג את הדפוקים והפריפריה, שמרגישים מקופחים, ששונאים את שינקין וצפון תל אביב. הוא מנצח משום שהוא אאוטסיידר. משום שהוא לא חלק מהאליטות. הוא מנצח משום שהוא אנטי־ממסדי, והממסד היה ונשאר מפא"י, התקשורת, האקדמיה ובית המשפט העליון, שהם כולם ביחד לא נותנים לו למשול.

אז מה אם הוא ראש הממשלה כבר 10 שנים.

טראמפ לא הקים את העסק לבד, אלה המשיך את אביו שכבר צבר נכסים, ז"א החלק הקשה של צבירת הון ראשוני הוא לא עשה. הוא גם ריסק כמה חברות ויש נגדו המון טביעות, מן הסתם הוא גם הצליח בהרבה דברים. לא חסרים גם trailers trash לבנים שלא ממש תורמים לארה"ב, ברור שיש גם הרבה לבנים עניים חרוצים, אבל יש גם כושים חרוצים וגם היספנים חרוצים. ראיתי בזמנו אנסה למצוא את הסרט על עיירה של רדנקים שהמושל החליט שהוא מעיף את כל המקסיקנים כי הם לוקחים עבודות, אחרי שהוא העיף העיירה התמוטטה כלכלית, לא עמדו בתור לזרוק 12 שעות ביום אבטיחים מאחד לשני, לא כ"כ מהר יעיפו אותם.

פורסם (נערך)

רוב המאמר של שטרסלר הוא קשקוש מוחלט.

ה״הפתעה״ שהוא מתאר מופרכת, אחרי מירוץ כל כך צמוד (מהצמודים שהיו בארה״ב) שבמהלכו טראמפ עלה להובלה לא פעם ושלכל אורכו הההפרש בין השניים היה קטן. הוא מבלבל הפתעה עם הלם - הרבה אנשים פשוט מרגישים הלם מהבחירה של האמריקאים (וכבר דנו בסיבות לכך בשרשור הזה יותר מדי פעמים), אבל לא הפתעה. ההלם הזה היה קיים לאורך כל המירוץ.

גם האמירה על טראמפ שהוא עשה את כספו לבד מופרכת לחלוטין. הבנאדם קיבל מאביו אימפריה כלכלית מבוססת היטב, והצליח להביא אותה לפשיטת רגל 4 פעמים (ואף התגאה לא פעם בכך שהוא מנצל לרעה את חוקי המס בארה״ב). מעבר לחוסר היכולת שזה מצביע עליה, ממש לא מדובר בבחור ממעמד הביניים שהתעשר בזכות עצמו. מדובר בילד מפונק שבא מבית עשיר, שמרגיש שבגלל שהוא עשיר מותר לו לומר ולעשות מה שהוא רוצה, רגיל שהכל נעשה לפי רצונו וקשה לו מאוד להתמודד עם הפעמים שבהן זה לא קורה. בקיצור, spoiled brat. הסיבה היחידה שבני המעמד ה״בינוני״ התחברו אליו הוא הסלידה שלהם (המובנת לגמרי! אם כי בעיני לא מוצדקת) מהצד השני ובעיקר הסיסמאות הפופוליסטיות שטראמפ פיזר במהלך הבחירות. כשאתה נואש ורוצה להאמין במשהו, אתה מתעלם לפעמים מטבעו של מי שאומר אותו.

הדבר היחיד הנכון במאמר הוא ההשוואה בין טראמפ לנתניהו, אבל גם שם הסיבות להשוואה כמובן לא נכונות. טראמפ דומה מאוד לנתניהו בדבר אחד: פופוליזם. בדיוק כמו נתניהו, הוא פונה לרגשות של הבוחרים ולא להגיון שלהם. הוא מפזר סיסמאות והבטחות שאותן הוא לא יוכל לקיים, ומסתמך על כך שהצד השני לא עושה זאת. הוא מכפיש את הצד השני ומפחיד את הקהל בסיפורי אימים על מה שיקרה אם לא יבחר. גם בכך הוא חזק, טראמפ/נתניהו - בשימוש בפחד.

האם גם טראמפ יהיה רע לארה״ב כמו שביבי היה רע לישראל? ימים יגידו. בניגוד להרבה מבשרי רעות, אני מודה שאני פשוט לא יודע. יש מקום לחשש כמובן, אבל קרה מה שקרה ועכשיו יש לתת למנצח הזדמנות להוכיח את עצמו. כמו שכבר כתבתי, אני מאחל לעם האמריקאי באמת ובתמים שבנקודה הזו ההקבלה לביבי תסתיים. נקווה לטוב.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם (נערך)

טראמפ עצמו מעולם לא הכריז על פשיטת רגל, 4 עסקים בשליטתו הכריזו על פשיטת רגל, יש הבדל מהותי בין השניים.

לנסות לגמד את הצלחתו הכלכלית כתירוץ להצלחתו זה פשוט, הוא לא מכחיש ומעולם לא הכחיש שהוא קיבל מיליון דולר מאביו, את העסק של אביו הוא הפך מחברת נדל"ן קטנה למעצמה, לקחת מיליון דולר ולהפוך אותם למיליארדים זה הישג, תסובבו את זה איך שתרצו.

הנה הסבר לטוב ולרע בצורה מופשטת שגם העצלנים לא יפספסו.

b9bfe6f58115bf6fca2ac1822fa0cafe.jpg

עריכה אחרונה על ידי בנצי

haters will hate

פורסם

״תסובב את זה״ איך שאתה רוצה, אבל ארבע פעמים עסק בניהולו פשט את הרגל. ד״א הסיבה שהוא עצמו לא נאלץ לפשוט את הרגל היא כנראה שהוא ניצל לרעה את חוקי המס בארה״ב והוא הודה בכך מספר פעמים.

אבל כל זה לא משנה - להציג אותו בתור מישהו שהתחיל מאפס ועשה את הונו בשתי ידיו זה פשוט מופרך.

פורסם

לא התחיל מאפס אבל עשה, קל לבזבז מיליון דולר, קל לבזבז 10 מיליון דולר, רוצה רשימה של אנשים מפורסמים שאיבדו את כל הונם?

פשיטת רגל זה הליך לגיטימי, על מנת להסדיר חוב לנושים, חברות נוספות שעברו את התהליך:

ג'נרל מוטורס

קודאק

מארוול

הוגו בוס

קרייזלר

דלתא איירליינס

מייסיס

סיקס פלאגס

יו אס איירווייס

יונייטד איירליינס

הרשימה ארוכה מאוד...

haters will hate

פורסם

פשיטת רגל זה הליך לגיטימי? באמת? אתה הופך את זה לכל כך קל - למה שלא נלווה כולנו כמה מיליארדי דולר ואז "אופסי" הם ייעלמו.

טראמפ היה מנהל כל כך טוב, שהוא הצליח להלוות כמה מיליארדים בשביל לבנות קזינו שקרס כמה שבועות לאחר שנפתח. בתור מנהל כל כך מעולה הוא דאג לממן את מסע הבזבוזים באמצעות אגרות חוב זבל שלא הייתה לו כוונה להחזיר. המצב היה כל כך חמור שהוא היה חייב אישית איזה מיליארד דולר, שזה יותר משהיה לו כמובן, והוא היה צריך למכור חלק משמעותי מנכסיו.

אח"כ זה קרה לו שוב עם מלון בניו יורק, ואז כל חברת המלונות שלו נפלה עם חובות של מיליארדי דולרים, כשהוא לווה כמות אדירה של כסף באיזה 15% ריבית וכמובן שלא הצליח להחזיר.

מה שכן, כל הכבוד לו שהוא הצליח ככל הנראה לא לשלם מיסים במשך 20 שנה בגלל אותן פשיטות רגל. אנחנו עדיין מחכים לראות את החזרי המס שלו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בנצי -

קודם כל, אני לא מבין מה העובדה שיש רשימה ארוכה וכו׳ קשור למה שכתבתי. יש גם רשימה ארוכה של אנשים (מפורסמים, למרות שגם זה לא ברור למה קשור) שהטרידו מינית, אז זה עושה את זה בסדר? באופן כללי אני לא מבין את הטיעון הזה של ״יש רשימה ארוכה של אנשים״ שמעלים אותו בכל דיון ובכל הזדמנות. הוא לא תומך בטענה ולא מוסיף כלום.

שנית, בכל המקרים שציינת, כמה פעמים עברה החברה פשיטת רגל? ואם יותר מאחת, האם היה אותו מנכ״ל מעורב בכולן? אני מניח שלא. אני די בטוח שמנכ״ל שמביא חברה לפשיטת רגל לא ימשיך בתפקידו (אלא אם כן החברה בבעלותו, כמו במקרה של טראמפ). בעיני, אדם שחברה בניהולו עוברת פשיטת רגל 4 פעמים, והוא מתרברב בכך שרק בזכות חוקי המס המעוותים האמריקאים (ועוד מאשים את קלינטון בכך שהיא לא דאגה לתקן אותם!) הוא יכול לשוב ולעשות זאת מבלי להפגע אישית, לא בר-השוואה לחברה שעברה פשיטת רגל פעם אחת כדי להסדיר חובות לנושים. מה גם שאף אחד מהמנכ״לים של החברות הנ״ל לא רץ לנשיאות ארה״ב.

בכל מקרה, כל זה לא קשור לנקודה המקורית שרציתי להעביר, ואני מצטער אם הדיון סטה לכיוון הזה (שבו לשנינו לדעתי אין הרבה מה להוסיף מעבר למה שנכתב). מה שהיה חשוב לי לומר הוא שהטענה של שטרסלר - שאנשי מעמד הביניים מתחברים לטראמפ כי הוא ״לא אליטה״ ועשה את כספו בעצמו - היא לדעתי קשקוש, וכבר כתבתי למעלה למה.

פורסם

אתה יודע מה, רוני, בקריירה עסקית ממושכת זה יכול לקרות שעסק שלך פושט רגל פעם אחת.

אבל ארבע פעמים? זה כבר דפוס.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...