Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

^^^

מיתון הצריכה = פיטורי עובדים = הגדלת הצריחה ( אבטלה ).

רוב המדינות שמקבלות סיוע אמריקאי מקבלות את זה לא בכסף , אלא במוצרים המיוצרים בארה"ב.

תסתכלו על צה"ל למשל.

הפסקת הסיוע פירושו פחות ייצור של מוצרים אמריקאיים = הגדלת האבטלה.

וכמו שרבי חן כתב ואני כתבתי כבר מספר פעמים בשרשור הזה, לתת עבודה למאובטל לא דבר פשוט.

כמובן שלשאלות הללו אין תשובה משר הכלכלה בנצי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תרבות הצריכה היא חלק מהעלייה המתמידה ברמת החיים של אזרחי העולם החופשי.

אין בזה כל פסול.

וזה קרב ברגע שכל התעשיות המסורתיות עברו למדינות בהן כח העבודה זול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אובמה קיבל את ארה"ב אחרי המשבר של 2008 כשהכלכלה היתה על הקרשים, ומחזיר אותה ב 2016 עם כלכלה טובה, עלייה יפה בתוצר לנפש, עלייה מכובדת במדדי המניות ולזכותו יזקפו הצלת תעשיית הרכב והקטנת התלות האנרגטית של ארה"ב בנפט הערבי.

אבל הבעיה היא, שבניגוד לארץ, לעושר לוקח זמן לחלחל לכל שכבות האוכלוסיה.

ונכון, כל המפוטרים מרצועת הפלדה בצפון המדינה, לא ראו מזה כמעט כלום.

ארה"ב לא מייצרת את מוצרי נייק וריבוק בסין כי היא אוהבת את הסינים, או את מכוניות GM במקסיקו מאהבה, אלא בשל העובדה שכוח העבודה שם זול.

וזו מגמה עולמית, ואף אחד לא יכול ולא רוצה לעצור אותה.

אפשר להחזיר את התעשיות המסורתיות לארה"ב, אבל אז יקרו שני דברים - או שהממשל יסבסד את שכרם, וזה מנוגד לחלוטין לתפיסת העולם האמריקאית, או שמחירי המוצרים יעלו ואז כולם יפסידו.

טראמפ נבחר כי הוא אדם אנטי ממסדי ואופורטוניסט מוחלט.

כל מערכת הבחירות אף אחד לא שמע מהן התוכניות האמיתיות שלו, וחוץ משטויות מוחלטות כמו כליאת קלינטון או ביטול הסכמי הסחר, שמעו ממנו רק מילמולים מעורפלים.

יכול להיות שהוא יהיה נשיא מצויין, ויכול להיות שיהיה כשלון קולוסאלי, למרות שתחושת הבטן שלי אומרת שהוא יהיה נשיא טוב.

אבל לממש רבע מההבטחות יקח לו הרבה זמן, בייחוד בתחום הכלכלי.

אני אישית, שמח על בחירתו ועל תמיכתו העקבית בישראל, אם כי עדיין הוא בבחינת כבדהו וחשדהו.

חן, העלתי נתונים כמה עמודים אחורה על הנתונים האמיתיים, הבאתי את זה מהלשכה הממשלתית לסטטיסטיקה.

מספר האנשים החיים מתחת לקו העוני:

ב2008, 39.82 מיליון אנשים

ב2014, 46.65 מיליון אנשים

ב2016, 48.81 מיליון אנשים

מספר המועסקים במשרה מלאה:

ב2008, 118 מיליון

ב2015, 117 מיליון

אחוז האנשים המחזיקים בבתים:

ב2008, 67.5%

ב2015, 65%

הכנסה ממוצעת למשק בית:

ב2008, $53,644

ב2015, $51,017

אנשים על תלושי מזון:

ב2008, 28.2 מיליון

ב2015, 47.6 מיליון

חוב מול תוצר לאומי שנתי:

ב2008, 64.8%

ב2015, 101.6%

התוצר הלאומי, צמיחה באחוזים:

פה אני אהיה פייר ואתן את הנתונים של הקדנציה השניה של אובאמה.

ניקסון מוביל עם 9.8% ב1972

טרומן שני עם 7.5% ב1948

רייגן עם 7.1% ב1984

קלינטון עם אחוז זהה ב1996

בוש האב עם 4.3% ב1992

בוש הבן עם 2.6% ב2004

אובאמה עם 1.5% ב2012

החוב הלאומי של ארה"ב יותר משהוכפל תחת ממשלת אובאמה, הוא נכנס לתפקיד כאשר החוב הלאומי היה 10.7 טריליון, הייתה עליה ל16 טריליון במהלך הקדנציה הראשונה שלו.

שוב צריך להבין את הצמיחה בחוב הלאומי מול התוצר הלאומי.

בשנת 90 החוב הלאומי היה 50% מהתוצר.

הייתה עליה לרמה של 67% ב96, משם זה ירד ל57% בשנת 2001, עלה ל64% ב2007.

אצל אובאמה זה טיפס בצורה עצומה, 2010 עם 93.5%. וב2011 זה כבר חצה את קו ה100%.

צריך להבין שכל החוב הלאומי שנצבר במהלך הכהונה של 43 נשיאים עד לאובאמה הוא $6.3 טריליון, 43 נשיאים!

אובאמה צבר חוב של $6.5 טריליון במהלך קדנציה אחת.

להמשיך?

haters will hate

פורסם
^^^

מיתון הצריכה = פיטורי עובדים = הגדלת הצריחה ( אבטלה ).

רוב המדינות שמקבלות סיוע אמריקאי מקבלות את זה לא בכסף , אלא במוצרים המיוצרים בארה"ב.

תסתכלו על צה"ל למשל.

הפסקת הסיוע פירושו פחות ייצור של מוצרים אמריקאיים = הגדלת האבטלה.

וכמו שרבי חן כתב ואני כתבתי כבר מספר פעמים בשרשור הזה, לתת עבודה למאובטל לא דבר פשוט.

כמובן שלשאלות הללו אין תשובה משר הכלכלה בנצי.

מתן סיוע בדמות מוצרים מקומיים לא אומר שכסף לא יוצא מהממשלה, התעשיות הבטחנוניות מחזיקות לובי מאוד חזק.

עכשיו תתאר לעצמך שאת אותו הכסף משקיעים פה בדמות הטבה במיסוי על מוצרים בתוצרת מקומית?

הרי אם משקיעים ביליונים בתעשייה צבאית, למה לא לחתוך ולהשקיע ביצירת מקומות עבודה שיספקו תוצר שכן יש לו ביקוש בשוק הפרטי? זה נשמע פשוט אבל זה מסובך, עדיין בר ביצוע.

haters will hate

פורסם
מה הקשר אם הם רוצים או לא רוצים לעבוד בעבודות בהן עובדים מהגרים? אנשים עובדים בעבודה קשה כי פשוט צריך להביא כסף למשפחה. עדיף להרוויח מינימום בטיגון המבורגרים בוונדיס מאשר להרוויח 0 דולר באבטלה.

קונספטואלית, אבל מעשית לא. אני גם יכול להעיד מהכרות אישית במרכז הארץ על שלושה - ארבעה סופרים, בהם יש מחסור קבוע בעובדים, ואנשים שמגיעים לרוב עוזבים אחרי יומיים.

הדוגמא שלך עם חברת הניקיון לא סותרת אותי, אלא מחזקת בדיוק את הטענה שאני מציג. בעלי חברות הניקיון יכולים לבחור להמשיך ולשלם 23 שח לישראלים. אבל הם מעדיפים סודניים. כלכלה חופשית וזה, צריך למקסם את הרווח.

עכשיו, למה מישהו חושב שהמיליארדר טראמפ מציג הלך רוח אחר? מישהו מנע ממנו עד עכשיו לתת משרות כאלו לאמריקאים? אני באמת אשמח ולהשכיל מה הוא עשה עד היום, למשל, כדי להציל את דטרויט - חוץ מלצעוק כמה הוא כועס על פורד ו-GMC שרוצות להוציא עוד ייצור למקסיקו?

בנוגע ל-Grab her by the pussy: כל הגברים בעולם מדברים ככה בשיחת סלון בין חברים. רוצה לשמוע משהו מפתיע? נשים אומרות דברים הרבה, הרבה יותר גסים. אבל כמובן התקשורת הליברלית מנסה להציג את טראמפ כאילו הוא מפלצת, אנס, שונא נשים,

אני חושד, רק חושד, שהקלטה של דונאלד טראמפ אומר איפה הוא רוצה לתפוס את האישה הספציפית הזו היו מעוררות פחות עצבים, אם רק 1) לדונאלד טראמפ לא היה כבר רקורד של מי שלא מהסס לקרוא לנשים שיוצאות נגדות מכוערות, או לספר לכל העולם שהן בטח ז*** גרוע; 2) אם הוא לא היה רץ מטעם אותה המפלגה שמתנגדת להפלות ולכאורה דוגלת בשמרנות דתית ומינית.

וכן, הרבה אנשים אומרים הרבה דברים. מבן אדם שהוא נשיא ארה"ב אתה מצפה לדעות קצת יותר... בוגרות ממה שאפשר לראות בשרשור השכן על חיפוש זוגיות.

ואם יש לך נשים קרובות בחייך, אני רק מציע לך שתדבר איתן מדי פעם על הטרדות מיניות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דונאלד טראמפ הוקלט ב2005 מדבר על לתפוס אותם מהחתולה.

לפני שהוא הגיש מועמדות ולפני שלקח חלק בפוליטיקה, יחי ההבדל הקטן.

לכן אמרתי שהוא התנצל בפומבי, ולכן אני סולד מקלינטון אשר דיברה מגעיל ושיקרה לאומה תוך כדי מילוי תפקיד כנבחרת ציבור.

יש דברים שכנבחר ציבור אסור להגיד או לעשות, אתה מחוייב לאתיקה מסויימת, במיוחד במתן עדות תחת שבועה.

בנוסף, אם מסתכלים על ההערות שלו כלפי נשים אני יכול בקלות להסכים איתו ואני לא סקסיסט, מצטער.

haters will hate

פורסם (נערך)

אני לא מכיר את ענף הסופרים, אבל העסקת סודנים היא לא כלכלת שוק חופשי, אלא עיוות של השוק החופשי. זה כמו שמין פולש שמכחיד מינים מקומיים הוא לא חלק מתהליך האבולוציה, אלא עיוות שנוצר כתוצאה מפעילות האדם.

אם יביאו לארץ אלפי מתכנתים מהודו וסין שיגרמו לצניחה בשכר בהייטק תגיד שזה כוחות השוק?

טראמפ איש עסקים בתחום הנדל"ן והימורים ובתחום פעילותו הוא בהחלט ייצר מקומות עבודה בארצות הברית. בחליפה של איש עסקים לא היה תפקידו להציל את דטרויט. בחליפה של נשיא כן תפקידו.

בנוגע לנשים: בבקשה, דוגמא קלאסית לצביעות פוליטיקלי קורקט.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בנוגע ל-Grab her by the pussy: כל הגברים בעולם מדברים ככה בשיחת סלון בין חברים. רוצה לשמוע משהו מפתיע? נשים אומרות דברים הרבה, הרבה יותר גסים. אבל כמובן התקשורת הליברלית מנסה להציג את טראמפ כאילו הוא מפלצת, אנס, שונא נשים, מטרידן סדרתי.

בנוסף, אם מסתכלים על ההערות שלו כלפי נשים אני יכול בקלות להסכים איתו ואני לא סקסיסט, מצטער.

הנה חלק משמעותי מהבעיה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה מצפה מהמנהיגים התנהגות של רובוטים. אני רוצה התנהגות של בני אדם.

וזה ההבדל בין טראמפ להילרי. הילרי היא תוצר מזוקק של תרבות הפוליטיקלי קורקט המערבית ושיטת הממשל בארצות הברית. טראמפ הוא אנטיכריסט של התרבות הזאת.

פורסם
אני לא מכיר את ענף הסופרים, אבל העסקת סודנים היא לא כלכלת שוק חופשי, אלא עיוות של השוק החופשי. זה כמו שמין פולש שמכחיד מינים מקומיים הוא לא חלק מתהליך האבולוציה, אלא עיוות שנוצר כתוצאה מפעילות האדם.

אם יביאו לארץ אלפי מתכנתים מהודו וסין שיגרמו לצניחה בשכר בהייטק תגיד שזה כוחות השוק?

לא הבנת אותי. קודם כל, אין כזה דבר "עיוות של שוק חופשי". המאפיין הכי בסיסי והיחיד שלו, הוא שמי שמצליח - מצליח. גם אם זה אומר שהוא מביא סודנים אם הודים. אני לא כזה חסיד של הגישה הזו, אבל זה לא רלוונטי. זה לא רלוונטי כי מי שמקבל את ההחלטה האם לשלם 18 שח לסודני או 23 שח לישראלי זה בעל העסק. ובעלי עסקים, בעולם של כלכלה חופשית (שאני לא כל כך מבין איך אפשר לנתק ממנה את הגלובליזציה - זה לא בדיוק תהליך שהתחיל בברית המועצות), יעדיפו לשלם בעבודות כאלו את השמכורת המינימאלית שתשמור על העסק שלהם מתפקד.

טראמפ איש עסקים בתחום הנדל"ן והימורים ובתחום פעילותו הוא בהחלט ייצר מקומות עבודה בארצות הברית. בחליפה של איש עסקים לא היה תפקידו להציל את דטרויט. בחליפה של נשיא כן תפקידו.

לא נכון. טראמפ מושקע בפורד, נייק, אינטל ועוד מגוון חברות בינלאומיות אחרות. כי כסף לא מריח.

אפשר לפרש את התשובה שלך כהודאה בכך שאין לך נשים קרובות בחייך ולכן אתה שוב מייחס מאפיינים התנהגותיים לא ביסוס, כמו שעשית כבר כמה פעמים בשרשור הזה וגם בשרשורים אחרים?

זה קצת מתרחק מנושא השרשור, אבל כל אישה שהכרתי בחיי עברה הטרדה מינית כלשהי בחייה. החל מנסיונות אונס, דרך פלאקים על הישבן מהשכן, דרך הערות על לבוש ועוד ועוד. מנגד, אני מכיר 0 גברים שהשכנה תפסה אותם בישבן באצמע הרחוב. זו תופעה כל כך גלובלית, שאפילו בטוקיו הסופר מנומסת ובטוחה, מציעים קרנות רכבת תחתית לנשים בלבד בשעות העומס.

התנהגותו של טראמפ הופכת את זה ללגיטימי. לך זה אולי לא מפריע, כי אתה מנחש שנשים מתנהלות בצורה יותר גסה כשהן לבד. זה לא מעיד על פוליטיקלי קורקט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

והנה, אנחנו עדים בשרשור לחלקים נוספים מהמורשת המפוארת שמנחיל טראמפ לתומכיו.

אחד, שאם מפקפקים או שואלים לגבי בעיה בצד שלך, תתקיף מיד את הצד השני במקום לענות תשובה קונקרטית.

שניים, אם מערערים על ההתנהלות שלך (למשל טוענים לוולגריות וגסות), פשוט תפטור אותם באמירה שנמאס לך מהפוליטקלי קורקט, שכולם בעצם מתנהגים ככה ומי שטוען שלא הוא יפה נפש וצבוע.

Works like a charm.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...