Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים יקרים

עקב הרחבת המשפחה הגיע הזמן לשדרג ל 7 מקומות ואחרי סינונים לא מעטים שני הרכבים שעל פרק הסיום הם:

רנו גרנד סניק בנזין 2011 בעלת 100 אלף ק"מ במחיר 48 אש"ח

טויוטה ורסו 2010 בעלת 175 אלף ק"מ במחיר 55 אש"ח

אני מודע שהטויטה יותר אמינה למרות השיפור בדגמי הרנו האחרונים (מנוע,גיר של קשקאי בנידון דידן) וכמובן תהא סחירה יותר בעתיד,אך האם הק"מ הגבוה של הורסו אמור להרתיע אותי,וכמו"כ חשוב לי לדעת מי תהיה עדיפה בצריכת הדלק ומרווח.

תודה למסייעים והמכוונים.

פורסם

הרנו גם צעירה יותר, גם עם נסועה נמוכה משמעותית, גם מרווחת יותר, גם מפנקת יותר, ולקינוח גם עולה פחות - עכשיו תסביר לי איפה ההתלבטות?

(גילוי נאות: יש לי גרנד סניק, וזו כבר הסניק השניה שלי)

פורסם

באמת איפה השאלה בכלל?

הורסו צפופה יותר מהסניק, פחות נוחה, עשתה ק"מ כפול כמעט, עולה יותר וישנה יותר בשנה.

רנו שתוחזקה כראוי ותמשיך להיות מתוחזקת תשרת אותך נאמנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ההתלבטות היא בעיקר ממונטין האמינות של רנו.

מה שצריך יותר להדאיג אותך הוא רמת השירות והידע הטכני הירוד של היבואנית קרסו, וביחס הפוך עלויות הטיפולים והחלקים הגבוהות.

יותר לעניין - הוורסו חסכונית משמעותית בדלק מהסניק ויותר עמידה להתעללות, אך גם צפופה יותר ונוחה פחות.

אם אין ברירה לבחור בין השניים הייתי בוחר בוורסו, למרות החסרונות כרכב הסניק הוא לדעתי סיכון כלכלי לא קטן (אחזקה, ירידת ערך, סחירות - אל תמעיט בכמה הסניק לא סחיר גם לעומת ורסו עם נתונים פחות טובים).

אישית, אם כבר הרפתקה כזו, הייתי מרחיב את החיפוש לסיטרואן C4 פיקאסו ופורד S-מקס שמציעים שניהם מרווח זהה או עדיף מול הסניק, יבואניות עם תודעת שירות טובה יותר (במיוחד פורד) וסחירות ואמינות טובות באותה מידה, לכל הפחות.

פורסם (נערך)

לא מוצא סיבה לשלם יותר על וורסו שחוטה. אין פה תירוץ של ירידת ערך. שתי המכוניות ספגו כבר את מירב הירידה. השיקול במוביל ילדים הוא שימושיות ונוחות ופה הסניק לוקחת בקלות . תמצא מוסך מומלץ ,לא מורשה באיזורך וסגרת את הפינה.

אל תכנס למוסכי היבואן פן ישחטו אותך.

האמינות של רנו תלויה באיכות הטיפולים שתתן לה. גם בטיוטה בת 7 ייתכנו תקלות ובלאי ובטיוטה עם כמעט 200K קמ יהיה בלאי. בולמים ,תושבות ,גיר ...

אם אמינות מטרידה אותך אל תלך לכיוון הפיקאסו /פיג'ו . באותן שנים השתמשו במנוע בעייתי 1600 סמ"ק טורבו. לא לבעלי לב חלש.

הsmax אופציה טובה אבל יקרה משמעותית.

סניק שמורה מאד מבוקשת במגזר. סניק דיזל עוד יותר. פשוט נחטפות. זה שוק אחר ממשפחטומתיות הרגילות.

סניק קונים בזול ומוכרים בזול. בתור יד2 סה טוב לך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

צוקרמן, קשה להאשים אותי בזה שאני חסיד גדול של קרסו, ההפך הוא הנכון, אבל לא נתת סיבה טובה אחת מדוע לבחור בורסו מלבד איזו ספקולציה לגבי אמינות (הסניק - מניסיון אישי - לא גרועה כמו שעושים ממנה אם מטופלת בזמן). הבחור יקנה את הורסו, ובעוד שנתיים-שלוש תהיה לו ביד ורסו בת כמעט 10 עם קרוב לרבע מליון ק"מ, ועם כל הכבוד לשם טויוטה, זה יצור מוטורי שעשוי (הנבואה ניתנה לשוטים וכו') להיות בלתי מכיר בעליל. יתכן וזה היה מקרי/נקודתי, אבל לפני שקניתי את הסניק הנוכחית שלי (נקנתה חדשה) חיפשתי זמן לא קצר בלוחות כיון שחשבתי לקנות יד שניה, והטובות נעלמות משם מהר מאוד. בהחלט סביר שבין סניק וורסו עם נתונים זהים הורסו תימכר מהר יותר, אולם כאן הנתונים ממש לא זהים.

מחירי הטיפולים והחלקים בקרסו אכן יקרים, והיבואן אכן חסר כל תודעת שירות, אבל (לפחות מנסיוני) יש להם מוסכים בסדר גמור ברשת, ואם רוצים מוסכים שאינם מוסכי רשת, יש את גבע, שאפט, וחבריהם - אני לא הייתי אצלם כך שלא יכול להעיד. נכון שאף אחד מהמוסכים שלהם הוא לא מקום שאהבת הרכב נשפכת להם מהאוזניים ושהייתי מכניס אליו לטיפול אוהב ומסור את ה 5 טורבו העדינה שלי (אין לי כזו, לצערי), אבל לטיפולים שוטפים ברכב סטאנדרטי הם היו בסדר גמור.

אני מסכים איתך לחלוטין ששווה להרחיב את החיפושים גם לפיקאסו ולמקס, כל אחד מהם עם חסרונותיו ויתרונותיו (המקס מרווח מאוד ומרשים אבל עם מזגן חלש, ויהיה כנראה גם יקר יותר, והפיקאסו המרווחת והמאוד שימושית אבל עם התיבה הרובוטית המעצבנת).

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

התגובה שלי הייתה יותר כללית לסניק מול ורסו, לא לסניק ספציפי מול ורסו ספציפי. למרות שכבעלים של שלל רנו וחבר טוב של קרסו בעבר, הייתי נוטה לוורסו אפילו כאן, אם היו מאלצים אותי לבחור בין שני אלו בלבד עם אקדח לרקה.

לגבי מוסכי קרסו - לא צריך ללכת עד 5 טורבו עדינה, לא הייתי סומך עליהם גם לטיפול של קליאו 1.2 ידנית 2016.

פורסם

אני לא יודע איזה חתול שחור עבר בינך לקרסו, ובעדינות אגיד שגם אני רחוק מלהיות מעריץ שלהם, אבל אחת מהסיבות שאני קניתי סניק היתה כי מישהו כתב עליו ב YNET את זה:

"אם אתם משפחה שמחפשת נוחות, מרווח, בטיחות ותצרוכת דלק נמוכה יחסית, טוב תעשו אם תבדקו קודם כל את הסניק דיזל לפני כל אלטרנטיבה אחרת... מתחת לעיצוב האפרורי (במיוחד) של הסניק מסתתר רכב מצוין, שקשה למצוא בו מגרעות."

:-)

פורסם

יש את מה שאני יכול ואמור לכתוב בביקורת עיתונאית-אובייקטיבית של רכב חדש, שלא מתייחסת לאיכות/עלות השירות או לאמינות הצפויה, ויש את הניסיון האישי שלי כבנאדם פרטי שכותב בפורום, ובמקרה ניהל רומן ממושך עם מכוניות רנו ומוסכי קרסו. בכל מקרה במצב הנוכחי, כל מה שהיבואן הזה מוכר לא יירכש על-ידי אישית או על-ידי מי שקונה מכוניות בהמלצתי הישירה (ויש כאלה יותר מדי :wink:), גם אם מחר זיכיונות מאזדה, טויוטה ופורשה יעברו אליו.

פורסם

אין לי מניות בקרסו ואני לא מבין מה התלונות עליהם למען האמת.

הקליאו שלי טופלה במורשה בבאר שבע והם בסדר גמור (ועובדה שהרכב טופל כמו שצריך כי לא נמצא שום ליקוי בבדיקה שקשור לצד המכאני ברכב) וגם אצל הוריי במגאן III אין בעיה והם מרוצים מהמורשה.

לא רואה סיבה שלא אקנה מהם גם בהמשך אם יהיה להם רכב אטקרטיבי או מעניין עבורי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

ורסו יד 2 זאת תופעה מוגזמת. על מודל 2011 עם קילומטראז' נמוך מבקשים 85-90 אלף שקלים, גם על רכבים לא שמורים , לא מוכנים לרדת במחיר ומצליחים למכור.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
ורסו יד 2 זאת תופעה מוגזמת. על מודל 2011 עם קילומטראז' נמוך מבקשים 85-90 אלף שקלים, גם על רכבים לא שמורים , לא מוכנים לרדת במחיר ומצליחים למכור.

ראיתי ספייס ורסו מיד 2 עם 60,000 ק"מ שנת 2011 בהרבה פחות,מהיכן הבאת את המחיר הזה ?

2011-12 נסחרות בין 50,000 ל 60,000 ש"ח.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?arrArea=&arrModelID=16&arrSubModelID=2293&FromYear=2011&UntilYear=2016&arrAuto=1%2C6&fromPrice=&untilPrice=&arrOwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

לא מכיר את המוכר מחיפה (הפרטי,לא הסוכנות !) אבל בהנחה,שהפרטים נכונים, 43,700 ק"מ לרכב בן 5-6 זו מציאה אמיתית.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ייש וורסו ויש ספייס וורסו.

וורסו הוא מיניוואן עם 7 מקומות שמבוסס על טויוטה אוריס.

ספייס וורסו עם 5 מקומות ומבוסס על היאריס.

פורסם

ספייס ורסו זו אכן יאריס מוגדלת, עם אותו מנוע 1300 וגיר רציף כמו של יאריס.

עלתה כ 105 אלף ש"ח על הכביש עם תוספות חדשה מהיבואן ב 2015.

לא שייכת לדיון הזה.

ראיתי ספייס ורסו מיד 2 עם 60,000 ק"מ שנת 2011 בהרבה פחות,מהיכן הבאת את המחיר הזה ?

2011-12 נסחרות בין 50,000 ל 60,000 ש"ח.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?arrArea=&arrModelID=16&arrSubModelID=2293&FromYear=2011&UntilYear=2016&arrAuto=1%2C6&fromPrice=&untilPrice=&arrOwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

לא מכיר את המוכר מחיפה (הפרטי,לא הסוכנות !) אבל בהנחה,שהפרטים נכונים, 43,700 ק"מ לרכב בן 5-6 זו מציאה אמיתית.

• תוכן חדש...