Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, התחדשתי בסי 4 שנת 2008 , 1.6 אוטומט , עשתה 40,000 ק"מ. שומשה אישה שנהגה בה רק בתוך העיר וכל נסיעה לא יותר מ4 קמ , חנתה בחניון.

טופלה עד היום במוסך יבואן. הרכב טופל 3 פעמים טיפול "10,000" בעקרון יצא לו לבצע החלפת שמן ופילטר ב10 אלף / 27 אלף ו36 אלף במרווח של שנתיים בין כל טיפול , הטיפול האחרון היה בנובמבר 2015.

בוצע גם החלפת שמן גיר ושסתומים בגיר , אלטרנטור , תרמוסטט, רדיאטור ומצנן חימום בהגעה האחרונה למוסך יבואן ( לפני חודשיים ב39 אלף קמ ). עדין לא בוצע טיימינג.

השאלה שלי כזו - הרכב עשה 40 אלף קמ ב8 שנים ( עלה לכביש ביוני 2008 ) האם יש אפשרות לבדוק את הרצועה שהיא לא בלויה לפני שמחליטים להחליף?

מייעד את הרכב ל8 שנים נוספות עד שאמכור אותו - מתי כדאי לעשות את הטיפול הבא ? זא לפי קילומטרים או חודשים ( לפי קמ סהכ עברו 4 אלף מאז טיפול אחרון אבל מבחינת תאריך בנוב. 2016 זה שנה.. אני אוסיף שאני בחרדות מכל שרשורי "הבוצה" ומעדיף לא להתקמצן על טיפולים

פורסם

לפני החישוב המהיר הרכב היה אמור לעשות כבר 7-8 טיפולים אבל עשה רק 3 אני לא מכונאי גדול אבל זה שם את הרכב במקום מסוכן לבוצה - הייתי בודק את זה לפני הכל ודבר ראשון מחליף שמנים+פילטרים לחדשים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

האמת שכשהסתכלתי.על הספר טיפולים ראיתי מוסך יבואן / טיפולים בזמן , לא חשבתי שהמלצת יצרן ל30 אלף או שנתיים היא נראית , רק במעבר על השרשורים בפורום יש מצב שצמחו לי כמה שיערות לבנות.

השאלה היא מה המשקל של הקילומטרים מול החודשים ? כעת עבר 10 חודשים ו4 אלף ק"מ - מהטיפול האחרון , האם צריך להחליף כל שנה או כל 10,000 קמ?

פורסם (נערך)

הרכב בן 8 ולא נעשה בו טיימינג? אם הרכב יקר ללבך גש בהקדם האפשרי להחליף את הרצועה. בעקרון בתנאי מז"א של ישראל מומלץ להחליף ל C4 טיימינג כל 90 אלף ק"מ או כל 3 שנים המוקדם מביניהם.

שאר הטיפולים אם הרכב נוסע כראוי כל 30 אלף (הטיפול השגרתי) כמובן שאם נותנים לו להרקב עדיף שזה יבוצע במרווחים של פחות מפעם ב 3 שנים..

(המלצה מנסיון עם אחת כזו עם קצת יותר ק"מ - 150 אלף שנוסעת כמו שד - ידנית:))

עריכה אחרונה על ידי yehonatankapara
  • ספונסר פורום
פורסם

אכן כדאי להחליף רצועת תזמון, למרות שהנחיות היצרן שונו ל-160K או 10 שנים, ראיתי רצועות כאלו שנקרעו הרבה הרבה לפני.

 

לגבי הבוצה, המנוע הזה לא סובל מבעיית בוצה, אך כדאי להציץ דרך פתח מילוי שמן המנוע ולראות אם יש הווצרות בוצה.

 

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להכניס את הרכב למוסך שמכיר טוב את הדגם הזה ולבצע בדיקה מקיפה, ולהחליף לאחר מכן מה דרוש טיפול.

אורן

פורסם
ההמלצה לטיפול בכל רכב בארץ היא כל שנה או עד 12 אלף מקסימום, לא משנה מה אומר היצרן.

 

במקרה שלך אתה צריך לעשות טיפול שנתי בקרוב.

 

מאיפה ההמלצה הזו?

פורסם
מאיפה ההמלצה הזו?

המלצה שלי, יש יצרנים שקובעים לעשות טיפול כל 20 ואפילו 30 אלף, לא בריא ומזיק לרכב, ועוד עם אקלים כמו שלנו השמן מאבד

מתכונותיו המכאניות ולא יכול עוד לבצע את העבודה לה הוא נדרש כראוי וזה לא קשור לאיזה סוג רכב הוא .

 

 

פורסם

אני לא רואה טעם להמשיך ולטפל במוסך היבואן, חבל על הכסף. ישנם לא מעט מוסכים שמכירים את הרכב הזה ואם מדובר בדגם מנוע NFU אז גם החלפת רצועת התיזמון שם לא מורכבת ואינה מצריכה כלים מיוחדים ומוסך רגיל יוזיל לך עלויות משמעותית (אלא אם תמצא מישהו שיעשה לך בפרטי את העבודה) מאשר מוסך יבואן!

פורסם

רצועת טיימינג בתנאי ישראל כדאי להחליף כל כ 4-5 שנים ועד 60/80.000 ק"מ.

החלפת שמנים, טיפול שנתי.. רצוי כל שנה ועד כ 15/18.000 ק"מ.

כאשר מבצעים טיפול כל שנתיים, יש סיכוי לבעיית בוצה, ואיכות עבודת השמן במנוע יורדת.

רשמו לך תגובות נכונות בדיון.

בשלב הזה, לרכב בין 8 שנים, אפשר לעבור למוסך טוב עם ניסיון המכיר את הרכב.

 

ענה בדיון אורן, ממוסך אורן בחולון הנחשב טוב-מאוד עם ניסיון וידע ברכב הנ"ל.

לקוחות וחברי הפורום מגיעים אליו מרחבי הארץ.

בת"א יש עוד שני מוסכים טובים.(אני לא זוכר כרגע שמות)

כדאי לבצע חיפוש בפורום להתרשם מביקורות, ליצור קשר ולברר.

 

 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בוצע גם החלפת שמן גיר ושסתומים בגיר , אלטרנטור , תרמוסטט, רדיאטור ומצנן חימום בהגעה האחרונה למוסך יבואן ( לפני חודשיים ב39 אלף קמ ). עדין לא בוצע טיימינג.

 

 

איך הרכב הגיע למצב שהחליפו רכיבים אלה??

פורסם
איך הרכב הגיע למצב שהחליפו רכיבים אלה??

 

אלו נקודות התורפה של הרכב הנ״ל.

בגיר יש מספר נקודות תורפה כמו שסתומים, טבעות.

אלטרנטורים לא עמידים.

ובעיות התחממות בגלל הטרמסטט.

אבל כל השאר בסדר גמור.

אגב המנוע מאוד מוצלח בתנאי ומטופל בהתאם!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

×
×
  • תוכן חדש...