Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופו של יום, אני צריך לברר דבר אחד:

האם זה שאין לי טסט (אך הביטוח שולם + הרכב בלי טסט פחות מ 6 חודש ), והוא אשם ב100%, יכול לגרום לזה שאני לא יקבל את התשלום מחברת הביטוח שלו?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חזית - צד.

יש לי שלושה עדים שראו שהיה לו מספיק זמן לעצור - כולל שכולנו שמענו את אחד הילדים שלו שאומר לו - אבא אמרתי לך לעצור ולא עצרת.

עדים זה נחמד , אבל בסופו של דבר מדובר ככל הנראה בתאונה בצומת?

אם כן , אילו שלטים היו בצומת?

למי במקור היתה אמורה להיות הזכות קדימה?

פורסם

כשאני עמדתי על הכביש הוא פשוט לא היה שם, כשבאתי להסתובב - הוא נכנס לאיזור ולא התסכל על הכביש.

ברמת העיקרון זכות הקדימה שלו במידה והייתי מתפרץ לכביש, אבל כשאני יצאתי מהחנייה לפרסה - הכביש היה נקי. עובדה שהגיע רכב נוסף מהצד השני שנעצר ונתן לי לעבור, הוא פשוט לא ראה אותי.

פורסם

אז זה כבר שונה. אתה ביצעת פניית פרסה. הכביש שפירססת אליו הוא עם 2 נתיבים לפחות נכון?

בנתיב הראשון היה רכב שעצר/האט ונתן לך לעבור. נכון?

בנתיב השני היה הנהג שעימו היתה התאונה? אני מבין נכון?

בגדול , ממה שאני יודע פניית פרסה היא פנייה מסוכנת וככל הנראה בגלל הרכב השני שעצר או האט הנהג יכול לטעון שלא ראה שיש רכב שמבצע פניית פרסה ויכול להיות מצב שתצא אשם

פורסם (נערך)

הכביש עם 2 נתיבים - מקווקוים.

אני עשיתי פרסה ובעצם חסמתי את הכביש, מצד שמאל הגיע רכב שראה שאני עושה פרסה - ועצר. מצד שני הגיע הרכב הפוגע - שטוען שלא ראה אותי.

אני עמדתי בערך ככה:

http://www.skipper24.org/uploads/exam/966.jpg

וכשבאתי להעביר לרוורס - הוא נכנס בי.

עריכה אחרונה על ידי Dor55
פורסם

תקנה 44 א' לתקנות התעבורה קובעת:

"לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיון הנגדי (להלן: "פניית פרסה") אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא".

על פי התקנה הנ"ל, פניית פרסה מותרת אך ורק אם אין בה כדי להפריע או לסכן עוברי דרך.

אתה הפרעת לתנועה ככב שיש מצב שאתה אשם

שוב , אני לא עו"ד או משהו כזה אבל זה החוק בקשר לפניית פרסה.

פורסם

לאור המצב המתואר ע"י פות"ש: יש 2 מישורים לתאונה הנ"ל. מישור ממוני - מי ישלם על הנזק? לרוב בתאונות חזית צד כמו זו המתוארת, יש אשם תורם ל-2 הנהגים (50/50 או אחוז גבוה יותר לנהג שלא נתן זכות קדימה, כמו במקרה דנן). כלומר ,הנזק שלך ,אתה תצטרך לשלם וכנראה שגם חלק מנזק הנגרם לנהג השני (אם נגרם). בשל העדר רישוי בתוקף, בסבירות גבוהה שחברת הביטוח תסרב לשלם עבור הנזק (אם יש לך ביטוח מקיף/ג'), מה גם שברוב הפוליסות מצויין במפורש שהביטוח תקף בתנאי שקיים רישוי לרכב והנהג הינו בעל רשיון נהיגה בשנה שקדמה לארוע הביטוחי.

מישור פלילי-עבירה על חוקי התעבורה כפי שציינו מקודם. האם הוזמנה משטרה למקום הארוע?אם לא, כנראה שאין לך מה לדאוג בעניין זה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לא זומנה משטרה.

השאלה נוספת לי, בסופו של יום - יצאתי מחנייה. עדיין לא התחלתי את הרוורס - משמע יצאתי מחנייה. האם זה משנה אם התכוונתי לעשות רווס או שהוא נכנס בי כשיצאתי מחנייה?

פורסם

בגדול...אתה השתלבת לנתיב שלו. אי מתן זכות קדימה . אשמתך. זה אם מסתכלים על החוק היבש.

אם יש מצלמה ברכב שלך או שלו אז אולי אפשר לראות או לשמוע דברים אחרים.

פורסם (נערך)

מה לגבי כמה עדים שהיו וראו שהוא פשוט לא עצר?

לא הסתכל על הכביש?

בכל מקרה, תודה רבה חברים, אתייעץ עם עו"ד.

עריכה אחרונה על ידי Dor55
פורסם

תתיעץ ותעדכן. לגבי העדים שלך - לא שווה הרבה, כי גם לו יש עדים, אני מניח. על מה כן יסתכלו - מיקום הפגיעות אצלו ואצלך, מיקום הרכבים בעת התאונה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בסופו של יום, זה היה במקום מרכזי - וכל מי ששאלתי אותו (אנשים גם פנו אלי ואמרו שאין להם בעיה להעיד) אמר שהיה לו מספיק זמן לעצור, הוא טוען שיש לו עד - העד הזה משקר.

אעדכן מה יתפתח. תודה רבה חברים!

פורסם

למיטב הבנתי הדלה במשפט , יש לך אשם תורם, היות שביצעת פניית פרסה.

בנוסף אם הוא טוען שהוא לא אשם אלא אתה , חברת הביטוח שלו עלולה לתבוע אותך גם על הנזק שלו, קח את זה בחשבון.

במקרה כזה הדבר יכול להגיע למשפט. העובדה שלא היה לך טסט תקופה ארוכה לא תעזור לך במשפט.

כמובן נשאלת השאלה כיצד יחלק השופט את העלות של סך הנזק בתאונה (הנזק לצד שלך והנזק לצד השני ) .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

קצת הלכתי לאיבוד עם תיאור המקרה. פעם הוא אשם. פעם אתה (אולי) אשם...

במידה ותגיעו למשפט ואתה תצליח להוכיח כי הנהג השני אשם בתאונה -> לחברת הביטוח שלו אין עילה להתנער מתשלום.

במידה ולא תצליח להוכיח כי הנהג השני אשם בתאונה -> אתה תצטרך לשאת בתשלום כפי שיקבע בית המשפט (כל אחד אחראי לנזק שלו או שאתה אשם בתאונה ואז אתה תשלם לו עבור הנזקים ברכבו).

• תוכן חדש...