Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מהשכרת רכב בגרוזיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבים יחסית ישנים תמצא גם בישראל, בחברות השכרה קטנות בערי הפריפריה.

למיטב ידיעתי, אין מגבלת גיל לרכב השכרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הוידאו בלוגר "אקדמיק" בול חוזר לא מזמן מגאורגיה. תיאר בדיוק ההפך, כולם צופרים, כולם עם חלון פתוח והיד מחוץ לחלון. Ayy Vasia!

נהגתי משהו כמו 1500 קילומטר ב 5 ימים.

הם נוהגים כמו משוגעים אבל אכן צופרים משמעותית פחות ממה שבארץ

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

במהלך הסופ"ש הארוך של סוכות ב'\ שמחת- תורה, עשינו ביקור בזק בגאורגיה, במה שהיה טיול שורשים מזורז (נולדתי ועליתי לארץ מ-וולדיקוקאז, ממש ליד הגבול הרוסי- גאורגי).

בערב יוה"כ הזמנתי 4 כרטיסי טיסה במחיר מופקע (585 דולר לאדם) לטביליסי.

מה גדולה הייתה הפתעתנו כשהגענו לנתב"ג ביום חמישי בערב וגילינו שדה כמעט ריק וטיסה (ישראייר) עם 50 נוסעים בלבד- שורת מושבים לכל נוסע, ז"א.

לאחר טיסה קצרה, נחתנו בשדה הקטן בטביליסי, שם פגשנו את בעל ה b&b שלקח אותנו לביתו (מיצובישי גראנדיס עם הגה ימני מיפן, ולא מאנגליה, כמו שנרשם פה).

זה המקום לציין שהתמונות בבוקינג קצת מטעות והחדרים קצת פחות מפוארים ממה שנדמה- אבל לשהיה של לילה אחד (כולל WIFI וארוחת בוקר, וניתן לארגן חניה), בתמורה ל-36 דולר לאדם\ לילה, התמורה יותר מהולמת. אחי וחברתו קיבלו חדר מעט יותר מרווח בקומה העליונה, עם מרפסת גדולה, שמשקיפה על העיר. בנוסף, לא נותר אלה לחזק את הביקורות בבוקינג- הבעלים, בחור צעיר בשם אירקלי הוא מארח נדיב ביותר והתעקש להזמין את אבי ואותי לכוס יין מקומי, מעשה ידו, ותה, לפני השינה (באמצע הלילה).

לקראת 10:30 ביום למחרת נסענו במונית לתחנת המטרו הגדולה בעיר (דידובה), משם לקחנו נהג עם E-CLASS ישנה לוולדיקוקאז (כ-5 שעות צפונה, על הדרך הצבאית הגאורגית, 110 דולר).

לידיעת התרמילאיים, בתחנת המטרו עומדות מרשרוטקות (מוניות שירות) שנוסעות צפונה, לרוסיה או לארמניה וישנם סדרנים ונהגי הסעות פרטיים (חאפרים, בלי רשיון או הסדר, להבנתי) עם מגוון מכוניות ישנות, לנוסעים קצת יותר מפונקים.

חששנו לקחת רכב שכור בגלל הפחד לעבור איתו את מעבר גבול בוורחני- לארס וגם בגלל הנהיגה של המקומיים (רוסים וגאורגים כאחד).

לדעתי, חלק מרכבי ההשכרה אצל המשכירים המקומיים (יש כ-3-4 חברות גדולות בטביליסי), הם בבעלות פרטית.

החשש היה מוצדק- אמנם המשטרה הגאורגית מראה נוכחות בולטת בטביליסי וגם בדרכים המהירות, אבל הנהיגה קצת מפחידה (נוהגים באין- כניסה וכו').

אם זאת, בהרבה מהרמזורים בעיר מוצג שעון שמראה כמה זמן נותר עד הופעת הרמזור הירוק- מתי בארץ?

בדרך הלוך, מזג- האוויר היה קר ואפור, אם כי לא גשום ולא ממש היה ניתן להנות מהדרך המדהימה, שאיננה נופלת משום מעבר הרים אירופאי שכולנו מכירים.

הנהג שלנו היה מבוגר ומנוסה, מה שטרם לתחושת הביטחון.

בניגוד למה שאנחנו מכירים מהגבולות הפתוחים באירופה וארה"ב, פה נערכות בדיקות מקיפות למשאיות שמעבירות סחורה בין חלקי היבשת השונים, מה שאומר תור **עצום** של סמיטריילרים ענקיים, שמשתרך כ- 2-3 ק"מ לפני הגבול עצמו (לדברי הנהג שלנו, המשאיות מחכות בגבול יומיים ויותר). לא אגזים אם אומר שכמות המשאיות שראיתי בדרך הלוך וחזור, משתווה לכמות המשאיות שראיתי במשך כל חיי- פשוט תור אינסופי של נגררים מכל המדינות השכנות- רוסיה, אוקראינה, טורקיה, גאורגיה, טורקמניסטן, ארזיבז'אן וארמניה.

חלק קטן מהדרך הצבאית, איננו סלול כלל והמשאיות מרימות שם ענני אבק מרשימים- זה לא מונע מנהגים מקומיים, בפרייבטים, לעקוף אותם, תוך כדי ריחוף קליל מעל המהמורות, במהירות של SS בראלי.

אבחנה מוטורית נוספת- לא מכיר עוד מדינה בעולם בה נוסעים הן דגמים שיועדו לשוק האמריקאי והן דגמים שיועדו לשוק היפני, רובם עם הגה ימני (בנוסף לדגמים עבור השוק האירופאי\ רוסי).

החשש היה מוצדק 2- בעוד שהגאורגים מגלים יעילות מרשימה ונתנו לנו לצאת תוך שניות, במעבר הגבול הרוסי התעקשו לעכב את אחי (שביקר ברוסיה כחודש לפני!), חברתו ואותי, ללא מתן סיבה כלשהי; פשוט "תחכו באוטו לנציג בכיר, בצד", במיטב הקרירות הסובייטית וזהו.

הדרכונים הוחזרו לנו לאחר דין ודברים קצר בין אבא שלי לבין בקרית הגבול והורשנו להיכנס לרוסיה.

לאחר שהייה של יומיים בעיר הקרה והאפורה (בכלל, לדעתי, כל עיר רוסית שהיא לא מוסקבה או סט. פיטרסבורג, מוזנחת קשות) חזרנו לגאורגיה- והפעם, עדיין במזג- אוויר קר אך שמשי להפליא, הדרך הגאורגית הצבאית נגלתה לנו במלוא הדרה- פשוט יפהפה.

לקראת 16:00, כמודמני, הגענו לטביליסי, השארנו את המזוודות אצל אירקלי, ויצאנו לטיול רגלי זריז ברחובות העיר, לפני הטיסה שלנו הביתה אחרי חצות.

שורה תחתונה- מהמעט שראינו- רוצו בהמוניכם.

רואים בכל פינה את ההשקעה הגדולה של הגאורגים בעיר הבירה בשנים האחרונות- בין אם זה בנייני ממשל מרהיבים, שנבנו לאחרונה, גשר השלום, על עיצובו האולטרא- מודרני או תחזוק ושימור המבניים ההיסטוריים ברחוב הראשי שוקק החיים (שדרות רוסטאוולי).

להרגשתי, העיר בטוחה מאוד (בונוס נוסף: המעברים התת- קרקעיים בצמתים הגדולים לא מסריחים משתן, כמו שכבר הרחתי בערים מודרניות יותר).

לצערנו, לא התנסנו באף אחת מהרכבלים בעיר.

לקראת שעות הערב המאוחרות, כשתשו כוחותינו, עצרנו לאכול ולהתחמם באחד הפאבים באיזור הבילויים של העיר. האוכל במסעדות טעים- בהחלט ניתן למצוא משהו לכל חיך- וזול.

לטעמי, סופ"ש קצר בעיר, בקיץ, זה פתרון מושלם לטיול (גם זוגי\ משפחתי) בתקציב מצומצם וקצת שונה ממה שהתרגלנו אליו באירופה.

מסקנות-

מסקנה עיקרית, של בדיעבד (קיבלנו לכך חיזוק מחברי ילדות של אבי, אצלם התארחנו לצהריים)- אם רוצים לבקר ברוסיה, טסים לשדה תעופה בעיר רוסית ומשם רכבת; ולא לטוס למדינת אויב, עימה רוסיה בסכסוך מתמשך (זמן מה לפני שהזמנתי כרטיסי טיסה כבר ידעתי שיש טיסות ישירות לרוסטוב-על- הדון, שקרובה, יחסית, לוולדיקוקאז).

מסקנה שניה- חייב לחזור לטביליסי לעוד- יום-יומיים (ניתן למצוא טיסות זולות מספיק זמן מראש), אולי לשלב עם מלון קצת יותר מפנק (הרשתות המערביות המוכרות- יקרות!), פלוס טיול ג'יפים בהרים של עוד יומיים- שלושה.

מסקנה שלישית- ביקור ראשון שלי במדינה דוברת רוסית מאז שעליתי ארצה; תגידו מה שתגידו, ידיעת השפה המקומית עוזרת מאוד, מונעת אי- הבנות ומקצרת תהליכים (מה היה קורה במעבר הגבול למישהו שלא דובר רוסית?).

IMG_3215.jpg

IMG_3218.jpg

P_20161022_130900.jpg

P_20161022_132405.jpg

P_20161023_131219.jpg

P_20161023_132933.jpg

P_20161023_133012.jpg

P_20161023_133049.jpg

P_20161023_211431.jpg

P_20161023_213300.jpg

P_20161023_214356.jpg

P_20161023_232008_NT.jpg

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

לגבי טביליסי התרשמות שלי דומה לשלך.

מרכז העיר נראה מטופח ובטוח, יש בתי הארחה לא רעים, מסעדות ועוד.

רציתי לתת גיחה לשכונות קצת יותר מרוחקות ממרכז העיר כדי אבל לא היה לי מספיק זמן.

אבחנה מוטורית נוספת- לא מכיר עוד מדינה בעולם בה נוסעים הן דגמים שיועדו לשוק האמריקאי והן דגמים שיועדו לשוק היפני, רובם עם הגה ימני (בנוסף לדגמים עבור השוק האירופאי\ רוסי).

מצב דומה קיים בעוד מקומות במה שנקרא "המרחב הפוסט סובייטי".

עד שנת 2007 או 8 המרחב הזה היה ה"הלקוח" הדגול בעולם של מכוניות משומשות מיפן, למרות שנוהגים שם בצד ימין.

לדוגמה במזרח הרחוק הרוסי, באיזורים שקרובים ליפן אחוז מכוניות יד שניה מיפן עם הגה ימני היה מגיע ל 70%-80%.

גם באודסה (עיר נמל על הים השחור) בשנות ה 90-2000 היה מצב דומה. היו מגיעות אוניות עם מכוניות משומשות מיפן, רובן היו נמכרות במקום ונשארות בעיר או בסביבה.

עם השנים רשויות ברוסיה ואוקראינה התחילו לאסור יבוא מכוניות עם הגה ימני, והיום בערים הגדולות כבר ראים פחות את המכוניות האלו.

אני מניח שגם בגרוזיה, תוך מספר שנים יתחילו להסדיר את הנושא.

לפי מה שראיתי יש רק רכבל אחד בטביליסי - נראה די מודרני ומתוחזק.

השני שהזכרת הוא לא רכבל אלא Funicular, משהו שדומה לכרמלית בחיפה אבל מעל פני הקרקע ולא מתחת.

גם הוא נראה די מודרני, שופץ לאחרונה.

פורסם (נערך)

דריש,

אין כזה דבר "שרשור לא נכון לטינדר".

אני מסרב להתייאש אבל המצב עגום- בשבוע במדינה זרה יש יותר התאמות מאשר בחצי שנה בארץ.

אם כבר מדברים על בנות- בניגוד למה שהורגלנו לחשוב, יש גאורגיות יפות, חלק מהצעירות דומות מאוד לרוסיות במרהאן החיצוני; היה מוזר לראות בנות 'רוסיות' מפטפטות בגאורגית ברחוב.

בוקי,

הרוסים משכללים את השיטה- מייבאים מכוניות הרוסות מיפן ומלחימים אותם ברוסיה:

[video=youtube;o9U3u2-nZVY]

עריכה אחרונה על ידי Monopusto

פורסם (נערך)

כוסות יין גרוזיניות אוטנטיות הן בצורת קרן כדי שלא תוכל להניח אותן אם יש בהן משקה.

אם הנחת אותה, אוי ואבוי, היא ריקה, העלבת את המארח, מיד ימלאו לך אותה, אם היא ביד אתה כמובן שותה יותר.

אבל הכי חשוב, כמעט כל מי שלוקח שלוק מרגיש חייב להגיד גאומארג'וס (gaumarjos - לחיים!)

כל הזמן, לחיים לחיים, עוד שניה אני מתעלף מרוב אלכוהול אבל - לחיים!

148.jpg

זה לא מפתיע שגרוזניות דומות לרוסיות, גרוזיה היתה בשליטה רוסית המון זמן, יש גרוזינים שמדברים, כותבים וקוראים רוסית טוב יותר מגרוזינית, בתי ספר היו מחוייבים להיות בשפה הרוסית, צחוק צחוק אבל יש גרוזינים בארץ שיודעים 4 שפות בלי בעיה רוסית גרוזינית עברית ואנגלית, האמת מרשים.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

הדור הצעיר, בני 25 ומטה כבר לא כ"כ יודעים רוסית.

יותר מבוגרים כן יודעים.

מי שיש לו השכלה אוניברסיטאית לרוב יודע מצויין רוסית מהסיבה הפשוטה שכל החומר הלימודי באוניברסיטאות היה ברוסית.

פורסם
מצב דומה קיים בעוד מקומות במה שנקרא "המרחב הפוסט סובייטי".

עד שנת 2007 או 8 המרחב הזה היה ה"הלקוח" הדגול בעולם של מכוניות משומשות מיפן, למרות שנוהגים שם בצד ימין.

לדוגמה במזרח הרחוק הרוסי, באיזורים שקרובים ליפן אחוז מכוניות יד שניה מיפן עם הגה ימני היה מגיע ל 70%-80%.

אני די בטוח שיש יותר ייצוא של מכוניות משומשות מיפן למדינות כמו תאילנד והודו שגאוגרפית קרובות יותר וגם שם נוהגם "בצד הלא נכון".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קראתי פעם כתבה בנושא, שם היו את הנתונים האלו.

הנה מסמך שמצאתי בחצי שניה חיפוש בגוגול, לפי מחרוזת used cars export from Japan statistics.

http://cloud.tapatalk.com/s/5820f788e0152/JAPAN-USED-VEHICLE-2013-TOP-TEN-2.pdf

ועוד נתונים של 2007, רואים את השינוי הגדול בכמויות:

http://cloud.tapatalk.com/s/5820f9fe82786/Screenshot_2016-11-08-00-01-30.png?

פורסם

חמישה ימים בטביליסי וקצת מסביב:

בתוך העיר מוניות ב8₪ (לא נעים היה לי להתמקח), שום סיבה לקחת רכב.

בנסיעות ארוכות עדיף לסגור עם נהג מקומי, 250₪ ליום סידרו לנו (זוג) אקס-טרייל עם דלק ונהג.

המקומיים שלא מקומבנים חיים ברמה שבארץ קרובה לעוני, הרפואה הציבורית די כושלת ובחנויות בקניונים המחירים דומים למצב בארץ.

הם אנשים גאים מאוד וחמים מאוד ואני מת לחזור.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

דרורזי,

תודה שהזכרת לי- שכחתי לשאול פה:

מישהו יודע האם מוכרים בארץ את המיצים של נאטכטארי?

ניסיתי לשאול אותם במייל\ פייסבוק\ טוויטר, אבל לא זכיתי למענה.

זה אחד המשקאות הטעימים!

אגב,

כשעלינו לארץ הבאנו איתנו כוס יין כזאת בדיוק.

פורסם
האוטו ששכרתי לא היה כל הזמן הזה החל מ 2004 רכב השכרה. שאלתי במיוחד.

האוטו נקנה ביפן (כל המדבקות ביפנית), נסע לו ביפן עד לפני שנתיים או שלוש. רק אז יובא לגרוזיה, עבר הסבה להגה שמאלי והתחיל לשמש כרכב השכרה. הסבה זה דבר נדיר יחסית, רוב המכוניות המיובאות האלו נוסעות עם ההגה הימני כמו שהוא.

sronis אמר שהמכוניות עם ההגה בצד ימין מיובאות מאנגליה. אני כמעט בטוח שמרביתן דווקא מיובאות מיפן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

יש שם גם וגם.

הרוב באמת מיפן, עם מדבקות ביפנית של סוכנות שמכרה אותן ודגמים שבכלל לא הגיעו לאירופה.

יש גם פולקסווגנים, מרצדסים ו BMW עם הגה בצד ימין אבל נראות במפרט אירופאי, אלו כנראה מאנגליה.

• תוכן חדש...