Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מהשכרת רכב בגרוזיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, רוב הסטיגמות זה בלבלול מוח אחד גדול...

מקרה אמיתי:

מטיילים ביער, רואים משפחה גדולה עושה על האש:

-מאיפה אתם?

- מישראל...

- ואללה יש לי חברים באשדוד...

- בוא שבו איתנו, מיד מציעים כוס יין תוצרת בית, שישליק, לחם מקומי, הכל...

אחרי איזה 20 דקות רוצים לקום וללכת, לא נותנים. עוד כוס יין ועוד. אחרי כמה כוסות סירבתי, אמרתי שאני נוהג.

- מצביעים לכיוון בחור שמן מבוגר שיושב בסוף השולחן.

רואה אותו? הוא עושה את היין הזה, אם לא תשתה הוא יתעצבן מאוד...[emoji3]

בקיצור, אירחו אותנו איזה שעה, אנשים שלא מכירים אותך בכלל.

זה לגמרי לא מקובל בשום מקום אחר, ממש מפתיע.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לגמרי חלק מהתרבות המקומית.

אנשים זרים יהיו נחמדים ואדיבים עם חיוך אמיתי בעיניים.

ובגסטהאוס, אם אתה לא יושב עם המארח שלך על שלושה-ארבעה ליטר יין תוצרת בית (ללא תשלום, כמובן), אתה גס רוח.

מעבר לזה, יש להם חיבה ליהודים/לישראל.

לגבי הרכבים, דווקא ראיתי שם המון לאדות. חלקן במצב דנדש להתפעל.

לגבי החיים נוחים לעסקים,

יש שם חנויות/מסעדות שעומדות ריקות במשך כל היום. אבל לגמרי. אין לקוח אחד. והאנשים מבסוטים רצח.

כנראה שאו:

א. השכירות שם כל כך זולה שלאף אחד לא אכפת ממנה.

ב. אלו עסקים בבעלות פרטית, כולל המקום, ואז העלות של אחזקת העסק נמוכה.

אין ספק שזה מראה יפה מאוד את חוסר ההגיון במרוץ האינסופי שאנחנו חיים פה.

מקום מדהים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ובגסטהאוס, אם אתה לא יושב עם המארח שלך על שלושה-ארבעה ליטר יין תוצרת בית (ללא תשלום, כמובן), אתה גס רוח.

מעבר לזה, יש להם חיבה ליהודים/לישראל.

לגבי הרכבים, דווקא ראיתי שם המון לאדות. חלקן במצב דנדש להתפעל.

בדיוק ככה, אני לא חובב גדול של אלכוהול...אבל "נאלצתי" לשתות איתו כמויות יין וצ'אצ'אה (וודקה מקומית) [emoji3]

לאדות יש רק באיזורי פריפריה. בערים הגדולות אנשים התקדמו למכוניות מערביות משומשות. יבוא של מכוניות יד שניה מאוד מפותח שם.

לאחר ניתוק יחסים עם רוסיה ב 1991 לא היו יותר אספקות לאדות חדשות. לכן כל מה שיש מאוד ישן.

פורסם

מקרה אמיתי שקרה לחבר שלי, בא לחבר גרוזיני ב3 בלילה ואמר לו שהוא רעב, החבר לא חשב פעמיים והעיר את אמא שלו להכין להם בשר. חבר שלי היה נבוך וסיפר שדווקא האמא הייתה בסדר עם ההקפצה הלילית, כנראה שזה מקובל אצלהם

פורסם (נערך)

מחר אני מסיים את הטיול בגיאורגיה.

לא נתקלתי באנשים סופר נדיבים, אבל הם כולם בגדול מאוד נחמדים ותמיד יעזרו אם תבקש.

אנחנו שכרנו ג'יפ הונדה crv ב 40 דולר ליום. מחר ניראה אם נפלנו על מישהו שימציא לנו שריטות או שיהיה אמין( הבאנו ערבות של 180 יורו)

בגדול הצפון בגיאורגיה הוא מדהים. נופים מעולים, אנשים נחמדים, אוכל טרי,ואוויר נקי ומעולה.

ברגע שנגיעים לדרום, או לעיר הנופש בטומי, הכול משתנה. אווירת אילת עם מלכודות תיירים שרק מחפשים לעשוק אותך, מלא תיירים רוסים קרים ומגעילים(מצטער על השנאה העצמית).

אם לטייל בגיאורגיה זה רק באיזורים הכפריים, על השאר רצוי מאוד לוותר.

אגב, הרכב הוא אמריקאי במקור(ידית הילוכים אוטומטית נמצאת ליד ההגה) וכמו הדגם האמריקאי משנת 2004, הוא מצוייד במנוע 2.4 בעל 160 כ"ס. התיבה היא 5 הילוכים אם אני לא טועה. לא מפלצת, אבל בהחלט רכב שיכול לזוז כשלוחצים על הגז.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
מידע על הרכב
פורסם

אם לטייל בגיאורגיה זה רק באיזורים הכפריים, על השאר רצוי מאוד לוותר.

מסכים לחלוטין, מראש לא התכוונתי להתקרב לבטומי. את רוב הטיול העברנו באיזור הכפרי של קחטי - טיולי "כוכב" מתלאבי, למעט יום אחד בטביליסי בהגעה ויומיים בחזרה.

פורסם
כנראה שאו:

א. השכירות שם כל כך זולה שלאף אחד לא אכפת ממנה.

ב. אלו עסקים בבעלות פרטית, כולל המקום, ואז העלות של אחזקת העסק נמוכה.

אין ספק שזה מראה יפה מאוד את חוסר ההגיון במרוץ האינסופי שאנחנו חיים פה.

מקום מדהים.

כשהייתי בבטומי לפני שנתיים, יצא לי לראות שם ברחוב פרסום של איזה משרד נדל"ן, אם אני לא טועה, לפי החישוב יצא שיש שם דירות למכירה בסביבות ה100 אלף שקלים, בכלל המחירים במדינה הזו הם בדיחה לעומת הארץ ולעומת אירופה, גלידה עולה חצי שקל, קופסת סיגריות בין 2 ל5 שקלים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

זה נכון אבל...בשיחה עם אחד האנשים דיברנו על שכר...ממצוע לדבריו 500 לארי בחודש. זה 800 ש"ח.

פורסם

תמיד משעשע לקרוא בקארזפורום על טיולים מהצד המוטורי והלא צפוי בעליל. תודה!

בנוגע להכנסת אורחים - יש כל מיני תרבויות ששימרו את המנהגים הנפוצים מהעולם העתיק. ידידיי האתיופיים יעדיפו למות מאשר לומר לאורח שצץ במפתיע "לא מתאים עכשיו". הגעת אורח מבטלת כל, אבל כ-ל תוכנית קודמת, עד ליציאתו מהבית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
רכב השכרה ישן כ"כ..איזה מוזר.

בכלל לא מוזר. לא מדובר במדינה מתקדמת במיוחד...

בוקי תודה על המידע. אני חושב לנסוע לשם לטיול טבע בשנה הבאה.

לא מפתיע שיש שם מכוניות הגה ימני מוסבות. אלו ריג'קטים מהשוק הבריטי שנמכרים בגרוש וחצי בשאר אירופה. כנראה שהרכב נקנה בכלום כסף ועבר הסבה מקומית יחסית בזול.

באופן כללי, אנשים ממדינות כאלה קונים מכוניות ישנות מהשוק האירופאי, כי זה מה שהם יכולים להרשות לעצמם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ניווט: בטביליסי וויז עובד מצויין עד רמת רחוב.

עיירות קטנות הוא מוצא, אבל לא יורד לרמת רחוב, מוביל למרכז העיר בערך וזהו.

אתרים וכפרים קטנים לפעמים לא מאתר בכלל, מה גם שיש מקומות קצת מרוחקים בהם אין כיסוי סלולרי.

במקומות אלו השתמשתי במפה רגילה של פעם מנייר, זה מספיק.

מבחינת נהיגה של המקומיים - הרוב נוהגים רגוע, יש כמה שנוהגים יותר ארגסיבית, כמו בכל מקום.

בכביש דו סיטרי עוקפים על פס לבן. העקיפות מאוד קצרות, כלומר יוצאים קרוב מאוד לרכב הנעקף וחזרים גם מאוד קרוב.

אם בא רכב ממול, הוא נצמד לימין. הרכב הנעקף נצמד לימין שלו וזה מאפשר 3 נתיבים. אף אחד לא צופר.

הרבה מכוניות נוסעות ללא טמבונים. לא הצלחתי להבין מדוע.

לא מפעילים מזגן, תמיד חלונות פתוחים.

משטרה מאוד מסודרת, נוסעת על מכוניות חדשות מאובזרות בכל מה שצריך.

יש על הכיבש באיזורי פריפריה מלא משאיות רוסיות מהתקופה הסוביטית, אלו עם מנוע בנזין V8 שכשהיו חדשות היו מגעיות ל 70 קמ"ש. נראה שכולן מרגישות מצויין ולא מתכנות לצאת לפניסה, רק הסבו אותן לגז כמובן.

בכלל לא מוזר. לא מדובר במדינה מתקדמת במיוחד...

לא ציינצתי מקודם, אבל האוטו ששכרתי לא היה כל הזמן הזה החל מ 2004 רכב השכרה. שאלתי במיוחד.

האוטו נקנה ביפן (כל המדבקות ביפנית), נסע לו ביפן עד לפני שנתיים או שלוש. רק אז יובא לגרוזיה, עבר הסבה להגה שמאלי והתחיל לשמש כרכב השכרה.

הסבה זה דבר נדיר יחסית, רוב המכוניות המיובאות האלו נוסעות עם ההגה הימני כמו שהוא.

פורסם

הנקודה היא שלא נתקלתי במקום שמשכיר רכבים יחסית ישנים(רכב בן 12 להשכרה!) לרוב גם במדינות קטנות\לא מתקדמות יש חברות השכרה רגילות בערים המרכזיות שמשכירות רכבים מודרניים לחלוטין.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

שכרתי ברודוס לפני כשנה - שנתיים פונטו מודל 2007-8 ובקפריסין פורד פיאסטה מודל 2007, גם כן לפני שנה - שנתיים. הפיאסטה מחברה בינלאומית - יורופקאר. הפונטו מחברה מקומית. שתי אלו היו פחות שמורות מניסאן 2004 בגרוזיה.

פורסם
אף אחד לא צופר.

לא מפעילים מזגן, תמיד חלונות פתוחים.

הוידאו בלוגר "אקדמיק" בול חוזר לא מזמן מגאורגיה. תיאר בדיוק ההפך, כולם צופרים, כולם עם חלון פתוח והיד מחוץ לחלון. Ayy Vasia!

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...