Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרגל תשעה באב, בו מציין עמישראל את חורבן בתי המקדש - לוקח אותנו חן פרחי אחורה לארבע יצרניות שאולי לא היו גדולות - אבל הציגו כל אחת בדרכן אופי, כיף, חדשנות ומקוריות שכל כך חסרות היום.

בואו לפגוש החברה שהייתה הכי ראשונה, את זו שייצרה מכוניות כמו מטוסים, ההיא שהקדימה את כל הקרוסאוברים וגם המכונית שהחיילים האמריקנים הביאו איתם בחזרה מהמלחמה.

הכתבה כאן

92.jpgMatra Djet.jpgMG TA.jpgסטראטוס.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

יופי של כתבה.

בזמנו, הייתה רנצרו אחת שהסתובבה בתל אביב.

מעניין אם עדיין קיימת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

כואב הלב על סאאב. הם עשו פלאים עם המשאבים המאוד מצומצמים שעמדו לרשותם.

חבר שלי משפץ סאאב 99 מוקדמת - רכב יפה, מרווח, בנוי לתלפיות ובגרסאות מסוימות כפי שפרחי כתב גם מהיר להפליא.

סאאב, להבדיל משלושת האחרות המוזכרות בכתבה, גם נחשבה ליצרן של רכבים אמינים מאוד. למעשה אני חושב שבסוף שנות ה-60 ותחילת ה-70 ה-99 הייתה עדיפה על התחרות הגרמנית (בקטגוריה החשובה מאוד של משפחתיות פרימיום) במובנים רבים.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

כשהיינו נערים שרק קיבלו רשיון היינו מין חבורונת קטנה שכזו, אני עם מיני קופר, נעם עם אוטוביאנקי אבארט ואייל עם 99 2 דלתות, 2000 ידנית.

למרות ששניינו היינו עם רכבים ספורטיבים, הסאאב הזו לא הפסיקה להפתיע אותנו.

פורסם (נערך)

לקרוא ולחייך :) נוסטלגיה.

זכורה לי במיוחד בתור ילד מטרא לבנה שהיתה קרוב לבית שלי עד ששרפה היתה בתא המנוע האחורי שלה

היתה של מישהי (נדמה לי שניר או משהו כזה שקשורה לירידים בגני התערוכה)

סאאב היו אכן כמה, 900, 9000, 9-2

גם ביואיק נעלמה וזכורה לי אחת בצבע ירוק של יגאל בשן שגר ברחוב בארי (היה שכן של שייקה אופיר)

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

מבין המותגים הנכחדים שחן סקר בכתבה המעניינת והמרתקת שהעלה הרי לסאאב יש בארץ עדת חובבים וותיקים ונאמנים - יש מועדון פעיל ויש פורום פעיל (קומונת סאאב בתפוז).

בצעירותי בסוף שנות ה-70 ותחילת ה - 80 היה ברשותי רכב סאאב נדיר לזמן מה - סאאב 97 סונט II - מצרף תמונה מאז.

לאורך השנים חיבתי לסאאבים נשמרה ובמקביל לרכבים אחרים היו לי לפרקים סאאבים , כולל הנוכחית - דגם 9-5 עם מנוע V-6 טורבו 3 ליטר. כולם סיפקו חוויה ותמורה מיוחדת. מצרף תמונות של הסאאבים מאז ועד עתה.

sonnet7.jpgDSC01152_.jpg21-june-cars 004a.jpgsaab4.jpgsaab3.jpgIMG_20150411_173908.jpgIMG_20150411_173925.jpgB308eng.jpg

פורסם

רוצים עוד, רוצים.

כתבה יפה והנושא תמיד מעניין.

דגם ה SUV של מטרא (הם בעצם החלו נישה חדשה) נראה כמו רובר מודרנית יחסית.

במיוחד הניסיונות שבוצעו בעבר, נזנחו וחזרו בגדול.

אני זוכר במעורפל שיחות במשפחה של הבוגרים..

איך בתחילה פקפקו במנועי מדחסי הטורבו, אשר לכאורה הגיעו מעולם הטיסה.(לדחוס בגובה אויר דליל)

יהיה לחץ גבוה והמנוע ישבר.. יש יותר מידי כוח למנוע, הרכב יאבד אחיזה ויתרומם.

והיום , איזה כייף שיש טורבו.

המשיכו עם כתבות המספרות, על הניסיונות וההתקדמות בעולם הרכב - פשוט כייף.

תודה - אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

במלחמת העולם השניה האירופאים השתמשו במגדשי על ואילו האמריקאים העדיפו לרוב טורבו.

במשך שנים ארה"ב הייתה מובילה בתחום הזה וגם מכוניות הטורבו הראשונות היו תוצרת GM.

אבל כשהדלק עולה סנט וחצי לגלון יותר פשוט וזול ליצרן לשים מנוע גדול יותר עם קרבוטור צמא יותר מאשר להתעסק עם טורבינות.

אצל סאאב לא הייתה אפשרות למנוע גדול יותר והטורבו היה מענה למנועי השש ושמונה בוכנות של המתחרים מבלי להגרר לעלויות פיתוח כבדות.

המעניין הוא שמנוע הטריומף היה בעצם חצי V8 וסאאב בנו אבטיפוס עובד של V8 אבל לא התקדמו איתו ליצור.

למיטב ידיעתי ה-V6 המאוחר יותר הוא כבר לא ממש של סאאב אלא של GM

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

יאללה חן, העם דורש כתבת המשך עם ביואיק, פונטיאק ואולי אפילו תכניס את דוזנברג/ קורד/ אובורן שבזמנו נתנו פייט אמיתי למיטב יצרני העילית האירופים (רולסרויס/ בנטלי/יגואר וכו).

פורסם

אצל סאאב לא הייתה אפשרות למנוע גדול יותר והטורבו היה מענה למנועי השש ושמונה בוכנות של המתחרים מבלי להגרר לעלויות פיתוח כבדות.

המעניין הוא שמנוע הטריומף היה בעצם חצי V8 וסאאב בנו אבטיפוס עובד של V8 אבל לא התקדמו איתו ליצור.

למיטב ידיעתי ה-V6 המאוחר יותר הוא כבר לא ממש של סאאב אלא של GM

פרט מעניין הוא שסאאב מעולם לא פיתחה מנועים בעצמה; מנוע ה 3 בוכנות הדו פעימתי של ה 95\96 היה מפיתוח של D.K.W הגרמנית, בשנת 67' עברו לשימוש במנוע V4 שנקנה מפורד גרמניה (עד 72' פורד גרמניה ייצרה מכוניות עצמאיות) ושימש את הפורד טאונוס.

מנוע ה 99 פותח ע"י טריומף הבריטית, ושימש את סאאב בגלגוליו השונים עד יומה האחרון של ה 9-5.

בגרסת האירו, שיצא לי לנהוג בה, הוא סיפק ביצועים מדהימים, בעיקר בתחום תאוצות הביניים, שתמיד היו הצד החזק של הסאאב המוגדשות.

ה V6 שב 9-5 גריפין הוא מנוע של GM ששימש גם את האופל אומגה.

ה 99 היתה הסאאב הראשונה בה מתג ההצתה היה בין המושבים הקדמיים ונעל את מוט ההילוכים, מאחר וגלגל ההגה אינו ננעל באף סאאב.

סאאב היו הראשונים שהשתמשו בחיישן נקישות, והתוצאה הית העלאה ניכרת של יחס הדחיסה, מה שמנע השהיית טורבו שהמוגדשות הראשונות סבלו ממנה.

בנוסף, הם היו הראשונים להציע מנוע מוגדש בעל ראש של 4 שסתומים לבוכנה, מה שסייע לו להפיק 175 כ"ס, מכובד גם במונחי ימינו.

המשותף לסאאב וללנצ'יה זו העובדה שעשו נפלאות דווקא בשלדות הנעה קדמית, הרבה לפני שהמבנה הזה הפך לשגרתי ומקובל.

ושתיהן נאלצו לפעול תחת אילוצים תקציביים לא פשוטים, ובמקרה של לנצ'יה היא גם אולצה להשתמש במכללים מן המוכן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תמשיך את הכתבה לארה"ב ולאנגליה.

טריומף מכוניות, למזלנו האופנועים חזרו ובגדול.

אחת החברות הטובות בשוק.

MG קיימים אז אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד, גם לאלפא היו שנים ממש גרועות.

הדבר הטוב היחידי שאפשר להגיד על סאאב זה שהם שוודים כמו וולוו.

המכוניות שלהם ממש גרועות מאז סוף שנות ה 60 ועד הסוף.

לפונטיאק היו הרבה מכוניות ספורטיביות.

אייל

פורסם

MG הפכו למותג מדבקה עד אשר קונצרן סאיק יוכיח אחרת עם דגמים ראויים.

אלפא לא רק שהייתה בתקופה קשה, היא עדיין בתקופה קשה. אם הג'ולייה תכשל במכירות (מה שלמרבה הצער סביר מאוד שיקרה) לא אתפלא אם FCA יקפיאו את המותג.

פורסם
מבין המותגים הנכחדים שחן סקר בכתבה המעניינת והמרתקת שהעלה הרי לסאאב יש בארץ עדת חובבים וותיקים ונאמנים - יש מועדון פעיל ויש פורום פעיל (קומונת סאאב בתפוז).

בצעירותי בסוף שנות ה-70 ותחילת ה - 80 היה ברשותי רכב סאאב נדיר לזמן מה - סאאב 97 סונט II - מצרף תמונה מאז.

לאורך השנים חיבתי לסאאבים נשמרה ובמקביל לרכבים אחרים היו לי לפרקים סאאבים , כולל הנוכחית - דגם 9-5 עם מנוע V-6 טורבו 3 ליטר. כולם סיפקו חוויה ותמורה מיוחדת. מצרף תמונות של הסאאבים מאז ועד עתה.

[ATTACH=CONFIG]469058[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]469059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]469060[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]469061[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]469062[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]469063[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]469064[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]469065[/ATTACH]

בדרום תל אביב ליד התחנה המרכזית, יש רחוב שחונות בו הרבה מכוניות סאאב, האם זה רכבים לפירוק? או שמא מוסך לדגמי סאאב?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...