Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שאלה אוליי קצת טיפשתי אבל אני ינסה בכול זאת.

רק הוצאתי רישיון ורציתי לדעת לגבי תשלום הביטוח של הרכב, איך הוא נעשה, אם לדוגמא הביטוח עולה לי 3000 ש"ח אז זה אומר שאני צריך כול חודש לשלם לחברת הביטוח 3000 ש"ח או שהסכום הזה מתחלק לדוגמא ל-12 חודשים.

אז אני אשמח קצת יותר לפירוט בנוגע לנושא התשלום לחברת הביטוח, ועל איזו חברת ביטוח ממליצים ומה כדאי לקחת בביטוח כלומר האם כדאי לקחת רק מקיף וחובה או גם מקיף גם צד שלישי וגם חובה.

אז תודה מראש לכול העונים.

פורסם

זה לא קשור לביטוח רכב, זה תשלום כמו כל תשלום אחר.

רוב הסוכנים יסכימו לחלק את הסכום לכמה שתרצה. 8-12. יש גם הגיון כלכלי מסויים בכך.

אם החלוקה היא תשלומים רגילים, בדרך כלל יש על כך עמלה נמוכה בלבד, ללא ריבית.

החסרון (שוב, זה לא משהו שקשור לביטוח, אלא תשלום סכומים דומים באופן כללי):

נתפסת לך מסגרת אשראי לאורך כל השנה. אם המסגרת היא 5000 למשל, והביטוח 3000, אז לפחות בחודשים הראשונים תוגבל לסכום של 2000 ש"ח בחודש.

עוד עצה שעשויה להואיל, תחזוקת רכב היא הרבה יותר יקרה מאשר עלות רכישה, אגרה, טסט ביטוחים ודלק. במיוחד רכב יד שנייה. לפחות עוד אלף ש"ח כל חודש.

פורסם

ואם אני קונה רכב חדש?

אז מין הסתם התחזוקה אמורה להיות זול יותר לא?

ומזאת אומרת תופסת לי מסגרת אשראי הכוונה היא לאשראי בבנק??

פורסם

כן,

רכב חדש נמצא באחריות ולכן יש פחות הפתעות. אבל אם אחד הצמיגים נכנס במשהו חד ויש פאנצ'ר שלא ניתן לתקן, אז צריך כמה מאות כדי להחליף צמיג אחד או שניים.

מצד שני, ירידת ערך של רכב חדש תעלה לך הרבה יותר מתחזוקת רכב בן כמה שנים. יש עשרות דיונים בנושא.

בתאונה יש השתתפות עצמית.

מסגרת אשראי זה סך התשלומים שניתן לשלם בכרטיס אשראי בחודש. זאת לא המסגרת בחשבון עובר ושב.

פורסם

אוקיי הבנתי.

ויש לך מושג בערך מסך העלויות אגרה לרכב חדש??

באיזה אזור הם נעות בערך??

כי הבנתי שכאשר אני קונה רכב חדש אז אני צריך לשלם אגרה אז לזה אני מתכוון.

כי הכיוון שלי הוא ללכת על רכבים של יונדאי.

פורסם
זה לא קשור לביטוח רכב, זה תשלום כמו כל תשלום אחר.

רוב הסוכנים יסכימו לחלק את הסכום לכמה שתרצה. 8-12. יש גם הגיון כלכלי מסויים בכך.

אם החלוקה היא תשלומים רגילים, בדרך כלל יש על כך עמלה נמוכה בלבד, ללא ריבית.

החסרון (שוב, זה לא משהו שקשור לביטוח, אלא תשלום סכומים דומים באופן כללי):

נתפסת לך מסגרת אשראי לאורך כל השנה. אם המסגרת היא 5000 למשל, והביטוח 3000, אז לפחות בחודשים הראשונים תוגבל לסכום של 2000 ש"ח בחודש.

עוד עצה שעשויה להואיל, תחזוקת רכב היא הרבה יותר יקרה מאשר עלות רכישה, אגרה, טסט ביטוחים ודלק. במיוחד רכב יד שנייה. לפחות עוד אלף ש"ח כל חודש.

לגבי המסגרת זה לא מדוייק, ברוב חברות הביטוח אם אתה עושה תשלומים זה נקלט כהוראת קבע ולא תופס מסגרת כמו עסקה רגילה עם חלוקה לתשלומים.(לדוגמא תמי 4 %$#$%$)

פורסם

וזה משנה אם אני משלם בכרטיס אשראי או בהוראת קבע בבנק??

לגבי המסגרת זה לא מדוייק, ברוב חברות הביטוח אם אתה עושה תשלומים זה נקלט כהוראת קבע ולא תופס מסגרת כמו עסקה רגילה עם חלוקה לתשלומים.(לדוגמא תמי 4 %$#$%$)
פורסם

ויש לך מושג בערך מסך העלויות אגרה לרכב חדש??

באיזה אזור הם נעות בערך??

כי הבנתי שכאשר אני קונה רכב חדש אז אני צריך לשלם אגרה אז לזה אני מתכוון.

כי הכיוון שלי הוא ללכת על רכבים של יונדאי.

פורסם (נערך)

לפני שאתה ניגש לבחור רכב עליך לבדוק שני דברים:

1. הצרכים שלך.

2. התקצב העומד לרשותך, לצורך רכישה ולצורך אחזקת הרכב - כלומר רישוי, ביטוח, טיפולים, תיקונים, דלק וכו'. וההוצאה הגדולה מכולן, לגבי רכב שאינו ישן מאד היא זו שתמיד נשכחת: אבדן ערך הרכב (או, במילים אחרות, כמה כסף עליך לחסוך על מנת להחליף את הרכב במקביל לו בעוד מספר שנים).

מספרים גסים כדי שתוכל לאמוד את ההוצאות, כאשר המחיר המציאותי תלוי בנתונים שלך וברכב שתבחר:

רישוי - סביב 1500 ש"ח לשנה - תלוי במחיר הרכב כחדש.

ביטוח חובה סביב 3000 ש"ח לשנה ויותר (מניח שאתה נהג חדש וגם צעיר).

ביטוח צד ג' (מתאים לרכב ישן) - סביב 2000 ש"ח בשנה. מקיף (הביטוח המומלץ לרכב שאבדנו יגרום לך פגיעה כלכלית קשה) - סביב 5000 ש"ח בשנה.

ירידת ערך - 8000-15000 ש"ח בשנה (בהתאם לדגם וגיל הרכב, גבוה ככל שהרכב יותר יקר וחדש).

דלק - נניח סביב 5000 ש"ח לשנה (תלוי בנסועה, ויכול להיות גם הרבה יותר אם תסע הרבה והרכב לא חסכוני בדלק).

טיפולים - סביב 1000-3000 ש"ח בשנה (בהתאם לדגם וגיל הרכב).

סה"כ אתה מדבר על הוצאה של כ-30,000 ש"ח בשנה, או 2500 ש"ח לחודש.

אני מבקש לא לתקוף אותי על המספרים שהבאתי. אני מדבר על סדרי גודל, ובהחלט יתכנו סטיות של 25% ויותר, גם לגבי רכב סטנדרטי. הבאתי את המספרים על מנת שפות"ש יבין באיזה סדר גודל של הוצאות מדובר, ויוכל לבחון אם יש לו סיכוי כלשהו לעמוד בהן.

תיקון קטן: מסגרת האשראי היא סך ההתחייבויות שאתה יכול לקחת בכרטיס האשראי. נניח שהמסגרת שלך 10,000 ש"ח, רכשת ביטוח ב-4000 ש"ח, מחולקים ל-8 תשלומים (כלומר 500 ש"ח לחודש). עם העברת הכרטיס יחסמו 4000 ש"ח, תשאר לרשותך מסגרת של 6,000 ש"ח. כעבור חודש תשלם 500 ש"ח, המסגרת הפנויה תגדל ל-6,500 ש"ח, וכך כל חודש, עם פרעון הההלואה (שכן חלוקה לתשלומים היא בעצם הלואה, גם אם אינהנושאת ריבית). לפיכך, אם חוץ מהביטוח תרצה, באותו חודש, לרכוש גם שולחן שמחירו 2,000 ש"ח וטלפון שמחירו 3,000 ש"ח הרכישה האחרונה תחסם, שכן סך ההתחייבויות שלך יגיע ל-11,000 ש"ח, מול מסגרת של 10,000 ש"ח (ואין משמעות לכך שכל הרכישות יעשו בתשלומים, כלור לא תהיה לך בעיית כיסוי בחשבון העו"ש). אם תמתין 3 חודשים וההתחייבות לביטוח תהיה רק 2500 ש"ח תוכל לבצע את הרכישות ואפילו למלא דלק פעמיים ב-250 ש"ח בכל פעם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...