Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נמצאת ברשותו של קרוב משפחה שלי, קליאו B אוטומטית עם מנוע 1.6, כבר קרוב לשנה.

הרכב נקנה עם תקלה בגיר, שמידי פעם גרמה לכך שהגיר מוריד ל3, ולאחר מכן לא עובר יותר ל4, כאילו שהיו לגיר 4 הילוכים בלבד. התקלה הנ"ל, בד"כ היתה נפתרת בכיבוי והנעה מחדש, עד לפעם הבאה.

לפני כמה ימים, הרכב החליט שהוא מסרב להניע, בטענה שהגיר אינו ב P, על אף שהידית אכן היתה בP.

בבירור קצר התגלה שאכן הגיר נמצא ב D, למרות שהידית ב P.

האם התקלה הזו קשורה לתקלה הראשונה (הבנתי שמדובר בתקלה בשסתומים של הגיר)? ומה ניתן לעשות בכדי להניע את הרכב?

תודה מראש

זיו

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

לא בטוח שהתקלה קשורה, נשמע כמו כבל גיר - הכבל מחבר את בורר הגיר לידית שבתא הנוסעים, בדרך כלל הפינים בקצבות הכבל בשני הצדדים עשויים פלסטיק ועם השנים נשחק ואף נשבר באחד הצדדים.

כדי לשחרר את הידית מP אתה צריך לפתוח סוויצ' וללחוץ על הברקס, אמור לאפשר לך להזיז את הידית לאחר מכן, אם תרגיש שהיא רצה חופשי - הכבל כנראה התנתק באחד הצדדים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

מהמר על תקלה (או צרוך בכיוון) של "מתג רב תפקידי" או בשם האחר שלו - חיישן מצב בורר הילוכים, שנמצא על הגיר.

פורסם

על הגיר, איפה שמתחבר כבל של הסלקטור.

אם ידית הילוכים לא יוצאת מפארקינג, זה או יוניט אור בלם, או מנגנון נעילה מכאני של הידית לא תקין, או המתג הרב תפקידי לא מזהה מצב פארקינג.

בשני המצבים הראשונים המנוע אמור להניע, בשלישי לא.

אין קשר לתקלה הקודמת, איך בדקתם שהגיר בדרייב?

פורסם

המנגנון אכן קיים, אבל בדגמים אלו נעילת הידית משתחררת גם אם חיישן הסלקטור לא מזהה פארקינג.

גם אצלי הסלקטור מזייף בפארקינג בגלל חיבור פרוביזורי בין הכבל למנוף הסלקטור ועדיין נעילת הידית משתחררת בלחיצה על הבלם.

יום טוב גם לך

פורסם

אין קשר לתקלה הקודמת, איך בדקתם שהגיר בדרייב?

בלוח המחוונים החיווי מראה שהרכב נמצא בהילוך 2, וגם כשמשחררים את בלם היד ניתן לדחוף את הרכב קדימה.

הרכב לא מניע כרגע.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
המנגנון אכן קיים, אבל בדגמים אלו נעילת הידית משתחררת גם אם חיישן הסלקטור לא מזהה פארקינג.

גם אצלי הסלקטור מזייף בפארקינג בגלל חיבור פרוביזורי בין הכבל למנוף הסלקטור ועדיין נעילת הידית משתחררת בלחיצה על הבלם.

אני חושב שאתה טועה. מכרתי את האוטו מזמן ואין לי איך לבדוק אבל ההגיון שלי אומר דבר פשוט:

אם זה משתחרר גם כשהידית לא בפארקינג, זה אומר שהמנגנון מופעל בכל לחיצה על הבלם. מאות פעמים בכל נסיעה. כולל רעש ה"קליק". לא חושב שזה המצב.

בלוח המחוונים החיווי מראה שהרכב נמצא בהילוך 2, וגם כשמשחררים את בלם היד ניתן לדחוף את הרכב קדימה.

הרכב לא מניע כרגע.

ברור שהוא לא יניע אם החיישן מזהה הילוך 2. הוא מאפשר התנעה רק במצב פארקינג או ניוטרל. הכיוון כבל סלקטור או חיבורים של הכבל.

פורסם

לא ממש בא לי לנתק את הכבל בשביל הבדיקה אבל לא פעם כאשר אני מניע והרכב בפארקינג הגיר עובר למצב חירום כי חיישן הסלקטור לא מזהה מצב, ועדיין אין בעיה ללחוץ ברקס ולהוציא את הידית מפארקינג. רק שלצערי זה לא מוציא את הגיר ממצב חירום עד לכיבוי מנוע לכן אני פשוט לא משתמש בפארקינג אם אני לא חונה בשיפוע..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...