Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

פולקסווגן פאסאט סטיישן שנת 2003 אוטומטית מנוע 2000 סמ"ק עם 103K ק"מ אמיתיים עומדת בחניה מקורה כבר מאוקטובר בגלל שדוד שלי נפטר (נדרס ע"י טרקטור). אתמול הרמתי את מכסה המנוע, בדקתי נוזלים, חיברתי כבלים והתנעתי.

כיאה למנוע גרמני הוא התניע מיד, אולם אז הבחנתי במספר תקלות - אשמח להצעות מחיר בתיקון.

1. לוקח למנוע המון זמן להגיע לטמפ' עבודה ובנסיעה מהירה הוא יורד לרבע (ע"פ מד חום המנוע) - אני מניח שהלך תרמוסטט מנוע שתפוס במצב פתוח?

2. מד המהירות לא עובד ונשאר על אפס ומד הק"מ הדיגיטלי לא זז (גם לא הטריפ). כל שאר המחוונים עובדים כנדרש. ברכב הזה יש כבל ספידומטר?

3. המנוע רועד ומרעיד את כל הרכב - אמנם לא הרבה, אבל מורגש. תושבות מנוע שהתייבשו?

4. ברגע שהפעלתי את השפריצרים כי השמשה היתה מטונפת באבק המשאבה עבדה, מים יצאו וניקו אך מיד כל המים נזלו מלמטה - אולי חור במיכל הפלסטיק או צינור גומי שהתייבש? במהלך הנסיעה נדלקה נורת נוזל שמשות.

5. נורת ESP דולקת קבוע - מה יכול להיות?

6. נורת זיהום אוויר דולקת קבוע או מהבהבת לעיתים ובמקביל יש ריח מסריח מהאגזוז - הלך ממיר?

7. צריך טיפול גדול, צמיגים (כולם) ולכו תדעו עוד אילו חלקי גומי וצינורות התייבשו גם מהעמידה הזו.

8. כשאני נוסע במהירות נמוכה אני שומע ברזל שמשתפשף במשהו כתלות במהירות הנסיעה, במקביל הבלמים חלשים וכשאני לוחץ על הדוושה אני שומע אוויר יוצא. נורת רפידות לא דולקת ויש על הגלגלים טאסות (כלומר לא מגנזיום) כך שאני לא יכול לראות כלום מבלי לפרק גלגלים.

יש טסט בתוקף עד אוקטובר, הרכב נוסע אם כי אני חושב שזה לא רעיון טוב לנסוע עם בלמים חלשים.

מה לדעתכם כדאי לעשות עם הרכב הזה? לא יודע כמה הוא שווה במחירון וכמה עולים התיקונים הללו. איני יודע איזה דגם הוא בדיוק, אבל כאמור יש לו טאסות, יש ESP (תקול), יש בקרת אקלים דיגיטלית למזגן, יש רדיו טייפ בהתקנה מקומית וארבעה חלונות חשמל - אולי אפשר לזהות את הדגם לפי האבזור.

תודה רבה,

גיא.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

תעלה תמונה בכדי לזהות את פרטי הרכב:

1. לפי רישיון רכב.

2 מדבקה המודבקת בתא המטען היכן שנמצא הגלגל הרזרבי.

את שאר האינפורמציה אני אוסיף.

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי מד המהירות והesp, באותה תקופה באופל קריאת המהירות הגיע מחיישן abs של גלגל קדמי שמאלי. אם החיישן היה מת לא היה מד מהירות/מרחק abs וכו..

אני כל הזמן מנסה להסביר לאנשים שרכב ישן עם קילמטראז מאוד נמוך זה לא ערובה לרכב תקין או אמין.. ולא מאמינים לי..

אין לי ספק שאתה כן מבין את זה, אבל אני שמח שהשרשור הזה עלה

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, זה מחזיר אותי לשיחה שלנו. גם אני מאמין בזה שעדיף רכב שנסע, רחמנא לצלן- יותר ממאה אלף ק"מ ואפילו 150 אלף ק"מ ( ה' ירחם) שזה כאילו מחסום לא ברור בשוק יד 2 הישראלי, עם טיפולים בזמן ומצב מכני טוב +, מאשר כזה שעמד.

הייתי מעדיף לקנות את הסובארו הישנה שלי עם 350 אלף ק"מ, שהחליפה פה ושם חלקים, מכל רכב בן 15 עם 50 אלף ק"מ. עד כדי כך אני מאמין בזה- ולא רק בגלל שזו סובארו ;)

הזול עולה ביוקר

פורסם
תעלה תמונה בכדי לזהות את פרטי הרכב:

1. לפי רישיון רכב.

2 מדבקה המודבקת בתא המטען היכן שנמצא הגלגל הרזרבי.

את שאר האינפורמציה אני אוסיף.

אני לא ליד הרכב מכיוון שהוא באחסנה רחוק ממני, אך כשאהיה לידו אצרף תצלום של הנ"ל.

לגבי מד המהירות והesp, באותה תקופה באופל קריאת המהירות הגיע מחיישן abs של גלגל קדמי שמאלי. אם החיישן היה מת לא היה מד מהירות/מרחק abs וכו..

אני כל הזמן מנסה להסביר לאנשים שרכב ישן עם קילמטראז מאוד נמוך זה לא ערובה לרכב תקין או אמין.. ולא מאמינים לי..

אין לי ספק שאתה כן מבין את זה, אבל אני שמח שהשרשור הזה עלה

אני מסכים שאין קשר באופן כללי בין ק"מ נמוך לבין אמינות (כל מקרה לגופו), אולם יש לעשות הפרדה בין המקרה הזה לבין מקרים כאלה באופן כללי.

הרכב הנ"ל היה תקין לחלוטין לפני שבעל הרכב נפטר בתאונה מצערת, ואני באופן אישי נסעתי עמו חודש לפני התאונה ע"מ לרכוש טלוויזיה ולא היתה כל בעיה.

הבעיות החלו מכיוון שהרכב עמד תקופה ארוכה ללא התנעה וללא תזוזה עם מצבר מנותק - לדעתי אילו המצבר היה נשאר מחובר ואילו היו מתנעים אותו אחת לשבוע לפחות + עושים בו סיבוב של כמה ק"מ כולל בכבישים מהירים אזי לא היינו רואים שום תקלה ממה שמתואר כאן. זו דעתי בכל אופן.

פורסם (נערך)

סטיו כאמור המלל הזה לא נכתב בשבילך. יש כאן בפורום אנשים שיצא לי להכיר, שבאופן שיטתי מחפשים (וגם מוצאים) רכבים בני 10-15 ויותר, שעברו עשרות בודדות של ק״מ. אישית אני לא רואה איך מצב כזה ייתכן מבלי שהרכב יעמוד תקופות ארוכות במהלך חייו..

מכיוון שיצא לי גם לטפל בחלק מהרכבים האלה, אני מצטרף ליאני בהעדפה לרכבים שנסעו קילומטראז׳ סביר (נגיד 10k בשנה לפחות) מאשר כאלה שיש להם קילומטראז׳ נמוך באופן חריג

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
סטיו כאמור המלל הזה לא נכתב בשבילך. יש כאן בפורום אנשים שיצא לי להכיר, שבאופן שיטתי מחפשים (וגם מוצאים) רכבים בני 10-15 ויותר, שעברו עשרות בודדות של ק״מ. אישית אני לא רואה איך מצב כזה ייתכן מבלי שהרכב יעמוד תקופות ארוכות במהלך חייו..

בהחלט יישנם רכבים עם קילומטראז' נמוך שלא עמדו תקופות ארוכות ולראייה רכשתי בזמנו טויוטה ראנקס לידידה שלי עם 20K במצב מעולה לאחר שהרכב היה כ-5 שנים על הכביש. יישנם אנשים שיש בבעלותם מספר רכבים במשפחה או/גם הרכב משמש את האמא בנסיעות לגן לביה"ס ולסופר ככה שסה"כ הנסועה השנתית מועטה מאוד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני דווקא הכרתי רכבים שמורים מאוד שנסעו מעט מאוד (5000 ק"מ בשנה) ומפגינים אמינות טובה, כך שאני לא רוצה לקפוץ למסקנות. עם זאת, זה מאוד תלוי איך שמרו וטיפלו ברכב, לדוגמא:

- רכב שחנה בשמש בקביעות לא יפגין אמינות כמו רכב שחנה בחניה מקורה (מבחינת התייבשות של חלקי גומי).

- רכב שהותנע פעם בשבוע ונסע 14 ק"מ בבין עירוני יפגין אמינות טובה ביחס לרכב שהותנע כל יום ונסע 2 ק"מ (14 ק"מ בשבוע).

גילוי נאות - בשנה הראשונה הפאביה נסעה רק 5,000 ק"מ ולא קרה לה כלום עד היום.

בכל אופן אשמח אם מישהו יכול לסייע.

פורסם

טוב אתם יודעים אין פה ויכוח,

על זה נאמר: לכל כלל יש יוצא מן הכלל.

ולכל רכב יש את הסיפור שלו.

אני יכול רק להעיד על מה שנתקלתי אישית.

חברים ומכרים רבים שלי סבלו יותר מרכבים עם נסועה מעטה והיו בטוחים שנפלו על "מציאה שחבל על הזמן" מאשר אלה שלא מצאו כאלה "מציאות" אך לפחות נפלו על רכבים מתוחזקים ברמה טובה + עברו עוד הרבה שנים ללא תקלות מיוחדות.

מעניין אם מישהו עשה על זה פעם סטטיסטיקה.

לגבי הפאביה, אם היא נסעה יום יום אפילו 10 ק"מ זה עדיף מאשר נסיעה בינונית אחת ל והשבתה וחוזר חלילה...

לכמה אנשים במדינת ישראל גוש דן יש רכבים עם חניה מקורה?

רוב הסיכויים שרוב הרכבים האלה שנפגוש עברו צלייה כמו שצריך והתייבשו.

ומי שהתמזל מזלו - שיהנה מזה! :)

הזול עולה ביוקר

פורסם

ניסיתי לחבר מתאם OBD-2 לשקע מתחת להגה ע"מ לנסות להתחבר למחשב ולראות את קודי התקלה, אך הטורק מסרב להתחבר לרכב הזה בעוד שלרכבים חדשים יותר אין בעיה.

האם אני צריך לשנות משהו בהגדרות ע"מ להתחבר? תודה.

פורסם

מרקו צודק, יש לי 2 רכבים, והאלפא נוסעת כל יומיים בערך, בשעות הלילה.

אחרי 3.5 שנים יש בה כ 22.000 ק"מ - והמנוע וכלל המיכלולים במצב מעולה.

זה לא דוגמה לכלום - תמיד לבדוק כל רכב לגופו.

stio

אם אין לך מושג מה טופל בעבר, או אתם לא בטוחים.

אני הייתי מבצע ישור קו מלא -

התקשר למספר מוסכים, הסבר את הבעיות, ובקש הצעות מחיר.

אם המחירים גבוהים, דרג דברים מעדיפות גבוהה לנמוכה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...