Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור כבלים הפוך בקוטביות

Marks
שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן,

חבר שלי ביקש לעזור לו להתניע עם כבלים. אותו חבר חכם גם חיבר הפוך את הקוטביות של הכבלים.

עפו כמה ניצוצות אך זה נותק ממש אחרי שבריר שנייה (אני מאמין שזה לא היה מחובר אפילו לשנייה מלאה).

אחרי זה נעשה חיבור נכון והוא התניע.

הנזק הנראה לעין: כרגע אין. כל מערכות הרכב החשמליות (שאני יכול לבדוק ידנית) מתפקדות. הרכב מתניע רגיל והכל בסדר. לא יצא לי לבדוק את הפיוזים של המנוע (הפנימיים שלמים), הבנתי שבמצבים כאלו יכול לעוף הפיוז הראשי של האלטרנטור. אבדוק בבוקר.

כמה שאלות:

1. איזו בדיקה בסיסית אני יכול לעשות כדי לבדוק שהאלטרנטור עובד ולא מת? האם זה שהמתח עולה מהמתח הרגיל במנוחה (12.7 וולט בערך במנוחה ל-13-14 כשנותנים גז) מעיד על אלטרנטור שעובד?

2. יש איזו דרך מתוחכמת להוציא את הפיוזים? (מדובר על יונדאי I10 שנת 2012). יש אפשרות לבדוק אותם מבלי להוציא מתיבת הפיוזים?

3. מה עוד הייתם בודקים במצב הזה?

עושה רושם שהרכב שרד את המקרה (כנראה תודות לעובדה שהיה מחובר הפוך רק לשבריר שנייה) אך אני מודאג שזה יצר איזושהי בעיה פנימית (איזה קונטרולר שרוף למשל) שעוד לא התגלמה. האם הייתם נוסעים למוסך? או שאומרים תודה לאללה ומקווים שהנזק הכי גדול זה שחיי הסוללה התקצרו קצת?

תודה מראש!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה הגורם מספר אחד לשריפת מחשבי רכב!

מה קורה איתכם? אי אפשר לחשוב רגע לפני החיבור?

בן אדם עשה טעות. קורה.

עכשיו אנו עסוקים בהערכת הנזק.

עדכון: הפיוזים כולם שלמים, האלטרנטור עובד (לפחות לפי מתח המצבר במנוחה ובעומס).

איך אני יודע אם מחשב הרכב נשרף או לא?

יכול להיות שיצאתי ממש בזול מהסיפור?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם אתה עובד עם כבלים תקנים או כאלו שאלתרו מכבל של רתכת שם שנהם באותו הגוון.

אם כן יש בתור שלב ראשון להחליף אותם לתיקנים.

מדגיש שבהנעת רכבים גרמניים יש תיקן גרמני שהוא היחיד שעומד בתקן, ולא לנסות להניע עם סתם תיקן מזרחי. הסבר מפורט וההבדלים בין הסוגים אני מאמין שבאגירה יכול לתת. כמדומני זה עניין של גודל החיבור. תיקן אמריקאי מתאים רק למכוניות אמריקאיות, והוא סתם גדול בלי סיבה:

%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99%20%D7%94%D7%92%D7%95%D7%93%D7%9C%20%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%9D.png

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הכבלים - השתמשנו בכבלים תקניים (ועבים יותר ממה שזכור לי). עושה רושם שהכבלים לא הותכו אך נחליפם בכל מקרה.

שאלה קשורה - אני אמור לעבור טיפול תקופתי במוסך מורשה בקרוב (בשבוע - שבועיים הקרובים). האם כדאי להגיד להם מה קרה ולבקש מהם לבדוק את מערכות החשמל של הרכב? אולי לא לספר מה קרה וסתם לבקש לעבור שוב על כל הפיוזים \ מצבר וכו'? אני מפחד שאפילו אם הכל בסדר הם ינסו להפחיד אותי ולדחוף איזה תיקון לא קשור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר הלכת רחוק מידי.

אם הרכב מניע, ורב מודד מראה ערכי טעינה תקינים, סע לשלום הכל בסדר.

אם היה נזק הייתה מרגיש בו.

לא צריך להחליף כבלים אם הם לא התחממו (תבדוק חיבור תקין בין הכבל לקרוקודיל- שאין סימני התכה) וזהו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המחשב היה מתקלקל כבר היית מרגיש מזמן....

גם לי זה קרה - עזרתי לחבר, אני חיברתי לרכב שלי והוא חיבר הפוך לרכב שלו: פרט למופע זיקוקים חינם לא קרה כלום ועד היום נוסע.

לא כל כך פשוט להרוס מחשב מנוע...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן קורה שחיבור הפוך של קוטבי מצבר שורף יחידות בקרה אלקטרוניות ברכב, אך הנזק מורגש במיידי, כי הרכב לא מניע או פונקציות חשמליות מסויימות מפסיקות לעבוד.

אז, אם עכשיו הכל תקין כנראה שלא קרה כלום, הפעם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...