Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהצלחה, דריש.

רק דבר אחד - רילוקיישן לספרד או לקטלוניה? אתה לא חייב לענות. :-)

כך או כך, בטח יהיה מעניין. יהיה עוד יותר מעניין לקבל ממך חו״ד על ה״מקומיים״ החדשים,

יש קווי דימיון פה ושם בין המגרשים והמגורשים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ההנחה שמאן דהוא יודע טוב יותר איזה אדם מתאים לצוות, רק כי הוא חבר בו, לא מבוססת בעליל.

ראה אחוזי גירושים...

וזה שמאן דהוא מסתדר חברית עם מישהו, גם לא אומר שהוא העובד הכי מתאים.

לאדם הבודד יש כל מיני הטיות ודעות קדומות. ככל שתנטרל אותן ותסתמך על מדידת הצלחה וידע מבוסס, השיטה שלך תשתפר

לאדם הבודד יש את ההטיות והנטיות שלו וכל מדידות ההצלחה והידע המבוסס לא מכירים ולא מתחשבים בשגעונות שלו. להתאמה צריך שני צדדים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה צודק, אולם, יש פה מדיניות לוקאלית של שאלות לא רלוונטיות (לתפקיד המוצע, כמובן) אינסופיות שמרשים לעצמם מראיינים לשאול.

אפילו סוגיית השירות הצבאי, שעפ״י החוק אסור לשאול בכלל על שירות כזה, נשאלת הרבה מאוד. למה? ככה.

העניין הוא מנטלי ופה מתנהלים אחרת.

אדם בן 40 אני לא אשאל מה עשה בצבא אבל בחור בן 21-22 כן כי לרוב זה כל נסיונו התעסוקתי.

לגבי זה שנכנסים יותר מידי לפרטיות בזה אין ספק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קודם כל בהצלחה בתפקיד החדש.

הדברים הבאים שאכתוב לא באים במטרה לפגוע או להעליב אלה כנקודה למחשבה.

אמנם אנו לא מכירים באופן אישי ואין לי מושג איך ומה דיברת בראיונות העבודה בארץ(ובלי קשר אני גם כן חושב שישנם יותר מדי אנשים לא מתאימים לתפקיד משאבי אנוש/מגייסים בחברות בארץ), אבל לפחות מסגנון הכתיבה והאופן שבו אתה מתבטא בפורום לעיתים דיי קרובות, עולה נימה חזקה של התנשאות,יוהרה וסלידה מהחברה הישראלית(לדעתי כמובן) ויכול מאוד להיות שאתה, בלי לשים לב, מתבטא ונותן הרגשה דומה למראיין בראיונות עבודה בארץ וכתוצאה מזה, למרות שיכול להיות שברמה מקצועית אתה מתאים לתפקיד, ברמה אישית נרתעים ואתה לא מתקבל.

אולי כאשר זה מגיע לרמה של ראיון עבודה באנגלית עם גורמים מגייסים מחו"ל, אתה לא מרשה לעצמך להיתנהל באותה צורה ולכן גם ראיון העבודה נראה אחרת.

לנסיוני האישי והלא מחייב עם הברנש -

צורת השיח / התבטאות כאן ובמדיות אחרות, לעומת המצב במציאות - שונה מאוד.

אמנם זה לא שמיים וארץ, אבל כל המוטיבים של התנשאות לכאורה וכו' לא קיימים כלל וכלל בארבע עיניים.

אני *מניח* (לא יודע, מניח) שסיגי פסלה מסיבות אחרות לגמרי, לא יודע מהן כי לא הייתי שם. נוטה להאמין לגרסא שהוא חלק איתנו.

בהצלחה דריש, הן לך והן לברצלונה (:

נשמע שהסתדרת יפה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דריש המון בהצלחה במקום החדש!

ידוע לך אם צריכים עוד עובד למשרה דומה באירופה?

בעבר חיפשתי בhp indigo מקום לשלוח קורות חיים אבל לא מצאתי מייל.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
דריש המון בהצלחה במקום החדש!

פשוט שלח לחברת Manpower - הם כבר יעביר ל Mnpm והם כבר ידאגו להעביר לאינדיגו במידה ואתה מתאים.

בהצלחה.

פורסם

איי קיו זו יכולת שניתן למדוד בדיוק רב

זה לא נכון, תגגל קצת. בדיקות IQ הן דווקא מאוד מטעות ולא מדויקות.

לדריש - בהצלחה בתפקיד החדש וברוך השב לאירופה (במיוחד שאתה עובר לצד ה"נכון" שלה ולא לצפון המזרח...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

~

תודה לכל המגיבים. כמה הערות:

אולי כאשר זה מגיע לרמה של ראיון עבודה באנגלית עם גורמים מגייסים מחו"ל, אתה לא מרשה לעצמך להיתנהל באותה צורה ולכן גם ראיון העבודה נראה אחרת.

גם בעברית אני לא מרשה לעצמי את מה שהולך בפורום, כאמור עבודה לחוד ותחביבים לחוד. לא זה מה שהדליק את סיגי.

אני בספק אם משרות כאלה יתאימו לך (עדיין יש לי את הקו"ח), אבל תתעדכן מדי פעם באתר הג'ובים של החברה ודבר איתי אם תראה משהו רלוונטי. רוב מה שנפתח עולה לשם: https://h30631.www3.hp.com/

העצה שקיבלת לגבי מנפאוור רלוונטית בעיקר לתפקידים כלליים וזוטרים, אז קח אותה בערבון מוגבל.

פורסם
זה לא נכון, תגגל קצת. בדיקות IQ הן דווקא מאוד מטעות ולא מדויקות.

בדיקות IQ בודקות יכולת קוגנטיבית והן מדוייקות ביותר, אמינות ותקפות (ככל שמבחנים סטטיסטיים כאלה יכולים להיות מדוייקים).

הגדרת ה-IQ היא מאוד מוגדרת, מדידה סטטיסטית ומציגה קורלציה ברורה בין מדידה של IQ גבוה למגוון של ביצועים של פרטים בחיים, כמו מצב כלכלי, השגת משרה עם סטטוס גבוה, הצלחה בלימודים וכו'.

אתה יכול לקחת מישהו שנולד עם IQ גבוה ולגרום לו לא לנצל את הפוטנציאל שלו בכלל, אבל אתה לא יכול לקחת מישהו ולהעלות לו את ה-IQ באופן שהוא יותר מקצת שיפור. אם למישהו יש IQ שמתאים להיות קופאי בסופר, לא תעשה ממנו מתכנת.

כמו גובה בכדורסל, לא תעשה סנטר ממישהו שהוא 1.80, אבל לא כל מי שהוא מעלה 2.10 יכול להיות סנטר, אבל לפחות הוא עובר את תנאי הסף, וכמה שהוא יהיה יותר גבוה, הסיכוי שלו להיות סנטר טוב עולה משמעותית.

רק ש-IQ אתה לא רואה...

מה ש-IQ לא יגיד לך זה כמה קשה האדם מוכן לעבוד, כמה הוא אמין או מוסרי או חברתי או עמיד ללחץ וכו', אבל זה כן יאבחן בדיוק רב מה היכולת שלו לפתור בעיות מורכבות, במצבים שונים ומגוונים. ככל שה-IQ עולה, ההבדלים בין היכולות לפתור בעיות מסוגים שונים במהירות ( מילולי מול מספרי, למשל) גדלים, אבל כל אחת מהיכולות הן עדיין מעל הממוצע.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wonderlic_test#Application_to_industrial-organizational_psychology

http://www.sciencemag.org/news/2011/04/what-does-iq-really-measure

Nevertheless, the Duckworth team concludes that IQ tests are measuring much more than just raw intelligence--they also measure how badly subjects want to succeed both on the test and later in life. Yet Duckworth and her colleagues caution that motivation isn't everything: The lower role for motivation in academic achievement, they write, suggests that "earning a high IQ score requires high intelligence in addition to high motivation."

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מסכים שבדיקת IQ יכולה לתת קורלציה מסוימת לגבי מידת ההצלחה של בנאדם בהתמודדות עם משימות מורכבות, אבל לטעון שניתן למדוד IQ בדיוק רב זה עדיין שגוי.

לא רק שתוצאת בדיקה לאותו אדם יכולה לתת תוצאות שונות משמעותית, אלא גם שיש המון השפעות סביבתיות על תוצאות הבדיקה. למשל לאנשים שסובלים מחרדות יש פגיעה בזכרון לטווח קצר, למעשנים יש פגיעה ביכולות הורבליות וכדומה.

בכל מקרה, בדיקת IQ לא יכולה לספק התאמה לעבודה מסוימת גם אם תדע שהאדם מוכן לעבוד קשה. לאנשים שונים יש יכולות שונות והעובדה שאדם אחד נהנה מזיכרון מעולה, יכולת הסקת מסקנות משובחת וחדות הבנה לא הופכת אותו בהכרח לעדיף עבור משרה מסוימת, אפילו אם היא דורשת פתירת בעיות מורכבות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מסכים שבדיקת IQ יכולה לתת קורלציה מסוימת לגבי מידת ההצלחה של בנאדם בהתמודדות עם משימות מורכבות, אבל לטעון שניתן למדוד IQ בדיוק רב זה עדיין שגוי.

יש סתירה פנימית במה שאתה כותב. IQ זו תכונה שמוגדרת במבחנים. מבחנים מודדים IQ כי הם... מבחני IQ. זה בהגדרה. IQ זה קונספט מוגדר במבחנים. אל תבלבל עם המונח הכללי "אינטיליגנציה".

השאלה היא האם IQ זה מדד טוב ל... משהו. כלומר, אם יש לך IQ גבוה יש יותר סיכוי שתהיה תלמיד מצטיין.

התשובה היא - כן.

כן, באופן מובהק.

בכל מקרה, בדיקת IQ לא יכולה לספק התאמה לעבודה מסוימת גם אם תדע שהאדם מוכן לעבוד קשה. לאנשים שונים יש יכולות שונות והעובדה שאדם אחד נהנה מזיכרון מעולה, יכולת הסקת מסקנות משובחת וחדות הבנה לא הופכת אותו בהכרח לעדיף עבור משרה מסוימת, אפילו אם היא דורשת פתירת בעיות מורכבות.

אם אתה צריך ראש צוות פיתוח תוכנה, למשל, אז לא מספיק לקחת את זה עם ה-IQ היותר גבוה, אבל אתה יכול לסנן את כל אלו עם IQ שלא מספיק גבוה. זו מסננת מאוד אפקטיבית

דרך אגב, הקורלציה בין היכולת לעבוד קשה לגבי IQ לא ברורה בכלל, למרות המאמר שקישרתי, גם בגלל שקשה להגדיר באופן מובהק מהי "נכונות לעבוד קשה" (בניגוד ליכולות קוגנטיביות, שהן מובהקות. וגנטיות, דרך אגב).

פורסם

במבי, אני לא מבין בזה, אז אני כבר אומר שאני שואל:

במבחני איי קיו בכל כמה שנים מנרמלים את הציונים מחדש, כדי שיתאימו לתבנית ההתפלגות הנורמלית סביב 100.

אז אדם שנבחן במבחן כזה בשנת 90 לעומת אדם בשנת 2015 לא בהכרח הפגינו אותו רמת אינטלגנציה אבסולוטית, אלא ביחס לחברה שבה הם נבחנו, לא?

או שבנרמול לוקחים בחשבון את כל האנשים שנבחנו בכל השנים? מה שכבר מקטין דיוק כי יש מבחנים שונים ולא לכולם יש את המידע הזמין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא בקיא בפרטים, אבל יש שיפור ב-IQ של האוכלוסיה מאז שהתחילו למדוד IQ, בשנות ה-20. חלק מזה מיוחס לסביבה, חלק לתזונה... לא יודעים בדיוק. אני לא יודע מה קרה משנות ה-90'.

הבעיה העיקרית היא ששוק העבודה מתגמל משרות מורכבות באופן הולך וגובר, ומשרות לא מורכבות הולכות ונעלמות. המהפכה התעשייתית הביאה רווחה כלכלית לשכבות אוכלוסיה רבות מאי פעם, אבל יכול להיות שאנחנו בתהליך בו אי השיוויון גדל, בגלל שהשוק מתגמל אנשים עם יכולות קוגנטיביות גבוהות טוב יותר, בקצב הולך וגובר, משרות שהיו פעם פשוטות הולכות ונהיות מורכבות (תחשוב עובד במקדונלדס, מה הוא צריך לתפעל, לעומת מוכר בדוכן פלאפל או מוסכניק של היום ושל פעם), ומשרות פשוטות הולכות ונעלמות.

ואם לא נעלמות, התגמול עליהן נשחק.

קח לדוגמא את המכונית האוטונומית (עזוב רגע שאני חושב שאנחנו רחוקים מהחזון מאוד מאוד מאוד, ובתחילה יהיה לזה יישום רק באיזורים שמוגבלים לתחבורה כזו). תחשוב כמה נהגים יאבדו את מטה לחמם... ומה תעשה איתם?

בעיה.

העניין העיקרי עם IQ שהוא מולד והיכולת לשפר אותו מאוד מוגבלת. לא חשוב כמה תשקיע בחינוך מוקדם, בשיוויון הזדמנויות וכו', הפוטנציאל של כל אדם תחום בגנטיקה שלו. ושוב, אין קשר בין IQ לאישיות (יש קשר טוב בין IQ ליצירתיות), למוסריות, לאיכויות חברתיות (כן יש קצת, כי אנשים עם IQ גבוה יכולים להגדיר מצבים חברתיים מורכבים יותר טוב), לאמפתיה וכו'. אני בטוח שכל אחד מכיר או יש לו חבר/ה שהם לא מאור הגולה לשיחה על מכניקת הקוונטים, אבל הם אחלה חברים, אנשים טובים ונעימים, ושם כשצריך אותם.

אתמול ברדיו שמעתי את אברי גלעד מעלה את הרעיון שצריך לחנך את כל הצעירים ליזמות, כי רק בזה יהיה בעתיד כסף. אחלה, אבל יזמות מבוססת על יצירתיות, ולא כל אחד יכול להיות יצירתי. למעשה, יצירתיות אפילו לא מתפלגת באופן נורמלי. למשל ציור. חצי מהאוכלוסיה לא מסוגל לצייר בכלל. אז למה להניח שכולם יכולים לפתוח עסק?

אלו בעיות כלכליות חברתיות עמוקות, ואם לא נפתור אותן, הסבירות לאלימות בתוך החברה, בשל הפערים הכלכליים, תגדל. רק שלא יפה להגיד שהפוטנציאל של בני אדם מוגבל. זה לא PC. אז מטאטאים את העובדות הללו מתחת לשטיח ומדברים על פערים כעל מעשה ידי אדם, בחוסר ההתחשבות שלו, במדיניות חלוקת המשאבים וכו'. אבל לא זה שורש הבעיה. שורש הבעיה הוא בפערי יכולת, שאי אפשר לגשר עליהם.

פורסם (נערך)
ההנחה שמאן דהוא יודע טוב יותר איזה אדם מתאים לצוות, רק כי הוא חבר בו, לא מבוססת בעליל.

ראה אחוזי גירושים...

וזה שמאן דהוא מסתדר חברית עם מישהו, גם לא אומר שהוא העובד הכי מתאים.

כן, אבל גם השיטות האמפיריות המדוברות משמשות לא רק למדידת יכולות מקצועיות, אלא גם (שלא לומר בעיקר) להתאמה אישיותית לצביון של החברה, שזה קריטריון שלעתים יכולים להיות לא רלוונטי לתפקוד המקצועי.

יש מקרים שבהם כמעט וניתן לדבר על הסינון הזה במונחים של אפליה.

בחייאת רבאק, תביא מחקר אמתי. משהו שמוצאים בחיפוש ב-Scholar או ב-ULI. אחרת זה פשוט לא מחקר ראוי לשמו כי אי אפשר לדעת מה אבד ב"תרגום" של הלשון המחקרית ללשון העם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פאלו, ה-IQ הוא מדד בודד, ולפי מה שצוטט כאן יש לו מתאם להישגים מסויימים של בני אדם.

העניין הוא שה-IQ מנסה לבנות מדד אחד שיסכם את כל היכולות הקוגניטיביות אול, לפחות, כל יכולות הלימוד של אנשים.

הבעיה היא שלאנשים שונים יכולות בתחומים שונים. האם אדם בעל יכולות פחות גבוהות בתחום הכמותי בהכרח יהיה פחות יצירתי? האם יהיה מנהל פחות טוב? האם יהיה מורה פחות טוב? האם יהיה רופא פחות טוב?

אני שואל את עצמי את השאלה כיון שאחד הכלים המרכזיים בהם משתשים בארץ לקבלה ללימודים אקדמיים הוא המבחן הפסיכומטרי, שבו למרכיב ה"כמותי" חלק גדול מאד, ומי שאין יכולת גבוהה בסעיף זה נחסם כמעט לחלוטין מלימודים שאינם מדוייקים ביסודם. כמה רופאים או מורים או מנהלים מצויינים אנחנו מפסידים בגלל שיטה זו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...