Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

IQ זה לא מדד של יצירתיות, אם כי יש קורלציה טובה בין מדדים של יצירתיות ל-IQ (כמו שסביר להניח).

לא בהכרח. ראה כאן:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3682183/

אתה מכיר מישהו שהוא גאון במתמטיקה, אבל לא מסוגל להבין טקסט מורכב (לא מתכוון ברמה הרגשית של המסר, ברמת ניתוח הטקסט).

מכיר, ואפילו יותר מאחד. קפוץ אתי בהזדמנות לחוג למתימטיקה, אכיר לך כמה כאלה.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, גם בזמני היה סקר ואפילו המורים ששבתו כאשר הייתי בכתה ח' באו כל יום ל-3 שעות כדי להכין אותנו (המחזור האחרון של הסקר היה לילידי 1958).

והמחנכת שלי באותה שנה הודיעה להורים שלי שצריך למצוא לי מקום בבית ספר מקצועי (היא היתה מורה לתנ"ך, ולא מהמוצלחות. התחלתי לאהוב את המקצוע בכתה י-י"א, כאשר היו לי מורות פחות שבלוניות, שעוררו דיונים סוערים בכתה). לא מנע ממני לסיים את הריאלי בהצטיינות.

אני חוזר - הבעיה שלי היא לא עם ה-positive predictive value הבעיה שלי היא ה-negative predictive value - כמה מועמדים נמצאים בלתי מתאימים מול מספרם האמיתי של הבלתי מתאימים (כמובן, מתוך מי שנרשם לימודים ובהתחשב במספר המקומות ללימודים). כמובן שיש בעיה לחשב ערך זה כאשר המועמדים האלה נדחים ולא מסיימים אתהלימודים, אבל יש לכך רמז במספר האנשים שנדחים במסננת הישראלית, יוצאים ללמוד במקומות אחרים שמשתמשים בכלי סינון אחרים (כולל הכלי הפשוט אבל היקר של הצלחה או כשלון בסמסטרים הראשונים) ומצליחים במקצוע לאחר שחזרו ארצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כן... ולא. אם יש קורלציה מובהקת, אז כן. הוא מודד IQ. סוגשל.

לא ממש. עצם קיום הקורלציה בין שתי תצפיות לא בהכרח מעיד על סיבתיות.

פורסם (נערך)

מלכישוע - במקרה זה מדובר על נסיבתיות ולא על סיבתיות. כוונתו של פאלו היא לכך שלמדדים האלה יש משהו משותף. במקרה זה, לפחות אינטואיטיבית, זה די מתבקש.

יש דבר שנשכח - מבחני התאמה למקצוע. יש פקולטות שדורשות מבחנים נוספים מעבר לפסיכומטרי. לדוגמא - לאדריכלות נדרש מבחן בציור. אבל מרבית מבחני הקבלה הפקולטיים שכל מוסד או פקולטה בנו מניסיונם ולפי צרכיהם נדחקו לטובת המולך הפסיכומטרי, שמנסה לסנן את המועמדים לכל מקצוע, מרפואה דרך מחשבים עד גיאוגרפיה והיסטוריה, למרות השוני העצום בתכונות הנדרשות מהעוסקים בכל אחד מהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מתאים לתיכון עיוני אתה מתאים לבית ספר מקצועי.

כל תקופה יש מולך אחר.

מאוד חבל שביטלו את בתי הספר המקצועיים ועוד יותר חבל שמסתכלים כאן על אנשי מקצוע כעל אנשים פחותי ערך. עם כל הכבוד ל-IQ (ויש) יש מספיק מקצועות שלא דורשים גאונות, אבל דורשים מיומנויות אחרות, והם טובים וחשובים ומתפרנסים מהם יפה מאוד. כל אחד יודע כמה טוב על הנשמה עושה לפגוש איש מקצוע טוב, ישר ויעיל.

רק אתמול הגיע מוביל של מכונות תעשיתיות כבדות להוביל מפעל שיש לי בו חלק. תענוג היה לראות איש מקצוע כזה מתנהל. בשקט, ברוגע, יודע מה לעשות ואיך לשמור על ציוד במיליונים.

אכן, לא בהכרח. תלוי בכל מיני גורמים, וצריך לזכור, יצירתיות זו תכונה מאוד קשה להגדרה. אם כבר יש דבר אחד שמאפיין כל יצירתיות, היא נדירה, ולא מתפלגת נורמלית. אני חושב שבהגדרה (by definition).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אגב, זה ממש סטייה מהנושא, אבל גם אם היום היו מחזירים את בתי הספר המקצועיים, לא חושב שהיה ביקוש מי יודע מה.

הפכו את האנשים האלה לעבדים מודרניים, 12 שעות עבודה, משמרות לילה ועבודה בשבתות וחגים הפך לדבר שבשגרה כמעט בכול מקום שמעסיקים מישהו "מקצועי".

אני רואה את זה מחברים ואבא שלי. פשוט בושה שמכריחים גבר בן 64 לעבוד משמרות לילה.

פורסם
אגב, זה ממש סטייה מהנושא, אבל גם אם היום היו מחזירים את בתי הספר המקצועיים, לא חושב שהיה ביקוש מי יודע מה.

לא יהיה ביקוש כי לעבוד בעבודת כפיים נחשב מביש (גם אם נדרשת לרישיון מיוחד לעבודה הזו, ואתה מכניס כל חודש סכום של 5 ספרות לחשבון בנק).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא יהיה ביקוש כי לעבוד בעבודת כפיים נחשב מביש (גם אם נדרשת לרישיון מיוחד לעבודה הזו, ואתה מכניס כל חודש סכום של 5 ספרות לחשבון בנק).

מביש את מי?

מה מביש בפרנסה מכובדת?

פורסם

כלומר אם מחר הבת שלך תגיע הביתה עם בחור שעובד כמסגר בתעשיה האווירית אתה תגיד לעצמך "חבל שלא מצאה איזה איש הייטק" ?

איזה כייף לי :)

פורסם
מביש את מי?

מה מביש בפרנסה מכובדת?

טמטום של החברה הישראלית. במספיק מקומות בעולם עבודות כפיים/מלאכה נחשבות מכובדות כמו כל עבודה אחרת, לא פועלות במתכונת של עבדות מודרנית, ואפשר לחיות עם המשכורת חיים מכובדים בהחלט. זה נראה לי קטע של ארה"ב וכנגזרת מכך, שלנו.

פורסם

רק אני לא מצליח להבין כיצד משיחה על HP הגענו לפה? אין שום קשר בין IQ ו-HP...

טוב, אולי בתור אותיות על מקלדת :lol:

דריש, בהצלחה ידידי.

לא, לא יהיה ביקוש כי כו-לם חושבים לעצמם, "איפה הכסף?" ו"שאני אהיה עבד בכזה שכר?". אז כו-לם הולכים ללמוד כל מיני דברים שלא מתאימים להם והם צריכים להיאבק בהם בעוד שבעבודה אחרת הם יכולים להצטיין בקלילות מרשימה. וכמו שאמרו, בשביל 5 ספרות לרוב צריך להיות עבד, בשעות הזויות ועם ניסיון של שנים רבות.

אם יש מישהו שחושב בימינו שעבודת כפיים זה דבר מביש, אני מתבייש בשבילו ובגללו. תראה לי איש מקצוע אחד, שעובד בידיים, ולא לוקח בסוף העבודה צעד אחורה ומסתכל בגאווה על מה שעשה. טוב, אולי אינסטלטורים לא :lol:, אבל זגגים? נגרים? מסגרים? כל עבודה שהיא בבסיסה יוצרת? וגם אלו שעבודתם אינה יצרנית- כמו האינסטלטורים שציינתי. מה מביש בזה? זה מצריך ידע והבנה, כמו גם כח פיזי. אין פה שום דבר מביש. הבושה היחידה היא איך שהחברה מסתכלת על מקצועות מסויימים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

יש לעניין הזה סיבות היסטוריות. לפני כמה עשורים מישהו הגיע למסקנה שכדי ליצור שוויון חברתי כולם צריכים להיות בעלי תעודת בגרות. ומכאן הדרך לקידוש הלימודים העיוניים על פני המקצועיים קצרה.

עכשיו תוסיף לזה את העלויות של מעבדות וסדנאות ותבין למה החינוך המקצועי חוסל.

ואני חולק עליך חלקית - אני חושב שאנשים יודעים להעריך עבודה מקצועית. לא בטוח שיודעים להעריך נכון את מי שעשה אותה.

מזכיר לי איזה לקוח שנשמע מתנצל על כך שהוא אוהב את עבודתו כחקלאי. שאלתי אותו מה היינו אוכלים בלי אנשים כמוהו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...