Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות.

אי אז, בכיתה י"ב, רציתי להיות עתודאי. עשיתי פסיכומטרי, קיבלתי ציון מניח את הדעת ואז הנושא ירד מהפרק מסיבות שונות. בגלל אותן סיבות לא ניגשתי לבחינת הבגרות האחרונה במתמטיקה, כך שאיני זכאי לתעודת בגרות. תכננתי לגשת אליה לקראת השחרור מצה"ל.

מפה לשם המשכתי לשירות קבע, וכרגע נראה שפני לשחרור.

בגלל שהשחרור לא תוכנן מראש ומגיע יחסית בהפתעה, לא נערכתי וככל הנראה לא אוכל לגשת לבחינה במועד הקיץ.

בהנחה ואני מעוניין להתחיל ללמוד בשנה"ל הבאה, וציון הפסיכומטרי שלי עומד בדרישות הקבלה - מה הסיכויים שלי להתקבל לאנשהו?

תודה.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד כמה שאני יודע שום סיכוי. ואם יהיה מקום שיקבל אותך ללא בגרות, זה בטח במקום שאני לא בטוח שאתה תרצה ללמוד בו.

במידה ויש לך ראש ותחת, אתה יכול ללמוד בפתוחה, אבל אני מזהיר אותך שזה לא קל בכלל, ושתדע לאן אתה נכנס- ז"א, לא ללכת על שום דבר שדורש מתמטיקה אם אין לך ידע ברמה של 4 יחידות לפחות.

פורסם

^

מה שהוא אמר לגביי הפתוחה.

קח את עצמך בידיים אם זה חשוב לך, תשלים מתמטיקה ל4/5 יחידות בציון גבוה, בדוק אם הציון של הפסיכומטרי מתאים לקבלה לאחת האוניברסיטאות הנחשבות בארץ ולך על זה.

מה גם שזה תלוי באיזה מקצוע אתה חושק. מן הסתם להנדסה או רפואה לא תתקבל בלי מתמטיקה, אבל האוניברסיטה העברית למשל מאפשרת קבלה לחלק מהתארים רק עם פסיכומטרי או רק עם בגרות ממה שראיתי באתר שלהם, כך ששווה לבדוק.

קח בחשבון שגם מכללות מסוימות היום אשכרה דורשות ציון סביר ב5 יחידות מתמטיקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין לי בעיה 'לקחת את עצמי בידיים', או לשבת וללמוד.

נראה לכם שהייתי שוקל לימודים אקדמאים אם אין לי את היכולת ללמוד לבגרות אומללה?

הנקודה היא שבגלל תזמון גרוע אין לי יכולת לגשת לבגרות בזמן כדי להתחיל ללמוד. הציון הפסיכומטרי עובר בהרבה את רף הקבלה וגם הציון המשוקלל (אם מניחים 'עברתי את הבגרות החסרה).

השאלה הייתה פשוטה - האם יש אפשרות להתחיל ללמוד או שאין ברירה אלא לאבד שנה ולהתחיל לימודים רק באוקטובר 17.

הפתוחה לא רלוונטית - לא מציעים את התחום בו אני מעוניין.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

הדבר שאני הכי ממליץ לך, עם כמה שהוא נשמע ברור מאליו, זה להתקשר למדור רישום במוסד בו אתה רוצה ללמוד ולברר פרטנית.

חלק מן המוסדות לא גורשים תעודת בגרות מלאה לחלק מן המקצועות, לכן הכי בטוח זה להתקשר ולבדוק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תבדוק אפשרות לקבלה על תנאי. תסגר על המוסד שאתה מעוניין ללמוד בו, מה התחום ותדבר איתם טלפונית, עדיף אפילו לקפוץ אליהם ולנסות פנים מול פנים. זה מה שאני הייתי עושה, להזיק זה לא יזיק.

פורסם (נערך)

לצערך אתה לא עומד בתנאי הקבלה ובגלל שכמות המקומות במחזור מוגבל ייתכן ולא יקבלו אותך.

לדעתי גם אם תפנה למוסד הלימודים שאתה רוצה ללמוד בו, יפנו אותך לעשות מכינה קדם אקדמאית (גם אם זה רק מקצוע אחד).

אני מדבר על מקומות נחשבים המלמדים הנדסה.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

האפשרויות שאני מכיר הם להשלים בגרות, לעשות מכינה.

או לחפש אפיק מעבר - אתה עושה שנה ראשונה באוניברסיטה הפתוחה בממוצע גבוה ואז מקבלים אותך לשנה שניה במקום שאתה רוצה ללמוד. לא עמדת בממוצע הנדרש - הלכה השנה.

נשמע שאתה יודע מה אתה רוצה ללמוד - תברר במוסדות הרלבנטים אם יש אפשרות.

בלי קשר - אחרי הרבה שנים בצבא תתכונן להלם רציני בסמסטר הראשון, תמצא זמן לחזור על החומר מהתיכון לפני זה

פורסם

התשובה היא כן. ניתן ללמוד לימודים לתואר אקדמי ללא בגרות. תלוי במקצועות. ברוב המוסדות האקדמיים יש מכסה מסוימת לסטודנטים ללא בגרות וועדות חריגים. כמו כן יש תלות בגורמים נוספים מקלים.

תבדוק עם המוסדות שבהם אתה מעוניין .

פורסם

יש מקומות שאפשר להתקבל בלי בגרות, אפילו להנדסה, אבל אתה תצטרך לעשות מכינה (סביר להניח שתצטרך מכינה בכל מקרה, השאלה כמה ארוכה).

אני חושב שעדיף להשלים את הבגרות וללכת ללמוד במקום שאתה רוצה ולא מתוך התפשרות.

They are trying to ban me...

פורסם

מה אתה מעוניין ללמוד ואיפה?

יש בעברית ובאב"ג מסלולי קבלה ללא בגרות לחלק מהמקצועות על סמך ציון פסיכומטרי, אפילו למקצועות מאוד ריאליים (באב"ג למשל אפשר להתקבל ללימודי פיזיקה על סמך ציון פסיכומטרי אם הוא גבוה מספיק, והפקולטה לפיזיקה שם מכובדת בהחלט)

באופן כללי אבל, ל 90% מהדברים תצטרך להשלים בגרות.

פורסם

בזמנו, כשתכננתי להתחיל ללמוד, הייתי במצב דומה (בגרות חסרה בהיסטוריה). אחרי שפיזרתי את הפרטים ועשיתי פסיכומטרי, פנו אלי מכמה מוסדות ובחלקם הסכימו לקבל אותי בתנאי שעד תחילת השנה השניה אני משלים את הבגרות החסרה. תבדוק את האופציה הזו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

למה נראה לך שלא תספיק להשלים בגרות עד אוקטובר 2016? מתי הבגרויות הבאות, בקיץ לא? כמו שאמרת "בגרות אומללה" . קח עצמך בידיים, שב ותלמד ותעבור. אם ב-55 חפצה נפשך, לא נראה לי שתהיה בעיה לקבל את זה גם עם חודשיים של לימודים.

פורסם

יש אפשרות ללא בגרות ללמוד לתואר. אבל הדרך ארוכה:

מכינה קדם הנדסאים->לימודי הנדסאי וסיום עם ציונים מעולים->לימודים אקדמיים

אם אתה הנסדאי, אף אחד לא ישאל אותך על תעודת בגרות כאשר תלך ללמוד לתואר. הבעיה: זה לוקח כ3 שנים כולל המכינה. אבל יש מכללות איפה אפשר ללמוד למודי ערב בשילוב עם עבודה.

אוניברסיטה פתוחה זה מענין, אבל מתאים לא לכל אחד. לימודי הנדסה, מטמטיקה - יש כאלה שקשה להם ללמוד את זה לבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...