Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה נראה לך שלא תספיק להשלים בגרות עד אוקטובר 2016? מתי הבגרויות הבאות, בקיץ לא? כמו שאמרת "בגרות אומללה" . קח עצמך בידיים, שב ותלמד ותעבור. אם ב-55 חפצה נפשך, לא נראה לי שתהיה בעיה לקבל את זה גם עם חודשיים של לימודים.

אולי כי המועד האחרון של הבגרות במתמטיקה לשנה זו הייתה ביום שני האחרון...

גם אם ייגש לבגרות חורף ינואר 17 זה לא יעזור כי יקבל את התוצאות רק באזור אפריל מאי, ויוכל להתחיל ללמוד רק באוקטובר 17.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אולי כי המועד האחרון של הבגרות במתמטיקה לשנה זו הייתה ביום שני האחרון...

גם אם ייגש לבגרות חורף ינואר 17 זה לא יעזור כי יקבל את התוצאות רק באזור אפריל מאי, ויוכל להתחיל ללמוד רק באוקטובר 17.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

לא מדוייק.

במקרה כזה אפשר להתקבל על תנאי למחזור אביב.

פורסם (נערך)

ממה שאני מכיר, קבלת תואר מותנית במה שנקרא "זכאות לתעודת בגרות", כלומר ציון בכל אחת מבגרויות החובה (הסטוריה, תנ"ך, מתמטיקה וכו').

זה לא מונע ממך להתחיל את הלימודים ולהיות "תלמיד שלא מן המניין" לאורך כל שנות התואר שלך, וברגע האחרון להגיש את הבגרות שלך.

אני דוגמה לאחד שהתחיל ללמוד ולמד ללא הבגרות. הגשתי לאוניברסיטת ת"א את הבגרות שלי רק השנה, ואני כבר שנה הלא-יודע-כמה שם.

הנסיבות שלי עם זאת קצת אחרות, אך זה לא אמור לשנות לך. אני התחלתי ללמוד עוד בזמן התיכון ולכן לא היתה לי תעודת בגרות. גם לא עשיתי פסיכומטרי כי המקצוע שבחרתי לא דורש פסיכומטרי (מתמטיקה במגמת מדעי המחשב).

בקיצור, אני לא יודע מה אתה מתכנן ללמוד אבל אם יש לך ציון פסיכומטרי טוב, יקבלו אותך בלי, ויתנו קבלת תואר בהשלמת בגרות. זה אומר שיהיה לך המון זמן לעשות את זה וזה לא אמור לדחות לך את החיים אם בנית על להתחיל בנובמבר.

נ.ב

הכל עניין של התחנפות למזכירה של ביה"ס הרלוונטי שבו אתה רוצה ללמוד

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
פורסם

אפשר להתעלק ולשאול שאלה?

לאחרונה סיימתי לשפר את הבגרות שלי במתמטיקה מ3 ל5 יח'. ממוצע הבגרות שלי (כולל הבונוסים) הוא 95

אני מתכוון להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הבאה (שמתחילה בסוף 2017) ועד אז לגשת לבחינה פסיכומטרית

הכיוון שלי הוא ללמוד מדעי המחשב/הנדסת תוכנה/מדעי המוח. אני יודע שהדרישות קבלה באוניברסטאות רק עולות משנה לשנה, אז איך הצלחתם להתקבל בלי תעודת בגרות בכלל?

במחשבוני סיכויי הקבלה באתרי האוניברסטאות אני לא מצליח להתקבל גם עם ציוני פסיכומטרי גבוהים מאד.

אני יודע שתעודת הבגרות שלי היא זאת שפוגעת בי בסיכוי הקבלה, אבל אני לא יודע עד כמה שיפור הציונים בתנ"ך, ספרות ואזרחות באמת יועילו...

אשמח לעצתכם

ושוב סליחה על ההתעלקות....

מתכון ל קפה נוטלה

פורסם (נערך)

היי,

ציון סכם בדרך כלל מורכב משילוב בין בגרות ופסיכומטרי ומשתנה מתואר לתואר ומאוניברסיטה לאוניברסיטה.

המקצועות אליהם אתה מנסה להתקבל מבוקשים, ובנוסף לכך אוניברסיטת תל אביב מאוד מבוקשת ועל כן יש דרישות קבלה גבוהות במיוחד.

סלח לי על הישירות, אבל הבגרות שלך נמוכה, מאוד, ולכן כדי להתקבל תצטרך פסיכומטרי מאוד גבוה יחד עם שיפר הבגרות, או לעשות מכינה אוניברסיטאית, שזו שנה שלמה שבה אתה עושה מקצועות בסיס לתואר שתרצה ללמוד ואז ציון המכינה מחליף את ממוצע הבגרות.

אני לא יודע למה הממוצע שלך נמוך, אבל אם זה בגלל הרבה בגרויות קצת נמוכות [כזה] הייתי מעדיף לעשות מכינה ולא לשבור את הראש עם 4-5 שיפורי בגרות]. מצד שני, אם רוב המקצועות סבבה ויש בגרות או שתיים ממש נמוכות, אז הייתי שוקל לשפר אותן.

בכל מקרה למקצועות שאתה רוצה דרוש ציון פסיכומטרי גבוה, הייתי מתחיל מזה ובוחן אופציה של הרשמה למכינה. קח בחשבון שמכינה שלא תצליח להתמיד בה, שווה בערך כלום אחרי שסיימת אותה משום שאף מוסד אחר לא יקבל אותה. כך היה בזמני כשאי ביררתי, לא יודע אם הדברים זהים היום.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי מכינה - צריך לשים לב איה מקצועות הם החלשים. אם המתמטיקה והפיזיקה - אכן המכינה תהיה פתרון מצויין. אם הבעיה במקצועות אחרים יתכן שהמכיה לא תשפר את ציון הסכם במידה מספקת.

החל בבדיקת דרישות הסף למקצועות שבהם אתה מעוניין, ולא רק באת"א אלא בכל האוניברסיטאות (וגם במכללות, אם זה בא בחשבון מבחינתך). כמוכן בדוק מה עשויה לתרום מכינה.

במקביל החל בהכנות לפסיכומטרי, ויותר מכך, הבא בחשבון שיהיה עליך לגשת לפחות פעמיים ואולי שלוש פעמים. ואם מכינה היא אופציה רלונטית הרשם כבר כעת. במיוחד אם יש הכרה במכינה גם על ידי אוניברסיטאות אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל אין קשר בין המכינה שאני ציינתי למקצועות בבגרות.

המכינה, ברוב המקרים שאני מכיר, היא ציון שמחליף את הבגרות. לא משנה אם יש לך בגרות רק במתמטיקה או רק בהיסטוריה. הציון שנכנס לסכם הוא X אחוז מכינה והאחוז המשלים פסיכומטרי ללא קשר למה נלמד במכינה [ולרוב אלו אותם המקצועות]. ייתכן וישנה מכינה אחרת שפשוט משלימה בגרויות לתלמיד, אבל אז היא לא שווה הרבה, כי את זה הוא יכול לעשות עצמאית ובחינם. רק צריך "תחת" ללמוד.

בחלק מן המקצועות ניתן גם להשתמש בכלי שלישי שמחליף את הבגרות והוא רקע אקדמי [מלא או חלקי]. שוב, הרקע הוא X אחוז מהסכם והשאר פסיכומטרי. בקיצור יש הרבה אפשרויות.

אני שוב ממליץ להתקשר למדור רישום ואפילו לתאם להגיע פיזית, גם לפות"ש וגם ל-PUHS. בת"א יש אנשים ממש נחמדים ואני משער שזה נובע מכך שרכזת הרישום והקבלה איילת מאוד עוזרת ואישה מאוד נחמדה. תגיע, תבקש ייעוץ ועזרה ותבנו ביחד תכנית שתתאים לדרישות שלך. אם תאמר שאתה מעוניין במכינה הם בכלל יכנסו למוד מכירתי וישמחו להיפגש אתך ואז זה יהיה תפקידך לשאול את השאלות הנכונות.

תוכל לשלוח לה מייל [email protected] או להתקשר למדור רישום ולבקש את הטלפון שלה.

כרגע היא בתקופה עמוסה קצת כי זו תחילת עונת המיונים של רפואה אבל חוץ מזה לרוב הם מאוד זמינים.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

ניקו - לגבי המכינה - טעות שלי, אתה צודק. זו יכולה להיות דרך עוקפת יפה למי שחזק במקצועות הריאליים וחלש בהומניסטיים - אבל המחיר הוא שנה של לימודים מרוכזים מאד, ואולי אפילו מקצי שיפורים.

לגבי הפסיכומטרי - הניסיון של בן אחד שלי הוא שניתן לשפר משמעותית עם תרגול מספק. למעשה הבחור הוסיף לעצמו משהו כמו 130-140 נקודות מהניסיון הראשון עד השלישי: הניסיון הראשון לא הספיק לקבלה ללימודים, השני לקבלה לטכניון אולם לא למסלול המועדף, השלישי הביא אותו למסלול המועדף עליו. המועד היה מועד אוגוסט-ספטמבר 2015 כאשר החל ללמוד באוקטובר, והעובדה שהיה רשום בעדיפות למסלול המבוקש אפשרה לו לעבור אליו ברגע האחרון, ממש בפתיחת שנת הלימודים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבן שלך לא לבד. אני יכול להביא לך מספר תלת-ספרתי של תלמידים שלי ושל מדריכים אחרים בחברה שבה אני עובד ששיפרו באזור ה-100 נקודות ומעלה, חלקם בין מועד אחד לשני. מקרה קיצוני שזכור לי זו תלמידה שהתחילה על 540 ולאחר, שימו לב, 7 מועדים הגיעה ל-750. זה כמובן מקרה קיצוני שמצריך המון כוח רצון והתמדה, אבל באופן כללי צודק ספריאל: פסיכומטרי זו מיומנות נרכשת, בתנאי שהתרגול שרוכשים הוא נכון ותורם למבחן.

יש כאלו שמספיקה להם פעם אחת ויש כאלו שצריכים 3, 4 או יותר. גם את זה צריך לקחת בחשבון מבחינת תאריכים, שכן אסור לגשת לשני מועדים רצופים.

בשנה שעברה, באופן חד פעמי ובגלל רפורמה במיונים ללימודי רפואה בארץ, אפשרו להיבחן מועדי ספטמבר ודצמבר רצוף. להערכתי הם יאפשרו זאת גם השנה.

פורסם

ברור לי שהסיפור של בני מייצג משהו רחב, והבאתי אותו כדי שפות"ש לא ירים ידיים אחרי ניסיון אחד. הבחור ישב חודשים ותרגל עוד ועוד, והתוצאה היתה מצויינת. ד"א - החברה של הבכור עברה תהליך דומה, עבדה על הפסיכומטרי למעלה משנה, אבל השיגה את היעד (רפואת שיניים).

פורסם (נערך)

כן כן. לא ציינתי את זה כתיקון על דבריך או משהו, להפך תמכתי בדוגמה של הבן שלך למקרה שפות"ש יחשוב שזה חד פעמי או משהו.

זה לא.

בנוסף למקרה ומישהו אי פעם ימצא את השרשור הזה בחיפוש רלוונטי, אני מצרף כמה קישורים שימושיים, כמו מחשבוני סכם ובגרויות לאונ' [למעט בר אילן].

ת"א חישוב בגרות:

https://go.tau.ac.il/calc3

ת"א חישוב סכם:

https://go.tau.ac.il/calc1

ת"א חישוב סכם לפי מכינה:

https://go.tau.ac.il/calc4

העברית חישוב בגרות:

http://www.huji.ac.il/dataj/controller/getinfo/TLM-BAGRUT

העברית חישוב סכם:

http://www.huji.ac.il/dataj/controller/getinfo/TLM-SICKUYEYKABALA?

בבן-גוריון מרוכז בעמוד אחד:

https://bgu4u.bgu.ac.il/html/average_calc/

טכניון גם הכל בעמוד אחד:

http://admissions.technion.ac.il/calculator/

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

אז נעלמתי לכמה ימים, מצטער.

כאמור - הבגרות במתמטיקה השנה כבר התקיימה. מנסה לברר כרגע לגבי מועד ב'. אבל בית הספר בו למדתי בעייתי מאוד (עבר חילופי רשתות מאז למדתי בו).

המקצוע הוא לא הנדסה, ורף הקבלה אליו נמוך להפליא - מעוניין ללמוד סיעוד. לכן גם האוניברסיטה הפתוחה לא רלוונטית.

אגב, מנסיון ביום פתוח אליו הלכתי, מספר המתעניינים בלימודי סיעוד הוא אפסי. אבסולוטית ובהשוואה לתחומי לימוד אזוטריים לחלוטין. מניח שזה משפר את סיכויי להתקבל?

הרעיון של קבלה על תנאי והשלמת בגרויות תוך כדי לימודים הוא בדיוק הכיוון אליו חתרתי. אברר לגבי האופציה.

תודה רבה לכולכם.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

מה למדת ואיפה?

פורסם

כן הדרישות לסיעוד מאוד נמוכות. אם אתה עומד בסכם הקבלה אני סבור שלא תהיה בעיה לקבל אותך על תנאי, שכן הדרישה היא זכאות לבריאות בהתאם לדרישות האונ' ועמידה בסכם. אחד מהם מתקיים ואני בטוח שבשני ילכו לקראתך.

אנא עדכן אותנו אחרי שיחה עם האונ', למען הדורת הבאים מה שנקרא.

• תוכן חדש...