Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק רוצה לציין שכל שדיון שמציג את העליה הרוסית כעליה שנהנתה מאפליה לטובה, ליווי ועזרה בתהליך הקליטה, קבלת פנים חמה ונטולת גזענות, מקומו בשירוש התמונות והסרטים המצחיקים בדביק.

הא ודירות לעולים?! תעשו לי טובה, הלוואי ולפחות קראוון היו נותנים לנו.

2000 שקל, הפניה לאולפן וביטה בתחת (לא שהתלוננו, כולם ידעו למה לצפות והגיעו מוכנים לעבודה קשה).

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השאלה היא מה המדינה מרוויחה בזה שקובי פרץ נכנס לכלא (?).

הרתעה ? לא נראה לי. זה אולי יעבוד לכמה ימים ואז אנשים ישכחו או ימצאו פטנטים אחרים איך לא להגיע למצב הזה.

יקבלו את מלוא הסכום שמגיע למדינה ממיסים ? גם לא.

יגדילו לעצמם את ההוצאות (בגין כליאה של אסיר נוסף) ? כן - כנראה.

תחושת נקם של המערכת באזרח ? כן - כנראה.

מבחינת הטבה עם מצבה הכלכלי של מדינת ישראל, הם לא השיגו כלום...

איציק

אפשר להגיד את זה על כל אסיר למעט אנסים ורוצחים. אין פתרון יעיל יותר מאשר כליאה כי מחר כל מפגר יעלים מליונים ויצטרך לשלם איזה קנס חלקי כי את היתר בזבז

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

פורסם

הסיבה היחידה שחושבים שהעליה הרוסית הופלתה לטובה זה כי הרוסים, באופן כללי, לא בוכים והגיעו תוך שני עשורים למצב לא רע בכלל במשק. עדיין יש השלכות לכך שהדור שלנו נהנה פחות, ביחס לישראלי ממוצע, מסיוע הורים ברכישת דירה למשל, אבל עדיין הסיוע לרוב קיים, גם אם בשיעור קטן יותר. כמו כן, רוב ההורים עובדים במשרות נמוכות ביחס לפוטנציאל, אבל חלק ניכר מהם בתחומם, גם אם זאת לא בהכרח הייתה העבודה הראשונה שלו. מה שהלך בתחילת שנות ה-90 מבחינת אפליה, גזענות וחסימת דרכים ואפשרויות לא מבייש סיפורי אימה וקיפוח של העליות האחרות - פשוט במקום לשגל במוח, האנשים עבדו והתגברו. זה הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

"כמזרחי" (שמתי גרשיים כי אני רואה עצמי ישראלי ונמאס מההשוואות ההזויות האלו) נתקלתי בגילויי גזענות פרטיים, אבל זה קיים בכל מקום ולכל עדה. עם זאת, כמו שכבר ציינו יש 2 אופציות להתמודד עם זה, אחת זה להתבכיין אכלו לי שתו לי, והשנייה להתמיד ולהאמין בעצמך. כל העיסוק האובססיבי הזה רק מעצים וממשיך להזין את השד העדתי. נמאס כבר.

פורסם

חלק מן העולים שהגיעו מאתיופיה קיבל לידיו סל קליטה שעולה מברית המועצות לשעבר יכול רק לחלום עליו: דירה בעפולה ותותח שיורה קרינה רדיו אקטיבית :lol:

פורסם
"כמזרחי" (שמתי גרשיים כי אני רואה עצמי ישראלי ונמאס מההשוואות ההזויות האלו) נתקלתי בגילויי גזענות פרטיים, אבל זה קיים בכל מקום ולכל עדה. עם זאת, כמו שכבר ציינו יש 2 אופציות להתמודד עם זה, אחת זה להתבכיין אכלו לי שתו לי, והשנייה להתמיד ולהאמין בעצמך. כל העיסוק האובססיבי הזה רק מעצים וממשיך להזין את השד העדתי. נמאס כבר.

אני כבן לאב שמקורו בבריה"מ כבר נתקלתי בכל מיני תגובות מפגרות כמו: אה אתה רוסי אז אתה גוי אתה לא אוכל כשר, טפי עליך וכדומה. מה שהם לא יודעים זה שאבא שלי בא במקור ממשפחה מסורתית ושאח שלו (דוד שלי) פאקינג חרדי. :shock:

בלי קשר, אני מכיר מספיק רוסים דתיים שומרי מצוות. אז סתם עושים הכללה מפגרת על סמך זה שהם מכירים איזה רוסי אחד או שניים שלא שומרים כשרות. (שזה גם לא בעיה שלהם, תתעסקו בעניינים שלכם ולא בצלחת של מישהו אחר)

סתם עושים הכללות. כמו שאומרים רוסיות זונות, נו באמת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם
חלק מן העולים שהגיעו מאתיופיה קיבל לידיו סל קליטה שעולה מברית המועצות לשעבר יכול רק לחלום עליו: דירה בעפולה ותותח שיורה קרינה רדיו אקטיבית :lol:

אל תגזים, את התותח הם בנו מהמענק שקיבלו בסל הקליטה. זה לא שהמדינה סיפקה להם אותו.

עכשיו ברצינות, גזענות ושדים עדתיים יהיו בכל חברה שבנויה ממהגרים ממדינות שונות. יש מי שבוחר לצחוק על זה ויש מי שבוחר להעלב מזה. בסוף כל אחד יקצור את פירות הגישה שבחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש הבדל בין העלמת מס "שגרתית" במרכאות כפולות ומכופלות, לבין השתנה מהמקפצה. לדווח על שכר של 7000-17000 ש"ח לחודש (תלוי לאיזה דיווח מאמינים, לא עקרוני) כאשר אתה בו-זמנית מופיע בכל מיני מקומות מרובי-מושבים עם פרסום מסיבי, פלוס השתתפות בכל מיני תוכניות טלוויזיה וכו' הוא פשוט טמטום חוצה יבשות.

הכלא, אגב, שוב, לפי הפרסומים - הוא גם בחירה שלו על פני הסדר טיעון. אבל פה זה פחות חד משמעי, אם הוא יזכה להקלות בערעור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קובי פרץ חזיר והרוויח ביושר כל יום בכלא. אני מאחל לו לבזבז מאות אלפי שקלים על עורכי דין ולהפסיד בערעור. מצד שני גם רשות המיסים, בעיני, לא מתנהלת באופן מקצועי. בשנים האחרונות אנו עדים לתקיפה של סלבס, לעיתים על שטויות כמו במקרה של בר רפאלי, במטרה ליצור הד תקשורתי ולעלות את רמת ההרתעה.

פורסם
אני כבן לאב שמקורו בבריה"מ כבר נתקלתי בכל מיני תגובות מפגרות כמו: אה אתה רוסי אז אתה גוי אתה לא אוכל כשר, טפי עליך וכדומה. מה שהם לא יודעים זה שאבא שלי בא במקור ממשפחה מסורתית ושאח שלו (דוד שלי) פאקינג חרדי. :shock:

בלי קשר, אני מכיר מספיק רוסים דתיים שומרי מצוות. אז סתם עושים הכללה מפגרת על סמך זה שהם מכירים איזה רוסי אחד או שניים שלא שומרים כשרות. (שזה גם לא בעיה שלהם, תתעסקו בעניינים שלכם ולא בצלחת של מישהו אחר)

סתם עושים הכללות. כמו שאומרים רוסיות זונות, נו באמת.

דור, את האפלייה והגזענות שעושים נגד המרוקאים במשך עשרות שנים במדינה לדעתי גבוהה בהרבה ממה שיש על הרוסים.

אני חושב שהרוסים מאוד חכמים ומאוד מלומדים ומביאים חכמה ועזרה למדינה, טיפש מי שיגיד אחרת, אבל מצד שני אני מכיר גם את הצד האחר שהוא פשוט אלים, שלא מכבד את היהדות ולא כלום.

אתה חייב להבין שחארות גורמים לסטיגמות.

לגבי המרוקאים, הם לא באים טוב לעין לאליטה כנראה אחרת אני לא מבין איך אפשר להיות גזען כלפי העדה הכי שמחה עם מיליון מנהגים יפים מתרבות ערבית יהודית.

נ.ב: אני פרסי שלם.

פורסם (נערך)

אושריקו, מה זה בשבילך לא מכבד את היהדות?

גם אני לא, מה זה אומר על בן אדם?

אפשר לחשוב שהמרוקאים הם הדת היחידה עם מנהגים , ומי קבע שהיא הכי שמחה?:shock:

עריכה:

אני מכיר גם כמה מרוקאים שאשכנזים לא באים אליהם טוב בעין.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אושריקו די נו, יש היום מרוקאים שהם בעצמם "אליטה". מי שמתייחס לעצמו כמקופח, ישאר מקופח כל החיים.

איזה אפליה עושים למרוקאים? נראה אותך מביא דוגמא אחת.

גם מרוקאי ערס אלים לא מכבד כלום אז מה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לכבד ולא לזלזל. לא היית רוצה שיצחקו על האמונה שלך או על זה שאתה יהודי, נכון?כי תן לי להגיד לך משהו: יש לא מעט כאלו שעושים זאת לא מעט, חלקם הגדול גם יהודים...

שורה תחתונה:המדינה הזאת היא המדינה הכי גזענית שקיימת ביקום כולו, סטיגמות מפה ועד להודעה חדשה.

שלומי, התכוונתי שבכל עדה יש חארות, דור התלונן שיש סטיגמות עליו אז החארות שגרמו לסטיגמות הם האשמים.

עוד פעם אני אגיד, כולם גזענים וכל המדינה הזו גזענית ותישאר גזענית לנצח.

פורסם

אני לא מאמין בכלום, ושיצחקו בכיף על זה שאני יהודי כי זה לא מעניין אותי.

גם אני צוחק על אמונתם של אחרים שמתחילים להטיף לי.

הקיצר זה לא רק רוסים, זה לפחות הבנתי מההודעה הקודמת שלך, שאתה מתכוון שזה בעיקר רוסים.

רועי

• תוכן חדש...