Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מה להגיד. מצד אחד העלים מס כמו הרבה זמרים בתעשייה, מצד שני קיבל עונש קשה מאוד. לפעמים יש תחושה שהשד העדתי עדיין קיים.

המזרחים עדיין תקועים בתחושה הזאת ובמקום להתקדם הלאה מעדיפים להתעסק בעבר, שד עדתי. איך תסביר את זה שרוה"מ לשעבר אולמרט יושב בכלא? הירשזון? מה הם, מרוקאים?

אין קשר לעדות, צאו מהלופ הזה כבר. חשבת שלאשכנזים אין שום זמר שיעלים מס? מי מופיע כבר באמת הרבה חוץ משלמה ארצי?

חוץ זה זמר לא משהו בכלל. ואת זה אני אומר בתור 'אשכנזי' שכן שומע אמנים מזרחיים מסוימים (ארגוב, בן עיון, ישי לוי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני התקדמתי ומתקדם בחיים ומי שטומן את הראש באדמה זה לא אני. יש מספיק מקומות בהם יש אפליה. אתה באמת חושב שזה העונש שמגיע לו?

בלי להצדיק את מעשי קצב (הוא אנס טינופת), למה הוא מכונה בכל מקום ״האנס המורשע״ כשידידנו חיים רמון שגם כן הורשע לא מוגדר כך?

תבדוק מה וכמה הירשזון גנב ביחס לאריה דרעי ואיזה חשיפה הוא קיבל לעומת אדון דרעי הגנב? מישהו זוכר את הירשזון?

כשהתפוצצה פרשת איל גולן (לדעתי האבא שלו הוא הקוף) דאגו להזכיר כמה הוא משחית את הנוער, אבל כשאביב גפן צעק ״אנחנו דור מזוין״ וקרא להשתמט משירות צבאי זה לא השחית את הנוער?

שנפתח את נושא גלגל״צ? תחנה שעד היום ממדרת זמרים.

חשוב לי לציין שאני שומע את כל הסגנונות, למעט רוק או שירי דיכאון.

אם תרצה דוגמאות, תקבל כמה שתבקש.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
פורסם
חבר (אשכנזי לחלוטין, אם זה משנה) מעריץ של סרטי אבי ביטר. הם פשוט קורעים מצחוק.

הצלחתי למצוא רק את 'בכבוד שלי', ראיתי ונהניתי בטירוף. סצינת הפוקר היתה מקצועית להפליא וחשבתי שאני מסתכל לרגע בפיל אייבי.

אם בא לך לפרגן לי, אודה לך מאוד אם תוכל לברר עם החבר האם אפשר להשיג לי עותק/ים של הסרטים, או ללוות. אני לא צוחק.

עושים מפגש, שמים סרט, כל פעם שאומרים 'אבי ביטר' בסרט מורידים שוט. ההנאה מובטחת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה בטח מה שהוא שר לחוקר ממס ההכנסה ששאל אותו על העלמות.

בלבלי אותו אל תעשי לו חשבון,

בלבלי אותו עד שלא יוכל לישון,

בלבלי אותו כמו שבילבלת אותי,

בלבלי אותו בלבלי.

אךך איזה שלופים.

פורסם
אני התקדמתי ומתקדם בחיים ומי שטומן את הראש באדמה זה לא אני. יש מספיק מקומות בהם יש אפליה. אתה באמת חושב שזה העונש שמגיע לו?

בלי להצדיק את מעשי קצב (הוא אנס טינופת), למה הוא מכונה בכל מקום ״האנס המורשע״נכשידידנו חיים רמון שגם כן הורשע לא מוגדר כך?

אדם שגונב מאות אלפי שקלים מהבנק, צריך להכנס לכלא..?

העלמות מס בסד"ג הזה, זה לא דבר שאתה מפספס, אלא אם אתה ממש ממש מטומטם אבל אני לא רוצה לצאת גזען ולכן מאמין שהוא לא עד כדי כך מטומטם אלא סתם עוד פושע. אבל הוא נתפס, אז עכשיו הכיפה עולה, המעריצים נכנסים להגנת מכלופדרעי (הוא מזרחי ==> הוא זכאי), והתרחיש ידוע מראש.

(*)הכותב מזרחי עם חזות מזרחית מעיר מזרחית שטרם פגש באפליה במהלך חייו הבוגרים

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

בלי להצדיק את מעשי קצב (הוא אנס טינופת), למה הוא מכונה בכל מקום ״האנס המורשע״נכשידידנו חיים רמון שגם כן הורשע לא מוגדר כך?

תשאל את התקשורת ואת אתרי האינטרנט שמנסים לפלג,

מבחינתי לא משנה איך קוראים לבן אדם או מה שם המשפחה והמוצא שלו, אם הוא עבריין אז שיענש במלוא חומרת הדין.

לא חושב שמגיע לו להיענש יותר "בגלל שהוא מזרחי" או שקר דומה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
תשאל את התקשורת ואת אתרי האינטרנט שמנסים לפלג,

מבחינתי לא משנה איך קוראים לבן אדם או מה שם המשפחה והמוצא שלו, אם הוא עבריין אז שיענש במלוא חומרת הדין.

מסכים עם החצי השני של התגובה שלך. חבל שהמדינה לא נוהגת כמוך.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
פורסם
אדם שגונב מאות אלפי שקלים מהבנק, צריך להכנס לכלא..?

(*)הכותב מזרחי עם חזות מזרחית מעיר מזרחית שטרם פגש באפליה במהלך חייו הבוגרים

צריך להיכנס לכלא, אבל שלא תהיה אפליה בגלל שם משפחתו.

לצערי, יצא לי לראות מספיק פעמים אפליה במדינה הזו.

יש לך דוגמא בימים אלו שסירבו לעלות את יהודי הפלשמורה מאתיופיה בגלל החשש שחלקם לא יהודי. אתה יודע להגיד כמה לא יהודים הגיעו בעליה מרוסיה (שהיתה מבורכת מבחינתי)?

אתה זוכר איפה שיכנו את האתיופים שהגיעו לארץ בתחילת שנות ה-90? בקרוואנים. איפה שוכנו העולים האחרים? רמז... לא בקרוואנים.

פורסם

לא טענתי שאין אפליה, ספציפית האתיופים סובלים מאפליה מטורפת אבל שים את זה בצד לרגע -

אתה דיברת על אפליית מזרחים, בכלליות יש המון דיבורים על זה, כאילו אנחנו חיים בתקופת הפנתרים השחורים וכו'.

באפליה כזו, של פסילת אדם על היותו מרוקאי (נניח) - לא נתקלתי.

ואני בטוח שיש, פשוט טוען שהיא רחוקה מאוד מלהיות נחלת הכלל. מאוד.

ומקרי קצה לא מעניינים אותה במיוחד, כי מקרי קצה תמיד יהיו קיימים.

פורסם

תקופת הפנתרים השחורים עברה מזמן, אבל מי שחושב שאין אפליה או בטוח שאין אפליה, לדעתי הוא פשוט נאיבי ואני מאוד עדין במילים שלי.

פורסם
הצלחתי למצוא רק את 'בכבוד שלי', ראיתי ונהניתי בטירוף. סצינת הפוקר היתה מקצועית להפליא וחשבתי שאני מסתכל לרגע בפיל אייבי.

אם בא לך לפרגן לי, אודה לך מאוד אם תוכל לברר עם החבר האם אפשר להשיג לי עותק/ים של הסרטים, או ללוות. אני לא צוחק.

עושים מפגש, שמים סרט, כל פעם שאומרים 'אבי ביטר' בסרט מורידים שוט. ההנאה מובטחת.

"בכבוד שלי" אחד הטובים, ללא ספק.

יש לי כמה סרטים שלו על הדיסק של הסטרימר; כרגע הסטרימר מושבת כי הספק נשרף אבל בקרוב יחזור לחיים ואז אשמח לשלוח לך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שוגי אני אשמח מאוד, אל תשכח אותי(!)

באמת היה איזה ערב שממש חיפשתי כי רציתי לעשות ערב שתיה+סרט, אבל לא מצאתי. משום מה אין לסרטים האלו ביקוש אדיר, כנראה אנשים טרם גילו את הגאונות הצרופה.

אסף, אני ציינתי עובדה - בכל חיי הבוגרים לא נתקלתי באפליה, וכל חברי (רובם 'מזרחים') שיצא לי לדבר איתם על הנושא, כנ"ל.

שים לב שזה לא אומר שאני טוען ש"אין אפליה", אני בטוח שיש. אני טוען שזו לא נחלת הכלל. אבל אולי אני חי באיזו בועה מטורפת (למרות שגדלתי בעיר מזרחית לא מפותחת במיוחד, להורים ממעמד סוציואקונומי לא גבוה).

לדעתי, יש הרבה מזרחים שלקחו את המסכנות ושכללו אותה לדרגת כמעט-אומנות. הרבה יותר קל/נוח להאשים את כל העולם ואחותו בכשלים שלך. לא קיבלו אותי לעבודה? אפליה. המוסד האקדמי דחה אותי? אפליה. השיר שלי לא מנוגן ברדיו? אפליה. וכן הלאה.

סתם בשלוף מהמותן - אבי שושן ואורלי נוי לגמרי הצליחו להגיע לדרגת אומן בבכיינות מזרחית, כל הכבוד להם שהם מצליחים לשלהב את הקהל. ממליץ לך לקרוא איזה מאמר של אחד מהם אם אתה לא מכיר (google it) שעוסק במזרחים.

פורסם

צודק שזו לא נחלת הכלל, אבל אני מוכן לשתף במקרה הפרטי שלי.

אני גם מזרחי שגר עד גיל הנערות בעיר מזרחית ואבא שלי החליט שאני צריך לגדול בסביבה יותר איכותית, לכן בגיל 11 עברנו לגור בשכונה בצפון ת״א.

אחי, שקטן ממני בכשנתיים והיה עם ממוצע בתעודה של 72, ללא שום בעיות משמעת נזרק מבית הספר התיכון האליטיסטי, כי ההישגים שלו היו ״חלשים״. חשוב לי לציין שבכיתה של אחי היו תלמידים הרבה יותר חלשים, עם ציונים הרבה יותר גרועים ואותם אף אחד לא העיף מבית הספר, כי הם היו ממוצא מסוים, עם מעמד סוציו- אקונומי מסוים. לא עזרו כל הפניות למנהלת בית הספר וסגניתה שהתעקשו לא להחזיר את אחי ורק לאחר מלחמה של מעל לחודשיים, פגישה של אמי עם מנהל המחוז במשרד החינוך אחי הוחזר לבית הספר בכפייה. זו צלקת שתלווה אותי המון זמן. עד אז הייתי נאיבי. מאז, עיניי הרבה יותר פקוחות.

פורסם
צריך להיכנס לכלא, אבל שלא תהיה אפליה בגלל שם משפחתו.

לצערי, יצא לי לראות מספיק פעמים אפליה במדינה הזו.

יש לך דוגמא בימים אלו שסירבו לעלות את יהודי הפלשמורה מאתיופיה בגלל החשש שחלקם לא יהודי. אתה יודע להגיד כמה לא יהודים הגיעו בעליה מרוסיה (שהיתה מבורכת מבחינתי)?

אתה זוכר איפה שיכנו את האתיופים שהגיעו לארץ בתחילת שנות ה-90? בקרוואנים. איפה שוכנו העולים האחרים? רמז... לא בקרוואנים.

אתה יודע שעולי ברית המועצות בשנות ה-90 בבאר שבע שוכנו בשכונת קראוונים?

פורסם

את יודע איפה שוכנו עולי אתיופיה? בקרוואנים בצריפין. כמה מתוך עולי בריה״מ שוכנו בקרוואנים? מעט. כמה מעולי אתיופיה? כולם!

די לטמון את הראש בחול.

• תוכן חדש...