Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צריך להבדיל בין המוצא לבין המנטליות.

באזורים החברתיים בהם האשכנזיות שולטת לרוב האנשים לא אכפת באיזו ארץ אמא שלך נולדה, אבל אם אתה מתנהג באופן שנתפס אצלם כמזוהה עם מזרחיות אתה אוטומטית מסומן. כלומר (אזהרה: דוגמאות קיצוניות) אם אתה ממוצא מזרחי אבל אוהב פינק פלויד, מפגין בקיאות בכתבי צ'כוב והתחביב שלך זה סקי - יתעלמו מהמוצא. מצד שני אם אתה הולך עם שרשרת "חי", מאזין לזהבה בן ויש לך פוסטרים של בית"ר ירושלים בחדר - זה בהחלט יעמוד נגדך ולפתע ישנה תקרת זכוכית.

התופעה הזאת לא מיוחדת לישראל או לאשכנזים; כל קבוצה נוטה לאמץ מי שדומה לה.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
את יודע איפה שוכנו עולי אתיופיה? בקרוואנים בצריפין. כמה מתוך עולי בריה״מ שוכנו בקרוואנים? מעט. כמה מעולי אתיופיה? כולם!

די לטמון את הראש בחול.

ממש לא מעט אם זה בסדר גודל של שכונה שלמה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אתה מדבר על מספרים קטנים באופן יחסי לכמות העולים שהגיעה מרוסיה. אצל האתיופים היחס היה גבוה יותר בצורה משמעותית.

חשבת אולי על סיבות אחרות?

אצל העולים מבריה"מ אולי זה בוצע בקצב אחר? חלק מהעולים מבריה"מ הגיעו לארץ בשנות ה70 וה80, הכמויות היו הרבה יותר קטנות, אולי יותר קל ליישב?

להזכירך ע"מ להעלות את יהודי אתיופיה בוצע מבצע מטורף של חיה"א בשיתוף עם אלעל להעברתם ארצה, מה שלא קרה עם הרוסים, שכנראה איפשר את השיכון שלהם בקלות יותר במגורים?

אל תשכח שאתיופים רבים הגיעו מכפרים ולא היו להם הרגלים בסיסיים כמו לאנשים שהגיעו מאירופה? חשבת על זה אולי? יש סרטונים שמראים שמלמדים אותם איך להשתמש באסלה אפילו.

ולא, אני לא מזלזל חלילה באתיופים, אני מכיר לא מעט אתיופים והם אחלה של אנשים, אבל תעשה השוואה לעניין אם כבר נכנסת לזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם נחזור רגע לעניין השרשור, לפי התקשורת קובי פרץ העלים 5.8 מליון ש"ח, ונקנס ב-157,000 ש"ח. האם הוא נדרש לשלם את כל המס על הסכום שהעלים בתוספת הקנס, או שהוא פשוט צריך לשלם את הקנס וכל שאר הכסף נשאר אצלו (או אצל סוכן ההימורים שלו) ?

פורסם
ברור שהוא צריך להשיב

ברור והגיוני,

אבל אני רוצה לראות את זה כתוב ומפורסם.

לא תמיד הגינות הולכת עם חוק

פורסם
"בכבוד שלי" אחד הטובים, ללא ספק.

זה הסרט שהטייטל שלו מתחיל ב"זה סיפור על בחורה צפונית (מצפון תל אביב)"...? - למען הסר ספק, החלק של הסוגריים אמיתי.

פורסם
את יודע איפה שוכנו עולי אתיופיה? בקרוואנים בצריפין. כמה מתוך עולי בריה״מ שוכנו בקרוואנים? מעט. כמה מעולי אתיופיה? כולם!

די לטמון את הראש בחול.

בן כמה אתה? כי או שאתה מדקלם סיפורים ששמעת או שפשוט חיית באזור (אם היה כזה בשנות ה 90) שלא היו בו ערי קרוואנים של רוסים.

אני אגדיל לומר, יותר רוסים שוכנו בקרוונים מאשר עולים בכלל הגיעו אי פעם מאטיופיה!

שכונות קרוואנים של אלפי קרוואנים צצו ב 91 בכל חור במדינה וזה טבעי, איפה רצית שיקלטו פתאום מליון איש?

סיבה אחרת לשהותם הקצרה יחסית בשכונות הקרוואנים היא הבולדוזריות המטורפת של שרון שפשוט דפק על השולחן, הזיז פקידים שלא באו לו טוב בעיניים ובנה מאות אלפי יחידות דיור בשנים בודדות ביותר.

בכל מקרה, אין שום סיבה להזיל דמעה כאשר עבריין נכנס לכלא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אצלנו בקיבוץ בנו שכונת קראוונים קטנה לעולים רוסים ומעט לאחר מכן בנו ישוב קרוואנים לאתיופים מספר ק"מ ליד. לאחר מספר שנים הישוב כבר היה ריק ו"חוסל". כולם עברו לדירות בערים.

הקרוואנים היו דרך פשוטה ומהירה לאכלס מסה גדולה של אנשים בזמן שמצאו להם פיתרון קבוע. לא מבין ממש על מה המהומה. הם אמורים לחיות באוהל שנתיים+ בזמן שבונים בניינים חדשים?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
בן כמה אתה? כי או שאתה מדקלם סיפורים ששמעת או שפשוט חיית באזור (אם היה כזה בשנות ה 90) שלא היו בו ערי קרוואנים של רוסים.

אני אגדיל לומר, יותר רוסים שוכנו בקרוונים מאשר עולים בכלל הגיעו אי פעם מאטיופיה!

שכונות קרוואנים של אלפי קרוואנים צצו ב 91 בכל חור במדינה וזה טבעי, איפה רצית שיקלטו פתאום מליון איש?

סיבה אחרת לשהותם הקצרה יחסית בשכונות הקרוואנים היא הבולדוזריות המטורפת של שרון שפשוט דפק על השולחן, הזיז פקידים שלא באו לו טוב בעיניים ובנה מאות אלפי יחידות דיור בשנים בודדות ביותר.

בכל מקרה, אין שום סיבה להזיל דמעה כאשר עבריין נכנס לכלא.

אני בן יותר מ-35 וחייתי כמו שכתבתי גם בצפון תל אביב וגם בעיר מעורבת שהיא בעיקרה מזרחית.

אתה לא הבנת את מה שכתבתי- כל העולים שהגיעו מאתיופיה בתחילת שנות ה-90 שוכנו בקראוונים, כשרוב אנשי העלייה מבריה"מ שוכנו בדירות.

תבדקו כמה זמן היתה עיר הקרוואנים בצריפין קיימת. זה היה הרבה יותר משנתיים.

פורסם
חשבת אולי על סיבות אחרות?

אצל העולים מבריה"מ אולי זה בוצע בקצב אחר? חלק מהעולים מבריה"מ הגיעו לארץ בשנות ה70 וה80, הכמויות היו הרבה יותר קטנות, אולי יותר קל ליישב?

להזכירך ע"מ להעלות את יהודי אתיופיה בוצע מבצע מטורף של חיה"א בשיתוף עם אלעל להעברתם ארצה, מה שלא קרה עם הרוסים, שכנראה איפשר את השיכון שלהם בקלות יותר במגורים?

אל תשכח שאתיופים רבים הגיעו מכפרים ולא היו להם הרגלים בסיסיים כמו לאנשים שהגיעו מאירופה? חשבת על זה אולי? יש סרטונים שמראים שמלמדים אותם איך להשתמש באסלה אפילו.

ולא, אני לא מזלזל חלילה באתיופים, אני מכיר לא מעט אתיופים והם אחלה של אנשים, אבל תעשה השוואה לעניין אם כבר נכנסת לזה.

אתה טועה. כמות העולים שהגיעו לארץ בשנות ה-90 היתה קרוב למיליון, כשבמבצע מאתיופיה הועלו כ-12000 אנשים.

לתפיסתך, הם הגיעו גם מהג׳ונגלים, אז היו צריכים לשכן אותם שם.

בתגובה הראשונה הבאתי מספיק דוגמאות לאפליה במדינה שלנו. הנושא הזה מאוד מורכב וסביר להניח שלא נגיע להסכמה לעולם.

פורסם (נערך)

לא ברור לי למה כל פעם עולה העניין העדתי.

קובי פרץ לא רק שהוא עבריין מורשע וגנב כסף רב משאר אזרחי ישראל הוא גם מטומטם. המדינה הציעה לו הסדר פשרה שבו הוא לא היה נכנס יום אחד לכלא אבל הוא סירב אז מה הקשר לזה שהוא מזרחי?

הוא קיבל שנתיים מאסר בגלל שהוא מזרחי? לא. הוא קיבל שנתיים מאסר בגלל שהוא עבר על החוק בצורה בוטה וגם היה טמבל ולא לקח את ההסדר שהציעה המדינה והעדיף לנסות את מזלו בבית המשפט.

במקום לבכות בלי הפסקה אכלו לי, שתו לי עדיף שיתרכזו באיך להקפיץ את עצמם למעלה ויש אלפים שעושים זאת יום יום בלי שום קשר לעדתם.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אבל יותר קל להתחיל לדבר על השד העדתי, כך גם אפשר להפיל את האחריות על איש קש (אני חף מפשע, פשוט מזרחי!) וגם מהר אחד שוכחים מה הנושא לשמו התכנסנו.

להתבכיין על היותך מזרחי זה המקבילה העיתונאית ללשים כיפה בכניסה לבית משפט.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הערה קטנה בנוגע ל"שוכנו בדירות" שצוין כאן... מי בדיוק שיכן את מי ובאילו דירות?

עליתי עם משפחתי בתחילת שנות התשעים ואף אחד לא שיכן אותנו בשום דירה. קיבלנו סל קליטה כמו כל עולה ונשלחנו להסתדר לבד. שבועיים גרנו אצל קרובי משפחה שעלו קצת לפנינו - שמונה אנשים בדירת שני חדרים שכורה (ליתר דיוק ביומיים הראשונים היינו אפילו עשרה כי קרובי משפחה נוספים שעלו שבוע קודם עדיין לא עברו). לאחר מכן שכרנו דירה בעצמינו וגרנו שם ביחד עם הסבתא והדודה במשך ארבע שנים.

באותו זמן הייתה שכונת קרוואנים עצומה באשדוד שאוכלסה בעיקר בעולים מברה"מ (ויתכן שלא בעיקר אלא בלבד אבל אני לא יכול לדעת בוודאות).

זה שלמרבית העולים מאטיופיה לא היתה היכולת להסתדר בכוחות עצמם, לא אומר שקיבלו אותם פחות טוב. פשוט התאימו את המצב ליכולות שלהם, ומה לעשות שאם היו נותנים להם להסתדר לבד הם היו גרים ברחוב כנראה באותה תקופה (לא מזלזל בהם אלא רק מודע למציאות).

• תוכן חדש...