Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות"ש, לא יכולתי לקרוא את כל שמונת העמודים של התגובות ולכן אני לא יודע אם זה נאמר פה בצורה מספיק חזקה, וכולי תקווה שתקרא את התגובה הזו - התפשרת פעם אחת כשבחרת לעבוד במקצוע/ארגון שאתה לא בהכרח "אוהב" אלא חשבת על כמה תרוויח או עד כמה יהיה לך נוח.

מצבך המשפחתי שונה מאוד משלי אז אולי קל לי יותר להגיד את זה, אבל - אל תתפשר! אל תחשוב על הנדסת תוכנה כי זה פרקטי/יש ביקוש/ארוויח יותר, וכו'. בחר מה שאתה אוהב לעשות ורוץ קדימה.

בעיניי יש נוסחא פשוטה: תאהב את מה שתעשה > תהיה טוב בזה > תרוויח בהתאם.

חפש לימודי ערב בכל הסביבה הקרובה.

אל תוותר! הזדמנויות שניות מגיעות לעיתים רחוקות בחיים, ואתה קמת בדיוק בזמן בשביל לנצל את שלך.

אחי הגדול עבר מסלול דומה לשלך, בגיל 33, נשוי +2, הלך ללמוד תואר ראשון בלימודי ערב, תוך כדי התואר נולד ילד שלישי. סיים לפני שנתיים.

מחזיק לך אצבעות, בהצלחה!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לוגיסטיקה ומחסנים .

אומנם לא תרוויח 20K אבל יהיה לך מקצוע נדרש להמון שנים.

אנסה להתנסח בעדינות, לא מבטיח שאצליח.

אני בן 35, ללא השכלה גבוהה (למעט קורס שלקחתי בשנה שעברה עם תעודת מנהל רכש מוסמך).

הייתי מחסנאי מאז הצבא, למעט שנתיים שבהם הייתי עצמאי.

זה באמת מה שאתה רוצה להמליץ לבחור לעשות?

אני מנסה בשיניים, יורק דם, משפריץ זיעה וטוחן את המח עד שהוא מתחמם מדיי בשביל לתפקד, לצאת מהתחום המחורזג הזה. ובסוף חזרתי אליו.

הפכתי להיות עצמאי כדי לצאת מזה, כדי שייצא ממני משהו, כדי שלא אצטרך לקלל את עצמי שנולדתי כשאני הולך לעבודה בבוקר. ובסוף חזרתי לזה.

מדובר על עבודה, שלרוב הדבר הכי קשה שאתה צריך לעשות זה לספור מעל 10, וזה באמת קשה, כי יש עליך נעלי עבודה ולא סנדלים (מה שמקל מעט על העניינים, אם אין גרביים).

אתה דן את הבחור לסבלות ארורה, לרוב בחום ובקור, שמש וגשם, עם משקלים לא קלים, עבור פחות ממה שהוא ציין שהוא מרוויח כיום. כן, פחות. היה לי מזל מהשמיים, שאחרי שסגרתי את העסק הפכתי למנהל מחסן, מה ששידרג לי את המשכורת משמעותית, וגם זה רק בגלל כ-15 שנות ניסיון. (פאקינג. 15. שנות. ניסיון.)

אני עדיין מנסה בכל הכח לברוח מזה. אני מתפרש על פני כל כך הרבה תחומים, שהמח שלי כבר שרוף ואני שורף הרבה אדים על פארש מרוב שהוא שרוף ואני לא מצליח להתרכז ב"מה הדבר הנכון לעשות עכשיו".

תעשה לאנשים טובה, ואל תמליץ להם על משהו שאין לך ניסיון מעשי בו.

השמעתי כבר את העמדה הזו כנגד המקצוע הזה הרבה פעמים מעל גבי הפורום הזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה שחרא לך במקצוע זה לא מעיד על הכלל.

מה לעשות מקצוע נדרש בשוק .

אני כמובן מדבר רק מניסיון.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

יש לי קרוב משפחה שלא השלים בגרות. עבד בכל מיני עבודות מזדמנות, עד שמצא עבודה כפקיד בשירות הממשלתי. במקביל למד באו"פ והשלים תואר ראשון במדעי המדינה - רלונטי לפקיד - והתקדם במידה זו או אחרת. עדניין פקיד מהשורה, אולי אחראי על עוד שניים, אבל לפחות מתפרנס. והתואר מהאו"פ קידם את משכורתו.

מסלול האו"פ הוא מסלול קשה וארוך, אני חושב לשקח לבחור בסביבות 6 שנים להשלים תואר ראשון (והמשיך גם לשני). אבל אפשר לו לעבוד בהיקף מלא וגם לגדל משפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני ממליץ לך ללכת לכיוון הנדסה אזרחית(בניין) או הנדסאי.

אם זה הנדסה אזרחית, יש באונ' אריאל מסלול ערב,(4 שנים) יום מלא + פעמיים בערב.

הנדסאי יש הרבה מקומות עם לימודי ערב.

מבחינת שכר, יש ביקוש די גבוה בתחום הזה לעובדים,

אחרי שנה נסיון בביצוע אתה יכול להגיע למשכורת של 10+ לדעתי(כהנדסאי), יש קולוגות שעובדים איתי בשוק הציבורי שמרוויחים כהנדסאים 17+, אותו שכר היו עושים כמהנדס, אולי הקידום שלהם יהיה מוגבל מכיוון שהם הנדסאים.

אם אתה בכלל מחפש ללכת לתחום של עצמאי בביצוע אז מספיק לך הנדסאי, ואם אתה טוב ואמין אתה יכול להגיע למשכורות יפות מאוד.

להבדיל מתכנות שבגיל 45 אתה מקבל בעיטה בתחת, בתחום הזה הנסיון והידע שלך מוערכים ומתוגלמים בהתאם.

כמו בכל תחום, להשיג את הנסיון הראשוני זה לא משהו קל, אבל אם אתה עם האופי המתאים(ישיר, החלטתי ולא פראייר) - מישהו שידע להביעה דעה \ לא מתבייש מ"לא נעים" וכו', לאנשים כאלה קל יותר בתחום הזה

עריכה אחרונה על ידי D1winner

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

חברים, אני רוצה להודות לכל מי שייעץ ועזר פה ובפרטי. כנראה שאני אלך לכיוון של הנדסאי, כך אוכל לעבוד ולשלב לימודים שלא יהיו תובעניים מדיי. קיים אצלי חשש דיי גדול לגבי היכולת להתמודד במצבי הנוכחי עם הרמה הגבוהה של הלימודים ואז לא להצליח בכלל. אולי בעתיד אשלים להנדסה אם התנאים יהיו מתאימים יותר.

תודה רבה, ערכו של הידע באופטופיק לא יסולא בפז 8)

פורסם

כנראה שכן, כשאני לוקח בחשבון את מכלול הפרמטרים זה התחום המועדף. אני צריך לקפוץ לבעל עסק באזור שלי שעוסק בתחום ולקבל רושם איך העבודה במציאות.

• תוכן חדש...