Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ישה - אתה למדת במסגרת שהיתה קרויה "לימודי ערב".

המסגרת לא קיימת כבר שנים רבות.

כיום לימודי תואר ראשון מצריכים הקדשת זמן ללימודים בהיקף מלא.

אופציה נוספת, במסלולים מסויימים, היא האו"פ. אבל זה מצריך משמעת עצמית חזקה מאד וזמן הלימודים עד השגת התואר מגיע ל-6-8 שנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין דבר אחד: למה אתה מתרכז בשתי קצוות? למה או מכללה בבית-שאן או טכניון? יש המון חלופות ״באמצע״, חלקן אפילו טובות

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גרתי בנצרת עילית נ+2 , הייתי יוצא כל יום ב0700 לעבוד בחיפה , מסיים ב 1600

אתה רוצה להגיד שעבדת רק 8 שעות ביום, והילדים שלך לא מתו מרעב?

WOW [emoji15]

אכן היו זמנים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

^ אני מניח שבתקופה הזו השתמשו גם בחסכונות זמינים, באמת מעניין לשמוע על ההתנהלות הכספית באותן 4 שנים, במידה וישה ישתף.

אני מניח שהוא גם היה מפרנס יחיד (או אולי שהאשה עבדה חצי משרה) במשפחה של שני ילדים, לתקופה של 4 שנים.

מהלך כזה הוא לא פשוט אף פעם ובטח לבטח לא פשוט היום.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

נהג לילה- חיפשתי באזור עבודה בבניין ולצערי אין.

ספריאל- אתה נוגע בנקודה חשובה שטורדת אותי המון. אני מנסה להבין (ואשמח מאוד מאוד אם החברים פה יעזרו לי בנק' הזאת) עד כמה המערכת של הלימודים לוחצת ולא מאפשרת עבודה. אני לוקח בחשבון שבשנתיים הראשונות אין מה לדבר בכלל. השאלה היא האם אח"כ אפשרי לשלב? מה לגבי התקופה שבין הסימסטרים? מבחינתי גם חודשיים של עבודה יספקו לי חמצן הכרחי. בכל מקרה שוקל להאריך את משך התואר בשנה, אחי עשה את זה וזה עזר לו להוציא ציונים טובים יותר, ובכלל, המתנתי 8 שנים, אז עוד שנה זה מה שיעצור אותי? :lol:

לגבי האופציה של הפתוחה, יש אפשרות להתקבל לטכניון עם עברת כמה קורסים בפתוחה עם ציון כלשהו, זה כיוון שאני בודק אולי לעשות את אותם הקורסים בזמני הפנוי תוך כדי עבודה ואז להתחיל לימודים בטכניון עם פחות עומס משמעותי (קורסי בסיס של הנדסה- מתמטיקה\פיסיקה וכו')

דני12- גם אתה נגעת בנק' חשובה ששכחתי לציין- עד כמה נכונה השמועה שבגיל 40 אתה סוס מת? ההגיון שלי אומר שזה לא נכון, ההפיך, בכל תחום אחר גיל מבוגר זה יתרון, למה בתחום הזה לא? ברור שהתחום הוא דינמי ומשתנה תכופות ואסור לקפוא על השמרים, אבל זה נכון לכל מקצוע, גם רופא חייב להיות מעודכן בחידושים בתחומו, וברפואה רופא מבוגר הוא לרוב בעל נסיון והצלחה גדולים יותר. למה פה זה שונה ובכמה מקרים מתקלתם שאדם מצא את עצמו מחוץ לתעשיה הזאת בגיל 40?

לגבי מה שאמרת על הגיל אני לא מסכים לחלוטין, נכון שהיום יהיה לי קשה יותר להתרכז אבל זה משהו נרכש חזרה ואפשרי לחזור לזה אם כי במאמץ רב יותר. אתה עשית לימודי הנדסאי או מהנדס? אשמח לשמוע עד כמה תואר הנסדאי קל יותר מהנדסה, ועד כמה הפרשי השכר משמעותיים. מעבר להפרשי השכר אני מחפש בעיקר עבודה שלא תהיה קבועה, מצאתי את עצמי משתעמם מהר מעבודה ריטואלית.

ישה- כמו שספריאל אמר, אין בתחום שאני מחפש לימודי ערב, זה היה מתאים לי מאוד אם זה היה אבל לצערי הרב לא ובאמת זכיתי באישה תומכת :-)

קייסר- מה כוונתך "באמצע"? יש מכללות או אוני'.

פורסם (נערך)

natco- תוכל להסביר לי בכללי מה אופי העבודה כהנדסאי בניין? לצערי אינני מכיר אף אדם שעובד בזה.

יש כמה תחומים:

א. עבודה במשרד תכנון כשכיר. אתה בעצם זה שהופך את ה"פנטזיות" שלנו, האדריכלים, לבניין שעומד בלי לקרוס ברעידת אדמה או סקאד מזדמן.

זו עבודה שדורשת יצירתיות, כדי לשלב בין הרצונות של האדריכל (בד"כ למעט עמודים בחלל ותקרות דקות :-)) לרצונות של היזם (בד"כ חסכון מקסימלי בברזל...) בתוך בניין אחד, שרצוי בשביל הרשיון שלך, שהמרפסות שלו לא יגמרו על אדמת חדרה, או שהתקרות שלו יונחו על ראשם של חוגגים באיזו חתונה.

החסרון: בתור שכיר מתחיל ללא נסיון, המשכורות ממש לא מרשימות. בין 8,000-10,000 ש"ח ותנאים סוציאלים מינימליים. כראש צוות שיוצא גם לפיקוח עליון באתר תוכל להוסיף לזה עוד 50%.

כדי להרוויח בתחום התכנון צריך להיות בעל משרד עצמאי (שמעסיק שכירים במשכורות העלובות הנ"ל :-)), מה שאמרת שלא כ"כ נראה לך...

מצד שני, אתה יכול לשלב משרת שכיר עם משרד קטן מהבית. בלי עובדים והוצאות גדולות.

קח בחשבון ששום בניה חדשה/תוספת בניה (אפילו לא פרגולה במסגרת תקנה 101 החדשה) לא זזה בלי חתימה של מהנדס/הנדסאי בניין. מה גם שאתה מוסמך לחתום במקום האדריכל כעורך הבקשה. (אתה יכול להסתדר בלעדי, אני לא יכול לקבל היתר בלעדיך...)

כהנדסאי אתה מוגבל בזכות החתימה למה שמוגדר בחת"ב כ"מבנה פשוט" (עד 12 מ' גובה, שזה בערך 4 קומות, ללא קונסטרקציה מרחבית או לוח"דים).

המגבלה הזו לא נוראית, מכיוון שרוב הבניה למגורים בארץ נכנסת לקטגוריה הזו. (לא תחתום על קניונים ומגדלי מגורים...)

ב. ניהול ופיקוח בניה כמהנדס ביצוע/מנהל פרויקט אתה מייצג אחד מהשניים: או את הקבלן המבצע (הנדסת ביצוע) או את היזם (מנהל פרויקט). בשני המקרים יש לך רכב חברה ואת הקרוון הכי מצויד באתר הבניה. אתה או מנהל את כל קבוצות הפועלים באתר, עורך את טבלאות הגאנט של התקדמות הבניה, מטפל בליקויים ובאי התאמות שמתגלות בזמן הבניה, מאשר את החשבונות של קבלני המשנה, וכו'. בעצם, אתה היד המקצועית של הקבלן המבצע באתר הספציפי, ומנהל אותו עבורו.

כשאתה בכובע של מנהל הפרויקט מטעם היזם, אתה עושה בערך אותו הדבר, רק שאותך לא כ"כ מעניינים כל קבלני המשנה. אתה העין הפקחת של היזם על הקבלן המבצע (ומהנדס הביצוע שלו) ודואג לאינטרסים של היזם בלבד.

משכורות למתחיל בתחום מתחילות מ-15,000 ש"ח ומגיעות הרבה צפונה כשאתה מהנדס ביצוע ראשי בפרויקט גדול.

בתור עצמאי "קטן" אתה יכול לפקח עבור בונים פרטיים וגופים קטנים על עבודות בניה. מפקח בניה כזה לוקח על עצמו 3-4 בתים פרטיים במקביל, כשכל בית כזה מכניס בערך 4-5K ש"ח בחודש.

ג. הרבה בעלי נסיון בתחום המתואר בסעיף ב' הופכים לקבלני ביצוע בעצמם (הם מכירים את כל הקבוצות, צוברים נסיון מקצועי וקשרים) ואז הרווחים (והסיכונים...) בהתאם.

ד. עבודה בתור שכיר במוסדות התכנון בוועדות, בקרת תכן וכו' - אתה בודק תכניות וביצוע עבור אלו מסעיף א'. המשכורות והתנאים כמקובל לאקדמאים בשירות המדינה.

צריך פרוטקציה כדי להכנס, ומרפקים כדי להשאר ולהתקדם.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יש מכללות שביססו את עצמן בתחומים מסויימים. ובתחומים שעליהם אתה מדבר המכללה אותה הזכרת לא בדיוק עשתה זאת.

ולשאלה בקשר לשילוב עבודה: אין פה חוק, רק כללי אצבע. אני למדתי כשנתיים בטכניון הנדסת מכונות ועבדתי תוך כדי החל מהסמסטר הראשון (מדריך פסיכומטרי).

הציונים שלי היו גבוהים, אך לא שמרתי על הקצב עם כולם (אם הייתי ממשיך את התואר הייתי מסיים מעבר ל4 שנים. בין סמסטר לשניים נוספים- די סטנדרטי בכל מקרה).

אז לשלב עבודה זה אפשרי אם אתה מוכן לשלם את המחיר של עיכובים בתואר (אולי נגיד החל מהסמסטר השני ולא מהראשון. לא אסתיר את העובדה שקיללתי כל שנייה בעבודה במהלך הסמסטר הראשון).

בנוסף, אל תשכח שיש גם מלגות שיכולות להכניס עוד קצת כסף

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אם היתי במצב שלך לא היתי הולך ללמוד, 3-4 שנים (במידה ואתה לא מתקשה ועובר את כל הקורסים) זה המון זמן, לדעתי עדיף להתמקד בקורסים כאלה:

coding-academy.org

נכון להיום אני בסמסטר האחרון של לימודי הנדסת מכונות, אני עובד משנה שניה ב"תחום" (באותו זמן חשבתי שזה מאוד בתחום היום אני מבין שלא כל כך) ומה שאני יכול להגיד לך זה שלא קל למצוא עבודה כמהנדס מכונות (לכן אני גם שוקל לעשות קורס תכנות איכותי) במשרות עבודה טובות של מהנדס מכונות (תכן מכני, פיתוח כזה או אחר) דורשים שנות נסיון של 3+ ,שאר המשרות בדרך כלל מציעות "אינטגרציה" , בעיני זה לא משרה שדורשת מהנדס ומצדיקה 4 שנות לימודים.

פורסם

DIMO, חלק גדול של ההנדסה ברמות היותר גבוהות היא עבודה של אינטגרציה. אתה זה שמוביל את הצוות ומתאם בין כל התחומים.

מאיפה אתה בארץ?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מניח שהוא מתכוון לאינטגרציה במובן של מרכיב מכאני ברמה (משרות כאלה קיימות בKLA למשל).

DIMO, אם אתה עובד כבר שנתיים - אתה יכול כבר לדגדג משרות של מתכן בדרישה ל-3+ שנות נסיון.

משכנתא זה קל

פורסם
מעבר להפרשי השכר אני מחפש בעיקר עבודה שלא תהיה קבועה, מצאתי את עצמי משתעמם מהר מעבודה ריטואלית.

התחלתי תואר אבל ירדתי מזה מהר כי זה תחום ממש לא מתגמל ומתיש נפשית

אני לא רוצה לרפות את ידיך, אבל כן חושב שכדאי שתשב טוב טוב עם עצמך ותשקול, הייתי גם מתייעץ אולי עם אנשים שמכירים אותך אישית ומקרוב (חברים, בני משפחה וכו')

כולם כאן ממליצים לך על לימודי תואר ראשון אקדמאי בתוכנה וכו'.

קל מאוד לכתוב בפורום "יאללה לך על זה". במציאות, העולם לא כזה פשוט.

אני לא מכיר הרבה דברים יותר מתישים נפשית מלימודי הנדסה בטכניון, מעניין כמה שמעניין - זה מתיש, עמוס וקשה ביותר - בטח במקצועות הריאלים בעלי הביקוש. כמו-כן, בכל תחום אקדמאי יהיו לך הרבה דברים שתשתעמם מהם, תוסיף את הקושי ואת העומס ובנוסף את המשפחה, שתומכת ככל שתיהיה, היא עדיין שם וצריכה השקעה. אתה תגיע מאוד מהר לסביבה מאוד מלחיצה להתמודדות.

לא סתם אומרים שהזמן ללימודים הוא בשנים הראשונות לאחר הצבא או לפני הקמת משפחה.

מעבר לזאת, בו ניקח הנחה שאתה מסיים ב 5 שנים לימודי תוכנה בטכניון. אתה בגיל 35, לפניך ב "Waiting List" יש בוגרים צעירים יותר, יש אנשי צבע מתחום התוכנה, יש מתכנתים מגיל 5 וחצי - השוק תחרותי וקשה. חוץ מזה - גם עבודה כמתכנת היא הרבה פעמים שגרתית וריטואלית, Debug של אלפי שורות קוד זה וואחד ריטואל. אם זה לא ה Passion שלך מאוד מהר תרגיש הרגשה של עבודה ריטואלית גם שם - או גרוע מכך, הרגשה של תסכול.

אני לא מבין דבר אחד: למה אתה מתרכז בשתי קצוות? למה או מכללה בבית-שאן או טכניון? יש המון חלופות ״באמצע״, חלקן אפילו טובות

אני לוקח את הדברים שלו הלאה - למה להינעל על לימודים לתואר ראשון ? למה לא ללמוד קורס מקצועי ? כמו שאמרו פה - יש לך ראש לפי הדברים שאתה כותב, עושה רושם שגם ידיים טובות יש לך. למה לא לנצל זאת ?

לכתוב לך שתואר ראשון זה עתיד וורוד זה מאוד נחמד בפורום, בפועל זה הרבה יותר מסובך מזה.

פורסם (נערך)

Night driver , אכן אני מתכוון לאינטגרציה שהיא הרכבה של מכלולים (מכני) והסוג המתקדם יותר שזה כבר כיולים סופיים של המערכת לפני שהיא נשלחת ללקוח.בסוג הראשון של האינטגרציה עבדתי אחרי הצבא(זה גם למה החלטתי ללמוד הנדסת מכונות, מגניב איך הכל מתחבר ביחד ועובד כל כך יפה), באותה תקופה ראיתי גם מה זה אינטגרציה יותר מתקדמת שדורשת יותר נסיון וזה הכיולים והבדיקות של המכונה המורכבת.בשני סוגי האינטגרציה התפקיד לא דורש ידע ברמה של מהנדס, סה'כ צריך חוש טכני ולא יותר מזה. החברות הגדולות מרוויחות מעודף המהנדסים בשוק האבטלה ומגייסות למשרות כאלה מהנדסים, ללמוד 4 שנים ולהגיע למקום עבודה שאם אני אפשט את התפקיד,הוא די דומה להרכבה של הארון שקנית באיקאה עם החוברת הוראות.

לשאלתך, אני מהמרכז.

Fitch, לצערי הרב אחרי שנה א' לא הבנתי את החשיבות של.למצוא עבודה כמתכנן, כולם אמרו "צריך להתחיל ממשהו" אז נכנסתי למשרה שבגדול בעולם מאויישת ע'י מהנדס אבל בתכלס נסיון של תכן על התוכנות הרלוונטיות היא לא נתנה לי.זאת הסיבה שגם היום כשמתקשרים אליי ומציעים לי משרת אינטגרציה כזאת או אחרת אני מסרב ומתעקש למצוא תכן כזה או אחר או כל משרה שתדרוש ממני להשתמש בידע שרכשתי בלימודים. היום שוב פעם אומרים לי ומנסים לשכנע ש "צריך להתחיל מאיפשהו" אבל את השיעור הזה כבר למדתי.

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם

natco- תודה רבה, נשמע תחום מעניין, אני אחפור ברשת למצוא עוד מידע.

גיא_25- אפשר לשאול מה הייתה הסיבה שלא סיימת את הלימודים? אפשר גם בפרטי.

דימו- סליחה על הבורות, מה הכוונה כשאתה אומר אינטגרציה? ולגבי הקורס שהצעת- אני מאוד סקפטי לגבי מכללות שמציעות להפוך אותך לתוכניתן תוך פרק זמן כזה קצר, כמנהל לא הייתי לוקח בן אדם כזה אפילו כעדיפות אחרונה אלא אם הוא אדם עם "קבלות" מהתחום. חבר שלי מהתיכון פתח 2 חברות הייטק ומכר אחת מהן ללא שום תואר, כמובן שיש כאלו אבל הם מתי מעט וכלל לא מייצגים.

אלון- תודה רבה על הפירוט, אתה לא מרפה את ידיי כלל, אני פה כדי להתייעץ ולקבל תמונה ברורה יותר, כל פיסת מידע עוזרת לי לקבל החלטה מושכלת יותר. קודם כל, ברור לי שלימודי הנדסה (בטח בטכניון) הם מתישים ואני מניח שגם המון חומר לא יהיה בעל קשר ישיר לעבודה בעתיד כמתכנת, עם זאת, כשיש לך מטרה והיא לסיים את התואר ופירות לצד ההשקעה הכביכול סיזיפית אני אוכל "לסבול" את הלימודים מהבחינה הזאת. ברור לי גם שאני לא אהיה המתכנת הכי נוצץ בתחום ויהיו הרבה טובים ממני, האם זו סיבה להימנע מלימוד? אני לא בטוח. יש לי תחושה שההגדרות שלנו לגבי עבודה נשנית וקבועה הן שונות. אני אתאר לך יום עבודה במפעל ואתה מבקש אקדח להתאבד, זה לא קרוב בכלל לתיאור שלך של לעבור על שורות קוד, אני אתן לך טעימה קטנה- עבדתי במפעל דלתות, כל יום אתה אורז מאוד בודדות של דלתות בניילון, סה טו. ביקשתי מהמנהל שיעביר אותי כי אני משתגע הוא אמר תתרגל, אמרתי לו תתרגל אתה אני לא יכול. זה באמת קשה, אני לא מפונק ואם צריך לעבוד אני עובד אבל אני לא רואה את עצמי בתעשייה הזאת למשך כל החיים, מפה נובע הרצון החזק שלי לעוף מהמיקום הנמוך הזה לחיים מספיקים יותר, זה הרבה מעבר לשכר מתגמל. saying that מוביל אותי לנק' האחרונה שלך, אני ממש לא נעול על תואר ראשון, אני מחפש עבודה שתהיה מאתגרת, כשבסוף היום כשאתה הולך לישון אתה מרגיש שעשית משהו עם עצמך ולא שרפת עוד יום לחינם, מבחינתי, ואני אקדים ואומר שכל עבודה מכבדת את בעליה, לעבוד באריזת דלתות כל יום זה השחתה של החיים והיכולות שלי. נשמע אולי קצת פילוסופי אבל אני מניח שכולנו מחפשים משמעות בעשייה מעבר לשכר, במצבי אין לי לא שכר ולא משמעות.

פורסם (נערך)

מבין אותך לגמרי.

מקריאה של דבריך נראה לי שהבעיה היא לא השכר הנמוך, אלא התחושה שאין לך מקצוע - וזו אכן תחושה לפעמים מבאסת יותר מאשר שכר נמוך. כמו-כן, כשיש לאדם מקצוע (דגש על מקצוע) שהוא אוהב, בד"כ בשלב מסויים השכר משתפר - אם בזכות הוותק, אם בזכות התמקצעות, אם בזכות מעבר עבודות וצבירת קשרים וכו'.

אבל כשאין מקצוע - אין בסיס ואין אנרגיות, והשכר הנמוך הוא הקש ששובר את גב הגמל. ניחה עבודה לא מקצועית בשכר גבוה... (לך תהיה מנטור :wink:)

לכן, לדעתי - תחשוב באיזה מקצוע אתה רוצה לעסוק, תחשוב איפה תהיה טוב ? מה תרצה ליצור ?

תוריד רגע את נתון השכר, נניח ומתכנת היה מרוויח כמו נגר - לאיזה כיוון היית הולך בהנחה כזו ?

אחרי זה, תכניס גם את שיקול השכר, כי בכל זאת, סיפוק מעבודה הוא לא נתון בודד, הוא מערכת של שיקולים - הגשמה עצמית ושכר הם שני מרכיבים מרכזיים שם, ביחד עם עוד גורמים.

לבסוף, חבר את כל השיקולים ותוסיף גם שיקול של המסלול, אולי תגלה למשל (אני נצמד לנגר כי הזכרת שאהבת להתעסק בזה) שנגרות זה משהו הרבה יותר מעשי בשבילך מללמוד תכנות (שיקול של קושי, זמן ונגישות המסלול ביחס לסטטוס שלך בחיים).

תעשה עוד ניסוי, תרשם לקורס תכנות באינטרנט, תתחיל לנסות ללמוד אותו. מעניין אותך ? אולי אחרי שלושה שיעורים תגלה שזה משעמם, אולי תגלה שלא בא לך כל כך ללמוד משהו שאין לך בו כלל ניסיון (לגיטימי לחלוטין בגיל 30 כן) - ושיהיה ברור, אם תרגיש ככה בקורס אינטרנטי זה אומר שבלימודי תואר ראשון בשנה ראשונה ושניה (בטח בטכניון) אתה תרגיש ככה רק "פי אלף".

לסיכום, פשוט תשקול יותר את הצעדים שלך ואל תרשם ללימודים בטכניון במחשבה ש "דחילק שטויות אני יעבור את זה, אמרו לי בפורום ללכת על זה" - אתה תצטרך הרבה אנרגיות נפשיות בשביל לעבור את זה, ואם המסלול שתבחר ללמוד לא בוער "בעצמותיך" אני לא רואה את זה קורה בסוג כזה של לימודים ובמוסד כזה.

ולבסוף, גם לא יקרה כלום אם תנסה ותחליט שלא :-)

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם

אם אתה לא גאון עם תפיסה מהירה מאוד, יהיה לך קשה מאוד ללמוד הנדסה ולשלב עם זה עבודה (אפילו בחצי משרה) ושלושה ילדים. הנדסה זה לא לימודים של תיכון, זה קצב לימודים מטורף והרבה לימודים גם בבית. לימודי הנדסה זה לא רק להגיע וללמוד מהבוקר עד הצהריים במכללה, זה גם לימודים בבית של 4 שעות לפחות כל יום.

לדעתי תשקול ללמוד לתעודת הנדסאי מכונות. קצב ורמת הלימודים של הנדסאים הרבה יותר רגוע ואפשר לשלב אותו עם עבודה במשרה מלאה (אם לומדים לימודי ערב). תעודת הנדסאי אפשר להוציא מהשקעה מינימלית של לימודי ערב פעמיים-שלוש בשבוע וקצת ללמוד לפני מבחנים.

יש לך כבר מספר שנים של נסיון בתעשייה ותעודת הנדסאי יכולה לקדם אותך לעבוד בחברות גדולות עם שכר ותנאים יותר טובים ממה שיש לך עכשיו. חברות כמו תעשייה אווירית, אינטל, HP, אלביט מדי פעם מגייסות הנדסאים ובדרך כלל שכר התחלתי שם הוא 35-40 ש"ח לשעה. בדרך כלל יש גם כל מיני הטבות כמו קרן השתלמות, אחזקת רכב, בונוסים.

רוב הסיכויים שבתור מהנדס מתחיל השכר לא יהיה הרבה יותר גבוה מזה של ההנדסאי. אבל אחרי נסיון של 3-5 שנים שכר של מהנדס יכול בקלות להכפיל את עצמו, לעומת זאת שכר של הנדסאי כנראה לא יעבור את ה 50-55 ש"ח לשעה גם אחרי 15 שנות נסיון.

• תוכן חדש...