Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבסיס שאתה מדבר עליו ב CNC זה למפעיל מכונה. מפעיל מכונה זה אדם ששם חלק, לוחץ על כפתור וכשהמכונה מסיימת מחליף חלק. אדם שמסוגל לקחת שרטוט ולהוציא חלק מקבל הרבה יותר (35-40 שקל לשעה). התחום גם לא הולך להיעלם. יש ביקוש אדיר ואין אנשים בתחום.

ייצור גם לא עובר כל כך הרבה לסין. מכונה עולה אותו הדבר פה ובסין ועלות העובד זניחה לעומת העלויות האחרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קודם כל אני מוריד בפניך את הכובע! עם שלושה ילדים ללכת ללמוד או בכלל לעשות שינוי משמעותי בחיים זה קשה.

מבחינת מקצוע "בטוח" עד כמה שאפשר להגיד על משהו בטוח, זה הנדסת תוכנה. אני יכול להגיד על אלו שלומדים בטכניון שמשנה שלישית כבר מרוויחים בערך כפול מהמינימום לשעה. אבל - לפחות בטכניון קשה להתקבל, הלימודים קשים, מתסכלים והרבה פעמים לא ברור לך מה אתה עושה בכלל, וזה דורש הרבה שעות של השקעה. אלא אם אשתך אומרת לך, כל מה שקורה בבית עליי, לא רואה איך תחזיק מעמד. אפשרות אחרת היא ללמוד במוסדות אחרים, ואז אולי הלימודים יהיו טיפה יותר קלים. תצטרך לברר ספציפית לגבי המוסד.

אפשרות אחרת מבחינתך היא להפוך לבעל מקצוע טכני שלא מצריך רישיון - אינסטלטור, נגר, מסגר, רתך, CNC וכו'. תוכל להתחיל אפילו במינימום, תתיחס לזה בתור לימודים ולהכנסה הנמוכה בתור שכר לימוד, ואחרי שתצבור מספיק ידע וביטחון תעבור להיות עצמאי.

אפשרות שלישית - לקבל רישיון מהמדינה לעסוק בתחום שיש בו רגולציה. למשל, ממונה בטיחות, מוסמך לביקורת קרינה, חומרים מסוכנים, כיבוי אש וכו'. אני לא מכיר בדיוק את הנושא, אבל יש הכשרה מטעם משרד התעסוקה/כלכלה/תמ"ת וברגע שיש רישיון תוכל להיות פרילאנסר ולמכור את השירותים שלך למפעלים. הם נדרשים להציג אישורים כמעט על מכונה, פעילות וכו' למשרדים הממשלתיים הרלוונטיים. אתה כבר מבין איך זה מתגלגל.

בכל מקרה, תמשיך להיות נחוש ותדע שזה הדבר הכי טוב שאתה יכול עבור המשפחה שלך. עובדי כפיים ללא השכלה בישראל דנים את עצמם ואת משפחתם לחיים קשים.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אם תצטרך ייעוץ לגבי פסיכומטרי, צור קשר בהודעה פרטית.

מה שאוכל לייעץ - בשמחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על העזרה חברים.

איציק170- ברור לי שאצטרך יותר מ600, אני מאמין שאוכל להגיע לאזור ה700 עם השקעה גדולה יותר. ההחלטה ללכת לימודים באה חודשיים לפני הפסיכומטרי ולצערי לא הצלחתי למצוא את הזמן המספיק. אני מקווה שבפעם הבאה אצליח יותר.

נהג לילה- אולי לא ציינתי כי חשבתי שזה ברור, אין לי השכלה פורמלית בכלום- "החמור לא סיים עממי" :lol: יש לי בגרות בעיקרון אם כי הציונים לא משהו. בכל מקרה אני אשלים ל5 יחידות במתמטיקה כדי לא להגיע בשוק טוטאלי ללימודים. בנוגע ל-CNC, אני שואף לשכר גבוה מ35-40, מה גם שתחום ה-CNC נראה לי דיי מצומצם. אולי אני טועה אבל אני חושב שאחרי פרק זמן קצר יחסית אני אמצא (מלשון למצות) את עצמי ואשתעמם.

מועדוןPHP- אני לא יודע אם עבדת אי פעם בשכר מינימום, אתה קורע את התחת בשביל כלום, בשבילי שווה להקריב את הסיכון של קורת גג בשביל עתיד כלכלי טוב יותר. ובטוח יהיה טוב יותר כי אי אפשר לרדת יותר נמוך ממינימום! כמובן שמכירת הבית הוא מוצא אחרון אבל גם הוא נלקח כאופציה אחרונה בהחלט.

natco- תוכל להסביר לי בכללי מה אופי העבודה כהנדסאי בניין? לצערי אינני מכיר אף אדם שעובד בזה.

גולשגבוה- מכיר את המשפט מהשיר על גבעת התחמושת "בסה"כ רציתי להגיע הביתה בשלום"? אין מה להוריד את הכובע, זה הישרדות פשוטו כמשמעו, כל אחד היה נוהג כך. בנוגע לקושי הלימודים- הרבה מזהירים אותי וזה דיי מרתיע למען האמת כי אני לא יודע לקראת מה אני הולך. אני מקריב דיי הרבה מעצמי והולך אל משהו לא ידוע. כיוון שיש לי משפחה אני לא יכול להרשות לעצמי לוותר או לקחת משהו שהוא יותר ממני ואז "לאבד הכל", אני מניח שאין לאף אחד תשובה מוחלטת לגבי סיכויי ההצלחה, וזה סיכון שאצטרך לתת עליו את הדעת. לגבי עצמאי- חשבתי על זה אבל אני לא לגמרי בטוח שיש לי את הכישורים הנדרשים והיכולות להיות בעל עסק עצמאי. בעבר שקלתי ממש ברצינות והייתי קרוב לזה בתחום הנגרות אבל בסופו של דבר זה ירד מהפרק. ולגבי האפשרות השלישית שהצעת- אני מאמין שהם לא מקבלים מינימום אבל גם לא רחוק משם, לא לשם אני שואף.

ניקו- תודה רבה על ההצעה

פורסם

עצה שלי - אם ברצונך ללמוד הנדסה ויש לך ציון טוב ב-4 יחידות במתמטיקה - אז עדיף שתתמקד בפיזיקה.

ציון יפה ב-5 יחידות פיזיקה יקפיץ לך גם מאוד את הסכם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לגבי עצמאי- חשבתי על זה אבל אני לא לגמרי בטוח שיש לי את הכישורים הנדרשים והיכולות להיות בעל עסק עצמאי.

למה אתה חושב ככה? רק מיכולת ההתנסחות שלך בכתב אני מבין שאתה שתי רמות מעל הרבה עצמאיים אחרים שעובדים לא רע.

בעבר שקלתי ממש ברצינות והייתי קרוב לזה בתחום הנגרות אבל בסופו של דבר זה ירד מהפרק.

למה? ואולי תחום אחר?

ולגבי האפשרות השלישית שהצעת- אני מאמין שהם לא מקבלים מינימום אבל גם לא רחוק משם, לא לשם אני שואף.

תן לי לספר לך סיפור על אדם שקרוב אלי, כך שאני מכיר את הפרטים.

בעל תואר ראשון בפיסיקה מבן גוריון. עבד במספר חברות כשכיר, התפרנס לא רע. הוציא תעודת הוראה, עבד כמורה שמכין לבגרות, גם בתור שכיר של משרד החינוך וגם בתור פרילאנסר בבתי ספר פרטיים ואחרים.

לפני שלוש שנים עשה קורס ממונה בטיחות של משרד התמ"ת. התחיל לעבוד בתור פרילאנסר שנותן שירותים למפעלים. לאט לאט הוסיף עוד הסמכות בתחומים שונים, לייזר, רעש וכו'.

כיום, מיום אחד בשבוע במפעלים, הוא מרוויח סכום של 5 ספרות.

עניתי לך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כשכתבתי כישורים לא התכוונתי ללימודים. בכל זאת אתה כבר 9 שנים בשוק העבודה ועשית דבר או שניים (חוץ מהשלושה שאתה מגדל).

יש מקצועות כמו שיווק, מכירות ייעוץ ועוד שדורשים יותר ניסיון וחושים ופחות לימוד.

פורסם

גולשגבוה- יכולות שנדרשות מעצמאי הן לא רק יכולות ניסוח, אני מכיר כאלו שאם נצלם את המוח שלהם מבפנים תראה כפכף של havaianas ובכל זאת הם מצליחים יפה בעסק. לגבי הנגרות זה תחום שאני מאוד אוהב ולשלב אותו עם עבודה היה מאוד מעניין, ירדתי מזה בעיקר בגלל שאין לי ניסיון בזה, בטח לא ברמה של לפתוח עסק, כמו שהצעת חשבתי לעבוד בזה כשכיר בשביל הלימוד אבל אחרי שחיפשתי המון זמן עבודה בתחום הזה באזור שלי ולא מצאתי ירדתי מהעניין. לגבי המקצועות שציינת אני אבדוק את זה, דיי הפתעת אותי למען האמת אבל פה אני חוזר שוב לנק' של להיות עצמאי.

נהג לילה- אני ממש לא איש של שיווק או ייעוץ, אני הכי לא כזה למען האמת. עבדתי באבטחה, בחינוך (התחלתי תואר אבל ירדתי מזה מהר כי זה תחום ממש לא מתגמל ומתיש נפשית)- בתחום הזה אפילו מאוד מאוד הצלחתי, הייתי חונך של ילד ועשינו ביחד מהפך מדהים. אחרי החינוך עבדתי במפעלים, בשניהם הגעתי מהר מאוד לניהול מכונות, הראשון היה בית-בד אז זו עבודה עונתית, אח"כ עבדתי במפעל ליד הבית ויצאתי אחרי חודש בגלל התנאים, היו מורידים לנו שעה וחצי הפסקות ביום. תאר לך שאתה עובד מ-6 עד 18 ומקבל בסופו של יום 10 וחצי שעות עבודה, חוקי אבל מסריח. ובעבודה האחרונה הייתי גם כן מפעיל של כמה מכונות ואפילו קיבלתי תעודת הצטיינות בעודי עובד קבלן אבל יצאתי כי ראיתי שאין שם עתיד מקצועי ולא שכר הולם, מה הולם, מינימום...מתסכל.

פורסם

מה זאת אומרת? כל מפעל והמכונות שלו, אין במכונות משהו טכני מסובך להבין, לא הייתי איש אחזקה. בהפעלה של מכונות הכוונה לאחריות, הגדל ראש מסויימת, קצת הבנה טכנית וזהו בעיקרון.

פורסם

חשבת ללכת לעבוד אצל קבלן תשתיות ובהמשך לעשות קורס מנהלי פרוייקטים?

פורסם (נערך)

פות"ש - איני מכיר את היכולות שלך ואת המצב הכלכלי של המשפחה.

תביא בחשבון שלימודים בטכניון או במוסד מקביל - לפחות בשנתיים הראשונות - מצריכים 12 שעות ביממה שבסיומן אתה רוצה רק לישון עד תחילת הלימודים למחרת. כמובן שאפשר "לרוח" את התואר על פני יותר מ-4 שנים, אבל, כמובן, יש לכך מחיר. חייב לומר שאי מכיר גם אנשים שבמצבך הלכו ללמוד רפואה (נקודת המוצא היתה מעבר אחרי תואר ראשון או שני בביולוגיה, אבל זה עדיין מצריך 4-5 שנים אינטנסיביות לםני תחילת הסטאג'), אבל אתה צריך להביא בחשבון את העומס הצפוי.

מבחינת הכנה - הטוב ביותר הוא מכינה קדם אקדמית. הבן השני שלי עשה מכינה ארוכה בטכניון (10 חודשים), בכל מקצוע בו הציונים לא היו מספקים - כלומר 90 ומעלה - ניגש למועדי ב' ו-ג' עד שהשיג את ההישג הדרוש, ואז ניגש עוד פעמיים לפסיכומטרי עד שהשיג את הסכם הדרוש כדי להתקבל לפקולוטה שרצה (הנדסת תעשיה וניהול). ואני מדבר על בחור בן 22, עם תעודת בגרות לא רעה של איזה 30 יח"ל, רווק שגר אצל אבא ואמא שמשלמים לו את כל ההוצאות. אתה בסטטוס אחר לגמרי וצריך לתכנן מראש את פרנסת המשפחה למשך לפחות 5 שנות לימודים.

הוצעו כאן כמה מקצועות לא הנדסיים - כגון סיעוד, טכנאי דימות (מה שקרוי בלשון העם טכנאי רנטגן, כיום זה מקצוע אקדמי) ואחרים. המקצועות הפארארפואיים יכולים לתת פרנסה סבירה מאד, אבל התנאי הוא עבודה של הרבה משמרות ערב ולילה, משהו שלא כל אחד רוצה לעשות. ד"א - גם מקצוע הרפואה מתנהג באופן די דומה עד שנצברות לפחות 10 שנות נסיון אחרי גמר הלימודים, כך שצריך לשמור פרופורציות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צר לי לאכזב אבל אם עד עכשיו לא נהייתה מתכנת כנראה שלקראת גיל ה 40 זה לא יקרה כבר .

מוטיבציה זה יפה ונחמד אבל אחרי 30 הראש כבר לא אותו ראש והמצב שלך הוא ממש לא אופטימלי ללימודים .

כל תואר שתסיים לא יהיה לפני גיל 36-37 במקרה הטוב אנשים בגיל הזה כבר בשיא הקריירה בתחום ההיטק וחלקם אף לקראת פרישה .

לך ללמוד מקצוע שלא תמשכן את הבית שעדיין תוכל להקדיש זמן למשפחה ובסופו של דבר גם תוכל להרוויח לא רע אם הזמן .

הנדסאי בניין או חשמל או מכונות. בבניין תוכל לעבוד במשרדי תכנון. כהנדסאי מכונות תוכל להשלתב בצוותי אחזקה אם שכר ממוצע במשק ובתור חשמלאי הרבה דברים נפתחים לך עולם המיזוג עולם האחזקה והבקרה חשמל רגיל ועוד. ותוכל לבחור מהרבה תחומים וכמו שאמרתה הרכבת לחיפה עוד מעט מגיע אז תוכל להתברג בתעשיה שם בקלות .

פורסם

אני לא אייעץ לך לאיזה כיוון ללכת אני רק אתן לך משהו מעברי

גרתי בנצרת עילית נ+2 , הייתי יוצא כל יום ב0700 לעבוד בחיפה , מסיים ב 1600 , עולה לאחוזה , אוכל משהו בבית הורי , ומשם עולה לאוניברסיטה מתחיל ב 1700 מסיים ב 2100

מגיע הביתה ב 2200

ככה 4 שנים שכוללים ים של שיעורי בית

ללא סיוע של האישה , אין מצב.

התברכת באשה שמוכנה לתת כתף

לך על זה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...