Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברוב המקרים רכבי הסעה ומוניות שרות (טרנזיט, דוקאטו, מרצדס ספרינטר ועוד) משיקולי מחיר מוזמנים מהיצרן בתצורת וואן מסחרי ללא מושבים - רק מושב לנהג ומושב או שניים לידו.

בארץ יש מספר מפעלים שעשים להם הסבה לרכב נוסעים. מתקינים מושבים, דיפון ואיבזור פנימי ומזגן נוסף על הגג, מכיוון שמזגן קידמי רגיל שמגיע מהיצרן לא יכול להספיק ל 15 או 19 נוסעים.

שאלה שלי: איך המערכת הזו עובדת? האם מתקינים מדחס נוסף שפועל על ידי רצועה מנמנוע? או מחליפים את המדחס המקורי באחד יותר גדול?

או שלמזגן גג יש מדחס חשמלי ואם כן - מי מספק את צריכת החשמל הנוספת (והגבוה) שלו?

תודה.

פורסם

תלוי ברכב, בדגם הספציפי וכד'.

רכבים שמגיעים ללא שום התאמה למזגן נוסף, מרכיבים להם כאן בארץ מערכות AFTER MARKET כאשר בחלק מהמקרים ההרכבה של מדחס נוסף על הרכב היא פרי יצירה של המפעל עצמו שבו מורכב המזגן - עם דגש על בניית המתאמים בעצמם וכד'.

יש מסחריות שמגיעות עם צינורות דחיסה+יניקה לקבינה האחורית (ברצפה) ומשם המתקין סולל צנרת עד למאייד האחורי שהוא בעצמו מתקין, ולמעשה מה שעליו לעשות למעט חיווט למפוח הוא להוסיף גז למערכת בהתאם לנפח הצנרת והמאייד שהתווסף.

זה תחום (עצום) בפני עצמו שיש בו מגוון רחב מאוד של בעלי מלאכה שעוסקים בבניה של כל מערכת ומערכת (חשמלאי רכב, אנשי מיזוג אויר, מתכננים\מהנדסים, מכונאות, פירזול, ריתוך וכד').

לפני המון המון שנים יצא לי להגיע לעסק כזה בפתח תקווה (בקרית אריה כמדומני) שעסק בהתקנה (ממש בניה של מערכת מ-0) של קירור למסחריות ומשאיות, וזה נראה תחום מעניין (לכאורה) אבל גם מאוד קשה ולפחות ממה שזכור לי אז, גם לא מתגמל בהתאם :-P

כמדומני בחלק מהמערכות יש גם מנועי 220V שמניעים ברצועה מדחס של R134a ומספק את הקירור לרכב כאשר הוא במחסן\מפעל בעמידה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

גם אותי זה עניין, ומבדיקה קצרה לפי הבנתי כך זה פועל בשני כלי רכב שונים:

בסופה 2 ישנה יחידה שמקבלת מהמדחס צנרת והמפוח נמצא בתקרה יחד עם המעבה אני מניח.

בסיטרואן גימפי שנת 2015, נראה כי אין קשר למדחס של הרכב מכיוון שניתן להפעיל את יחידת הקירור האחורית ללא הפעלת המדחס של הרכב והמדחס גם לא נכנס לפעולה. מנגד אין גם תוספת של מצבר, ישנו רק המצבר המקורי של הרכב וכמדומני המזגן מקרר גם עם מנוע כבוי וסוויץ' פתוח.

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
שלום,

ברוב המקרים רכבי הסעה ומוניות שרות (טרנזיט, דוקאטו, מרצדס ספרינטר ועוד) משיקולי מחיר מוזמנים מהיצרן בתצורת וואן מסחרי ללא מושבים - רק מושב לנהג ומושב או שניים לידו.

בארץ יש מספר מפעלים שעשים להם הסבה לרכב נוסעים. מתקינים מושבים, דיפון ואיבזור פנימי ומזגן נוסף על הגג, מכיוון שמזגן קידמי רגיל שמגיע מהיצרן לא יכול להספיק ל 15 או 19 נוסעים.

שאלה שלי: איך המערכת הזו עובדת? האם מתקינים מדחס נוסף שפועל על ידי רצועה מנמנוע? או מחליפים את המדחס המקורי באחד יותר גדול?

או שלמזגן גג יש מדחס חשמלי ואם כן - מי מספק את צריכת החשמל הנוספת (והגבוה) שלו?

תודה.

זה ממש לא משיקולי מחיר.

קיימת אופציה להזמין רכב מדוגם, החסרון הוא שהמבחר/מגוון מצומצם ושיש הרבה תוספות מקומיות שהלקוחות דורשים שלא ניתן להוסיף לרכב מדוגם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה לכולם על התשובות,

רדרוז, תוספות מיוחדות זה אולי למונית שרות או לרכב תיירות.

אבל איזה תוספות מיוחדות צריך במיניבוס להסעת פועלים ומדוע לא מזמינים אותו כבר מדוגם אם לא משיקולי מחיר?

פורסם

סוג מושבים, סוגי בד, משענות יד וכו'.

תתפלא לשמוע שגם ברכבים כאלה יש לבעלים דרישות. הדרישות כמובן לא קשורות אליו אלא ללקוחות שלו.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...