Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

ברשותי ביואיק רנדוו שנת 2004 עם מערכת גז, וכבר תקופה שהאוטו מתחמם בערך עד 110-120 מעלות בעיקר בנסיעה איטית כמו פקקים וכו...

נבדק כבר הרדיאטור ונמצא תקין, נבדקו הממסרים של המאווררים והמאווררים עצמם.

כמו כן יש נזילה לא גדולה של נוזל קירור שתיבדק בהמשך אך זה לא משהו שיכול לגרום לכזה חום מנוע.

מה שעוזר כרגע להוריד את הטמפרטורה זה להדליק מזגן ואז נדלק עוד מאורר ואז לאט לאט החום יורד.

עכשיו עלה במוחי רעיון להסיר את הטרמוסטט על מנת שנוזל הקירור יסתובב כל הזמן ולא רק כשהטרמוסטט מבקש, הרי למעשה הטרמוסטט דרוש בטכלס רק על מנת לחמם את האוטו לטמפרטורת עבודה ( מתאים מאוד למדינות קרות ) לכן אני שואל אם אני יסיר אותו זה יכול לעזור? ומה עוד יכולה להיות הבעיה?

פורסם

אני נוסע עם סיווק 99 כבר 4 שנים שהמנוע דרוש תיקון ראש מנוע הוצאתי לו את הטרמוסטט וגם ביטלתי את היוניט של המאוורר שיפעל קבוע הרכב לא מתחמם בכלל .להגיד לך שזה טוב ובריא למנוע זה לא אבל אם אתה רוצה למשוך עם זה הוצאת הטרמוסטט תפתור את הבעיה (אני בטוח שהרבה לא יסכימו איתי ויגידו לך לטפל בבעיה) כמובן שהם התרמוסטט לא נבדק יש מצב שזה הוא שמזייף אולי כדי לבדוק ובמידת הצורך להחליף טרמוסטט במידה ותקול.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

נבדק גם הטרמוסטט וגם הפקק של הרדיאטור.

ולמה זה יכול להיות לא בריא למנוע? אם לחמם את המנוע כל פעם שזה גם מה שאני עושה ( אף פעם לא נוסע על מנוע קר) אז לדעתי זה שנוזל הקירור יסתובב כל הזמן בשני המעגלים לא יכול לעשות רע...

פורסם

אם יש נזילת נוזל קירור יש סיכוי גדול שנכנס גם אוויר למערכת וגורם להתחממות .

לדעתי תתחיל מלאתר את מקור הנזילה, ומשם תמשיך הלאה.

איזה נוזל קירור אתה משתמש?

פורסם

נוזל קירור אני לא זוכר איזה אבל באמת שאני עכשיו יחפש את מקור הנזילה וינשיך משם פשוט בינתיים מה שממש מעניין אותי זה עיניין הטרמוסטט.

פורסם
נבדק גם הטרמוסטט וגם הפקק של הרדיאטור.

ולמה זה יכול להיות לא בריא למנוע? אם לחמם את המנוע כל פעם שזה גם מה שאני עושה ( אף פעם לא נוסע על מנוע קר) אז לדעתי זה שנוזל הקירור יסתובב כל הזמן בשני המעגלים לא יכול לעשות רע...

המנוע בנוי לעבוד בחום מסוים ברגע שאתה מוציא את הטרמוסטט אתה מוריד את החום שלו צריכת הדלק עולה והבלאי של המנוע גדל אני נוסע ככה 4 שנים אבל הרכב שלי שווה אולי 5000 שח ככה שזה לא משנה לי כי להשקיע עליו לא שווה לי

פורסם

ממה בדיוק עולה הבלאי? מזה שהמנוע מנצל יותר דלק? יותר דלק שווה יותר כח לא? והאם הבלאי ממש מורגש?

אז למעשה זה דומה לבלאי שמושג מציפ במנועי טורבו?

פורסם
ממה בדיוק עולה הבלאי? מזה שהמנוע מנצל יותר דלק? יותר דלק שווה יותר כח לא? והאם הבלאי ממש מורגש?

אז למעשה זה דומה לבלאי שמושג מציפ במנועי טורבו?

במנועי בוכנה איכות שריפת הדלק (רמת זיהום האוויר) תלוייה רבות בטמפרטורת העבודה של המנוע. כאשר אין טרמוסטט או הנ"ל תקוע במצב פתוח נוצרת זרימת מים תמידית ללא קשר לטמפרטורה שלהם לעבר מקרן מי הקירור של המנוע (רדיאטור) כתוצאה מכך המנוע אינו מצליח להגיע לטמפרטורת העבודה ומזהם את האוויר.

גרוע מכך, הפינגווין שיושב בתוך המחשב חושב שהמנוע קר (והוא צודק...) ולכן מנסה לחמם את המנוע דרך איחור ההצתה והעשרת התערובת דבר שגורם לתצרוכת דלק מיותרת אובדן סחיבה וזיהום אוויר מוגבר.

מקווה שהורדתי לך את הרצון להסיר את הטרמוסטט מהרכב

(צוטט מפורום אחר)

פורסם

ללא תרמוסטט המנוע יעבוד במצב של העשרת דלק ברכב מוזרק, או שריפה לקוייה ולא מושלמת ברכב עם מאייד, לאורך יותר זמן מהרגיל, אם במצב התחממות המנוע לאחר הנעה ואם במצב של נסיעת שיוט שטמפ' המנוע יורדת נמוך, במיוחד בימים קרירים.

דלק החודר דרך טבעות הבוכנה עקב ההעשרה, שריפה לא מושלמת ולקויה וחלקי מנוע שלא הגיעו לטמפ' עבודה והתפשטות למידות התקינות, יגרמו לשטיפת פני הצלינדרים מהשמן, זה יגרום לשחיקת טבעות, בוכנות וצלינדרים מהירה וכמובן שהדלק הדולף יגרום לדילול שמן המנוע ולאורך זמן שימון המנוע החיוני יפגע ויגרמו נזקי לחלקים הנעים במנוע.

זה אינו תהליך מהיר, כמו למשל מזרק דלק דולף, אך יגיע גם יגיע במידה ותרמוסטט תקין לא יוחזר למנוע.

(וזה ציטוט של danniel חבר פורום על פוסט דומה בפורום מ2009)

פורסם

תעשה מעקף למאוורר של המזגן שיעבוד גם ללא הפעלת המזגן, הייתי שוקל גם התקנת קולר לגיר אם אין, אם ישנו חליל לשמן גיר ברדיאטור שלך, השמן החם מהגיר מחמם את נוזל הקירור של המנוע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לי נשמע דווקא יוניט מאוורר מקולקל, בגלל שאילוץ המאוורר עם המזגן פותר את הבעיה.

יש תפקיד חשוב לתרמוסטט גם במדינה כמו שלנו גם בקיץ. יותר דלק זה על חשבון הנצילות. גם התכונות המיטביות של השמן הן בטמפרטורת עבודה. אל תחשוב לבטל את התרמוסטט ברכב שאתה מתכוון להמשיך להחזיק.

• תוכן חדש...