Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרשנות לד"ח תקלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי פג'ו 1.2 208 ידני 2015, 17000 ק"מ יד ראשונה מבעלות פרטית, מחברת ליסינג. בהליך הקניה נמסר לי כי הרכב ללא תאונות או נזק לשאסי, גיר ומנוע.

טופס בדיקת הרכב בסעיף 8 (שלדה , מרכב) הראה את ההודעה הבאה (מצטטת):

תיקוני מרכב, משמעות שולית: מעיכות שריטות בצבע + פגמים , נזק לפגושים =

הסוכן הדגיש שאלו מכות קטנות ושריטות שהבודק מגלה וחייב לכתוב אפילו אם הנזק קטן ואין נזק לשלדה וכל התיקונים הללו תוקנו.

הרכב נמכר לי ב58K, לאחר נסיעת מבחן - מבחינה מכאנית אין בעיות חשופות, המזגן של הרכב קירר לסירוגין.

בנוסף בחוזה הקניה ביקשתי לכתוב מפורשות שאין נזק לשלדה. הוא כתב: החברה (ציין את שמה) מתחייבת לכך שאין נזק לגיר, מנוע והשלדה נקייה.

לאחר שחקרתי את הנושא (לאחר הקניה כמובן) ראיתי שישנן תגובות רבות לנושא הזה. ואינני באמת יודעת איך להתיחס להודעה שרשומה בד"וח הרכב שלי.

יש לי תחשה שעבדו עליי. האם החשש מוצדק? מה עליי לעשות כרגע?

פורסם

מעיכות ושריטות בצבע הינם אכן בעלי משמעות נמוכה ואינם מעידים על פגיעה בשלדה.

הבעיה היא אחרת: דו"ח בדיקה שהוזמן על ידי חברת הליסינג תמיד יהיה חיובי מאוד ובהחלט יתכן שאינו משקף את מצבו האמיתי של הרכב.

ממליץ שתצלמי את דו"ח הבדיקה ותעלי לכאן לאחר שטשטשת פרטים מזהים. כך יהיה הרבה יותר קל לעזור לך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

נדיר למצוא רכב כלשהו שנע על כבישי ארצנו ואין לו אפילו שריטה קטנה איפשהו על הפח.

"משמעות שולית" מדבר בדיוק על זה, שריטה בצבע שאין לה שום משמעות שאינה קוסמטית

בדיקות רכב מאוד נתונות לפרשנות, אפשר לקחת את אותו רכב ל10 מכוני בדיקה שונים ותקבלי 10 טפסים שלא דומים בכלל למעט הכסת"חים הרגילים, במקרה שלך פשוט תסתכלי על הרכב ותראי אם ישנן שריטות או שמדובר בקשקשת.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

אם הסעיף שכתב לך בבדיקה, זה רק השריטות והמעיכות האלו - המצב של הרכב מ-ע-ו-ל-ה ולא הייתי חושב פעמיים בכלל.

כמו שאמרו לך למעלה, הבעיה שלך, היא אחרת לגמריי ממה שאת חושבת.. הבדיקה שמציגים לך מטעם החברה שממנה את קונה את הרכב, היא לרוב אופטימית מידי, לפעמים על גבול המוגזם, וזה פחות משנה אם זה טרייד-אין של יבואן מוכר, או מגרש בפאתי בית לחם, סוחר זה סוחר, בניגוד לבעלים האמיתיים של הרכב, לרוב הוא בכלל לא יודע מה באמת הרכב עבר, וזה גם לא מעניין אותו, ולכן תמיד מומלץ להוציא את ה500 שקל האלה ולבדוק במכון בדיקה אחר. תמיד. ללא יוצא מהכלל.

מאחר וכבר קנית את הרכב, הוא שנת 2015, עם 17 אלף על השעון, הסטטיסטיקה משחקת לטובתך, לא ראית או הרגשת בעיה עד עכשיו, אני לא רואה סיבה להוציא 500 שקל על בדיקה לאחר-הקנייה ללא סיבה מספיק טובה, גם ככה הוצאת כבר 58 אלף שקל על האוטו + ביטוחים + יישור קו (?).

אם זה ממש מפריע לך, קחי את הרכב למכון בדיקה ליד הבית איזה יום שישי אחד, בשביל השקט הנפשי - אישית לא הייתי עושה את זה אחרי הקנייה (שוב, במידה והרכב מרגיש תקין). מקסימום, בטיפול הבא, תבקשי מהמוסך ישגידו לך אם הם רואים משהו לא סביר.

להבא,זה מעולה ששואלים מתייעצים ובודקים אבל עדיף לפני רכישה לא אחרי.

שאלה נוספת לי אלייך, רמת הגימור של הרכב ACCESS או ACTIVE ?

במילים אחרות יש 2 חלונות חשמל או 4 ?

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)

היי! תודה על התגובות!

דוח_בדיקה.jpg

זהו דוח הבדיקה,

על הרכב עצמו אין מעיכות או שפשופים, ישנן שריטות קטנות במקומות שונים. אני מניחה שאולי תיקנו, או שהסעיף הוא בהגדרה נבחר ע"י הבודק כאבחנה כללית. ולכן החשש, אם הייתה מכה בשאסי ובעקבותיה מעיכות שתוקנו.

אגב ישנה בעיה במזגן, ובדוח רשום שהכל תקין בסעיף הרלוונטי - לא יודעת אם הזמן עושה את שלו עד כדי כך.

עריכה אחרונה על ידי Reut Vaknin
פורסם

הרכב נמכר לי בסכום הזה ללא ביטוח.

מה זה אומר יישור קו? העברת בעלות וכאלה? אם זוהי כוונתך אז כן.

הרכב מדגם ACCESS. ( יש מגנזיום - לא יודעת אם זה חלק מרמת הגימור )

לא מבינה מה הקטע של היצרנית לעשות דבר מביך שכזה בזמננו אנו. סתם כדי למשוך לקניית הדגם המשופר?

עוד שאלה, הייתי אמורה לקבל תעודת אחריות של היבואן במעמד הקניה? או שזה לא משנה כי יש רישיון רכב?

פורסם

במקום הבדיקה היו יכולים לתת לך דף נייר קטן, לרשום עליו בעט "זה רכב חדש מה את רוצה?" והייתה מתקבלת אותה תוצאה בדיוק

לעתים רואים בדיקות כאלו נקיות ברכבים בני 3-5-7 ושם זה מחשיד מאוד, משם מגיעה הדעה שהבדיקה "הוזמנה נקייה במיוחד", אבל הרכב שלך בן פחות משנה אני מבין? לי אישית זה עושה רושם שבאמת אין שם שום דבר למעט השריטות שגם את וגם הבוחן ראיתם

במילים אחרות - תנוחי, הכל בסדר. תתחדשי ותיהני מהרכב

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...