Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בסדר שאתה מרגיש שאתה משתדרג, אבל בדרך לפסול את כל מה שהוא לא שלך בטענות מגוכחות ועובדות מארץ האגדות - לא נשמע טוב, ובטח שלא מוסיף לאמינותך.

טענות מגוחכות ועובדות מארץ האגדות??

כל מה שכתבתי על אאוטלנדר היה מתוך ביקורות על הרכב שהתפרסמו באתרי אינטרנט רבים, כל אחד כתב את הזוית ראיה שלו. אני אישית עד עצם היום הזה בקושי ישבתי ברכב. היום אני כמובן מבין שהכל נכון עד הקצה האחרון.

אגב, היו גם משתמשים פה בפורום שכתבו את חוויותיהם והן היו די דומות למה שכתבתי.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נובירה/FRV/אוטלנדר היקר,

הבנו שאתה אוהב את הרכב שלך, זה טוב מאוד. תמשיך ככה.

אוטלנדר רכב בסדר לקטגוריה שלו ומחיר, לכן הוא פופולארי בליסינג.

אבל, אם תעצור לרגע לשבח בלי סוף את הרכב שלך, תסתכל אליו מהצד ותשווה עם מתחרות, זה יעזור לך לקבל תמונה יותר מציאותית אודות הרכב שלך. בסרט רכב מיליון דולר בכאילו היינו כבר עם הנובירה שלך.

בוא לא נעשה נובירה עונה שלישית :)

תראה, זה בדיוק מה שכתבתי. פירטתי (לעיל) שורה ארוכה של מכוניות שטובים מהאאוטלנדר בפרמטרים שונים, וכתבתי שמדובר בסכומים של 100,000 שקל מעל התקציב, וגם כפול מכך.

אז מה שכתבת בשתי מילים "טוב לקטגוריה שלו ולמחיר" זה מה שאני גם אומר, בהרבה מילים.

לגבי עיצוב? זה ענין של טעם. אני מאוד אוהב. כל החברים, משפחה, התלהבו מאוד. יש כאלה בפורום כאן שלא מתלהבים, ועיצוב של פיקנטו על סטרואידים יותר קורץ להם, שיהיה בכיף.

פורסם
את הדעה האמיתית על האאוטלנדר כנראה נשמע בעוד 4 שנים...

בינתיים - תתחדש.

בעוד כמה שנים יש מצב שתשמע פרטים נוספים.

בינתיים, הגיר הרציף פשוט תענוג. לא מרגיש שום הבדל בין הגיר האוטומטי הקודם, משייט לי בניחוחות בתוך העיר ומחוצה לה ב120 קמ"ש כמו שהייתי רגיל תמיד. לא היו רעשי רוח כמו בהונדה, המערכת מולטימדיה פשוט פנטסטית (הנוט 5 הסתנכרן מדהים), הוייז עובד נהדר, הרמקולים מעולים, המושבים נוחים, העיצוב החיצוני מהמם, הריח של הרכב החדש משכר, לא מרגיש את המהמורות בכביש, הבלמים חזקים, הבטיחות מעל ומעבר (עם מובילאיי ושאר ירקות, הפסקתי לזגזג ואני חוגר את כולם ומקפיד לאותת....) אין מילה אחת רעה לומר על האוטו.

אולי בעתיד יהיו כמה חסרונות (ומקווה שלא), אבל זה בטוח לא ישנה את התמונה באופן מהותי.

פורסם (נערך)

אגב, תודה מקרב לב לכל המברכים. תבורכו

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם (נערך)

הבטחתי ואני מקיים.

נהגתי היום על לנסר ספורטבק החדשה (הדגם שאחרי מתיחת פנים).

ואני רוצה לשתף אתכם ברשמים.

נתחיל מזה שאני חושב שהרכב תמורה טובה לכסף (הרכב עולה קצת פחות מ120K לפני המיקוח, שזה בסביבות 10K פחות ממשפחתית ממוצעת ממותגים אחרים. :

הרכב מאובזר למדי: סאן רוף חשמלי, מערכת מולטימדיה אנדרואיד עם מצלמת רוורס ואינטרנט, בקרת שיוט, מסך צבעוני בלוח שעונים, בקרת אקלים, פנסי ערפל, חצאיות, ספויילר, וישרים אוטומטיים, הדלקת אורות אוטומטית וכד'.

הרכב מצוייד במנוע 1.8 שקט למדי, מבחינת בידוד המצב גם די טוב, אין רעשי רוח חריגים במהירויות שיוט (עם חלונות סגורים, עם חלונות פתוחים לא יצא לי לבדוק בעקבות מזג האויר), לטעמי למעט רעש מהגלגלים שבו יש מה לשפר, הבידוד בסדר גמור.

לטובה אני רוצה לציין שיכוח מתלים, לא ציפיתי שברכב יפני (הרכב באמת תוצרת יפן) השיכוח יהיה רחוק יותר טוב מבאוקטביה. הרכב מגהץ היטב את הכביש ונפלאות הכביש שבאוקטביה הופכות את הנסיעה לחוייה מטלטלת אינן מורגשות כלל, המתלים מכוונים לצד הרך, יש מעט בודי רול בסיבובים (אבל לא הרבה, מתלים רכים כבר רשמתי?), אבל אני חושב שכיול מתלים הוא פשרה טובה יותר מאשר ברכבים בסכנון גרמני. אני מוכן להקריב מעט מהאחיזה הסיבובים למען שיכוך טוב יותר כי באוקטביה המצב מוגזם לחלוטין מבחינה הזו.

מניח שמתלים זה עינין של טעם, אבל אני חושב שנהג הממוצע יעדיף שיכוך על פני אקסטרא אחיזה.

ההגה לא כל כך אינפורמטיבי ולדעתי קשה בצורה מוגזמת במהירויות שיוט, ההיגוי מתבצע די על עיוור.

מנוע שקט למדי, בשילוב גיר רציף זה מאפשר לשייט במהירויות נאות על 2500סל"ד, אם כי כאשר רוצים לצבור מהירות, מתגלה הצד שאני פחות אוהב בגיר רציף, כי המנוע צריך לעבוד על טורים. אני יותר חסיד של מומנט.

סל"ד סרק נמוך למדי, בסביבות 600סל"ד, לכן יש השהייה כאשר מזנקים מהמקום, הסל"ד קודם עולה לכ900סל"ד כאשר עוזבים את הברקס ואז הרכב מתחיל לנסוע (עם זאת אין רעידות בכלל, המנוע מאוזן היטב והתושבות כניראה עדיין טריות).

בסאלון לא ראיתי שום בעיה מהותית של איכות החומרים ברוב המקומות, כל הדברים שהנהג בא איתם בקביעות למגע נעימים, אם כי לא אהבתי מהלך של ידית ההילוכים, מרגיש לא כל כך סולידי, אלא יותר כמו צעצוע פלסטיק. סך הכל הרכב עם עיצוב סביר לחלוטין מבפנים, לא רואה בעיות ארגונומיקה מהותיות, הרכב לא מרגיש מיושן, פלסטיקים בסגנון פסנתר שחור מבריק מוסיפים.

מבחינת המרווח, לא אוקטביה, אבל לא הייתי אומר שהנהג מרגיש מקופח, יש משענת יד, יש מספיק מקום לרגליים, הכיוונים של המושב טובים מאוד. במיוחד לטובה אציין שהמושב הנהג נוח וארגונומי, אם כי טיפה חסרה לי האחיזה בצדדים.

אני חושב שהרכב יכול להוות בחירה טובה מאוד עבור מישהו שלא מחפש את הטורבו האופנתי, הרכב סך הכל נעים, מעוצב בצורה נחמדה, מתלים משכחים היטב והרכב נוסע טוב מאוד, משייט בצורה נינוחה ונונשלנטית, הרכב שומר היטב על מסלול הנסיעה ואין צורך לתקן בהגה, הרכב לא רגיש לרוחות צד. אולי לא הבחירה האולטימטיבית של חובב הגה מושבע שתוקף כל היום סיבובים חדים במהירות, אבל עבור נהג ישראלי ממוצע אני חושב מדובר על בחירה טובה, במיוחד שמדובר על רכב יפני אמיתי עם מנוע אטמופסרי, הרכב כולל אבזור רב וזה נעים יחסית למחיר. לדעתי המנוע בשילוב גיר רציף זה שילוב אופטימלי עבור נהג רגוע.

האם אני הייתי קונה רכב כזה לעצמי? כניראה שלא. אני אוהב מנוע בשרני יותר שלא צריך לטחון כדי לבצע תמרונים זריזים במהירויות שיוט, מבחינה זאת הטורבו דיזל מתאים לי יותר וכל פעם שאני נוהג באטמוספרי אני מרגיש שחסרה עתודה מורגשת של כוח (אותו רושם יש לי מנהיגה על פריוס לפני כמה ימים, אפילו במצב POWER שלהרגשה האישית שלי לא מוסיף הרבה לאומת הNORMAL לא ניסיתי את המצב החיסכוני איקו, כי לא רציתי לעשות רייסים עם הולכי רגל ורוכבי אופניים :lol:, יש גבול כמה חיסכון בריאות הנפש שלי יכולה לספוג).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האמת שאחד החלומות שלי זו המיצובישי ספורטבאק.סיכמת יפה:מאובזרת למדי(יש גם חלונות כהים)מעוצבת למדי ונוסעת טוב. מעניין אותי אם יש בכלל חלפים ושוק לרכב הזה ? לדעתי חובה לעשות מבחן דרכים בינה לבין המאזדה 3 ספיריט עם כל האבזור ומנוע 2.0. לגבי פותח השרשור הרבה ברכות ותתחדש. במידה ותרצה הצעות לתוספות אתה מוזמן לשאול.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

ממה שאני חוויתי מהספורטבק זה בעיקר שטחים נרחבים של פלסטיק נוקשה וחלול ואיכות הרכבה בינונית. אתה אומר שבמתיחת הפנים החליפו את החומרים? כי בתמונות זה נראה די אותו הדבר מבחינת מרקם.

פורסם

האמת שזה נכון... אבל אין מה לעשות, זה אופייני להרבה רכבים יפנים וקוריאנים. לא שהאירופאיות והצרפתיות מושלמות 100 אחוז בנושא הזה אבל באמת שהלנסר מזעזעת בנושא הזה. יצא לי לשבת באיזו לנסר הצורה האחרונה, נדמה לי 09+.

שמעו, זה היה מזעזע. הרגשתי שאני יושב ברכב שנת 95, דווקא ובעיקר בגלל צבעי הבאז'.

גם הלנסר 08 שהייתה אהובה עליי 9 חודש, סבלה מאיכות חומרים עלובה ברמה קיצונית.

פורסם (נערך)
ממה שאני חוויתי מהספורטבק זה בעיקר שטחים נרחבים של פלסטיק נוקשה וחלול ואיכות הרכבה בינונית. אתה אומר שבמתיחת הפנים החליפו את החומרים? כי בתמונות זה נראה די אותו הדבר מבחינת מרקם.

לא נהגתי בדגם לפני מתיחת הפנים, אבל בדגם הזה לפי הרשמים שלי לא מצאתי משהו חריג מבחינת איכות החומרים , וגם לא מצאתי משהו חריג באיכות הרכבה.

האמת, לא יצא לי עוד לראות רכב בקטגוריה C (משפחתית קטנה) עם איכות חומרים שהרשימה אותי.

אני חושב שברכבים מקטגוריה כזאת יותר חשוב להסתכל על הדברים שהידים באים למגע. שם בדרך כלל יש כריות וחומרים רכים, ציפוי עור וכד'.

אני כמובן אשמח לדעת באיזה רכב החומרים כן נחשבים לאיכותיים במיוחד בקטגוריה הזאת, אבל לפי הרשמים שלי עוד לא ראיתי רכב כזה. בדקתי: אוקטביה, אסטרה, יונדאי I35, קורולה, פריוס (הקודמת - למרות המראה העתידני, הכל פלסטיק קשיח ולא נעים למגע), אוריס, פורד פוקוס (הקודמת), פלואנס, למעט לקסוס המבוססת על פריוס, שאר הרכבים הם פחות או יותר אותה רמה מבחינה הזאת. יש ניואנסים וחריגות לפה ולשם בכל מיני מרכיבים, אבל אין שינויים גדולים, חלק מרכבים קצת יותר מקושטים בפלסטיקים בצבע כסף/שחור מבריק/קרבון בכאילו, חלק עם מראה יותר כודר, אבל אין הבדלים מהותיים.

באוקטביה, חוץ מהחלק העליון בדשבורד, כל הפלסטיק קשיח. אומנם המרקם והחומר לא מגעיל למגע, ציפוי עור מרגישים מעט נעים יותר מבמיצובישי (רכים יותר עם משטח יותר נעים), אבל סך הכל במיצובישי גם דיפוני דלתות, טורפדו, חלק התחתון של הדשבורד - הכל מפלסטיק קשיח כמו באוקטביה MK1.

עריכה:

סתם למען קבלת סדר גודל של הבדל.

ברכבי יוקרה, זה עולם אחר לחלוטין. זה עץ מאוד יפה ואמיתי, עור מאוד איכותי ומעובד היטב עם חורים קטנים במושבים לאוורור, לא רואים פח חשוף בסאלון (בקשטות של הדלתות רואים פח חשוף בכל הרכבים מקטגוריה C), לא רואים גומי מגעיל כזה של אטימה על דלתות, כל הגומי מכוסה בבד מיוחד. יש מדרכים על ספי דלתות כדי לא ללכלך את מי שנכנס. ואני לא מדבר על כל הדברים הקטנים כמו אוירודינאמיקה עם חלונות פתוחים (רעש, שלא יהיה רוח מוגזם לפנים, מים מהשפריצרים שלא יגיעו), תכנון כדי השלכלוך לא יכנס לכל מיני מקומות (למשל באוקטביה ספי דלתות מאוד מהר מתלכלכים, במרצדסים שהיו לי, בבמוו סדרה 7, מעולם לא חשבתי שספי דלתות יכולים להתלכלך). איכות חומרים אחרת לחלוטין, הכל נעים למגע, איכות הרכבה עולם אחר לגמרי, כל המכסים נפתחים בעידון רב (עם או בלי מנועי סרבו). ברכבים כמו רולסרויס או בנטלי אין דבר כזה כפתורים מפלסטיק או בכלל פלסטיק, הכל מתכת, עץ, או עור, אפילו הכפתורים של החלונות ממתכת.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני כמובן אשמח לדעת באיזה רכב החומרים כן נחשבים לאיכותיים במיוחד בקטגוריה הזאת, אבל לפי הרשמים שלי עוד לא ראיתי רכב כזה. בדקתי: אוקטביה, אסטרה, יונדאי I35, קורולה, פריוס (הקודמת - למרות המראה העתידני, הכל פלסטיק קשיח ולא נעים למגע), אוריס, פורד פוקוס (הקודמת), פלואנס

זה פשוט לא נכון. האוקטביה רמה מעל כל האחרות שהזכרת פה. בנוסף, משום מה שכחת את הגולף שהיא רמה אחרת מכל השאר מבחינה זו.

פורסם
האמת שאחד החלומות שלי זו המיצובישי ספורטבאק.סיכמת יפה:מאובזרת למדי(יש גם חלונות כהים)מעוצבת למדי ונוסעת טוב. מעניין אותי אם יש בכלל חלפים ושוק לרכב הזה ? לדעתי חובה לעשות מבחן דרכים בינה לבין המאזדה 3 ספיריט עם כל האבזור ומנוע 2.0. לגבי פותח.

אוי אושריקו, אני מאחל לך חלומות מוטוריים מעניינים יותר מהספורטבאק...

לגבי מבחן מול מאזדה 3, צר לי אבל זה מה שנקרא ״לא כוחות״.

פורסם

באאוטלנדר שלי הכל ממש נעים למגע ונראה מהודר ומרשים, במיוחד בצבעי הבז', ועם הרכב השחור זה נראה חלומי. זה בהחלט מספק אותי, וגם אם היה לי חצי מליון דולר עכשיו לא הייתי מחליף לבמוו...

בגלל דברים שכתבו כאן, פחדתי מאיכות ההרכבה. פחדתי גם מההתקנות של גיל קאר. אבל אצלי הכל פיקס, שום דבר לא זז, שום דבר לא מקרקש, הכל עושה רושם איכותי במיוחד. חוץ ממשהו קטן שקראתי כאן וראיתי ברכב - בתא של הדלת ליד הנהג היה בורג פלסטיק אחד... עוד לא בדקתי מהיכן הוא הגיע :)

20160413_193007.jpg

פורסם
זה פשוט לא נכון. האוקטביה רמה מעל כל האחרות שהזכרת פה. בנוסף, משום מה שכחת את הגולף שהיא רמה אחרת מכל השאר מבחינה זו.

גולף לא שכחתי, פשוט לא בדקתי, לכן גם לא ציינתי אותה. אוקטביה רמה אחרת? תוכל בבקשה לפרט מה בדיוק ברמה אחרת יש ברכב הזה?

פורסם

אני כמובן אשמח לדעת באיזה רכב החומרים כן נחשבים לאיכותיים במיוחד בקטגוריה הזאת, אבל לפי הרשמים שלי עוד לא ראיתי רכב כזה. בדקתי: אוקטביה, אסטרה, יונדאי I35, קורולה, פריוס (הקודמת - למרות המראה העתידני, הכל פלסטיק קשיח ולא נעים למגע), אוריס, פורד פוקוס (הקודמת), פלואנס, למעט לקסוס המבוססת על פריוס, שאר הרכבים הם פחות או יותר אותה רמה מבחינה הזאת. יש ניואנסים וחריגות לפה ולשם בכל מיני מרכיבים, אבל אין שינויים גדולים, חלק מרכבים קצת יותר מקושטים בפלסטיקים בצבע כסף/שחור מבריק/קרבון בכאילו, חלק עם מראה יותר כודר, אבל אין הבדלים מהותיים.

.

באמת? קשה לי להתייחס לדעה הזו ברצינות מאחר ויש הבדל תהומי בין האוקטביה לבין המיצובישי וזה יאמר כל כתב רכב מהשוליים. לא רק בפלטסיק הנעים למגע בחלק העליון אלא גם בפידבק ממתגים, תאורת פנים, מיקום מתגים ( שגם מוארים ), בד הריפוד וכו'...

יכול להיות שהסטנדרטים שלך מעט שונים מהמקובל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...