Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

לא רוצה לרכוש את הרכיב הלא נכון - לכן אמרתי אתייעץ עם המבינים כאן.

לאחר בדיקה במוסך מורשה - מכיוון שהנורית מנוע שלי דולקת בכתום כל הזמן - נראה כי צריך להחליף את חיישן הטיימינג שלי. כמובן שדפקו לי הצעת מחיר של 800 ש"ח. מתאר לעצמי שחלק כזה עולה זול יותר בהרבה להזמין.

סוג הרכב שלי:

Hyundai

i30

שנתון 2008

מישהו יכול לאתר לי את המוצר באיביי ומה אני אמור להזמין? (או לפחות לרשום לי איך קוראים לחלק באנגלית?)

פורסם

תקפוץ למוסך מורשה ותבקש הצעת מחיר כתובה. בהצעה היה רשום את המקט של החלק. ככה לא תסתבך להזמין.

זה מה שעשיתי בהונדה.

פורסם

אז ככה חברים,

ראשית התקשרתי למוסך המורשה (בהשראת התגובה הראשונה) וביקשתי את הצעת המחיר.

נראה שקוראים לחלק "חיישן גל זיזים" שזה באנגלית CAMSHAFT POSITION SENSOR.

העניין הוא שאני לא מבין מה ההבדל בין זה לבין CRANCSHAFT POSITION SENSOR??

כי הם נראים שונה באיביי וחייב לדעת מה להזמין.

אגב, נפח המנוע שלי 1600.

הינה מוצר אחד שמצאתי:

http://www.ebay.com/itm/Hyundai-Accent-Getz-i30-Matrix-Santa-Fe-Tucson-Crankshaft-Position-Sensor-/171704072291?hash=item27fa5c3863:g:cI0AAOSwDk5T64Y0&vxp=mtr#vi-ilComp

והינה מוצר נוסף:

http://www.ebay.com/itm/HYUNDAI-ACCENT-GETZ-i30-SANTA-FE-TUCSON-CRDi-CAMSHAFT-SENSOR-39300-27000-/231506867341?hash=item35e6e2748d:g:bLEAAOSweW5VBoUm

איזה מהם להזמין? מישהו יודע??

אגב, מוזר כי רשום שבאמת זה מתאים לרכב עם נפח מנוע של 2000... :(((

פורסם

השאלה היא לא איזה מהם להזמין אלא איזה אתה צריך,

מדובר בשני חיישנים שונים שמצויים ברכב ולשניהם תפקיד שונה.

מה התקלה אצלך? מה אמרו לך להחליף?

יום טוב גם לך

פורסם

תודה על התגובה. אז ככה (בקצרה ככל האפשר):

זה התחיל בכך שנורית המנוע דלקה בצבע כתום.

הלכתי לבדוק אצלהם - בהתחלה אמרו לי שאולי זה קורה בגלל חוסר בשמן. מילינו שמן והבחור שם איפס מהמכשיר שלו את הנורית. אמר לי שאם הנורית תדלק שוב לחזור אליהם.

הנוריד נדלקה שוב יום אחרי הבדיקה הזו.

אז היום חזרתי אליהם - עשו עוד כמה בדיקות ואמרו שככל הנראה "חיישן הטיימינג" לא תקין וצריך להחליף אותו.

בפועל, על טופס הצעת המחיר, שם החלק נקרא "חיישן גל זיזים" (מק"ט: 3935028000).

כעיקרון, מבחינה תפעולית - הרכב עובד מעולה וכששאלתי את יועץ השירות "האם בכלל שווה לי להשקיע על זה?" כלומר, האם זה פוגע בביצועים? הוא אמר "לא יכול להגיע לך שבגלל זה הרכב יתקלקל בוא נגיד"....

מה שאני מנסה לעשות זה בכל זאת לתקן את זה כי כן חשוב לי שתהיה אינדיקציה מדוייקת על מה קורה במנוע.

מקווה שעניתי. תודה מראש!

פורסם (נערך)

אז על פי דיאגנוזת המוסך אתה צריך את הcamshaft position sensor.. אין לך מה להסתכל על השני.

בלי קשר לזה,

נשמע לי שהמוסך די יורה באפלה ועובד בשיטת ניסוי וטעיה. נוסף על כך, החיישן המדובר לרוב מאוד אמין.

הייתי מנסה לקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

האם קראת את התשובות שקיבלת בשירשור הקודם שלך?

קוד תקלה שרשמת שם מצביע בכיוון תקלה במנגנון תזמון שסתומים משתנה, לאו דווקא תקלה בחיישן עצמו.

פורסם

כן בדקתי האמת! אני לתומי ומכיוון שהמוסך שאני הולך אליו היה המוסך שתמיד פניתי אליו בנושא הרכב שלי - הלכתי מאה אחוז על החוות דעת שלהם תמיד.

אבל עכשיו כשאני קורא את התגובה שלך אני חושב לעצמי - וואלה כדאי שאבדוק את הרכב במקום אחר.

גם אני מרגיש שהם יחסית מאוד "משערים" מה הבעיה שלי במקום לדעת בדיוק. הגיוני מצב כזה שמוסך מורשה לא יכול לדעת מה התקלה בדיוק??

פורסם

הגיוני מאוד..

יש מכלול דברים שיכול לגרום לאותה שגיאה.

החל מהחיישן המדובר, דרך שסתום תזמון שסתומים, דיפייזר, שרשרת טיימינג שהתארכה מעבר למידה ועד לבוצה במנוע שסותמת את מעברי השמן ופוגעת במערכת תזמון השסתומים.

יום טוב גם לך

פורסם
הגיוני מאוד..

יש מכלול דברים שיכול לגרום לאותה שגיאה.

החל מהחיישן המדובר, דרך שסתום תזמון שסתומים, דיפייזר, שרשרת טיימינג שהתארכה מעבר למידה ועד לבוצה במנוע שסותמת את מעברי השמן ופוגעת במערכת תזמון השסתומים.

אם כך, מה לדעתכם השיקול הטוב ביותר שאוכל לקחת?

להזמין מ-EBAY את החלק ולהרכיב אותו ואז להמשיך הלאה עם הטיפולים?

יש לקחת בחשבון שיקח עכשיו חודש (ועם הדואר שלנו אולי יותר) עד שהחלק יגיע.

אני גם לא רוצה למרוח את הזמן שמה אולי התקלה מצריכה טיפול דחוף? או שאולי הבעיה לא כזו רצינית?

מה כדאי לעשות?

פורסם

אני היתי ניגש למוסך אחר, לשמוע חוות דעת נוספת, ולאחר שאתה שומע את החוות דעת שלו, אתה אומר לו תגיד לי, יכול להיות שהתקלה מופיעה כתוצאה מבוץ במנוע, או ליכלוך? ואז תראה את תגובתו.

אם הוא אומר יכול להיות וכאלו ומראה טיפה ידע, אז הוא מכיר

אם הוא אומר שלא אז הוא לא מכיר :x

פורסם
אני היתי ניגש למוסך אחר, לשמוע חוות דעת נוספת, ולאחר שאתה שומע את החוות דעת שלו, אתה אומר לו תגיד לי, יכול להיות שהתקלה מופיעה כתוצאה מבוץ במנוע, או ליכלוך? ואז תראה את תגובתו.

אם הוא אומר יכול להיות וכאלו ומראה טיפה ידע, אז הוא מכיר

אם הוא אומר שלא אז הוא לא מכיר :x

תודה רבה. העניין הוא שדורשים עלות בדיקה כל הזמן וזה כבר סתם לזרוק כסף.

במוסך הקבוע שלי (מורשה) הוא גובה תשלום של 120 ש"ח רק על בדיקה... עשית לא עשית.. לא משנה מה - שילמת.

מתאר לעצמי שזה ככה בכל מוסך מורשה. שווה עדיין? או אולי ללכת למוסך שאינו מורשה לשם שינוי?

פורסם

לדעתי במקום לשלם כל פעם 120 שח או יותר הזמן לך סורק ב10-20 דולר והזמן גם את חיישן הקמשפט.זה די פשוט להחליפו.בהצלחה

פורסם
תודה רבה. העניין הוא שדורשים עלות בדיקה כל הזמן וזה כבר סתם לזרוק כסף.

במוסך הקבוע שלי (מורשה) הוא גובה תשלום של 120 ש"ח רק על בדיקה... עשית לא עשית.. לא משנה מה - שילמת.

מתאר לעצמי שזה ככה בכל מוסך מורשה. שווה עדיין? או אולי ללכת למוסך שאינו מורשה לשם שינוי?

לפי נסיוני עם מוסכי חברה, הם לא גובים בדיקה עבור לקוחות קבועים.

אז יכול להיות שאתה סוג של ? לקוח מזדמן אצלך? זו דעתי ונסיוני עם מוסכי חברה.

שנית: יש לך את הקוד תקלה, אתה לא צריך לגשת למוסך אחר עבור בדיקת התקלה, אלא אתה יכול להתיעץ עם בעלי מוסכים שנמצאים פה בפורום, ואולי הם יוכלו לתת לך תשובה יותר ענינית עם יותר נסיון.

בלי שום קשר, אני מאמין שהם גם לא יחייבו אותך בדיקה במידת הצורך. אם הבדיקה תהיה פשוטה כמובן.

לפעמים ניתן לבדוק את מצב בוץ השמן ע"י פתיחת מדיד השמן, בקצה שלו לפעמים רואים את הבוץ ( במידה ויש ) בצבע מעט שונה, ככה ניתן לעשות אחד +1 ולראות מי נגד מי בצורה יותר ענינית.

• תוכן חדש...