Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשישי עשיתי בפעם הראשונה פוליש לרכב (מאזדה 3 2010 בצבע אפור כהה). בשל מגבלות זמן נאלצתי להתמקד בפאנל אחד בלבד, דלת הנהג.

שטפתי בשיטת 2 הדליים עם שמפו של מג'ווירס וייבשתי את הרכב עם מגבת ייבוש של KENT.

לאחר מכן עשיתי פלסטלינה (סינית - 3M) ולסיכוך השתמשתי בONR בדילול מתאים. בסיום הפלסטלינה שטפתי שוב את הפאנל ולאחר הייבוש התחלתי בפוליש.

הפוליש גם כן של חברת מגוויירס meguiars paint reconditioning cream d151 את היישום ניסיתי לבצע בעזרת התקן למברגה מאיביי והמברגה היא אימפקט של חברת בוש. את הפד הספגתי בחומר, הנחתי 3 נקודות, השפרצתי מעט מים (ראיתי את לארי מAMMO NYC עושה את זה) והתחלתי לפלש (זו המילה?) בשטח קטן.

התוצאה היתה לא יעילה בכלל. ממש לא הסתדרתי עם ההתקן והרגשתי שהוא יותר משפריץ את החומר לכל עבר מאשר עושה משהו על הפח. לאחר מספר ניסיונות, החלפתי לפד ידני (גם כן סיני זול) והתחלתי לשפשף מקטע קטן עד שהחומר "נספג" בפח. אני לא חושב שאפילו סווירל אחד נעלם :cry:... יש לציין שהפד הידני "התלכלך" בצבע של הרכב, וזאת להבדיל מהפד של ההתקן.

וכעת לרשמים ולשאלות שלי:

1. שמתי לב שכשאני מייבש את הרכב, הפח לא מתייבש לחלוטין אלא נשארת מעין לחות/ מריחה כזו שכעבור דקה- שתיים נעלמת. הדוגמא הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה כדי להמחיש היא, לאחר מעבר עם סמרטוט לח על השיש או השולחן אז תמיד נשארת רטיבות קטנה על המשטח. הרטיבות מתאדה כעבור מספר דקות. האם זה קורה גם לכם?

2. פתחתי את הפלסטלינה לפני כחודש ובשימוש הראשון היא היתה מאוד דביקה. שמרתי אותה בתוך קופסה אטומה וכעת שבאתי להשתמש בה הדביקות שלה ירדה באופן ניכר. זה תקין?

3. למה לא ירדו הסווירלים? האם זה בגלל החומר D151? הכלים שהשתמשתי?

תודה.

פורסם

לא הבנתי את התיאור שלך לתהליך הפוליש, מה הכוונה 'הספגתי את הפד בחומר'?

באיזה פד סיני בדיוק השתמשת? יש כל מיני, יש גם פדים ייעודים לפוליש שהם סוג של חיקוי של CG, ואצלי עבדו מעולה.

האם פיזרת את החומר בעדינות על הפח עם הפד לפי הפעלת עוצמה גבוהה במברגה?

1.תלוי במגבת שאתה משתמש ובצורת הייבוש, אם נשאר קצת רטיבות אפשר לעבור עם מגבת מיקרופייבר איכותית, כמו אלה שמשמשות לבאפינג.

2.לגבי הפלסטלינה, יצאה לך לכלוך איתה? הפח הרגיש חלק אחריה? העברת יד לראות שאין עוד לכלוך?

3.לא מכיר כל כך את החומר הזה, אם הבנתי נכון הוא ALL IN ONE והוא משאיר אחריו הגנה, אני לא מתחבר לחומרים האלה, אני מניח שיכולת החיתוך שלו היא לא להיט, אבל בכל זאת אני מניח שהיית צריך לראות שיפור קטן לפחות.

בעיקרון אני ממליץ על Ulutimate compund של מגווירס.

פורסם

הספגת החומר = עשיתי "פריימד" כלומר מרחתי את הפד בחומר עד שהחומר נספג בכל הפד. ככה ראיתי שלארי ממליץ.

אחרי שלחצתי 3 נקודות על הפד עם המברגה, מרחתי על המקטע שעליו עבדתי את הפד בלחיצות/ קפיצות ורק אחר כך התחלתי "לקדוח"

הפד הידני הוא מהסוג הפשוט ביותר. דומה לפד הפשוט של מגוויירס.

לגבי הפלסטלינה, כן הרגשתי שיפור וירד קצת לכלוך. הפח הרגיש די חלק לפני שהתחלתי את הפוליש.

פורסם

עושה רושם שפעלת בצורה נכונה עם הפד עצמו, לא כלכך מחבב את המריחה של החומר אבל זה לא משנה, לא משהו שמזיק.

לגבי הפד, אני מניח שאתה מתכוון לצהובים והם פשוט לא קשורים לפוליש בשום צורה, אם רוצים פוליש ידני זה רק עם כאלו -

http://www.ebay.com/itm/New-Hex-Logic-Finishing-Hand-Applicator-Polishing-Pad-Select-Color-Hardness-/301667368287?hash=item463cc6bd5f:m:mFn8YI9w8iBPBHi1SsSjMxw&item=301667368287&var=&vxp=mtr

ואם אתה רוצה כאלו להתקן מברגה -

http://www.ebay.com/itm/3-4-5-6-7-inch-Hex-Logic-Polishing-Pad-kit-For-Car-Polisher-select-set-/301795168002?hash=item464464cf02:m:mqbRL7eco8BzGBNCBa5oY8A&item=301795168002&var=&vxp=mtr

יש לי את 2 הסוגים והם עובדים טוב מאוד.

מאיפה אתה בארץ? אני אביא לך קצת ultimate compound כדי שתוכל לראות האם הבעיה היא בפוליש.

ד"א כמה זמן לקחו לך המעברים וכמה כאלה עשית? צריך להיזהר עם התקן מברגה כי הוא לא כמו DA, אפשר לגרום נזק אם מפעילים עוצמה חזקה מדי במקום אחד.

פורסם

תודה על ההצעה. אני מהצפון הרחוק ליד קריית שמונה, עד כמה שזכור לי אתה מכרמיאל או נצרת, נכון?

כן, אני מודע לסכנה של שריפת צבע אז השתדלתי שלא להשאר במקום אחד יותר מדי.

נראה לי שאקנה את הפדים ואנסה שוב.

תודה.

פורסם

MZN - אפשר הסבר על הצבעים של הפדים הידניים?

אני רוצה פד לווקס ולגלייז לקחת את השחור או הירוק?

ופד לביצוע פוליש גס? וגם לעדין?

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם

מה שנתת זה של cg, את זה אני מכיר, שאלתי לגבי הפדים הידניים הסיניים, לא בטוח שהצבעים שלהם תואמים בכלל..

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

• תוכן חדש...