Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלם יד? כיוון ידני של מראה ימנית? ידית עירבוב דלק? מחזיק כוסות? מתלה תחתונים? מעמד לאנט' 750?

הוא דיבר על המןט של הבחור מימינו במשתנה

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מורי נהיגה מלמדים להדליק אורות? איך ילמדו אם בעצמם לא מדליקים?

רישיון נהיגה לפרטי עשיתי לפני הרבה שנים, לא זוכר כמובן אם נתנו דגשים על הדלקת אורות או לא.

אבל לא מזמן עשיתי רישיון על משאית. ודווקא כן לימדו להדליק אורות.

כייון כסא ומראות.

חגורה.

סטרטר.

הדלקת אורות! בכל

שחרור מאקסי ברקס (בלם חניה).

איתות.

קלאץ" פנימה.

הילוך ראשון.

בדיקת מראות ותחילת תנועה.

דרש תמיד להקפיד על הסדר הזה.

כנ"ל בסיום נסיעה, כיבוי אורות לפני כיבוי ממוע.

מורה תמיד העיר לי אם משהו לא בוצע בסדר הנכון.

פורסם

לבעיות הנכונות שמועלות כאן יש להפנות אצבע מאשימה לגורם אחד - יצרני הרכב.

נכון שקל, ואף מוצדק, להאשים את ציבור הנהגים, אולם בהנתן העובדה המצערת שחלק גדול מאוד, ואולי רוב ממשתמשי הדרך הינם המומים/חסרי מודעות/מוסחים/הדיוטות/אדיוטות וכיו"ב הרי היה ניתן לצפות שיצרני הרכב יביאו זאת בחשבון ובמבחינה טכנולוגית ינטרלו פוטנציאל סכנה.

יש לי, בין השאר, רכב מיצרן שתמיד היה בעל תודעת בטיחות גבוהה וחריגה - סאאב. כל רכבי סאאב משנות ה- 90 והלאה תוכננו כך שתמיד, אבל תמיד הרכב יעבוד עם אורות מלאים. גם הנהג הכי טיפש לא יוכל לנהוג ללא אורות. השבדים חשבו על הכל....

- תאורת המחוונים משתנה אוטומטית לפי עוצמת התאורה החיצונית.

- אם יש תקלה באיזו מנורה מייד יש צלצול אזהרה, נורת אתרעה כללית והודעה כתובה במסך איזו מנורה נשרפה.

- לנהגים המתוחכמים/מתחכמים יש בספר הרכב הנחייה איך ניתן בקלות לבטל את ה DRL - התאורה המלאה הקבועה.

אם כל היצרנים יאמצו גישה דומה, שכאמור יושמה כבר לפני שנים רבות, כל הבעיות היו נעלמות.

ScreenShot_20160215084824.jpgScreenShot_20160215085117.jpgimage (4).jpgIMG_20150411_173908x.jpg

פורסם

אני גם חושב שכבר מזמן היה צריך להכניס חיישן הדלקת אורות אוטומטי (בהתאם לתנאי תאורה) כאביזר חובה בכל רכב חדש שנמכר.

חיישנים כאלה קייימים כבר מזמן בדגמים מסויימים. זה משהו די פשוט ולא יקר.

אז למה לא הופכים את זה לחלק מהאיבזר הדרוש כדי לקבל תקינה?

פורסם
אני גם חושב שכבר מזמן היה צריך להכניס חיישן הדלקת אורות אוטומטי (בהתאם לתנאי תאורה) כאביזר חובה בכל רכב חדש שנמכר.

חיישנים כאלה קייימים כבר מזמן בדגמים מסויימים. זה משהו די פשוט ולא יקר.

אז למה לא הופכים את זה לחלק מהאיבזר הדרוש כדי לקבל תקינה?

מחזק כל מילה. קרו לי כבר כמה מקרים שאביזר זה מנע ממני אי אלו בעיות.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז היום עברנו לשעון חורף, וחוץ מאותם חולמניים שלא מדליקים אורות בשעה 4-5 בצהריים, גם אם התחילו לנסוע לפני שעתיים, וגם אם הרגע הניעו את הרכב, נתחיל לראות מהשבוע לא מעט נהגים נוסעים עם DRL או בלי אורות כלל בימים חסרי ראות, גשומים, מעוננים או מעורפלים.

שיהיה לנו חורף בטוח.

פורסם

orankohn,

סאאב זה רכב שוודי, ובסקנדינביה קיים חוק שחובה להדליק אור בכל שעות היום (התאורה כאן לא משהו, גם בקיץ). בגלל זה כבר יותר מ25 שנה ל99 אחוז מהרכבים שנמכרים פה יש הדלקת אורות אוטומטית עם ההנעה ואחרי דימום המנוע. בעבר השינויים האלה בוצעו על ידי היבואן, היום אני לא יודע. דבר נוח, כי אי אפשר לשכוח את האור דלוק (ורוב היצרנים הרי לא הועילו בטובם לשים זומר).

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

זה באמת יכול להיות במקום הדלקת אורות בחורף. רואים טוב מאוד רכבים עם DRL במהלך היום.

בארץ לא הסתגלו לזה עדיין, מבחינת החוק.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כאשר אין בעיות שדה ראיה, אתה לא רוצה שהאורות האחוריים ידלקו, גם מטעמי חסכון וגם כי הם הופכים את אורות הבלם לפחות בולטים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אני מקבל את ההסבר שלך, השאלה היא, האם שוטר תנועה יקבל בין 1.11 ועד 31.03 אורות DLR ביום, כאשר אין תאורה מאחורה (גם לי ברכב החדש יש מצב אוטומטי וחיישני אור, וגם אני הייתי רוצה להשאיר את המצב על אוטומט בחורף ) .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חבר'ה, זה DRL, לא DLR.

ואם כבר הקפיצו- הבעיה של רכבים בעלי DRL, שלרובם אין הדלקת אורות אוט'. אנשים נוסעים בחושך מלא רק עם DRL. מילא בתוך העיר, אבל כבר ראיתי גם מחוצה לה.

פורסם (נערך)
אני מקבל את ההסבר שלך

אני אתקן: כל עוד אין בעית שדה ראיה עדיף להסתפק ב-DRL. מאחר והחוק בישראל טרם התיר זאת, נוסעים עם אורות מעבר בלית ברירה.

כשיש בעית שדה ראיה (גשם, ענן גדול שמעיב על אור היום) מדליקים אורות מעבר בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...