Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נוראי הנהגים שנוהגים עם DRL בלילה עם אורות כבויים, הנורות LED עובדות בעוצמה מלאה ומסנוורות נורא.

ברכבי VAG שמותקן חיישן אורות אוטומטיים מותקן גם חיישן גשם, ככה שמתחיל גשם הרכב מדליק אורות לבד.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבר'ה, זה DRL, לא DLR.

.

בהתחלה חשבתי שאני המשוגע היחיד... תודה!

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

ממה שהוסבר לי שאחד הסיבות שבארה"ב קיים גם חוק הדלקת אורות כל השנה בגלל שהשברולט מיובאת מארה"ב אז גם הגיוני שזה היהי אוטומטי ברכב.

לדעתי רק אנשים שעבדו בכוחות הביטחון באמת מדליקים אורות כל השנה אבל רוב האנשים הפשוטים לשנהו בצבא או במשטרה והחלו לנהוג באזרחות לא לא רגילים להדליק אורות בכניסה לרכב.

לגבי ספנסי ערפל אלה פשוט דושים.

פורסם

אז שזהו, שהישראלי המצוי לא מדליק אורות בהתאם לתנאי הדרך, וגם אם יש גשם/ערפל במשך היום הוא נשאר עם הDRL ולא תמיד נראה...

על הגאונים שנוסעים עם זה בלילה אני לא מדבר, כמעט נכנסתי בפקנטו שחורה בכביש ללא תאורה.

פורסם (נערך)

לא רק הישראלים.

נהגתי עכשיו שבוע בגרמניה (איזור קלן ופרנקפורט) - מרבית הגרמנים לא טרחו להדליק אורות גם בין ערביים, ויותר גרוע - בערפל. גם במהירות 160 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבעיה של רכבים בעלי DRL, שלרובם אין הדלקת אורות אוט'.

לא נכון. בכלל, אין שום קשר בין שני הדברים. יש רכבים בלי DRL ובלי חיישן אורות, יש רכבים עם שניהם ויש כאלה עם אחד מהשניים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

^

יש קשר, כי;

1. רוב הרכבים החדשים שנמכרים היום, מגיעים עם DRL.

2. רוב הרכבים החדשים שנמכרים היום, מגיעים ללא חיישן אורות אוט'. למען הסר ספק, אני מתכוון לכך שבהתאם לתנאי התאורה, האורות נדלקים באופו אוט' ללא החלטת הנהג (או שהם במצב ON קבוע. לא שיש AUTO, ON, ו-OFF).

הטיעון שלי הוא שברכב עם DRL, מן הראוי שיהיה חיישן אוטומטי שמדליק את האורות ללא החלטת הנהג. הייתי כותב שבישראל זה נדרש לאור הנתהלות הנהגים, אלא שראיתי את התופעה גם בחו"ל- בשעות חושך אנשים נוהגים ללא אורות- רק עם DRL (שכמובן מסנוור לחלוטין, בייחוד אם מדובר בפסי לד בנוסח יונדאי).

אז כן, הקשר נסיבתי, אבל קיים.

פורסם

יש תופעה לא פחות מציקה מאורות גבוהים - כל האלה ששמים עלק קסנון או מנורות כחולות בשקל, שמסנוורות אותך, או האלה שאתה מסמן להם להוריד אורות גבוהים ואז הם מהבהבים בהם בכוונה. :x נהגים בלאי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עזבו הכל, עד היום לא הצלחתי להבין את התאורה בניסן גוק

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

הדבר היחידי שאני רואה בשפע במיוחד בעת האחרונה, זה אנשים שמוותרים על אורות דרך ונוסעים עם אורות ערפל...

נ.ב

וכן, מלא אנשים שוכחים אורות, אבל תמיד היו כאלו ששכחו גם בעבר. ייתכן שהיום קצת יותר עם האורות יום.

פורסם
יש תופעה לא פחות מציקה מאורות גבוהים - כל האלה ששמים עלק קסנון או מנורות כחולות בשקל, שמסנוורות אותך, או האלה שאתה מסמן להם להוריד אורות גבוהים ואז הם מהבהבים בהם בכוונה. :x נהגים בלאי.

יותר גרוע מהם, זה כשאתה מסמן למישהו להוריד אורות, הם באמת מורידים, אבל מדליקים חזרה לפני שעברו אותך ואתה מסתנוור כמו שועל שחוצה את הכביש.

ובקשר לאורות ערפל, בחלק מהרכבים(אצלי לפחות) האורות יום(אמרנו DRL או DLR?) נמצאים באותה יחידה. בטח שיש כאלה שמדליקים 'כי זה יפה', אבל בחלק מהרכבים זה נדלק אוטומטית...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסיבה הפשוטה שאנשים שוכחים להדליק אורות ונוסעים עם DRL וזהו בלילה, היא שלוח המחוונים נדלק ובגלל זה הם חושבים שגם האורות החיצוניים דולקים.

אנשים כאלה מבינים שהם נוסעים בלי אורות רק כשהם מגיעים לקטע כביש חשוך מאד. לשמחתנו התאורה בכבישים בארץ טובה ברוב המקומות.

אנשים לא קוראים את ספר ההוראות שבא עם הרכב כי זה משעמם אותם ובגלל זה לא יודעים לתפעל את המכונית החדשה שעלתה להם סכום של 6 ספרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אנשים כאלה מבינים שהם נוסעים בלי אורות רק כשהם מגיעים לקטע כביש חשוך מאד. לשמחתנו התאורה בכבישים בארץ טובה ברוב המקומות.

יחסית זה נכון, אבל ברור שזו נחמה פורתא.

תאורת כביש לא נועדה להחליף אורות מעבר (ואפילו לא את אורות הדרך, כל עוד ניתן להפעילם ללא סנוור) אלא בעיקר נועדה לחסוך מהנהג הסתגלות לשינויים פתאומיים בעוצמת התאורה, למשל בהתקרבות לצומת או לאזור בנוי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מצליח להבין מדוע רכב בעל אורות אוטו' צריך להדליק אורות בחורף? ועוד כשיש לו גם תאורת יום. אשמח להסבר מניח את הדעת לחוק הזה.

וכן לדעתי צריך להיות הבדל למי שיש לו ברכב חיישני תאורה החוק אמור להתיר לו נסיעה ללא אורות בחורף.

• תוכן חדש...