Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השרשור הזה + שרשור דומה שפתח עכברוני בפורום השיפורים + חופשת מחלה + תחושה אישית שאני לא מבין מספיק בתחום גרמו לי לחקור את הנושא לעומקו.

בלי להיכנס לחפירה מיותרת וכתשובה לשאלתו המקורית של אלעד אז כן, יש דרך למדוד ביצועים של רפידה, אבל למרבה הצער המידע הזה לא תמיד נגיש ולא כל היצרנים מקפידים עליו.

אחד הפרמטרים בתקן J866 של אגודת מהנדסי הרכב (SAE) בודק את מקדם החיכוך (u) של הרפידה. סולם המקדם נע בין 0 (חומר ללא חיכוך בכלל) עד 1 (חיכוך מקסימלי). את המקדמים חילקו לקבוצות מהאותיות C עד H כאשר כל אות מייצגת טווח של מקדם חיכוך. ככל שהאות גבוהה יותר כך מקדם החיכוך שלה גבוה יותר מה שאומר שהיא תספק יותר חיכוך בהניתן אותו הכוח שמופעל עליה ע"י הנהג. מצורפת טבלת מקדמי החיכוך שראיתי באחד האתרים:

ררררר.jpg

המקדם נבדק פעמיים, פעם אחת כאשר הרפידה קרה (עד 100 מעלות צלזיוס) ובפעם השנייה כאשר הרפידה חמה (100-300 מעלות). את ה"ציון" שמקבלת הרפידה היצרנים מטביעים או מדפיסים בגב הרפידה בצורת שתי אותיות צמודות, האות הראשונה היא מקדם החיכוך כאשר הרפידה "קרה" והאות השנייה היא כאשר הרפידה "חמה". לדוגמה ברפידה הזו של Textar המקדם הקר הוא G והחם הוא F, כלומר הרפידה הזו מספקת ביצועי בלימה מצויינים כאשר היא קרה וכאשר היא מתחממת מקדם החיכוך שלה ואיתו ביצועי הבלימה פוחתים במעט.

textar-balatas-delanteras-ford-ka-ikon-fiesta-courier-9169-MLM20012555946_112013-F.jpg

לרפידה הזו של Ferodo גרף ביצועים קרוב לשטוח, מקדם החיכוך שלה הוא F והיא תציג ביצועים דומים הן כשקר והן כשחם.

front-brake-pads-impreza-wrx-sti-01-on-ferodo-ds2500-uprated-brembo-caliper-frp3067h-ggs1267-649.jpg

בגדול ניתן לומר שמרבית הרפידות הסטנדרטיות נעות בין E ל G.

עם זאת לא כל היצרנים מציינים את הנתון החשוב הזה על הרפידה או על האריזה, כך שזה מחזיר אותנו לנקודת המוצא בתחילת השרשור שלא ממש ניתן לדעת האם רפידה X תבלום טוב יותר מ Y.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ה FERODO DS הרבה יותר טובות מ OMP, אני יודע את זה רק על סמך שמועות וניסיון.

יש דברים פופולריים לכל רכב, מומלץ לשאול בפורומים של הרכב שלך מה רוב האנשים מתקינים.

איתמר ראוי לציין שרפידות עם מקדם חיכוך גבוה יוצרות הרבה יותר חום ומפעילות הרבה יותר כוח על הדיסק בלימה , ולכן רפידות ודיסקים הולכים יד ביד. רפידת מירוץ על דיסק בלימה רגיל תהרוג אותו מאוד מהר.

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני יודע שזה מיו, לא הצלחתי לעשות את האות הזו. Alt ימני + M לא עבד.

רפידות בלם הן פשרה. רפידות בעלות מקדם חיכוך גבוה יותר לרוב יהיה מחומרים קרמיים (שגם לזה יש פרשנות משל עצמו) או יכילו כמויות גבוהות יותר של רכיבים מתכתיים, מה שיתרום לאורך חייהן אך יביא לשחיקה מוגברת של צלחות הבלם, לרעש ולרעידות.

רפידות ששייכות למשפחת הרכיבים האורגניים כמעט ואינן מכילות מתכת, הן רכות וזולות יותר לייצור ולצרכן. בניגוד לצמיגים, רפידה רכה בולמת פחות טוב, תתבלה מהר יותר, תייצר יותר אבק בלמים אך תהיה שקטה מרפידות בעלות הרכב מתכתי.

כמובן שהנ"ל הוא הכללה ויש יוצאים מין הכלל לכאן ולכאן, אבל בגדול ככה העסק עובד.

לגבי הדיסקים, ברור שרפידה בעלת מקדם חיכוך גבוה ו/או רפידה שעשוייה מתרכובת המכילה חומרים מתכתיים תהיה קטלנית לדיסק, אך פה ובניגוד לרפידות לא מצאתי שיש דירוג לקושי הדיסק או פרמטר כלשהו שיכול להצביע עד כמה דיסק X קשיח יותר מדיסק Y. כנראה שכאן אין ברירה אלה להסתמך על הצהרות היצרנים השונים וחברות השיפורים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

רפידות ששייכות למשפחת הרכיבים האורגניים כמעט ואינן מכילות מתכת, הן רכות וזולות יותר לייצור ולצרכן. בניגוד לצמיגים, רפידה רכה בולמת פחות טוב, תתבלה מהר יותר, תייצר יותר אבק בלמים אך תהיה שקטה מרפידות בעלות הרכב מתכתי.

ברור, הרי כשהרפידה רכה חלק מהלחץ שלנו על דוושת הבלם מתורגם ל"מעיכת" הרפידה עצמה, וככל שהרפידה מתחממת המצב הזה מחמיר.

בכל מקרה תקין, החיכוך עם הרפידה יוצר כוח האטה גדול בכמה סדרי גודל ממה שהצמיגים יכולים לעמוד בו ולכן מבחינת יכולת עצירה במרחק קצר - זה לא משנה.

מבחינת עקביות בכוח העצירה תוך כדי שהטמפרטורה בבלמים עולה - שם נמצא ההבדל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בניגוד לצמיגים, רפידה רכה בולמת פחות טוב, תתבלה מהר יותר, תייצר יותר אבק בלמים אך תהיה שקטה מרפידות בעלות הרכב מתכתי.

כמובן שהנ"ל הוא הכללה ויש יוצאים מין הכלל לכאן ולכאן, אבל בגדול ככה העסק עובד.

זה מעניין. על פניו זה נוגד את ההיגיון. מה ההסבר המדעי לתופעה הזאת?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

תחשוב שאתה מנסה להזיז קערת ג'לי ואז אתה לוחץ יד לתוך הג'לי אך בלי להגיע לתחתית הקערה.

האם בעשותך כן שיפרת במידה ניכרת את ההצמדה בין ידך לבין הקערה עצמה בנסיון להזיזה?

במצב שבו הבלמים "נשרפים" בבלימה ממושכת, ההשוואה בין רפידה וקליפר לבין היד שלך והג'לי לא רחוקה מהאמת בכלל...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה לא קשור ללחץ שמופעל על הרפידה, גם רפידה "רכה" היא קשיחה ומוצקה מאוד, זה קשור לתכונות החומרים שמרכיבים אותה ואיך הם מגיבים כאשר נוצר החיכוך בינם לבין הדיסק.

פורסם (נערך)

אחרי שהבנו מה זה סינטור - חלקיקי הבלם יכולים להתחכך ולהוריד שבב (לשחוק) מהדיסק או לרטוט (תנודות מיקרוסקופיות. מה שעושה את הרעש בעיקר) או להשבר מהרפידה (התפוררות).

שני המצבים סופגים אנרגיה - הראשון יותר לחום והשני לקידום סדק בין החלקיקים [על רגל אחת תוך כדי ניתורים]

עקרון דומה בניסור של עץ: עם מסור עץ (שיניים גדולות שמורידות שבב) או מסור למתכת (שיניים קטנות שפחות מורידות שבבים ויותר מתחמם)

לגבי ההרכבים - יש באמת המון סוגים. ממרוכב של מתכת-מתכת (שילוב של כמה מתכות לקבלת תכונה שלא אופיינית לאף אחת מהן בנפרד) ועד מרוכב פחמן-פחמן (סיבי גרפיט בתוך מבנה\ "גוש" גרפיט). יש כאלה עם סיבי קוולר, פיברגלאס... יש כאלה שהם פשוט תערובת של אבקות של מתכות שונות עם סיבים או חלקיקים של קראמיקה.

לא בטוח מה מכל אלה משמש ברכבים אבל בלמים יש בהרבה מתקנים (נגיד ברכבלים בשביל דוגמא מיוחדת :) )

וזה עוד לפני שדיברנו על צורות שונות, קדחים וכו' :)

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

טוב, אז מצויד במידע של איתמר הסתערתי על הרשת בניסיון להכיר קצת יותר לעומק את הרפידות החדשות שרכשתי לננסית האיטלקיה שלי, מתוצרת REMSA. מכך שלא מצאתי כל מידע על הדירוג שלהן בהתאם לתקן שאיתמר ציין, אני מסיק שהן כנראה אינן עומדות בתקן או שהן פשוט לא נבדקו (האפשרות שנראית לי יותר הגיונית, בהתחשב בכך שמדובר ביצרן מוכר ולא בסתם מותג מדבקה).

זה המידע שהצלחתי לאתר:

remsa 2.JPG remsa 1.JPG

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא מבין מה הקטע של אי-ציון מקדמי החיכוך על הרפידה, למה יש כאלה שכן וכאלה שלא, אפילו מאותו היצרן. אני גם לא מבין למה אף יצרן לא מציין מהן תכונות / תרכובת הרפידה או נותן כל פרמטר השוואתי אחר שיכול לעזור לצרכן להבין מה הוא קונה.

:?

פורסם

ברור, אני מתכוון ל"משפחה" אליה הרפידה משתייכת, בסה"כ יש שלוש משפחות כאלה (לרכבים סטנדרטיים). זה כבר יכול לתת כיוון בקשר לביצועי הרפידה.

• תוכן חדש...