Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לראות את האשכול הזה והחלטתי גם אני לבדוק מה מקדם החיכוך של הרפידות האפשריות לפני קניה.

היות ורק חלק מהיצרנים רשמו את המקדם, החלטתי לשלוח הודעה לשניים מהיצרנים שלא ציינו אותו, הנה התשובה שקיבלתי מ FEBI (אציין שהיו נחמדים ובמקום להעביר אותי ממקום למקום יצרו בעצמם קשר עם הספק עצמו):

“The code you are asking for is called "AMECA CODE" because of American Certification Company AMECA (www.ameca.org).

All friction materials sold in US market (OE, OES or IAM) must be certified to SAE J661 standard and be marked accordingly.

They check friction of coupons of brake linings under certain temperature conditions and measure so-called "cold" and "hot" friction.

According to the results they assign each friction material with 2 letters like GG, FF, FG, GF etc indicating friction level range in cold and hot conditions.”

In Europe this certificate is not requested by R90 or any other regulation however some products (which may be sold globally) do bear it.

For our 3.00E friction material (used in most applications you purchase) this would carry an "HG" label.

אז מה ניתן ללמוד?

1. שניתן לשלוח מייל ליצרן ויכול להיות שהוא יספק את הקוד (אם כי מוזר לי ש FEBI מייצרים רפידות OE עם מקדם חיכוך HG, כשברמבו מסתפקדים ב GF לאותו דגם).

2. שלא בטוח שהדבר בכלל נבדק על ידי היצרן, במיוחד במוצרים ארופאים, שכן אין דרישה כזו בתקן.

3. הערה שלי, לא וודאית - היות והתקן בודק את החומר ברפידה, קיים סיכוי שרפידה בקוד נמוך יותר תתפקד טוב יותר בפועל (כי יש הרבה דברים נלווים מעבר לסוג החומר, כמו בין השאר השטח שלו).

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• תוכן חדש...