Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

#מגש הכסף

Yony_S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בינתיים בישראל הניאו ליברלית קפיטליסטית חזירית, החליט ועד העובדים של רקבת ישראל להשבית את השירות בקו ספציפי ללא הודעה מוקדמת. ככה זה כשיש לך קביעות ואתה יכול לעשות מה שבא לך, כאשר וועד העובדים מנהל, דה פקטו, את רקבת ישראל, חברת החשמל, הנמלים ועוד מרעין בישין.

רקבת ישראל הוא עוד גוף רקוב, הבעיה הכי קשה שהמדינה איננה יודעת לנהל את משאביה ונכסיה, כך היה עם בזק וכך עם הנמלים עד להפרטה כשתגיע, הפרטה לכשלעצמה במדינה מתוקנת אינה דבר רע, אבל כאן כולנו יודעים שלבסוף היא תימכר בעד נזיד עדשים ואת הקופון יגרוף אחד מהעשיריה הפותחת.

אבל עזבו את זה, מדהים בעייני איך אפילו לא פעם אחת הוזכרה מכירת IDB ודסק"ש עי הכונס נכסים האידיוט.

אני אתן תמצית קצרה לסיפור, לונג סטורי שורט, נוחי קורס, ועושה תיספורת אצל יוסי עיצוב שיער. בא הכונס ובשיא אדיבותו מוכר ליד פרטית שוב פעם את המעסיק הגדול במשק שתחת ידיו נמצאים כלל ביטוח, שופרסל, סלקום, נטוויזן (אלה החברות העיקריות ויש עוד כמה "קטנות") במקום שיפרק את הקבוצה וימכור את הנכסים למספר אנשים הוא השאיר שוב פעם ביד לאדם אחד לעמוד בראש גרעין שליטה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צפיתי, את הרוב ידעתי, חיבר לי כמה נקודות שהיו חסרות. בהחלט סדרה מאירת עיניים שחובה על כל אזרח לצפות בה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

התלבטתי רבות אם להגיב על התכנים שהעלית בנוגע לחקלאי ישראל.

לבסוף החלטתי להעלות את הקישור הנ"ל כסיכום קצר ונקודות למחשבה.

ADZ

קישור מענין.

יש בעיה גם עם אלה שמאשימים את הלובי החקלאי וגם עם אלה שבעד החקלאים (כמו קישור זה) . הבעיה היא שמתיחסים לחקלאים כגוף אחד, אבל קים הבדל מהותי בין החקלאים שבמרכז הארץ ובין אלה שבפריפריה, שאותם צריך להפלות לטובה בכל המובנים כי הם דפוקים (בגלל המיקום, כמו המרואין בקישור) וכי הם ממלאים תפקיד מאוד חשוב בשמירה על הקרקעות.

מנוף רב עצמה הוא מתן אישורים שניתנים ליבוא עובדים זרים (תאילנדים). יש לאסור\ להקטין מאוד את האישורים לעובדים זרים במרכז הארץ ולהפנות אותם לפריפריה כדי להפלות לטובה את החקלאים שם .

לדוגמא, אומרים שמושב אחד במרכז הארץ מגדל 75% מכל המלפפונים. אני מתאר לעצמי שהמון תאילנדים עושים את העבודה ובעלי המשקים מנהלים אותם. אם משקי מרכז ארץ אלה לא ישיגו תאילנדים, גידול המלפפונים יעבור לפריפריה, היכן שניתן יהיה להשיג פועלים.

המדינה צריכה לתמוך בחקלאים שבפריפריה בתמיכה ישירה ומצד שני להקטין\ לבטל את התמיכות לכלל החקלאים, כגון הקטנת האיסור על יבוא מוצרי חלב. חבל לדפוק את חקלאי מרכז הארץ אבל יש מגרעות גדולות יותר לכל האלטרנטיבות האחרות.

יהודה

פורסם (נערך)

yhuda-k

1. נושא העובדים הזרים הוא אכן בעייתי.יש תחומים,בעיקר בגידולי חממה שקשה להסתדר ללא עבודת ידיים.קיימים בעולם (בעיקר בהולנד בתחום הפרחים,אבל לא רק שם) פתרונות מיכון אבל הם יקרים מאד.ביתר התחומים יש פתרונות מיכון שמחליפים ידיים עובדות וצריך לדחוף לכיוון זה

2. עידוד החקלאות בפריפריה,שהוא אינטרס מובהק של המדינה שלצערי פשוט לא מקבל התייחסות,בעצם מקפל לתוכו את רוב העניין.בכל העולם המערבי/מפותח ובעיקר באירופה המדינות מעודדות ותומכות במגזר החקלאי באופן גורף כשזו אחת הסיבות המרכזיות.ככלל,כל החקלאות בעולם המערבי מפוקחת/מסובסדת ע"י המדינות ברמה זו או אחרת ולכן התוצרת שלהם זולה מאד,בעיקר בתחום מוצרי החלב.

הערה נוספת לענין זה - בעולם המערבי רוב החקלאות מאוגדת בקואופרטיבים,ברובם המוחלט פרטיים.

כאשר משווים את את עלויות הייצור של החקלאי הישראלי למקבילו האירופאי הן גבוהות משמעותית,וכמובן שכמשווים אותן לטורקיה או כל מדינת עולם שלישי אחרת.אין לחקלאי הישראלי דרך להתמודד מול הסיבסוד האירופאי של תוצרת חקלאית (אפרופו תחרות הוגנת).

3. כאשר מדברים על מחיר לצרכן צריך לזכור שהחקלאי הוא חלק קטן בעלות.יש בדרך עוד ידיים מאד משמעותיות.הבעיה היא שבכל תחנה כזו השכבה העובדת (חקלאי,פועל במערך המיון והעיבוד,עובדי השיווק/מכירה) מקבלים שכר זעום ובעלי השליטה המעטים גורפים רווחים בד"כ.

החקלאים הם אנשים עובדים,לחלוטין לא עשירים,ומתפקדים בתנאי שוק על סף הבלתי אפשרי ובעיית יוקר המזון לא נמצאת באחריותם,והם אולי בין הסובלים העיקריים מיוקר זה.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
yhuda-k

החקלאים הם אנשים עובדים,לחלוטין לא עשירים,ומתפקדים בתנאי שוק על סף הבלתי אפשרי ובעיית יוקר המזון לא נמצאת באחריותם,והם אולי בין הסובלים העיקריים מיוקר זה.

אני מסכים איתך שהחקלאים הם אלה הסובלים מהבעייה ולא הגורם לה. אני לא מכיר טוב את כל הכשלים בשוק הגידולים החקלאיים, אבל אני שומע מה הפערים האדירים בין המחיר שמקבל החקלאי על הגידולים שלו לבין המחיר שהם נמכרים בשוק לצרכן הסופי, וברור לכל בר דעת שמישהו בדרך עושה הרבה כסף על גבם של החקלאים.

מצד שני גם אירגוני החקלאיים לא תמימים, ואפשר לראות למשל במקרה של מכירת תנובה את ההתנהגות הפושעת שלהם, ותנובה היא בין הייתר אחד מהגורמים למצבם של החקלאים היום.

פורסם

הבעיה היא שרוב ארגוני החקלאים נשלטים ע"י עסקנים שהם לא חקלאים ולפעמים מעולם לא היו היו חקלאים.

ונראה אותך מעז לפרוש מהארגון.....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם (נערך)

כמו כולם, כמובן שגם אני שמעתי על הסדרה הזו. להגיד לכם את האמת - וזה גם מה שאמרתי לחברים שלי שאמרו לי "אתה חייב לראות את זה", אין לי כוח לעוד סדרה שמסבירה כמה מושחתת המדינה שלנו.

אני הגעתי עם עצמי להחלטה שכל עוד אני חי פה, אני מודע לכך שאני "פראייר" - אני יודע שהמדינה גונבת אותי, שהכנסת והפוליטיקה מושחתת, ש"כולם" גנבים (הכוונה כמובן באופן מייצג למוסדות הציבוריים והממשלתיים, וגם למחירים של לא מעט מוצרים ושירותים פרטיים) - בקיצור, אני מקבל את החרא שאני נמצא בו.

כרגע אני פה משיקולים שונים - בעיקר משפחה קרובה היא מה שמשאירה אותי פה. יכול להיות שבעתיד המצב ישתנה ובעקבות כך גם ההחלטות שלנו (ההחלטה היא כמובן משותפת לאשתי ולי).

לגופו של עניין - כשאני בא הביתה אחרי יום עבודה, אני רוצה לשבת בסלון (אחרי שמשכיבים את הקטנה :)) ולהתרווח מול סדרה טובה, ולא להמשיך ולשמוע כמה כולם מושחטים וחארות - אני יודע - תודה רבה.

תגידו שלא אכפת לי ? אז תגידו... אני את שלי למדינה נותן (צבא קרבי עשיתי, משלם לא מעט מיסים לשמחתי ולצערי :-)) ולא חייב לאף אחד דין וחשבון. אני מנסה לעשות מה שניתן כדי לשנות את המצב, מבחינתי זה לבחור במי שאני חושב שהוא פחות מושחת (ואני לא נכנס פה לדיון פוליטי, לכן אסתפק במשפט הזה). ללכת להפגנות אין לי כבר זמן, מצטער, אני בנאדם עובד ומפרנס משפחה, וכרגע לפי מה שאני חושב (שוב, לא נכנס לדיון פוליטי), שום הפגנה לא תשנה שום דבר.

ושוב, בקצת זמן פנוי שיש לאבא צעיר במדינת ישראל - אני מעדיף את פרק 6 מעונה 6 של The Walking Dead מאשר את זליכה קודח לי במוח - וכן, הוא צודק ב 150%, אבל נמאס לי כבר לשמוע את זה בטלוויזיה.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נועד בעיקר לפכח את אלה שחושבים שהם חיים בגן עדן עלי אדמות ושהכל מתנהל פה על הצד הטוב ביותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לצערי, אני יותר מדי מזדהה עם הדברים שאלון כתב.

מהפן האישי:

יש דבר אחד שמשאיר אותי במדינה הזו - אדם מסויים מהמשפחה הקרובה.

מוכן לעבור לניהול החברה מרחוק, לנסות לפתוח סניף מעבר לים, לוותר על החיים הסה"כ די נוחים שלי פה פשוט כי אני לא מאמין שיש פה איזשהו עתיד ואני כן מאמין שלגדל פה ילדים זה לעשות להם עוול.

אני דווקא כן צופה בדברים כאלה, בעיקר כי זה מעניין אותי. אני גם צופה בדוקומנטריים דומים על מדינות אחרות.

לא כדי להתפכח, ולא כדי לעשות שינוי. אני את שלי למדינה נתתי ולעשות שינוי ניסיתי. נכשלתי. צופה במגש הכסף בדיוק כמו שאני צופה בדוקו על ארה"ב, כאילו זה לא המדינה שלי (לפחות מנסה).

מהפן ה"ציבורי":

בדיוק כמו המחאה החברתית של 2011, גם אם ישראל לא היתה כל כך מקושרת הון-שלטון-עיתון והיו משדרים את זה כל יום בערוץ 2 ו-10, זה לא היה משנה כלום ושום דבר. בחירת העם נעשית לפי שיקול מדיני-בטחוני בלבד, ואין שום סיכוי שזה ישתנה. גם אם לאנשים לא יהיה מה לאכול, האיום האיראני יהיה זה שיקבע מה ישימו בקלפי.

לסיכום:

דוקו בהחלט נחמד, עשוי היטב סה"כ ומעניין. למי שקצת מעורה במה שקורה סביבו בעשור וחצי האחרונים זה לא אמור היה לחדש כלום.

פורסם (נערך)
...

מצד שני גם אירגוני החקלאיים לא תמימים, ואפשר לראות למשל במקרה של מכירת תנובה את ההתנהגות הפושעת שלהם, ותנובה היא בין הייתר אחד מהגורמים למצבם של החקלאים היום.

1. מכירת תנובה לא היתה התנהגות פושעת.ניתן להתווכח על התבונה שבמהלך,על היושרה שבו,אבל היא לא היתה פושעת.בסעיף הבא אסביר למה כל זה לא רלוונטי מפני שהמכירה למעשה נכפתה על החקלאים.

2.מכירת תנובה:

* רקע על תנובה: בתקופת המכירה תנובה עסקה למעשה רק בתחום עיבוד ושווק מוצרי החלב.תנובה זנחה כמעט לחלוטין את תחום הירקות,הפירות,הדגים והבשר.לא ניכנס לסיבות.

* רקע על משק החלב הישראלי: משק החלב הישראלי הוא משק לתפארת.מאז שהוקם בשנות ה-20 של המאה הקודמת נוהל הענף הזה במקצועיות ובאחריות,גם מהפן המקצועי גרידא וגם מהפן ההתנהלותי שלו.זה גם הענף היחידי ששמר על קואופרטיביות של המגדלים ומדיניות תכנון ופיקוח,ראיה לאיכותו וחשוב להמשך ההסבר.

* המכירה: בשנות השמונים כאשר מודעי ופרס ניגשו לחלץ את המשק הישראלי מהחורבן הכלכלי הם למעשה נאלצו לבחור באחת משתי גישות:האם להעמיס על המגזר הפיננסי(בנקים) או על המגזר היצרני.הם בחרו במגזר היצרני.כתוצאה מכך מגזר זה נתקל בקשיים רבים ומצא את עצמו תחת נטל חובות גדול ותנאי שוק בלתי אפשריים.התעשייה נפגעה קשות,מפעלים נסגרו ולכולנו זכורה התמוטטות ענף הטקסטיל,לדוגמא.החקלאות כמגזר יצרני ספג אף הוא מכה אנושה.כאשר עלתה הרכישה על הפרק עמדו שתי קבוצות: הרפתנים שניר מטלון מבאר טוביה היה הדובר הבולט שלהם שהתנגדו למכירה בטענה שמכירת תנובה תגרום להרס ענף החלב ומולם בעלי המניות שהונהגו ע"י אריק רייכמן מגליל ים שהיה מנכ"ל תנובה באותם ימים שטענו שתנובה לא יכולה להמשיך לתפקד בתנאים הקיימים.

בעלי המניות,קיבוצים ומושבים (שלחלקם כבר לא היו משקי חלב פעילים אבל היו עדיין בעלי מניות),היו באותן שנים תחת נטל חוב הרסני (וכפי שכתבתי,חוב שנוצר עקב מדיניות ממשלתית) והתמורה מהמכירה היתה הדרך של רובם לשלם את החוב,לחלקם זה היה עניין של להיות או לחדול.

בנוסף,הממשלה הודיעה לחקלאים,הודעה שבעיקר כוונה למשקים הקיבוציים,שאם בעזרת כספי המכירה יבחרו לשלם את חובם לבנקים (למשקים שהיו חדלי פירעון וגם לכאלו שמצבם היה טוב יותר) ואת היתרה אם תהיה להשקיע בפנסיות-הם יקבלו פתור ממס.אני באותן שנים עדיין הייתי בקיבוץ והייתי רפתן מגיל 13 כך שחוויתי את אותם ויכוחים והתלבטויות בזמן אמת.אני כאיש צעיר,נמהר ורפתן גאה התנגדתי למכירה,ולאחר שנפל הפור תמכתי בהשקעת כל הכסף בתשלום חובות (שלחלוטין אינם מוצדקים אבל חוב זה חוב וכל עוד הוא מוכרז יש לשלמו) ובהפקדה לקרנות הפנסיה.

כך שלמעשה הרוב המוחלט של בעלי המניות היו חייבים למכור כדי לשרוד והרוב המוחלט אכן החזיר חובות והשקיע בפנסיות ולא חילק דיוידנדים (אני לא יודע על אף קיבוץ שחילק דיווידנדים מהמכירה,אבל סייגתי את עצמי בכתיבת הרוב המוחלט.לגבי מה אירע במשק המושבי לחלוטין אין לי מושג).

למעשה,המדינה הורידה את המגזר החקלאי על ברכיו ואז הכריחה אותו למכור את נכסיו,קיבלה סכום עתק ששולם לבנקים שהיו אז בבעלות המדינה ולקרנות הפנסיה שגם כאן יש למדינה אינטרסים מובהקים.סכומים גדולים בהרבה ממה שהיו מתקבלים ממיסים על המכירה ובאותה הזדמנות גם מימשה עוד אבן דרך במדיניות ההפרטה האגרסיבית של אותן שנים.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

ולגבי ההערה שהחקלאים אינם תמימים:

החקלאים,כמו כל אחד אחר רוצים להתפרנס.הם אינם גוף פילנטרופי ואינם חברים באגודת מאמא תרזה,ומעולם לא טענו שהם כאלו.

הם כן מגזר הגון,יצרני ומועיל שנהפך לשק חבטות ע"י נצלנים,גזלנים ואופורטוניסטים מזדמנים שפעם עוטים תחפושת של כלכלנים "ליברלים" זעיר בורגנים אגואיסטים ופופוליסטים,ופעם של פעילים חברתיים "עאלק" שמעולם לא יצרו דבר ולא עשו דבר וכנראה שלעולם לא יעשו.

ADZ

פורסם

adz

מדוע אנשי משק החלב מתנגדים לפתיחת השוק ליבוא? הרי כל הזמן אומרים שלא ניתן לייבא גבינות כי הן יתקלקלו בדרך, אז מה אכפת להם שהמכס יירד?

• תוכן חדש...