Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

#מגש הכסף

Yony_S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כל מי שלא משתף בדיונים גם לא הולך להצביע. הבעיה שהרוב ממשיכים להצביע בעד המצב הקיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל מי שקורא את מה שיש בתקשורת, אל תשכחו שתמיד, אבל תמיד, אלה דברים מטעם, גם אם מסים להסוות

ולתת לכם הרגשה שהכל אובייקטיבי לכאורה... ורובם גם סומכים על זה שאף אחד לא יטרח לבדוק את העובדות,

ואם כבר מישהו יבדוק ממילא אף אחד לא ישים לב למה שהוא כותב, וגם אם מישהו ישים לב, מחר כבר יש פרשה

חדשה.

פורסם
אני רק אשים את זה פה ,

http://www.themarker.com/news/1.2783319

סורי, אבל ממש לא השתכנעתי, אפילו מבלי להתייחס לגילוי הנאות המגוחך שלו בסוף. שיתאמץ יותר בבקשה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לכל מי שקורא את מה שיש בתקשורת, אל תשכחו שתמיד, אבל תמיד, אלה דברים מטעם, גם אם מסים להסוות

ולתת לכם הרגשה שהכל אובייקטיבי לכאורה... ורובם גם סומכים על זה שאף אחד לא יטרח לבדוק את העובדות,

ואם כבר מישהו יבדוק ממילא אף אחד לא ישים לב למה שהוא כותב, וגם אם מישהו ישים לב, מחר כבר יש פרשה

חדשה.

התקשורת משתמשת בעובדות ונתונים כדי למכור לציבור דברים מטעם. זה לא אומר שהעובדות והנתונים לכשעצמם שקרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

חדשה.

צודק, נראה לי יותר הגיוני להצביע כמו מה שאבא הצביע פעם.

ברור שהתקשורת מגמתית, בגלל זה אתה יכול לצרוך נתונים ממס' אמצעיי תקשורת, אתה יכול להצליב את זה עם מדיה חברתית, אתה יכול לתת יותר משקל לנתונים אמיתיים לעומת פרשנויות, יש איזה מליון דברים שאתה יכול לעשות במקום לומר 'התקשורת שקרנית ולכן לא משנה מה אני קורא הדעה הראשונית שלי היא הנכונה'.

אני משתדל לעקוב אחרי אנשים שאני מחשיב כ'שכלתניים' משני צדדי המתרס, בגלל זה אני גם קורא פוסטים של אורי כץ וגם נכנס מדי פעם ל'לא למות טיפש' של עידן לנדאו (מזהיר, זה הארדקור שיט מה שהולך שם).

אגב, אם יש למישהו פוינטרים לימניים משכילים אקטיביים, אני אשמח לקבל. לא בציניות ולא בהתרסה, לצערי אין לי כרגע מספיק חשיפה לכאלו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ממליץ לעקוב אחרי קרוליין גליק (ואם יש זמן אז גם לקרא את הספר שהוציאה).

אני חושב שהיא מציעה את הרעיון הכי מציאותי פרקטית מהצד הימני של המפה, לדעתי לפחות.

פורסם

אולי תפרגן במאמר טוב שלה (לדוגמא, הפתרון עליו אתה מדבר)? אני כמובן יכול לגגל אבל מעדיף שלא בשביל כן לקבל מיקוד על תכנים מעניינים שלה ומשם להמשיך

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הדעות של גליק לא ככ קשורות לתחום הכלכלי, עד כמה שאני יודע.

בגדול, היא תומכת בסיפוח יו"ש, הענקת סטטוס חוקי כלשהו לערבים שם, והענקת אזרחות לכל הפלסטינאים שיעמדו בקריטריונים כלשהם.

לצערי, אני חושב שכמו הימין הציוני הליברלי באופן כללי, היא לא ממש מבינה את משמעות המושג "אזרח". בין אם הניתוח שלה לגבי עתיד מדינה פלסטינאית נכון ומבוסס, לבין אם לאו, היא חוטאת באותה הגישה הנאיבית בדיוק של שאר הימניים שחושבים שהם עוד ימצאו את הנוסחה שתשכנע את הפלסטינאים להסכים להיות סוג ב' תחת שלטון ישראלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אולי תפרגן במאמר טוב שלה (לדוגמא, הפתרון עליו אתה מדבר)? אני כמובן יכול לגגל אבל מעדיף שלא בשביל כן לקבל מיקוד על תכנים מעניינים שלה ומשם להמשיך

קבל תיקון, ההתייחסות לגליק אכן הייתה בהקשר פוליטי (ככה זה שאתה קופץ לפורום בזמן לימודים).

בהקשר של ימין כלכלי יש כמה מאמרים בתחום באתר מידה, אני יבדוק יותר מאוחר מי הכותבים שם.

פורסם

לצערי, אני חושב שכמו הימין הציוני הליברלי באופן כללי, היא לא ממש מבינה את משמעות המושג "אזרח". בין אם הניתוח שלה לגבי עתיד מדינה פלסטינאית נכון ומבוסס, לבין אם לאו, היא חוטאת באותה הגישה הנאיבית בדיוק של שאר הימניים שחושבים שהם עוד ימצאו את הנוסחה שתשכנע את הפלסטינאים להסכים להיות סוג ב' תחת שלטון ישראלי.

זה אמנם לא הנושא פה אבל גליק מציעה את המודל שעובד בגולן ובמזרח ירושלים ומציעה אזרחות מלאה לכל פלסטיני שנמצא שם.

בהתחשב בעובדה שגם חלק מערביי ישראל מגדירים את עצמם פלסטינים ובכל זאת נהנים מכל מה שהמדינה מציעה כולל זכות בחירה אני לא מבין איפה אתה רואה פה אזרח סוג ב?

פורסם (נערך)
רבים מיואשים מדי בכדי לצאת ולהצביע כי "אין אלטרנטיבה

נכון, באמת אין מה לעשות.

לכל המיואשים, דווקא יש מה לעשות והוא שינוי שיטת הבחירות. ולא מוכרחים להתחיל עם המפץ הגדול. ניתן להתחיל מצעד משלים "קטן" יחסית, של קיום משאלי עם כמו בשוויץ, כאשר כל נושא שנתמך על ידי מספיק אזרחים עולה למשאל עם.

גם בישראל יש משאל עם למי שלא ידע, אמנם מוגבל כרגע לנושא אחד- אם וכאשר יוחלט להחזיר את השטחים.

מה טוב בזה?

יש נושאים שהם בקונצנזוס, אבל בגלל שיקולים קואליציונים הממשלה מחוקקת נגד הקונצנסוס, מה שכמובן מכעיס ומעורר אנטי כלפי המדינה. למשל:

-יש קונצנסוס שיש לגייס את החרדים. זה לא סתם קונצנסוס אלא רוב אדיר של האזרחים ובכל המפלגות (חוץ מש"ס והחרדים) בעד גיוס חרדים, ולמרות זאת כל הממשלות שהיו ב 40 שנה האחרונות פעלו נגד ולא גייסו את החרדים. אם היה חוק משאלי עם, מזמן החרדים היו מגויסים.

-"בסביבות 70% מיהודי המדינה מעוניינים להפטר מערביי מזרח ירושלים, עם השכונות שלהם".

- תחבורה ציבורית בשבת.

, המשאלים הם דווקא על נושאים מאוד רציניים של ביטוח בריאות, מדיניות כלפי זרים, יחס כלפי האיחוד האירופי (ששוויץ איננה חברה בו) ובעיקר דחיות של הצעות הזויות מצד מפלגת הירוקים...

ולמרות הירידה באחוז המשתתפים, עדיין כ-40% מצביעים במשאלי עם.

פעם בחודש כל שוויץ הולכת למשאל עם.

כל זה במדינה בגודל אוכלוסיה מאוד דומה לנו.

טוב, נמשיך לחלום.

(ציטוטים משרשור אחר)

מי בעד?

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

שלומי, לפי מה שאני יודע, ערבי מזרח ירושלים הם לא אזרחים אוטומטית. הם יכולים להגיש בקשות, ולא בהכרח מקבלים אזרחות.

איפה אני רואה סוג ב'?

לפני 100 שנה ז'בוטינסקי כתב שבמדינה היהודית אם הנשיא יהיה יהודי אז סגנו יהיה ערבי. אבל בעולם היותר פרקטי: מישהו יכול לדמיין רמטכל ערבי? מישהו יכול לדמיין ראש אמן ערבי מוסלמי? ראש שבכ ערבי? מה הם ייצגו בפעם הבאה כשחברי כנסת יהודים יעלו להר הבית? מי יתייחס למה שיגידו ברצינות? אתה חושב שמישהו בימין מרכז ישראלי, שכבר הפכו את ראש השבכ הקודם ואת ראש אמן הנוכחי ל"בוגדים" ש"מייצגים את האויב" יקבל את זה?

כשגליק ודומיה מדברים על "אזרחות ושוויון לפלסטינאים", הם ממש אבל ממש לא מכוונים לשיוויון שאתה ואני נהנים ממנו..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הדוגמאות שנתת לא משקפות מצב של אזרחים סוג ב'. המצב בו מיעוט גדול מתנגד לקיום המדינה בה הוא מתגורר ייחודי למדינת ישראל וברור שבמצב כזה יהיה קשה או בלתי אפשרי לאזרחים שמשתייכים למיעוט הזה להגיע לעמדות בכירות בגופי הביטחון.

יש דוגמאות יותר מוצלחות לאזרחות סוג ב'.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אתה סתם הולך רחוק מדי יבגני, מספיק לשאול אם מישהו יכול לדמיין שר ערבי (נניח סגן שר חינוך, רחמנא ליצלן).

ולגבי המאמר בהקשר הפוליטי - זה מה שהתכוונתי, אז כאמור אשמח לקבל פוינטר (אפשר גם בפרטי).

• תוכן חדש...