Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

#מגש הכסף

Yony_S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש הבדל בין 'כל אדם פרטי שיעשה מה שבא לו' (סבבה), לבין 'כל אחד שיוצא ממשרד ממשלתי שיצטרף למשרד אותו הוא ביקר עד לפני שבועיים' - שזה מקרה בעייתי בהרבה.

בכ"א, קראתי היום מאמר סופר מעניין על זליכה, מבית המדרש של אורי כץ ('דעת מיעוט') - מוקדש לשוגי (אם כבר הופיע בשרשור - מתנצל).

קראתי, אני לא כלכלן אז קשה לי להתייחס לגוף העניינים הטכניים שהוא מעלה שם אבל ויש לי תחושה לא נוחה עם כל הצורה שאורי כץ כותב במאמר שלו. בכמה מקומות הוא ממש תוקף בצורה נבזית אישית את זליכה. אבל יותר מוזר זה שהוא טורח ומאפשר להוריד את המאמר בצורת PDF שזה ממש מוזר לפוסט בבלוג. אני קצת לא יודע איך לאכול את זה.

אני אצטט כאן מאחת התגובות שאני מסכים איתה :

מארק ש. מספר הערות:

1. זה סביר לחלוטין להשתמש בבלוג כדי לתקוף מדיניות או תיאוריה כלכלית מסוימת, אבל זה לא לעניין להשתמש בו כדי לתקוף בנאדם ספציפי. הניתוח הפסיכולוגי של זליכה בסוף הרשומה הוא שפל במיוחד – אין לך את היכולת לערוך ניתוח מעמיק לאישיותו של זליכה אז אתה עורך ניתוח שטחי (ומיותר לחלוטין בעיניי)? זה (והכותרת של הרשומה) לא מוסיפים לך שום כבוד."

"11. "לא ניתן להילחם נגד אלו שמשטחים את המציאות ומדברים בסיסמאות קצרות וקליטות על ידי סיסמאות קצרות וקליטות בכיוון הנגדי; הדרך הראויה היחידה להילחם נגדם היא על ידי פירוט ארוך, מורכב ומן הסתם קצת פחות קליט של המציאות המסובכת."

אתה טועה. צר לי להישמע כמו קלישאה, אבל במלחמה אין מנצחים, יש רק מפסידים. מה שהיית צריך לעשות זה לגשת לזליכה, לנהל איתו דיון משמעותי בארבע עיניים ולהגיע להסכמות. מאחר ושניכם אנשים אינטליגנטיים ויחסית פתוחים מחשבתית, אני מאמין שבכל אחת ואחת מהנקודות כאן הייתם מצליחים להגיע להסכמה – או שזליכה היה מקבל את עמדתך או שאתה היית מקבל, בסופו של דבר, את עמדתו של זליכה. האופן שבו אתה מנהל דיונים איננו דיון כלל וכלל."

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אומנם דעה מנגד לגבי מתווה הגז של מישהו שמדבר מהפוזיציה, אבל בחלק מהדברים שלו יש צדק.

יש בכתבה עוד דוברים משני הצדדים וגם הם טוענים דברים שכדאי לקרוא ורק בכדי לקבל תמונה

מאוזנת יותר.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001083044#fromelement=hp_daily_news

פורסם (נערך)

יצא לי לקרוא כמה פוסטים של אורי כץ בעבר. הפוסטים שלו ארוכים ואינם קלים לעיכול - במיוחד למי שאינו בעל ידע כלכלי - אבל הוא בהחלט מקפיד על מהימנות הנתונים שלו.

בפוסט הנוכחי הוא טוען שזליכה בוחר באופן סלקטיבי נתונים שתומכים בדעה שלו, למשל השימוש במדד U6 לתאור מספר המובטלים או הטענה ששיעור המשרות החלקיות בישראל הוא הגבוה ביותר במערב. בשני המקרים כץ מפריך בקלות את הטיעונים של זליכה ומכאן כנראה נובעת התקיפות בה הוא מתאר אותו.

מסכים שההתמקדות לגופו של טוען לא מוסיפה לפוסט של כץ ולדעתי שגויה.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כתבתי על זה בתחילת השרשור, וגם נתתי קישור למה שכתב אותו בלוגר. אני דיי מסכים עם רוב דבריו לגבי זליכה.

וזליכה עצמו, הוא בוחר תמיד מה שמתאים לו ומה שהוא רוצה כדי שיהיה נוח עבורו. הוא גם קפיטליסט, גם סוציאליסט,

גם נגד מונופולים וועדים מושחתים, אבל עובד ומייעץ לשניהם, ועוזר להם להנציח את עצמם. זליכה יעשה הכל כדי להצדיק

את עצם קיומו, והוא לא מקבל אף דעה או תפיסת עולם ששונה ממה שהוא רואה באותו רגע.

לטעמי הוא סתם פופוליסט ודמגוג שניחן ביכולת שכנוע וקצת כריזמה, שסוחפת אחריו את כל מי שלא ממש בודק את נכונות

הדברים ודיוקם, וסבור שאדם במעמדו של אחד כמו זליכה לא יתן נתונים לא מדוייקים או עובדות לא נכונות.

פורסם

אני לא כלכלן, עוקב אחרי כל הפוסטים של אורי כץ - והם ברורים לחלוטין. צריך אולי להיות מסוגל לבצע 'קריאה טכנית' (לא יודע איך לקרוא לזה), אבל ידע בכלכלה אינו הכרחי לרוב הפוסטים שלו.

מה שכן - הם ארוכים, ומנומקים, ולכן להרבה אנשים בעידן האינסטנט שלנו אין עצבים לקרוא אותם. חבל.

גיא רולניק אגב, כותב בסגנון דומה, אני עוקב גם אחריו, ולכן לא מבין את הביקורת שיש עליו - הבנאדם לא פוליטיקאי, ממש לא שמאלני, אבל בגלל שהוא מבקר את מדיניות הממשלה (שהיתה יכולה להיות שמאלנית באותה מידה) הרבה ימניים מתייגים אותו מיד כ'שמאלני' ומתייחסים אל דבריו בביטול, וחבל.

השחיתות שהוא מדבר עליה חוצה מחנות, ונוגעת לכולנו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אין פה קשר בין שמאל וימין, או סוציאליזם וקפיטליזם.

אף אחת מהשיטות לא מיושמת פה ואף אחת מהן לא עובדת לבד.

זליכה פשוט נותן את דעתו בצורה שהיא לא "שמאל וימין", אלא איך שהוא רואה את הדברים.

הוא גם לא תוקף את הקיום של הוועדים אלא את השימוש הלא נכון שהם עושים במערכת בשנים האחרונות.

אני חושב שזה ראוי מאוד שבמקום לבוא ולזרוק צואה מתוך הכלוב, הוא מצטרף ומנסה לעשות שינוי מבפנים.

פורסם (נערך)
אני לא כלכלן, עוקב אחרי כל הפוסטים של אורי כץ - והם ברורים לחלוטין. צריך אולי להיות מסוגל לבצע 'קריאה טכנית' (לא יודע איך לקרוא לזה), אבל ידע בכלכלה אינו הכרחי לרוב הפוסטים שלו.

מה שכן - הם ארוכים, ומנומקים, ולכן להרבה אנשים בעידן האינסטנט שלנו אין עצבים לקרוא אותם. חבל.

לא קשור לקריאה טכנית,אבל כן דורש ידע כלכלי וגישה למחקרים ונתונים כלכליים. אורי כץ מביא נתונים, ומסתמך על מחקרים שונים ובשביל באמת לבדוק אותו צריך לקרא אותם ולהבין אותם, לי אין את היכולת הזו.

אין פה קשר בין שמאל וימין, או סוציאליזם וקפיטליזם.

אף אחת מהשיטות לא מיושמת פה ואף אחת מהן לא עובדת לבד.

זליכה פשוט נותן את דעתו בצורה שהיא לא "שמאל וימין", אלא איך שהוא רואה את הדברים.

מסכים לגמרי, זה מצחיק אותי כשאני שומע שאומרים שביבי הוא קפיטליסט. הוא הקפיטליסט היחידי שאני מכיר שדוגל בשוק ריכוזי, ומיסים גבוהים. השיטה הקפיטליסטית דוגלת בדיוק להיפך - בעקרון של שוק פתוח וחפשי, ומינימום מיסים ומינימום התערבות ממשלתית.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

ביבי האדם הפרטי הוא (כנראה, כן?) קפיטליסט, קצת קשה לומר זאת בלב שלם מהסיבה שהוא כבר ניצח את השיטה ופשוט לא מתראיין ולא חולק את דעותיו כמעט אף פעם, אז אני שופט זאת לפי החלטות עבר כאשר הוא לא היה סחיט כמו UBER.

ביבי רה"מ קודקוד הליכוד שר התקשורת החוץ מנהיג החלל אב הדרקונים ומגן הממלכה, הוא לא קפיטליסט ולא בטיח, הקפיטליסטים מתרפקים על החלטות העבר ומעריצים אותו על כך, הסוציאליסטים ("חברתיים" בעגה הישראלית) מדברים היום על איך שהוא משתף פעולה עם השרים החברתיים של ש"ס. ברור לי שכרה"מ אתה מוכרח להתפשר על חלק מהעקרונות שלך, אבל ניכר שמלבד העקרון של החזקת הIRON THRONE הוא מתפשר על... בערך הכל, ויעידו על כך הממשלות שלו, שמחליטות X וקדנציה אח"כ מבטלות את X, באופן די שיטתי.

יחסית להלך הרוח כאן בפורום אני כנראה 'שמאלני', ועם זאת אם ביבי של סוף שנות ה90 היה חי, הייתי כנראה מצביע ליכוד. חבל שהוא לא.

בכלליות - חבל שאין שום מפלגה קפיטליסטית. אם פייגלין יחזור למשחק הפוליטי אני אשקול ללכת איתו, למרות שאני כאמור... 'שמאלני' :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הוא גם לא תוקף את הקיום של הוועדים אלא את השימוש הלא נכון שהם עושים במערכת בשנים האחרונות.

אני חושב שזה ראוי מאוד שבמקום לבוא ולזרוק צואה מתוך הכלוב, הוא מצטרף ומנסה לעשות שינוי מבפנים.

:roflmao::roflmao:

פורסם

האמת היא שזה מאד עצוב שיש אנשים שמאמינים בזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה מצחיק אותי כשאני שומע שאומרים שביבי הוא קפיטליסט. הוא הקפיטליסט היחידי שאני מכיר שדוגל בשוק ריכוזי, ומיסים גבוהים. השיטה הקפיטליסטית דוגלת בדיוק להיפך - בעקרון של שוק פתוח וחפשי, ומינימום מיסים ומינימום התערבות ממשלתית.

מיסים גבוהים, אבל רק למי שלא הצביע לו :lol:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3674215,00.html?dcRef=ynetCube

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

שיש אנשים שמאמינים שעדיין יש אנשים טובים שרוצים לעשות טוב למדינה?

לא רק שזה לא עצוב, זה מאוד מאוד משמח. וחשוב. לא סתם קוראים להימנון שלנו התקווה. אם תאמין שהכל רע בעולם, בשביל מה יש לך בכלל לחיות?

זו בדיוק הבעיה של המצב הפוליטי בארץ. אנשים לא הולכים אחרי ביבי כי הם מאמינים שהוא רוצה לעשות טוב למדינה. הם הולכים אחריו כי הם מפחדים וכי הם לא מאמינים שיש אלטרנטיבה. מה שאתם עושים כשאתם מזלזלים בכוונות של אנשים כמו זליכה, או סתיו שפיר, או אחרים, זה להניח מראש שכולם גרועים, כולם מושחתים וכולם עושים רק לעצמם. בכך אתם לא נותנים סיכוי לאנשים טובים לקום ולעשות מעשה, וזה חבל מאוד.

מיסים גבוהים, אבל רק למי שלא הצביע לו :lol:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3674215,00.html?dcRef=ynetCube

די נו, זה לא יכול להיות. אין מצב. זה אחד באפריל. תגידו לי שעכשיו אחד באפריל. בבקשה. החורף מגיע, קר פה וחשוך.

נו טוב, לפחות אני לא בארץ...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

"הכרחתם" אותי לראות את מגש הכסף.

מבלי להתייחס לדיוק האבסולוטי של כל מה שנאמר שם, הרי ברור שהצביעו שם 3 הדוברים , על בעיות מבניות / משקיות חריפות, שדורשות תיקון / שיפור, כדי שניתן יהיה לחיות כאן ולא רק למות כאן.

ולא מדובר בנושאים בלתי פתירים, את הכל ניתן לפתור ואת הכל ניתן לשפר, אבל...

מי שקורא כאן ולא רק בשרשור הזה , את הלך הרוח של הכותבים, מעטים חושבים שניתן לשנות , מצעטים עוד פחות מוכנים לעשות למען השינוי הזה, ואפילו את המשימה הקטנה שדורשת תעצומות נפש וכוחות פיזיים עילאיים , כמו ללכת להצביע, הם לא מבצעים, אז מה להם להלין.

ואילו מסביב לנו אביב ערבי, שמביא במקומות רבים לכאוס , אבל במקומות אחרים גם לשינוי.

אם הדור הצעיר לא ייקח על עצמו לתקן, לא יהיה מי שיעשה זאת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא כולם פה מקפידים להצביע בבחירות, אם מתבססים על החפרנות של המשתתפים בשרשור הפוליטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה מתבלבל. כמה עשרות אנשים מנהלים פה דיון. הרוב הדומם נותר... דומם. רבים מיואשים מדי בכדי לצאת ולהצביע כי "אין אלטרנטיבה", ואחרים עדיין שוגים באשליות שהליכוד/הבית היהודי/החרדים דואגים להם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...