Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

oryo- פיצחת את האישיות שלי. והאמת ממש הצחקת כשהבאת את הדוגמא משרשור אחר.

:lol:

האמת שאני ממש לא רב שגל ולא כלום. אבל לא רואה את ההכרח בדירה שתהיה ממש קרובה במרכז בשביל להביא לשם בחורות, לא מבין למשל למה אתה לא יכול לגור סתם לדוגמא ברחובות ולהכיר מישהי בתל אביב באיזה פאב. אם היא מספיק מעוניינת היא תיסע איתך גם 20 דק' ברכב, או שתפגשו ביום אחר. כל העניין של זמינות דירה בקרבת מקום רק כדי להספיק להגיע לשם לפני שמתפוגג כל מה שרשמתי בהודעה הקודמת, כנראה שזה מעבר לבינתי כבר.

בכל אופן אני זקן. מה לעשות? צעיר בגיל, זקן בנפש. אני אדם שאוהב לסיים את יום עבודתו ולנוח. לא אוהב פאבים יציאות ומה לא. אוהב שהרחוב שלי מת. אף נפש חיה ברחוב אחרי השעה 22 עושה לי כיף בפנים. בכלל מעדיף לגור בגן יבנה בוילה שקטה מאשר בדירה במקום תוסס במרכז (או וילה במרכז). אבל זוגתי היא ההיפך, לצערי. לכן אנו עוברים למרכז, ככל הנראה נסגור חוזה ביום ראשון בראשון לציון. לגבי הפרטים אעדכן כשזה יהיה סופי. אם כי מצאנו דירה במקום שהוא קרוב למקום מרכזי, רחוב סופר שקט, אם כי צפוף ויש מצוקת חניה, אבל החניה שלי היא פרטית מתחת לבניין. בניין שקט, מעט קומות, מטופח עם דיירים שקטים שכל אחד מתעסק בעצמו.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

:) :) :)

סתם שאלה, חשבת אולי שאלכוהול ישמח לבב אנוש ועוזר מאוד להיות משוחרר ולהפגין בטחון עצמי, ושיש כמה אנשים שעדיין לא שותים ולא נוהגים - לכן לצאת לפאב ברגל שווה עבורם הרבה מאוד כסף? (לדוגמא: יש לי חבר מימי הטכניון והעבודה הראשונה, שעדיין עובד באותו מקום (נמצא במת"מ, חיפה) בעוד שהוא גר במרכז ת"א. כל יום נוסע שעה+ ברכבת, יאק. מצד שני כל ערב - כל ערב(!!) -הוא בפאב מתחת לבית שלו. מבסוט מהחיים).

זו סתם דוגמא לחסימה המוחית שאתה מבצע ברגע שאתה פיקסד על משהו, אני יכול לדמיין את התגובה שלך (לא צריך אלכוהול בשביל להכיר בחורות, נניח).

פול דיסקליימר: אני לא צורך אלכוהול, לא מתחיל עם בחורות, מתעב את ת"א ובחיים לא הייתי גר שם ממש מהסיבות שאתה מעלה כאן. מצד שני אני כנראה פחות מקובע מחשבתית ומסוגל לעשות זום אאוט מהנק' מבט שלי ולהבין דעות אחרות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להבין כן, להסכים לא.

גם אם לא מבינים זה בסדר, טוב שיש תעלומות בחיים. זה מכניס קצת עניין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא צריך אלכוהול בשביל להכיר בחורות :lol:

זו נקודה טובה. אבל אני אספר לך סוד - כמעט בכל עיר יש פאב. בשביל זה לא חייב לגור במרכז. ממש לא. יתרה מכך, אם אתה כל כך אוהב לשתות כל יום אפשר גם לרכוש הביתה. אבל נניח בן אדם אוהב את הוייב של פאב, שוב כפי שציינתי, זה לא משהו ייחודי לתל אביב ואחיותיה.

פורסם

כל העניין של זמינות דירה בקרבת מקום רק כדי להספיק להגיע לשם לפני שמתפוגג כל מה שרשמתי בהודעה הקודמת, כנראה שזה מעבר לבינתי כבר.

זה מעבר לבינתך, כי זה משהו שאתה ממציא עם עצמך. בנית לעצמך איזו תיאוריה על התל אביבים, ואתה מניח שככה זה מתנהל. בפועל חלק די גדול מהחברים של בעיר הם סחים גמורים, וגם מי שלא, בדרך כלל מנסה להכיר את הנשים שהוא יוצא איתן, ולא מחפש one night stands כאלו.

זו נקודה טובה. אבל אני אספר לך סוד - כמעט בכל עיר יש פאב

אחד. וגם זה לא תמיד.

כאן יש משהו כמו עשרה רק במרחק הליכה של עד 10 דק' מהבית שלי. והם גם שונים. אחד עם מוזיקה מסויימת, האחר מגיש משקאות מסוג מסוים, השלישי מושך אליו חבר'ה יותר מבוגרים. מבחר זה דבר טוב בחיים, לא? :)

זה כמו שתגיד, אגב, שבכל עיר יש לך דוכן פלאפל ושווארמה. אבל מה אם בא לך דווקא המבורגר ניו יורקי? שוב, בעייני, הצע זה גם דבר טוב :)

כאמור, בסוף זה עניין של טעם. אני גם הייתי מעדיף את מנהטן, על פני הפרברים הלבנים המלוקקים שרואים בסרטים אמריקאים, אבל באמת שזה עניין של טעם והעדפה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא כל האצבעות שוות

כל אחד קובע לעצמו מה חשוב לו ועל פי זה הוא מכלכל את צעדיו, ומוכן לשלם בהתאם.

סמירו יש לו סולם ערכים משלו , והוא לא היה משלם 5000 למה שבסולם הערכים שלו שווה 3000, ומכיוון שכך , זה שמבקש 5000 הוא חזיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה אין בעיה עם סולמות שונים, ברור שזה ככה - וטוב שכך.

הבעיה היא כשאדם מחליט שהסולם שלו הוא הסולם היחיד בעולם, וכל מי שחושב אחרת הוא .

אני סבור שחוסר היכולת להבין את האחר, זו אחת מהבעיות האקוטיות שיש לנו היום כחברה. זה מתחיל כשאיזה מר בחור קורא לאנשים 'חזירים' כי הוא מסרב להבין איך שוק סטנדרטי עובד, ממשיך כשגבר-גבר אחר אומר שאדם הוא בר מוות כי דעתו הפוליטית שונה, ונגמר כשהעצבים חוצים את המישור הוירטואלי ומגיעים למישור הפיזי.

ההקשר אולי נראה רופף, אבל סוג האנשים הוא אותו דבר: אני ואפסי עוד.

כאן בפורום זה בגדר אנקדוטה משעשעת אבל כשאתה עובר למדיות אחרות ורואה את אותה ההתנהגות תחת אסקלציה, זה נהיה מטריד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי!

עדכון - אז לאחר שיטוטים ברשת וחיפוש אין ספור דירות החל מפתח תקווה ועד ראש העין, רמת גן, תל אביב ומה לא.

לא מצאתי משהו שמתאים לי.

לבסוף הסתדר משהו טוב ביותר (מה שנאמר - הכל לטובה) ואני אחיה בבית שרכשתי. (נשמע מוזר, אבל לא אכנס לפרטים למה מלכתחילה לא וכו').

רק אומר שכן מצאתי מספר דברים נחמדים. דירה אחת ספציפית בפתח תקווה באזור שקט, קומה 1 עם מרפסת גדולה, 3 חד' (85 מ"ר) עם חניה מקורה והכל נפלא ואפילו ממ"ד בלא פחות מ3600 לחודש שזה הולם לחלוטין. אבל מה? הדירה הרוסה לחלוטין (מדבר על משקופים מכורסמים, מטבח שלא נראה משהו ועוד) ובעל הבית לא מוכן לסדר את זה (וזה ממש דברים גדולים, לא מדובר על תיקוני צבע קטנים שהוא כן יעשה).

להשקיע בדלתות חדשות לדירה שלא שלי אני לא אעשה, אז לכן ויתרתי עליה. אבל זה היה הדבר הכי קרוב לטוב שמצאתי.

בקיצור - שוק הדיור במצב ירוד ביותר. במיוחד שוק השכירות. אנשים בטוחים שהם מחזיקים בביצים של אנשים אחרים (וזה די נכון) וזו בעיה חמורה. בכל אופן אחרי שהייתי במצב הזה כחודש וחצי - לא מרחם על מי שזקוק לדירה ומחפש את מה שאני חיפשתי. אלה שמתפשרים על דירות זבלה במחיר מופקע, עליהם אני מרחם עוד יותר. מצב של לית ברירה.

פורסם

החיים בשכירות הם חיים לא טובים, ובדיוק כמו שתיארת. הדייר לא ישקיע בדירה כי זו לא דירה שלו, ובעל הדירה לא ישקיע בה כי הוא רוצה למקסם רווחים. ומי שגר בטינופת וסובל זה הדייר.

יפה שהסתדר, נראה לי שעשית את הצעד הנבון.

פורסם

~

לא צריך להיסחף, לא כל בעלי הבית מניאקים ומאידך לא כל הדיירים הם טלית שכולה תכלת.

כאמור, הנסיון שלי עם השכרת דירה בארץ היה מצויין (אפילו במרכז, שומו שמיים...), כנ"ל אצל יתר המשפחה שלי שחלקם שוכרים וחלקם בעלי דירות המשכירים את הנכס. נכון שהסטטיסטיקה כיום אינה לטובת השוכרים, אבל זה רק משאיר את הנכסים הטובים באמת לאנשים הראויים לכך. בד"כ.

פורסם

מעולם לא היססתי לתקן משהו בדירות ששכרתי/שוכר, כולל שפכטל וצבע.

בשורה התחתונה, בחישוב לאורך שנים, מדובר בגרושים, בלי טובות מאף אחד ובלי ציפיות מאף אחד.

אפשר לחכות עד סוף העולם לדירה המושלמת במחיר הלא-הגיוני, ואפשר גם לקחת דירה ממוצעת ולתקן בה מה שצריך תוך שבוע,

בצורה שתיראה טוב לעשור הקרוב.

אבל יותר כיף ליילל בבמות ציבוריות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

צביעה ותיקונים קלים זה לא כמו להחליף דלתות ומשקופים ולשפץ מטבח. השקעה רצינית גם אם אתה עושה בעצמך את העבודה.

ממש לא לעניין שדייר בדירה שכורה ידאג לסדר את זה.

מעבר לזה, לא הייתי מאחל לאף אחד להשקיע עמל וכספים בנכס שלא שלו ולגור בו עשור בשכירות. זה די עצוב כשחושבים על זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למיטב ידיעתי השכירות עלתה בשיעור מתון בהרבה מעליית מחירי הדיור - משמע כי התשואה על השכרת דירה היא נמוכה משהו (אצלי המצב קיצוני, התשואה של בעלי הנכס היא 1.8% לשנה, אבל מדובר בבית ישן על מגרש יקר מאוד). כל התשואה אמורה להגיע מעליית מחיר הנכס.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מעבר לזה, לא הייתי מאחל לאף אחד להשקיע עמל וכספים בנכס שלא שלו ולגור בו עשור בשכירות. זה די עצוב כשחושבים על זה.

הגישה הזאת בעייתית, אני אסביר למה עם דוגמה קצת שונה.

במקום העבודה הקודם שלי היה לי קיוביקל מסכן, אפילו לא משרד. אבל במקום קירות לבנים כמו אצל רוב הקולגות (כולל הנהלה בכירה), הכוך הקטן שלי נראה ככה:

XiKvvXt.jpg

זה דרש כמה שעות עבודה, תכנון והתאמות למיניהן, והיו גם כמה דברים נוספים שרכשתי או הבאתי מהבית לטובת העניין שלא רואים בתמונה (למשל משטח פלסטיק לכסא שיסע חלק על השטיח). דאגתי גם לפתוח חלון במחיצה כדי שאוכל לדבר עם הקולגה שישב מאחוריי. התוצאה הייתה שהפינה הקטנה הזאת הפכה למקום עליה לרגל, ואנשים באו סתם לדבר איתנו ולהגיד בוקר טוב כי היה להם נעים לשהות שם. זה לא הרגיש כמו משרד.

עזבתי את החברה בערך שנה אחרי כל ההשקעה הזאת. אז מה, לא חבל?

התשובה היא לא, כי במקום שאני מבלה בו כמה שעות ביום אני רוצה שיהיה לי נוח. כך תמיד התייחסתי לדירות השכורות שלי, וכנ"ל הדירה הישנה של אמא שלי בנתניה שכבר שיפצתי וצבעתי וחיווטתי ומה לא. בביקור האחרון גם החלפתי לה חצי ממכשירי החשמל במטבח שהתיישנו או פיתחו תקלות - כי אני רוצה שיהיה לה נוח ביומיום, ורק בגלל שהיא לא יכולה או לא רוצה לקנות דירה משלה לא אומר שהיא צריכה לחיות בעונש.

זו מהות העניין, האכפתיות והיחס לנושא. ואם אתה משדר על אותו גל עם בעל הדירה, או מנהל המשרד, או האחראי המקומי היכן שלא תהיה, מנסיוני זה בד"כ חוזר אליך בריבית.

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל בשוק שכירות שבנוי על מחזורים של שנה אף אחד לא ישקיע סכומים גדולים בשיפוץ. החלפת דלתות ושיפוץ מטבח, כפי שתוארו כאן, שוים לדמי שכירות של שנה. שוכר לטווח ארוך בהחלט עשוי לנהוג אחרת, הרי גם כאשר מוכרים דירה מידה השיפוץ ששעברה משפיעה יחסיתמעט על ערכה בשוק (בהשואה למיקום, גודל, גיל וכו').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...