Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשפץ מטבח ודלתות ומשקופים בדירה שכורה כשבעל הבית שם פס? (אמר לי מה אכפת לי? אני לא הולך לגור פה).

ממש ממש לא.

Hans אם אתה היית עושה את זה אז אתה פראייר. מי אמר לך שאני הולך לגור שם בעשור הקרוב? ממש לא. ליילל בבמות ציבוריות? דבר דבילי לחלוטין להגיד. אני לא הולך להשקיע כספים בשיפוץ דירה שאיננה הדירה שלי. ושוב, לא מדובר על דברים קטנים - להחליף דלתות ומשקופים וארוניות מטבח בדירה שכורה זה מטומטם.

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להשקיע במשרדון בעבודה זה לא אותו הדבר. רואים בזה תמורה כלכלית למרות שהוא לא שלך. איך? בזה שנעים לך לעבוד שם, אתה עובד טוב יותר, אתה משאיר רושם חיובי על מקום העבודה וזה משתלם בסופו של דבר.

לשפץ דירה שלא שלך כדי שאחרי שנה מישהו אחר יהנה ממנה זה פשוט לא לעניין. זה כמו להשכיר רכב לשבוע ויום לפני ההחזרה לעשות לו טיפול גדול ודיטיילינג על חשבונך. גם אם בעל הבית יתרשם לטובה, מה כבר הוא יעשה בתמורה, יסכים שתישאר עוד שנה בלי להעלות את השכירות? אז אחרי שנתיים הוא יעלה אותה. יהיה לך יותר נעים לגור שם אבל ההשקעה עדיין גדולה ביחס לתוצאה.

כמו שכתבתי קודם, לצבוע ולסדר את הדירה מבחינה אסתטית זה סביר. להתחיל לשפץ אותה ברמה של החלפת אביזרים ותיקוני ראינסטלציה וחשמל זה כבר מוגזם. בעל נכס שלא מוכן לעשות את זה, מנצל את השוכרים שישביחו לו את הנכס בתמורה לכלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

~

מסכים איתך לגבי אינסטלציה וחשמל, פחות לגבי שאר הדברים.

אנשים בד"כ לא שוכרים לשנה אלא למספר שנים, במצב כזה שווה להשקיע קצת ולתחזק את הבית, לא ברמה של להשביח. בעל הנכס מצדו רואה שיש לו דייר טוב ולא ממהר להעלות את השכ"ד, לפעמים גם אחרי חמש שנים. הוא גם לא עומד מעליך עם סטופר, לא מתקשר לצעוק עליך כשאתה מאחר קצת בהעברת הכסף, ובאופן כללי לא מבלבל את המוח. זה עובד היטב בשני הכיוונים ומשרת את האינטרסים של כולם.

ספק אם הייתי עושה דיטיילינג לרכב שכור, אבל יצא לי לקחת כזה לשטיפה כמה פעמים. מאידך ראינו פה השנה כמה דוגמאות של אנשים שחשבו ש"מגיע להם", החזירו רכב מלוכלך וקיבלו קנס מחברת ההשכרה. מנסיוני, לא חייבים להחזיר רכב סטרילי, אבל תשדר קצת אכפתיות ותראה שלפחות עברת איתו במנהרה של שני יורו - והיחס יהיה בהתאם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת באמצע. אתה לא יכול לקחת רכב נקי ולהחזיר זוהמה אבל אם שילמת על זוהמה, למה שתחזיר רכב מבריק?

אותו דבר בדיור. החוזה הוא לשנה ואם יש מישהו שמוכן לשלם יותר ממך, רוב הסיכויים שהוא זה שיגור בשנה הבאה בנכס למרות שאתה החלפת את הדלתות והמשקופים בעצמך. מדובר בנכס במיקום מבוקש ובזכותך בעל הבית יוכל לבקש שכירות יקרה יותר. אי אפשר לסמוך על טוב לב של אנשים, בטח שלא בענייני דיור. בעל בית שלא מעניין אותו מצב הנכס שלו הוא לא אדם אידאלי לעשות איתו עסקים. אם התנאים בהם אתה חי לא מעניינים אותו גם אתה לא מעניין אותו, רק שיגיע הצ'ק ב11 לחודש.

מעבר לזה, לדעתי אם אתה רוצה לגור יותר מ5 שנים באותו מקום ולא מתכוון לצאת מהמדינה בעתיד הקרוב, עדיף להתאמץ ולקנות. את השכירות תשלם לבנק בדמות משכנתא ובסוף "יום אחד כל זה יהיה שלך". אבל זו כבר סטייה מהנושא.

פורסם

עדיף לקנות תמיד. אבל הבעיה הקטנה שאתה צריך הון עצמי. לרוב האנשים אין את ההון העצמי ולכן בסופו של תהליך "כל זה לא יהיה שלך".

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הכוונה כמובן למי שיכול אבל מעדיף לגור בשכירות כל החיים ולא להשאיר כלום לילדים שלו.

כמה % מהערך צריך היום כדי לעשות משכנתא?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא היו דיבורים לשנות את זה ל10?

פורסם

ולהגדיל את כמות נוטלי המשכנתאות שהיא ענקית גם ככה? רוצים להוריד את מחירי הדיור, לא להעלות. בוא נגיד שםא אתה אדם מהרחוב שהשיג 30 אחוז הון עצמי, הסיכוי שתקבל משכנתא נמוך. לפי שהבנתי הקצו מכסות שאותן לא עוברים. ואם מולך יבוא אדם שמשדרג דיור למשל ויש לו כבר משכנתא והוא גורר, אתה לא תקבל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מז"א מכסות? באיזה קריטריונים צריך לעמוד?

פורסם
בוא נגיד שםא אתה אדם מהרחוב שהשיג 30 אחוז הון עצמי, הסיכוי שתקבל משכנתא נמוך. לפי שהבנתי הקצו מכסות שאותן לא עוברים. ואם מולך יבוא אדם שמשדרג דיור למשל ויש לו כבר משכנתא והוא גורר, אתה לא תקבל.

לא יודע מאיפה הבאת את זה. אני מוקף באנשים שרכשו דירות עם 30% הון עצמי - חברים, קרובי משפחה ועמיתים לעבודה. אף אחד מהם לא מיליונר - רובם מעמד ביניים ואפילו ביניים נמוך - ואצל רובם ה-30% האלה היוו את כלל חסכונותיהם. כולם קיבלו משכנתאות.

כפי שכבר ציינתי קודם בשרשור, הבנק הוא עסק כלכלי וככזה הוא מבצע הערכת סיכון להלוואה שהוא נותן. הריבית שהלווה מקבל משקפת את הסיכון שהבנק מעריך. מכאן שלווה "מסוכן" שאין לו הכנסה חודשית גדולה או חסכונות נוספים יקבל ריבית פחות טובה מלווה "בטוח" שמחזיק נכסים נוספים. עדיין, במצב הריבית הנוכחי גם הלווה ה"מסוכן" יקבל ריבית נוחה מאוד.

לגבי המכסות עליהן דיברת, ממה שידוע לי למחלקת המשכנתאות יעדים רבעוניים כך שלכאורה אם יש למוצר שלהם (הלוואה) ביקוש גדול הם יעדיפו לווים "בטוחים" ואז יתכן מצב בו לווה "מסוכן" יקבל תנאים פחות אטרקטיביים.

מעבר לזה, העיתונות הכלכלית מלאה בכתבות על כמה קל להשיג משכנתא היום ועד כמה זה מסוכן מפני שחלק גדל מהלווים אינם מבינים את כל המשמעויות של הלוואה כה גדולה.

קיימת יוזמה להוריד את דרישת ההון העצמי ל-10% עבור זוגות צעירים שזוהי דירתם הראשונה ושהמדינה תערוב ל-20% הנוספים, יוזמה זו תקועה כרגע בוועדות הכנסת ועדיין לא ברור אם תאושר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שתהיה בריא סמירו, מילא כשאתה מפרש דברים בצורה עקומה, אבל עכשיו אתה כבר סתם אומר שטויות בלי קשר לכלום. זה קל מאוד לקחת משכנתא עם 30% מימון - כל עוד יש לך יכולת החזר לשארית הסכום. אבל מבחינת תנאי סף - 30% יספיק לך בקלות. זה כבר לא עניין של דעה או פרשנות אלא של מציאות נטו.

היוזמה שמדברים עליה, עם ה10%, מזעזעת לדעתי. אנשים כבר עכשיו חופרים לעצמם בור שגדול עליהם בלי לשים לב, להוריד עוד יותר את ההון העצמי זה מתכון לאסון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

א. מסכים עם זה שהורדה ל10 % זה מפגר.

ב. מה שנאמר ע"י בקשר לקריטריונים של נטילת משכנתא - עובדות שנאמרו ע"י גורמים בבנק. זה לא משהו שהיה תקף ללפני חודש אפילו. זה משהו בהתהוות כבר עכשיו. מתי אתה לקחת משכנתא? שלשום או לפני שנה? כי דברים משתנים ברגעים אלו. מה שאני אומר לא תקף ללפני שנה וגם לא ללפני שלושה חודשים.

פורסם

לא יודע מי זה גורמים בבנק ואיזה בנק, אבל הייתי לוקח כל דבר כזה בערבון מאוד מאוד מוגבל.

אני, בכל מקרה, דיברתי עם הבנק שלי לפני 5 ימים, פחות או יותר, ולא שמעתי שום דבר כזה.

מאוד מקווה שהרעיון ההזוי של 90% משכנתא ייחסם. לא משם צריך להגיע הפתרון.

אגב, למי שעוקב, פרסמו בימים האחרונים שמחירי הדיור דווקא כן ירדו קצת בחודשים האחרונים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...