Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר למגורים במרכז - הבעיה היא בהיעדר תחבורה נוחה, מהירה וזולה ונוסף על כך יש את היעדר התעסוקה.

אם אני עובד במרכז עלויות התחבורה שלי קטנות בהרבה ולעיתים אפשר לוותר על אחזקת רכב.

אם אני גר מחוץ למרכז אז עלות הרכבת היא מאוד גבוהה והזמן שכולל אוטובווסים ורכבת פשוט מתסכל.

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המצב אבסורדי חסר רציונאל ואני מלין על כך. על כל התיאוריות הכלכליות יש הרבה מה לומר ולא רק לי, גם לגדולים וחכמים ומנוסים ממני. להישען על זה בתור הסבר זה בסדר כל עוד מודעים לכך שהמצב איננו תקין. זה שמודל כלכלי כזה או אחר נתן הסבר לתופעה זה לא הופך את התופעה לבסדר.

ואם אתה שוכר 45 ו28 מר אז אתה אמור להבין על מה אני מלין.

זו כל מטרת השרשור. להתבכיין שהמצב איננו הגיוני ומעצבן. מותר? מותר.

בכל אופן ישה - איפה התוצאות של הטריוויה?

אני מסכים כאן עם סמירו, מצב של עלייה תלולה כל כך בדמי השכירות מצביע על כשל שוק , וזה לא קיים רק בתל אביב, זה קורה בכל המדינה, בכל המדינה עלו מאד דמי השכירות יחד עם מחירי הנדלן.

וזה לא מפתיע שיש כשל שוק, כי אין כל כך שוק חופשי בישראל, יש אולי כיסים קטנים חופשיים בשוק גדול וריכוזי מאד. אני מקווה שאני לא מחדש כאן משהו.

בדיוק אתמול שודר הפרק הראשון בסדרה "מגש הכסף" שמדברת בדיוק על זה, ממליץ לכולם לראות.

http://www.youtube.com/watch?v=d1OdomXdmKA

פורסם

כשל השוק העיקרי הוא ההתערבות המסיבית של הממשלה בהתחלות בניה, החל בספסרות הקרקעות של מנהל מקרקעי ישראל דרך התהליך הבירוקרטי המייסר שעל היזם לעבור לפני שהוא מניח את הבלוק הראשון. שאר השוק דווקא מתנהג כמו שוק משוכלל - ריבוי מוכרים וריבוי קונים.

לגבי הסדרה שציינת - צפיתי בפרק 3 ופשוט נדהמתי מהיכולת שלהם להמציא סיפור שאין לו כל קשר למציאות. השיא הוא כשחיים רמון מתראיין ופשוט מפריך את כל הטענות שלהם.

יש הסבר כלכלי ברור לעליית מחירי הנדל"ן בכל העולם והוא הריבית האפסית של הפדרל ריזרב. אם נגיד הבנק הישראלי יעלה את הריבית בישראל יגיע לפה הרבה מאוד כסף זר ואז השקל יתחזק ליחס של כשני שקלים לדולר מה שבתורו יגרום ליצואנים לפשוט רגל ולאבטלה המונית. אגב, במצב כזה רכב יעלה הרבה פחות שקלים (בערך חצי ממה שהיום) אבל לאף אחד לא יהיה סכום כזה. צריך להפנים שהמשק שלנו קטן ומושפע מאוד מהמצב העולמי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה לגבי ההתערבות במתן המשכנתאות, לאלה ניתן הלוואה גדולה יותר ולאלה פחות ? מה לגבי ההתערבות בהטבות המס לדירה שמחולקות לקבוצות מסויימות ולאחרות לא ? איזה מין שוק משוכלל אתה רואה כאן ?

זה שיש קונים ויש מוכרים לא הופך שום שוק לשוק משוכלל.

את הריבית הזכרת, אבל אני לא מסכים איתך לגבי האפוקליפסה שאתה מתאר כתוצאה מעלייה הריבית. הריבית בסוף תעלה זה ברור לכולם השאלה רק מתי. ולנהוג רק לפי המטרה של סטנלי ולפי אינטרסים של ארה"ב לא כל הכלכלנים מסכימים שזה חכם.

וזה ברמה המדינית

מה עם הרמה העירונית, עידוד של דירות גדולות על פני דירות קטנות כדי "לסנן" אוכלוסיות מסויימות למשל?

דרך אגב איך ראית פרק 3 כששודר אתמול הפרק הראשון ?

פורסם

avargel - מבחינתך זה הגיוני כי אתה מאמין בתורת הכלכלה. אני חושב שהיא מוטעית מהיסוד. אוקיי?

יש מוכר שמוכר תפוח. אני ואתה שנינו זקוקים לתפוח מסוים. לך יש בכיס 100 שח ולי 50. התפוח יימכר ב51 שח, נכון? (בהנחה ששנינו זקוקים לתפוח ותפוחים אחרים לא רלוונטיים אלינו, או לחלופין התפוח הספציפי הזה יותר אטרקטיבי בשבילנו ואין לנו שימוש בתפוחים אחרים, והמוכר הנ"ל הוא היחיד שמוכר אותם).

יבואו שני אנשים אחרינו - אחד עם 200 שח בכיס ואחד עם 100, התפוח יימכר ב101, נכון? מה קרה? מחיר התפוח עולה כל הזמן בעוד שמדובר באותו תפוח שלא משתבח ואם כבר התפוחים מאבדים מטריותם. זה מבחינה כלכלית מאוד הגיוני עם הסבר רציונאלי. אבל מבחינתי זה מצב לא הגיוני שמוצר שלא משתבח, לא משתנה, אם כבר רק יורד באיכותו יעלה במחירו ויגרום לחוסר פרופורציה מטורף של יחס עלות תועלת. כוחות שוק זה נחמד בתיאוריה, בפועל לדרוש 3700 על דירה כמו שMOOSH ציין - חזירות.

כי אם אותו תפוח רקוב ואני זקוק לתפוח הזה עדיין המוכר ימשיך להעלות את המחירים כל עוד יש ביקוש לתפוח הספציפי הזה, לטעמי הוא חזיר. אתה חושב אחרת? כי מה, כי זה עובד בול לפי איך שהכלכלה עובדת? אז אחל'ה למצוא נחמה בזה שזה הגיוני מנקודת מבט כלכלית. נכון, ערך זה דבר יחסי ובכלכלה הוא עשוי לעלות למרות שהתועלת של אותו מוצר לא עלתה, או אפילו ירדה, אבל ערכו ימשיך לעלות כי ערך זה מה שאנחנו נותנים למוצר. אבל וזה אבל ענק - זה כלכלה. לא מעניין.

מה שמעניין הוא שאדם גר בדירת רפש (בלי להעליב) ומשלם סכומי עתק בשביל זה. וזה מבחינתי מצד אחד - לא הגיוני, ומצד שני (מצד בעלי הדירה הזו) - חזירות.

בכל מקרה, לא אכנס לדיון למה כלכלה זה נכון או לא נכון וכו'.

זו דעתי. אני האמת הייתי מת לשנות דעות לפעמים, חולה על ללמוד דברים חדשים. באמת חולה על זה. אם מישהו בא ומלמד אותי משהו חדש וגורם לי לשנות דעה - מעולה. אני מקובע בדעותיי לא בגלל שאני עקשן ובן אדם מגעיל, אלא בגלל שבדרך כלל לא מצליחים להעביר לי את הרציונאל של דעות של אחרים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה רציונל יותר טוב מעובדות במציאות? :-)

אם זה לא הגיוני אבל זה קורה, כנראה שזה הגיוני. הסיבות לא חייבות להיות חיוביות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מה לגבי ההתערבות במתן המשכנתאות, לאלה ניתן הלוואה גדולה יותר ולאלה פחות ? מה לגבי ההתערבות בהטבות המס לדירה שמחולקות לקבוצות מסויימות ולאחרות לא ? איזה מין שוק משוכלל אתה רואה כאן ?

חברת מרצדס נותנת מכוניות רק למי שיש לו כסף לשלם עליהן. בנקים נותנים משכנתאות רק למי שלדעתם יכול להחזיר אותן. זאת התנהגות כלכלית לחלוטין לא אפליה. הטבות מס לדירה מקבילות להנחת מס על רכב היברידי, דבר שנהוג בהרבה מדינות ואינו מונע משוק להיות משוכלל.

את הריבית הזכרת, אבל אני לא מסכים איתך לגבי האפוקליפסה שאתה מתאר כתוצאה מעלייה הריבית. הריבית בסוף תעלה זה ברור לכולם השאלה רק מתי. ולנהוג רק לפי המטרה של סטנלי ולפי אינטרסים של ארה"ב לא כל הכלכלנים מסכימים שזה חכם.

כנראה לא הבנת מה שכתבתי. התייחסתי למקרה בו בנק ישראל יעלה את הריבית בישראל בעוד הריבית העולמית נשארת נמוכה. אני חוזר אומר ומדגיש: ידיו של בנק ישראל כבולות.

בכלל לא התיחסתי לזה שהריבית העולמית בסוף תעלה, זה ברור מאליו. השאלה היחידה היא "מתי?"

דרך אגב איך ראית פרק 3 כששודר אתמול הפרק הראשון ?

צפיתי באינטרנט (לינק).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אני האמת הייתי מת לשנות דעות לפעמים, חולה על ללמוד דברים חדשים. באמת חולה על זה.

וואו, חוסר מודעות עצמית כזו לא ראיתי מאז שאורן זריף התייחס אל עצמו כאל כיפת ברזל... :roflmao:

אתה באופן קונסיסטנטי לא מגיב לטיעונים, אלא חוזר על מנטרה שכבר יש לך בראש. אתה יכול להעיד על עצמך שאתה 'חולה על ללמוד דברים חדשים' אבל בפועל זה נראה כאילו אתה לובש אוזניות ממלט. כמעט תמיד בשביל ללמוד משהו צריך להיות שותף בדיון, לא להעביר הרצאה...

(שוב, לא מדבר על חוסר ההסכמה שלך עם הכלל כאן בדיון, אלא עם חוסר היכולת/רצון שלך להגיב לטיעונים).

ובפעם המי יודע כמה - אין דבר כזה 'מחירון סמירו' ולכן אין הגיון לקרוא לבנאדם 'חזיר' בגלל שהוא לא עונה להגדרות של 'מחירון סמירו'.

כן יש 'מחירון שוק', או לפחות סוג-של מחירון שוק. אם המחירון גבוה ואדם מבקש אותו - הוא לא חזיר, הוא סתם בנאדם שפועל בצורה כלכלית נבונה. אם בנאדם דורש כפול מהמחירון בלי שום הצדקה אז אפשר לקרוא לו בכל מיני שמות אם זה ממש עושה לך נעימי בבטן, אגב גם בנאדם שדורש חצי מחירון בלי סיבה מיוחדת הוא לא בדיוק שיא השכל.

אתה יכול לקפוץ כאן עד מחר על זה שמחירון סמירו הוא ה-דרך לחיים, להתעלם מכך שמחירון סמירו זה מושג אבסטרקטי לא קיים ומטופש לגמרי (כי דירה שבעיניך שווה 3K, יכולה להיות שווה בעיני 2K, ובעיני ישה 4K, ולך תדע מי מאיתנו הוא ה-סמירו הנכון ביותר).

אם אתה רוצה להתרעם על מחירי הדיור בכלליות - כולנו כאן איתך, או לכל הפחות רובנו. אבל לא על זה הדיון של מי שמבקר אותך בשרשור (למיטב קריאתי).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

avargel - מבחינתך זה הגיוני כי אתה מאמין בתורת הכלכלה. אני חושב שהיא מוטעית מהיסוד. אוקיי?

יש מוכר שמוכר תפוח. אני ואתה שנינו זקוקים לתפוח מסוים. לך יש בכיס 100 שח ולי 50. התפוח יימכר ב51 שח, נכון? (בהנחה ששנינו זקוקים לתפוח ותפוחים אחרים לא רלוונטיים אלינו, או לחלופין התפוח הספציפי הזה יותר אטרקטיבי בשבילנו ואין לנו שימוש בתפוחים אחרים, והמוכר הנ"ל הוא היחיד שמוכר אותם).

יבואו שני אנשים אחרינו - אחד עם 200 שח בכיס ואחד עם 100, התפוח יימכר ב101, נכון? מה קרה? מחיר התפוח עולה כל הזמן בעוד שמדובר באותו תפוח שלא משתבח ואם כבר התפוחים מאבדים מטריותם. זה מבחינה כלכלית מאוד הגיוני עם הסבר רציונאלי. אבל מבחינתי זה מצב לא הגיוני שמוצר שלא משתבח, לא משתנה, אם כבר רק יורד באיכותו יעלה במחירו ויגרום לחוסר פרופורציה מטורף של יחס עלות תועלת. כוחות שוק זה נחמד בתיאוריה, בפועל לדרוש 3700 על דירה כמו שMOOSH ציין - חזירות.

כי אם אותו תפוח רקוב ואני זקוק לתפוח הזה עדיין המוכר ימשיך להעלות את המחירים כל עוד יש ביקוש לתפוח הספציפי הזה, לטעמי הוא חזיר. אתה חושב אחרת? כי מה, כי זה עובד בול לפי איך שהכלכלה עובדת? אז אחל'ה למצוא נחמה בזה שזה הגיוני מנקודת מבט כלכלית. נכון, ערך זה דבר יחסי ובכלכלה הוא עשוי לעלות למרות שהתועלת של אותו מוצר לא עלתה, או אפילו ירדה, אבל ערכו ימשיך לעלות כי ערך זה מה שאנחנו נותנים למוצר. אבל וזה אבל ענק - זה כלכלה. לא מעניין.

מה שמעניין הוא שאדם גר בדירת רפש (בלי להעליב) ומשלם סכומי עתק בשביל זה. וזה מבחינתי מצד אחד - לא הגיוני, ומצד שני (מצד בעלי הדירה הזו) - חזירות.

בכל מקרה, לא אכנס לדיון למה כלכלה זה נכון או לא נכון וכו'.

זו דעתי. אני האמת הייתי מת לשנות דעות לפעמים, חולה על ללמוד דברים חדשים. באמת חולה על זה. אם מישהו בא ומלמד אותי משהו חדש וגורם לי לשנות דעה - מעולה. אני מקובע בדעותיי לא בגלל שאני עקשן ובן אדם מגעיל, אלא בגלל שבדרך כלל לא מצליחים להעביר לי את הרציונאל של דעות של אחרים.

ואם יש 3 תפוחים ושני קונים?

ואם יש תפוח אחד ושני קונים?

זו כל התורה על רגל אחת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

סמירו, ביום שתיהיה לך דירה להשכרה, תזכור את השרשור הזה.

ותזכור אותו טוב שתעלה לשוכר שלך את השכ"ד גם.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

סתם מעניין אותי לדעת אם לך Nightstalker יש דירה שאתה משכיר ? אתה או מישהו מהמשפחה בקירבה ראשונה ?

מה לגביך oryo ?

ואם לא, אתם בעצמכם גרים בשכירות או בבית בבעלותכם ?

פורסם (נערך)

אני כבר רשמתי כמה פוסטים לפני כן - לא משכיר דירה, כן גר בדירה שרכשתי, במחיר 'מופקע' אם מסתכלים על השתוללות גרף מחירי הנדלן באזור שלנו בשנים האחרונות, אבל מה לעשות שזה השוק. כל עוד אין קרקעות חדשות וההיצע קטן מהביקוש, זה ימשיך לקרות וכולנו נאכל מרור (שימו לב: אנשים גרים בדירה אותה הם רכשו לא באמת מרוויחים מעליית מחירי הנדל"ן - כי כשהם מוכרים את הדירה ורוכשים אחרת, גם מחירה של האחרת עלתה לבינתיים).

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קודם כל תודה על הקישור. אני הולך לראות תיכף את כל הסדרה.

אין ספק שמי שקנה דירה למגורים, הצמיד את עצמו ל"מדד הנדל"ן" הוא בגדול לא ירויח ולא יפסיד מעליית המחירים.

אבל שים לב למשהו חדש שנוצר, מיעוט של אנשים שיש להם הרבה כסף פנוי ואין להם איפה לשים אותו (בגלל הריבית האפסית), קונה הרבה דירות. אז מצב של מעט בעלים להרבה דירות הוא לא בריא, כי מגורים זה תנאי בסיסי לחיים, וכי כל עלייה במחירי הדירות משאירה עוד אנשים בלי אפשרות לרכוש אותן וכופה עליהם מצב של שכירות.

, ואי אפשר לפתור את זה בהגדלה מלאכותית של ההיצע, כי כמות הכסף שמחפשת השקעה היא אדירה, ומגיעים גם כספים מחו"ל בנוסף לזה. לא מזמן האוצר פירסם הערכה למספר הרוכשים להשקעה לעומת מספר הרוכשים למגורים, ואכן אחוז המשקיעים מאד גדול.

תראה מה קורה למשל עם אנשי הקבע, אלה יש להם את חבר שמספקת להם דירות בהנחה של כמה מאות שקלים בפרוייקטים שונים מרוכזים, קונים ומייד מוכרים כדי לממש את ההנחה, והקבלן מפסיד ? מה פתאום, ההנחה הזו מגולגלת על הרוכשים הפחות חזקים. תסתכל כמה דירות מחזיק כל חבר כנסת, בעלי הון קטנים וכו.

כשהריבית הייתה גבוהה יותר, לא היו הרבה קופצים על השקעה בדירות כי הכסף היה עושה אחוזים דומים בשוק ההון בלי כאב הראש של השכרה, היום אנחנו בבעיה.

פורסם

מסכים איתך לגמרי, וגם על זה רשמתי לפני כמה תגובות (להקשיח תנאים על המשכירים). כמובן שאין פתרון פשוט וצריך לראות איך מאזנים את השוק בצורה סבירה, אבל בגדול המצב הזה בו עדיף לאנשים להחזיק בעשרות דירות מאשר להשקיע באפיקים אחרים אינו בריא למשק ולחברה, לדעתי.

חבר סיפר לי על פרוייקט שהוא ראה בנשר, דירות קטנות יחסית מהקבלן במחירים סמי-נורמליים.

ניגש ממש בתחילת הפרוייקט לבדוק מה מי מו, אמרו לו שכבר נגמרו הדירות. בירר קצת, והבין שמה שקרה זה שאנשים באו ורכשו מס' דירות כל אחד... וכך קורה שפרוייקט שפוליטיקאי X יספר עליו בתור 'הנה תראו איך אנחנו עוזרים לצעירים' בפועל רק עזר לכמה אנשים עם הרבה כסף להשיג עוד יותר כסף.

(אגב, גם את האנשים שרכשו אני לא מאשים - הם התנהגו באופן טבעי. אני סבור שבשביל הדברים האלו יש רגולטור שאמור לנסות לאזן את המצב)

פורסם

אזכור, אל תדאג. יתרה מכך, אני כנראה גם אהיה חבר בפורום ונוכל לשרשור הזה ולהתבונן בו ולהיזכר.

מה שכן, אני לא הולך לרכוש דירה יד שנייה ולכן השרשור לא יהיה רלוונטי כלפיי. אם תשים לב, מדבר אנוכי על דירות ישנות, לא על חדשות.

• תוכן חדש...