Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה למקסם רווחים?!

כמה דירה שכזו עולה לקניה אתה יודע? דירת 4 חדרים עם ממ"ד ומעלית בפ"ת עולה 2 מליון שקלים לקניה.

כמה תשואה יש לבעל הבית על ההשכרה ב 5000 ש"ח? נגיד ושכירות אחת הולכת על תחזוקה בשנה (חישוב הגיוני)

55000 מ 2 מליון זה 2.75% תשואה, זה הכל.

אתה רוצה חזירות? תראה לי מקום אחד שמלווה היום כסף ב 2.75% לשנה

איפה ראית דירת 4 חד' בפ"ת ב-2 מ'?

זה מחיר מופרז לגמרי, יותר מתאים לר"ג.

מבטיח לך שלא צריך להתאמץ כדי למצוא ב-1.5 מ'.

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

shugiflex - כלכלה זה נחמד אבל זה תורה. כלכלנים אוהבים להסתכל על העולם בצורה מאוד ספציפית בתנאי מעבדה ספציפיים.

לתת טיעון של נקודת מפגש בין היצע לביקוש זה נחמד כשאתה מדבר על חקלאים ותוצרת בשיעור מבוא למיקרו כלכלה, פחות נחמד ורלוונטי כאשר מדובר בחיים האמיתיים.

ישה - בעבור הדירה בתל אביב להערכתי (ושוב, אני לא שמאי, מדבר מתוך אמוציות והיגיון בלבד וכמובן שזה נוגד לחלוטין את רוחות השוק ולכן אני רחוק מהמחיר הריאלי ) - בניין ישן מאוד, (שיפוץ לפני 20 שנה זה נחמד אבל זה 20 שנה) ללא חניה או ממ"ד עם עצים שחוסמים אוויר או לחלופין שכנים קרובים מאוד מחיר הגיוני לטעמי זה 3 אלף ש"ח וזה כי זה במרכז תל אביב וקרוב לים וכיכר רבין. מאמין שבמציאות מושכרת בעבור 4500? 5?

הדירה בעפולה - שוב, בניין ישן מאוד, ללא ממ"ד בצפון הרחוק עם מחסן וחניה הייתי אומר 2500. מחיר בפועל? מאמין 2500-3000. דווקא די מושך לכיוון ה2500.

אשמח אם תיתן את התשובות אני מתרגש

:lol:

avargel - אם לא שמת לב גם התייחסתי לכך שהמחיר יהיה מוגזם וחזירי.

בכל אופן, הבעיה של הדוגמא שלך היא שבמידה ויציעו לי 300 אלף. זה לא אומר שכל המחירון של הקורסות OPC יעמוד על 300 אלף. זה אומר שיהיה משוגע אחד בלבד טמבל שהחליק על השכל ושילם מיוזמתו את המחיר. יותר נכון התנדב להציע את המחיר הזה.

המצב בשוק הדיור הוא שדורשים את המחירים הללו, לא שאני בא ומיוזמתי מציע סכום מופרך ומנותק מהמציאות.

ובניגוד לשוק הרכבים שהמחיר יורד ככל שהרכב מתיישן, בשוק הדיור המחירים ממשיכים לעלות למרות שהדירה מתיישנת.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

ישה - בעבור הדירה בתל אביב להערכתי (ושוב, אני לא שמאי, מדבר מתוך אמוציות והיגיון בלבד וכמובן שזה נוגד לחלוטין את רוחות השוק ולכן אני רחוק מהמחיר הריאלי ) - בניין ישן מאוד, (שיפוץ לפני 20 שנה זה נחמד אבל זה 20 שנה) ללא חניה או ממ"ד עם עצים שחוסמים אוויר או לחלופין שכנים קרובים מאוד מחיר הגיוני לטעמי זה 3 אלף ש"ח וזה כי זה במרכז תל אביב וקרוב לים וכיכר רבין. מאמין שבמציאות מושכרת בעבור 4500? 5?

ישה, אני שם את הז'יטונים על 7.0 / 6.0 אלף שקלים חדשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

Smiro

אתה שוב שוכח את שלושת הגורמים בנדלן. וכמעט אין הבדל במחיר אצלך בין דירה בעפולה לדירה במרכז תל אביב.

היכן ההגיון ?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

נכון אתה שוכח שבעפולה הדירה הינה בת 120 מ"ר (יותר מכפול מהדירה בתל אביב) וכוללת מחסנים וחניה מקורה. בעוד שבתל אביב אתה מקבל דירה קטנה ללא מחסנים וללא חניה. זה הקיזוז.

מה גם, ציינתי כבר שאני מדבר מתוך ההיגיון שלי ולא מתוך רציונאל השוק וההיגיון שלי אומר שתל אביב במרכז של המרכז זה חרא ויש להתרחק משם.

פורסם

סמירו אתה לא אמיתי.

ואם יהיו 1000 משוגעים שישלמו 300,000 אז זה כבר לא מחיר חזירי?

אז זה המצב בשוק הדיור.

אתה רוצה רק להוציא קיטור?

בבקשה.

רובנו נצטרף אליך בשמחה.

כאחד ששכר "דירות" 28 מ"ר ו45 מ"ר.

אתה רוצה להבין?

פתח ת'ראש וצא מההסגר המחשבתי בו כלאת את המוח שלך.

מבוא למיקרו כלכלה...

כמה שטויות!

אלו החיים בכבודם ובעצמם חביבי.

אין מספיק דירות, אז כל חורבה עתיקה הופכת למכרה זהב.

אבל עזוב, תמשיך עם "תחושות" לגבי המחירים.

יש לי "תחושה" עמומה שהרכב שלך שווה 3000 גריבנות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

shugiflex - כלכלה זה נחמד אבל זה תורה. כלכלנים אוהבים להסתכל על העולם בצורה מאוד ספציפית בתנאי מעבדה ספציפיים.

לתת טיעון של נקודת מפגש בין היצע לביקוש זה נחמד כשאתה מדבר על חקלאים ותוצרת בשיעור מבוא למיקרו כלכלה, פחות נחמד ורלוונטי כאשר מדובר בחיים האמיתיים.

אני חושב שהמשפט הזה יותר מהכל מסכם את ה'דיון' כאן והלך רוח כללי שיש להרבה אנשים היום בארץ

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

המצב אבסורדי חסר רציונאל ואני מלין על כך. על כל התיאוריות הכלכליות יש הרבה מה לומר ולא רק לי, גם לגדולים וחכמים ומנוסים ממני. להישען על זה בתור הסבר זה בסדר כל עוד מודעים לכך שהמצב איננו תקין. זה שמודל כלכלי כזה או אחר נתן הסבר לתופעה זה לא הופך את התופעה לבסדר.

ואם אתה שוכר 45 ו28 מר אז אתה אמור להבין על מה אני מלין.

זו כל מטרת השרשור. להתבכיין שהמצב איננו הגיוני ומעצבן. מותר? מותר.

בכל אופן ישה - איפה התוצאות של הטריוויה?

פורסם

לא זה לא. כלכלה התפתחה, כמו הרבה תחומי מחקר, מתצפית על העולם האמיתי והסקת מסקנות ממה שקורה שם. כלכלה היא העולם האמיתי - אני לא מכיר שום טענה רצינית ששוללת את המודלים הבסיסיים של היצע וביקוש. לא תנאי מעבדה, לא חקלאים ולא נעליים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

המצב אכן לא תקין. אבל בהחלט רציונלי , ואת זה מנסים להסביר לך כבר בלמעלה ממאה וארבעים הודעות. ובנוסף אתה לא מייחס חשיבות מספיקה למיקום. לדוגמא, אני יכול לספר על שני חברים ששכרו אחד בגבעתיים דירת חדר בקומת קרקע עם שלושים מר בבניין בן שישים במקום מעולה בגבעתיים במחיר מאוד קרוב לשכירות של דירת ארבע חדרים ברחובות עם חניה ומעלית במצב מעולה בבניין בן שלושים (ללא ממד), הנתון נכון ללפני שלוש שנים ואני מניח שהיחסים לא השתנו.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
המצב אבסורדי חסר רציונאל ואני מלין על כך.חסר רציונל = אין לו הסבר הגיוני / שכלי. זה לא המקרה פה. יש פה נטו הגיון ונטו שכל. אין מספיק דירות אז המחירים עולים. מה לא רציונלי פה. על כל התיאוריות הכלכליות יש הרבה מה לומר ולא רק לי, גם לגדולים וחכמים ומנוסים ממני. להישען על זה בתור הסבר זה בסדר כל עוד מודעים לכך שהמצב איננו תקין. זה שמודל כלכלי כזה או אחר נתן הסבר לתופעה זה לא הופך את התופעה לבסדר.

ואם אתה שוכר 45 ו28 מר אז אתה אמור להבין על מה אני מלין. אני מבין על מה אתה מלין, ואני חושב שזה פשע של ממשלות ישראל לדורותיהן, ואני חושב עוד מליון דברים. זה עדיין לא אומר שהאזרחים שמחזיקים בנכסים האלה הם חזירים. ממש לא. הם נורמליים.

זו כל מטרת השרשור. להתבכיין שהמצב איננו הגיוני לא נכון ומעצבן נכון. מותר? מותר.

בכל אופן ישה - איפה התוצאות של הטריוויה?

תגובותי באדום.

נ.ב. אני לא חושב שאתה לא מבין בכלכלה. והראיה שביקשת סכום דמיוני על הרכב שלך [ובצדק]. אני חושב שאתה לא מבין עברית.

יש הבדל בין "לא הגיוני" לבין "מעצבן".

שוק הדיור פה הגיוני מאוד. ומעצבן עוד יותר מאוד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

המחירים הם גבוהים, אבל העניין הוא שגם אין תמורה ראויה בעד מה שמשלמים, לדוג' אני גר בדירה די מוזנחת.

אני מתגורר בת"א באיזור נווה שרת (3 חדרים - 50 מטר) ומשלם 3700 ש"ח לחודש על דירה ישנה. אני נכנסתי והייתי צריך ממש לעבור על הקירות ולצבוע הכל, כמו כן, הדלתות והמשקופים היו צהובים והדוד חשמל בדירה לא עבד, בחדר אחד אין דלת ובמטבח חסר חלון (יש רק זכוכית).

הדירה הייתה ריקה חצי שנה כי בעל הדירה לא נגע בה ולא עניין אותו להתעסק איתה. ואני צריך להגיד תודה שאני משלם מחיר כזה.

בגלל שהשוק הוא פרטי וצריך להתעסק עם בעלי בתים וה"קריזות" שלהם זה גורם להרבה בעיות. יש מקומות בהם יש חברות שבבעלותן בניין מגורים והם משכירות את כל הדירות ודואגות לאחזקתן, וכאן המצב לא קורה.

• תוכן חדש...