Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי עונה לך אבל הייתי צריך לתת לעצמי אזהרה בגין מעבר על כללי הפורום.

תעדכן מה קורה עם הדירה, כי כמו שזה נראה שוק הדירות להשכרה אומר לך "תתכופף ותתכונן לחדירה".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אתן הערה קטנה לגבי סוגיית הממ"ד, שלדעתי היא המכשלה הגדולה ביותר בחיפוש הדירה של פות"ש. בתור דרומי עם ילדים שעוקב אחרי הטילים, אזור המרכז לא יספוג יותר מידי טילים. קל להוציא כתבות על פגיעות בראשל"צ או אזעקות בתל אביב (לצורך השעשוע, תשווה מול כתבות על פגיעות בבאר שבע או עוטף עזה), אבל האמת היא שלא לחאמס ולא לחיזבאללה אין מלאי בלתי מוגבל של רקטות ארוכות טווח. לחמאס בכלל כמות הרקטות קצרות הטווח משמעותית גדולה יותר מכמות הרקטות ארוכות הטווח. לחיזבאללה התמהיל מאוזן יותר, אבל הם גם ארגון יותר "מסודר" וכרגע ישראל לא יותר מידי מעניינת אותו.

ברור שזה לא נעים להתעורר באמצע הלילה לאזעקה ולדעת שאין לך "מקום פרטי בטוח" ללכת אליו, אבל אין שום בעיה בטיחותית לרדת לחדר המדרגות. בתל אביב זמן ההתראה הוא של דקה וחצי, בהחלט מספיק זמן לשים בגד צנוע, לקחת את הכלב (אלא אם יש לך דני ענק ששוקל יותר ממך) ולרדת לחדר המדרגות ברוגע. הסכנה בפגיעת רקטה (וזה מה שממ"ד מגן מפניו) היא ברסיסים ובהדף מפגיעה בקרבת מקום. חדר מדרגות שעשוי מבטון יעמוד במשימה באותה מידה של הצלחה כמו ממ"ד תקני. לעומת זאת, בפגיעה ישירה גם ממ"ד לא יגן עלייך ברמה וודאית.

לגבי שיקולים יומיומיים, כמו חניה וקירבה למקום העבודה, אני מסכים איתך ב-100%.

ואסיים בדעתי על שכר הדירה - קביעה של האם שכ"ד מסויים הוגן או לא (או מטורף וכו') היא עניין של נורמות, הרבה יותר מאשר עניין כלכלי של היצע וביקוש. גם לטעמי שכ"ד של 6000 ש"ח בחודש עבור דירת 3 חדרים בתל אביב זה יקר, אבל אני בטוח שלבחור אקראי ממנהטן זה יהיה חינם-אין-כסף (שרגיל לדירת חדר וחצי ב-5000 דולר לחודש). לי זה נראה שתפיסת העולם שלך לגבי שכ"ד לא תואמת את המציאות בתל אביב והסביבה. מכאן יש לך 3 אפשרויות - או שתשנה את המציאות, או שתשנה את תפיסת העולם שלך או שתחפש אזור ששכ"ד תואם את תפיסת עולמך. לדעתי הפתרון השלישי הוא המיטבי, וחברי הפורום ניסו להציע לך הצעות רבות בכיוון הזה (אישית אינני מכיר את שוק השכירות במרכז/עוטף מרכז, אז איני יכול לעזור עם זה).

פורסם

אני חייב לתקן טעות שלי - בראשון לציון הפשיעה נמוכה יותר מאשר בלוד ורמלה. לפחות לגבי 2013

אבל לוד ורמלה נמצאות באותו מקום יחד עם נתניה, באר שבע וקרוב לחדרה ובת ים.

מה שמעניין שתל אביב היא העיר עם הכי הרבה פשע, רחוק רחוק למעלה מעל לוד רמלה ושאר הערים.

נתוני פשיעה לגבי 25 הערים הגדולות

פורסם
ימחירי דיור זה משהו שאתה ואני והשכן שלך עושים. מבין? ואני מלין על כך שזה הזוי שדירה מסריחה עולה כל כך הרבה (נתקלתי בדירת חדר וחצי במחיר של איזה 3500 אלף שח שלעכבר אין מקום שם). זה חזירות. פשוט חזירות. אין פה שום מילה אחרת שמתארת את זה.

ראשית אציין כי אינני משקיע בנדל"ן ואין לי כל נכס מלבד זה שאני גר בו.

אני חולק על האמירה שלך שמונופול הרכב זה פחות גרוע משוק הנדל"ן, אותו הגדרת כפועל "בחזירות". חלק מאוד גדול ממשקיעי הנדל"ן הם אזרחים רגילים אשר השקיעו את הפנסיות שלהם בדירות ומתפרנסים מהשכרה שלהן. להרבה משקיעים כאלה יש ילדים ששוכרים דירות כך שהרווח "הנוסף" חוזר פעמים רבות לשוק בצורת דמי שכירות שהם או ילדיהם נדרשים לשלם על נכסים אחרים. כל אחד פועל בשוק משוכלל כדי למקסם את רווחיו ולהקטין את הוצאותיו, גם אתה. זאת אינה חזירות.

חזירות היא להעמיד תנאים מול מישהו שאינו יכול להתנגד, למשל כאשר אתה מונופול בתחום מסוים. כיוון שלשוכרי דירות יש המון אפשרויות מלבד לשכור דירה מסוימת הרי שמדובר בהתנהגות כלכלית רגילה לחלוטין. אינני יודע במה אתה עוסק אבל אני בטוח שאתה משתדל לקבל את השכר המקסימלי על עמלך.

מחירי הדירות והשכירות ישארו גבוהים עד שריבית הבנק הפדרלי האמריקאי תעלה באופן משמעותי וזה כנראה יקרה רק עוד מספר שנים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

זה לא מפתיע. בדרום ת"א יש שכונות מאוד קשות, יש הרבה שכונות מעורבות של יהודים וערבים, יש המון עובדים זרים, יש כמויות אדירות של אנשים שיוצאים ונכנסים כל יום. היה מפתיע אם הפשיעה שם הייתה נמוכה... זה עדיין לא אומר שלא בטוח לחיות בהרבה אזורים של העיר. בדיקה יותר מעניינת תהיה לפי אזורים בעיר, או שכונות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה לא מפתיע. בדרום ת"א יש שכונות מאוד קשות, יש הרבה שכונות מעורבות של יהודים וערבים, יש המון עובדים זרים, יש כמויות אדירות של אנשים שיוצאים ונכנסים כל יום. היה מפתיע אם הפשיעה שם הייתה נמוכה... זה עדיין לא אומר שלא בטוח לחיות בהרבה אזורים של העיר. בדיקה יותר מעניינת תהיה לפי אזורים בעיר, או שכונות.

זה בדיוק, אבל בדיוק קולע גם למה שקורה בלוד וברמלה.

יש שכונות מצויינות עם חתך אוכלוסייה סוציו אקונומי גבוה, רק שהשכונות האלה הרבה יותר זולות משכונות בערים אחרות במרכז רק בגלל התדמית שיצאה לערים האלה בתקשורת. וסתם ממהרים לפסול אותם.

פורסם
זה בדיוק, אבל בדיוק קולע גם למה שקורה בלוד וברמלה.

יש שכונות מצויינות עם חתך אוכלוסייה סוציו אקונומי יותר גבוה, רק שהשכונות האלה הרבה יותר זולות משכונות בערים אחרות במרכז רק בגלל התדמית שיצאה לערים האלה בתקשורת. וסתם ממהרים לפסול אותם.

תיקנתי לך..

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תקשיב, יש למקסם רווחים ויש לדרוש מחירים שלא תואמים את מה שאתה מוכר. לדרוש סכומי עתק בשביל דירות שנראות כמו הצרות שלי, זה חזירות. לא מדבר על דירה חדשה מושקעת במיטב הכסף ומורכבת ממיטב החומרים - אז המחיר מתאים, אלא על דירה שנראית כמו חרא במחירים מטורפים זו חזירות. שוב - כשאתה דורש מחיר מסוים שלא הולם את מה שאתה מספק עבורו, אתה חזיר. (לא אתה ספציפית מן הסתם).

כשאמכור את הרכב אדרוש מחירון למרות שהאוטו מושקע מאוד. אם למשל הייתי בא ודורש עליו 200 אלף - חזירות. במקרה של הרכב יש אלטרנטיבות וכו', ובכל מקרה זו מותרות. דירה זה הכרח, פחות מותרות (שוב, לא מדבר על חניה תת קרקעית שזו מותרות, לא מדבר על מחסן שזו מותרות, לא מדבר על מטבח של רגבה עם זכוכית ושיש קוריאן, לא מדבר על בריכה במרפסת ולא על בריכה בבניין, לא חדר כושר ולא שומר שכל אלה זה מותרות). זה חזירות בדיוק כמו לדרוש 200 אלף על רכב כמו שלי כעבור שנתיים שלוש על הכביש.

פורסם (נערך)

תקשיב, יש למקסם רווחים ויש לדרוש מחירים שלא תואמים את מה שאתה מוכר. לדרוש סכומי עתק בשביל דירות שנראות כמו הצרות שלי, זה חזירות. לא מדבר על דירה חדשה מושקעת במיטב הכסף ומורכבת ממיטב החומרים - אז המחיר מתאים, אלא על דירה שנראית כמו חרא במחירים מטורפים זו חזירות. שוב - כשאתה דורש מחיר מסוים שלא הולם את מה שאתה מספק עבורו, אתה חזיר. (לא אתה ספציפית מן הסתם).

כשאמכור את הרכב אדרוש מחירון למרות שהאוטו מושקע מאוד. אם למשל הייתי בא ודורש עליו 200 אלף - חזירות. במקרה של הרכב יש אלטרנטיבות וכו', ובכל מקרה זו מותרות. דירה זה הכרח, פחות מותרות (שוב, לא מדבר על חניה תת קרקעית שזו מותרות, לא מדבר על מחסן שזו מותרות, לא מדבר על מטבח של רגבה עם זכוכית ושיש קוריאן, לא מדבר על בריכה במרפסת ולא על בריכה בבניין, לא חדר כושר ולא שומר שכל אלה זה מותרות). זה חזירות בדיוק כמו לדרוש 200 אלף על רכב כמו שלי כעבור שנתיים שלוש על הכביש.

סמירו תבין מה שכולם מנסים להסביר לך.

ביקוש - היצע.

אין מספיק דירות, אז הקיימות, גם העלובות מביניהן, מתומחרות בהתאם.

ברגע שיהיו לשוכרים אופציות [= ההיצע יהיה גבוה מהביקוש או לפחות זהה], תראה מחירים יותר נמוכים.

עד אז, זו לא חזירות, זה השוק.

ולכן הדוגמא שלך עם הרכב לא רלוונטית.

תדרוש 200,000 ש"ח. אתה לא חזיר, אתה טיפש. כי אף אחד לא ישלם.

תדרוש סכום שאותו יתנו, גם אם הוא גבוה - אתה לא חזיר ולא טיפש, אלא אדם מן השורה שממקסם רווחים. לא גונב, לא שודד.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

סמירו,

אתה לא מחליט מה חזירות ומה לא. זכותך לבקש על האוטו שלך כמה שאתה רוצה. השוק יחליט אם זה שווה או לא. במקרה של הרכב שלך - יש הרבה אלטרנטיבות ולכן כנראה שלא תקבל מה שאתה רוצה.

אותו הדבר בדירות, רק ששם יש מחסור חמור בדירות, הן לקניה והן להשכרה. אתה יכול לכתוב עוד מיליון פעם חזירות. אבל החזירות היא בעיני המתבונן. בעיני כבעל דירה להשכרה (ולצערי אני לא) אני רוצה למקסם את התועלת שלי מהמיליונים שהשכבתי בבלוקים, ואולי לקחתי משכנתא בשביל לקנות את הדירה המעאפנה הזו. לא טוב? לא נאים השכנים בעיניך? - דלג לדירה הבאה.

אם לא שמת לב, לא אתה מחליט מה המחיר הראוי עבור איזה נכס, ומה המפרט למחיר כזה או אחר.

בזמן שאתה מוציא כאן קיטור, מן הסתם הושכרו עוד כמה דירות חזיריות שכאלה לאנשים שהתמרמרו על המחיר אבל החליטו בסוף לשלם.

אגב 2 - אני רוצה לראות אותך עומד מול בעל דירה שכבר מקובלת עליך, והמחיר מקובל עליך, ובעל הדירה דורש ממך ערבות בנקאית על חצי שנת שכירות, כי זה מה שהוא רוצה, וזה מה שנתן לו הדייר הקודם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

זה חזירות בדיוק כמו לדרוש 200 אלף על רכב כמו שלי כעבור שנתיים שלוש על הכביש.

אם כל שאר בעלי הקורסה OPC היו מבקשים (ומקבלים) 200K וכל רכב היה נחטף תוך יום מרגע הפרסום, בכמה הייתה מפרסם את שלך?

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם (נערך)
...שוק המכוניות זה פאקינג מונופול שפועל בחסות המדינה וזה סוג של "גדול עלינו". מחירי דיור זה משהו שאתה ואני והשכן שלך עושים

big mistake, huge

המדינה שלא מאפשרת לבנות פה היצע כמו שצריך היא היחידה שהביאה את המצב לשיט שהוא נמצא בו היום, תאר לך שיפסיקו לייבא מכוניות חדשות לארץ פרט ל 5000 בשנה (במקום 200,000 היום)

מה יקרה?

נ-כ-ו-ן כל רכב חדש יעלה שני מליון שקלים וחיפושית משומשת מ 73 תהיה שווה 45,000 שקלים.

מ.ש.ל.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)

אם כל שאר בעלי הקורסה OPC היו מבקשים (ומקבלים) 200K וכל רכב היה נחטף תוך יום מרגע הפרסום, בכמה הייתה מפרסם את שלך?

אם שלי הייתה במצב מעולה כמו חדש עם תוספות - 200. אם שלי הייתה נראית כמו תחת, הרוסה, שבורה עם מכות בכל הרכב שמן דולף ולא יודע מה - רחוק מזה. וזה בעצם מצבן של רוב הדירות במרכז, אלו שמבקשים עליהן גם 4 וגם 5 וגם 6 והן ממש לא שוות את זה.

סמירו,

אתה לא מחליט מה חזירות ומה לא. זכותך לבקש על האוטו שלך כמה שאתה רוצה. השוק יחליט אם זה שווה או לא. במקרה של הרכב שלך - יש הרבה אלטרנטיבות ולכן כנראה שלא תקבל מה שאתה רוצה.

אותו הדבר בדירות, רק ששם יש מחסור חמור בדירות, הן לקניה והן להשכרה. אתה יכול לכתוב עוד מיליון פעם חזירות. אבל החזירות היא בעיני המתבונן. בעיני כבעל דירה להשכרה (ולצערי אני לא) אני רוצה למקסם את התועלת שלי מהמיליונים שהשכבתי בבלוקים, ואולי לקחתי משכנתא בשביל לקנות את הדירה המעאפנה הזו. לא טוב? לא נאים השכנים בעיניך? - דלג לדירה הבאה.

אם לא שמת לב, לא אתה מחליט מה המחיר הראוי עבור איזה נכס, ומה המפרט למחיר כזה או אחר.

בזמן שאתה מוציא כאן קיטור, מן הסתם הושכרו עוד כמה דירות חזיריות שכאלה לאנשים שהתמרמרו על המחיר אבל החליטו בסוף לשלם.

אגב 2 - אני רוצה לראות אותך עומד מול בעל דירה שכבר מקובלת עליך, והמחיר מקובל עליך, ובעל הדירה דורש ממך ערבות בנקאית על חצי שנת שכירות, כי זה מה שהוא רוצה, וזה מה שנתן לו הדייר הקודם.

אני אומר מה חזירות בעיניי. ולדעתי להעמיד דירה כזו להשכרה :

12080037_316326768491684_274212599449769732_o.jpg

32 מ"ר ב3500 - זו חזירות.

או דירה כזו

12094951_316311771826517_8207420520115510385_o.jpg

ב5500.

זו חזירות.

לבקש על דירות מסריחות שלא שוות את העובש שגודל להן על הקירות 3-4 אלף זה חזירות. לא רק שאני קובע, יש נורמות מסוימות. ואתה יודע מה? סבבה. לטעמי זו חזירות.

דירה בבניין בן 30-40-50 שנה שווה 4 אלף? לא חושב.

ואם אני אמצא דירה טובה והכל מתאים ודרושה ערבות מסוימת - אני אגיע להסדר עם בעל הדירה. זה תנאי שעוד איכשהו אפשר להבין.

כבר היה לי מקרה שבעלת דירה ביקשה ערבות של 15 אלף ש"ח (אמנם לא חצי שנה אבל גם סכום לא קטן) לאחר משא ומתן הגענו להסדר הרבה הרבה יותר נמוך.

אל תשכח שזה תלוי גם באדם ואני לא נראה כמו אחד שיבוא ויהרוס את הדירה.

ואם בזמן כתיבת שורות אלו הושכרו עוד כמה דירות מעפנות במחירים מופגזים - בעיה של מי ששוכר אותן. טמבלים. ובגלל שטמבלים כאלו ממשיכים להשכיר אנשים כמוני נפגעים.

עריכה אחרונה על ידי Smiro

• תוכן חדש...