Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

תבדקו מה קורה בכפ"ס ובהוד"ש, בקרו קצת בשכונות האלה, אל תמהרו לפסול על הסף בגלל חששות לא מבוססים. עברתי את התהליך הזה לפני שנתיים ואני לא סתם ממליץ על האזור, מקבלים שם תמורה יפה מאד לכסף. הדירות מעולות, וכמה מ"יחידות הדיור" שראיתי במושבים ובהוד"ש היו בתי הארחה נפרדים, מרווחים ועם כל הפרטיות שאפשר לקבל. חבל לוותר על מציאות כאלה סתם בגלל שזה לא נשמע טוב על הנייר.

אם אתה רוצה ארנונה נמוכה תצטרך לחפש בשכונות ישנות, ושם לא תמצא ממ"ד. זה הגיון פשוט. לחילופין, אפשר להיות די בטוח שביישובים כמו מתן ונירית או כוכב יאיר וצור יגאל לא תיפול אפילו רקטה אחת. גרים שם יותר מדי גנרלים וחברי כנסת. :-)

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

האמת שבאתי יותר להוציא עצבים, ואם כבר אולי מישהו שמכיר משכיר בעצמו דירה נורמלית במחיר שפוי.

הדירה שלי אמורה, ככל הנראה, להתפנות בעוד כחודשיים במרכז ת"א. 3 חדרים (אין ממ"ד) עם חניה. שמורה מאוד.

אשתו של השוכר שלי שלחה אותו לרבנות, וככל הנראה הם יוצאים משם.

שכר הדירה נמוך מהשוק ב-10%, כי אני מחפש שוכרים טובים.

אם זה יהיה רלוונטי אעדכן אותך.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

אתה חוזר ואומר שהדרישות שלך לא בשמיים, אבל הם כן.

הדירה שאתה מתאר היא דירת החלומות בשביל מעמד הביניים מינוס חדר אחד.

דירה במרכז הקרוב, עם חנייה וממ"ד (ממ"ד לרוב בדירות 4 חדרים ומעלה בלבד), בשכונה טובה, ובניין חדש יחסית כמובן.

ומחיר נמוך.

מבחר דירות 3 חדרים עם ממ"ד נמוך להחריד.

תיאלץ להתפשר על משהו.

פורסם

ממד פוסל את רוב הדירות המתאימות, ומי צריך את זה בכלל??? בשביל האפס פעמים שבאמת תצטרך את זה? אתה יודע שחדר מדרגות נחשב כמו ממד? נגיד תהיה מלחמה ויהיה כמה הזעקות במרכז, ברוב הפעמים תהיו בכלל בעבודה, אז תצא לחדר מדרגות איזה פעמיים... לא על זה הייתי פוסל דירה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני עובד מהבית. יש לי כלב שנמצא בבית. באמצע הלילה אני לא ארוץ לחדר מדרגות. עם הכלב לא אוכל לרוץ בכלל לחדר מדרגות.

הדרישות שלי בשמיים? לקבל ביטחון פרטיות ומגורים סבירים. ממתי לא לרצות לחיות בבניין ישן ומצחין זה דרישה בשמיים? ממתי ממד זו דרישה בשמיים? ממתי חניה זו דרישה בשמיים? החלקתם על השכל רבותיי? לחשוב שזה דרישות בשמיים זה פאקינג לחיות במצב הזוי ואבסורדי ולהשלים עם זה ולהגיד שככה זה אמור להיות. אחרת לא היית אומר שהדרישות שלי בשמיים.

דרישות בשמיים זה רצפה 60 על 60 ומעלה, מטבח מסוים, מרפסת בגודל מסוים, שתי מקלחות ושתי שירותים, שתי חניות תת קרקעיות, מחסן, מספר מעליות בבניין, נוף - כל אלו הן דרישות גבוהות שמן הסתם יעלו את שכר הדירה.

דירה נורמלית רגילה בלי תת תנאים (להסתכל לשכן שלך בחדר שינה ממרחק אפסי זה תת תנאים, בניין ישן ומתפורר זה תת תנאים, לחפש חניה ברחוב במרכז לאדם בעל רכב שגר במרכז ושידפקו לך את הרכב זה תת תנאים, אמנם מחסור בממד זה לא תת תנאים אבל זה חובה בסיסית למחיה לדעתי).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובכל זאת אנשים משלמים 7-8K בחודש כדי לגור בתנאים האלה.

איפה הבעיה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ממד פוסל את רוב הדירות המתאימות, ומי צריך את זה בכלל??? בשביל האפס פעמים שבאמת תצטרך את זה? אתה יודע שחדר מדרגות נחשב כמו ממד? נגיד תהיה מלחמה ויהיה כמה הזעקות במרכז, ברוב הפעמים תהיו בכלל בעבודה, אז תצא לחדר מדרגות איזה פעמיים... לא על זה הייתי פוסל דירה

מבלי להיכנס לשאלה אם הדרישות של פות"ש מוגזמות או לא, בהתחשב בזה שבמלחמה הבאה כל הארץ תיהיה בטווח טילים ולא משנה אם היא תפתח מהחברים שלנו מצפון או מדרום, חשוב שיהיה מרחב מוגן מינימלי בבית/ בניין שגרים בו.

פורסם

הדרישות אכן מוגזמות אם אתה מתעקש לגור במרכז של מרכז גושדן. בהתעקשותך זו, שים לב שאתה "חלק מהבעיה", אם בסוף תסכים לשלם כל מחיר...

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
אני עובד מהבית. יש לי כלב שנמצא בבית. באמצע הלילה אני לא ארוץ לחדר מדרגות. עם הכלב לא אוכל לרוץ בכלל לחדר מדרגות.

הדרישות שלי בשמיים? לקבל ביטחון פרטיות ומגורים סבירים. ממתי לא לרצות לחיות בבניין ישן ומצחין זה דרישה בשמיים? ממתי ממד זו דרישה בשמיים? ממתי חניה זו דרישה בשמיים? החלקתם על השכל רבותיי? לחשוב שזה דרישות בשמיים זה פאקינג לחיות במצב הזוי ואבסורדי ולהשלים עם זה ולהגיד שככה זה אמור להיות. אחרת לא היית אומר שהדרישות שלי בשמיים.

דרישות בשמיים זה רצפה 60 על 60 ומעלה, מטבח מסוים, מרפסת בגודל מסוים, שתי מקלחות ושתי שירותים, שתי חניות תת קרקעיות, מחסן, מספר מעליות בבניין, נוף - כל אלו הן דרישות גבוהות שמן הסתם יעלו את שכר הדירה.

דירה נורמלית רגילה בלי תת תנאים (להסתכל לשכן שלך בחדר שינה ממרחק אפסי זה תת תנאים, בניין ישן ומתפורר זה תת תנאים, לחפש חניה ברחוב במרכז לאדם בעל רכב שגר במרכז ושידפקו לך את הרכב זה תת תנאים, אמנם מחסור בממד זה לא תת תנאים אבל זה חובה בסיסית למחיה לדעתי).

כן, הדרישות שלך בשמיים יחסית להיצע.

ברור שאלו לא דרישות בשמיים באופן אבסולוטי, אבל ביחס לקיים בשוק כן, אלו דרישות גבוהות מאוד במיוחד כשלוקחים בחשבון את המיקום המבוקש.

רוב הדירות באיזור שאתה מחפש בו הן ישנות ומצחינות.

דירה כמו שאתה מבקש נמכרת באיזור ה 2 מיליון ש״ח ומעלה.

אף אחד לא ישכיר לך אותה ב 3000 ש״ח כאשר אנשים עומדים בתור ורבים על מעט הדירות בסטנדרט הזה.

אם פתחת את השרשור במטרה לקבל עצה טובה, כבר נתנו מספר עיצות ושאלו מספר שאלות.

אם פתחת את השרשור סתם כדי לקטר שאתה לא מוצא את הדירה שאתה רוצה במחיר שאתה רוצה, אז אין לח מה להועיל מעבר להשתתף בצערך. אני גם שוכר דירה, ושה גם מעצבן אותי, אבל זו המציאות. ברגע שתרצה גם לקנות דירה דומה, אתה תתפלץ מהמחירים. 2 מיליון ומעלה, ואתה בטח תרצה כבר 4 חדרים, אז שים בצד 2.5 מיליון.

בכל מקרה, דירות 3 חדרים עם ממד יהיה לך סופר קשה לקנות, בונים כמות זניחה ביותר של כאלה.

פורסם (נערך)

רוב הבניה בתל אביב היא בלי ממ"ד'. הבתים הם בני 30-70 שנה. לכן חלקם הם מצחינים וחלקם הם רק "מצחינים". לחלק מכובד מהם אין חניה.

לכן תל אביב יוצאת אוטומטית מהחשבון.

בתל אביב המרחק בין בית לבית הוא בד"כ 8 מטר כלומר השכן מציץ לך לחדר השינה.

לכן תל אביב יוצאת אוטומטית מהחשבון.

דירה של 3 חדרים בתל אביב עולה לרכישה 3מיליון ש"ח וצפונה.

לכן שכ"ד המבוקש הוא בהתאם 6-8 אלף ש"ח לחודש.

לכן תל אביב יוצאת מהחשבון.

ככל שתתרחק מהצנטרום של הפיילה תוכל לקבל את מבוקשך

דירות חדשות יותר, ממ"ד, אם מדובר ברב קומות המרחקים מהבית השכן יגדלו, וברוב המקרים גם חניה.

והיפה הוא שמחירי הרכישה יורדים , ואיתם גם מחירי השכירות.

אז אתה יכול להיות דון קישוט , או להיות מציאותי ולחפש בהתאם לתקציב שעומד לרשותך.

זמן הנסיעה ברכבת מנתניה לתל אביב מרכז 30 דקות!!

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

זה שכירות לא קניה שאתה יכול לחכות עד שהשוק יקרוס בתקווה. צריך לעבוד עם מה שיש, נראה לי שבכל זאת, חוסר ממד בדירה שהיא לא בקומה הכי גבוהה בבניין זה מזה זניח.

חניה - גם לי זה קריטי אבל אני שוכר במקום שיש חניות בבניין אבל לא קבועות, בעסה אבל מתפשר, ואם אתה יוצא לכל מני שכונות שהם לא בדיוק בתל אביב אז יש לא מעט מקומות שמאוד מרווח בהם ואף אחד לא צריך לשפשף פגושים. גם יש לי 2 חלונות שהם ממש בדירה של השכנים, מזל שיש עוד מספיק חלונות בדירה :)

דירת 3 חדרים בבניין בן 4 קומות כשאתב בקומה 1 או 2 שממד פחות רלוונטי ובאיזור מלא בחניה, יכול להיות זול ולתת לך מה שאתה צריך. כשתקנה דיקה אל תתפשר, פה זה משהו זמני..

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

אני מתכוון לרכוש דירה למגורים בעוד תקופה מסוימת. לא מעוניין בשנים הקרובות לרכוש דירה שלא למטרת השקעה. מחפש דירה מתאימה להתגורר במה מספר שנים. אני לא הולך לשכור לשנה - שנתיים. מתכנן לחיות שם כמה שנים. לכן זה לא מצב שאתפשר על משהו קטן כי במילא עוד מעט אני עובר משם.

כל התיאוריות של קומה אמצעית וכו' - ברגע שייפול טיל אפילו ברחוב, החלונות עלולים להתנפץ גם בקומה תשיעית. יתרה מכך, אם ייפול טיל בקומה מעלייך או אפילו שתיים, הדירה שלך גם עשויה להינזק. בטח ובטח אם יהיה מדובר בטיל שאיננו גראד מסכן אלא משהו טיפה יותר רציני.

בנוגע לחניה - אין חניה משותפת בבניין אפילו. אם היה משותפת בבניין עוד ניחא, אפשר להסתדר. אבל זה סתם ברחוב, נסה את מזלך כזה.

אני לא מוכן שיהיו לי חלונות שהם בדירה של השכן. רוצה את הפרטיות שלי. לא רוצה שיסתכלו לי כל היום לתוך הדירה או להרגיש שאני תחת מעקב כל הזמן, ולחלופין כל הזמן להיות סגור עם תריסים או וילונות יחסום אוויר. מה גם, שאם יש חלון של שכן קרוב לשלך אז גם ככה לא יגיע אוויר.

מרחקים בין שכנים - לצערנו זה אפילו לא 8 מטר. בסטנדרטים של תל אביב (ולפי חוק התכנון והבנייה) המינימום הוא 6. אבל יש משהו שנקרא הקלות מקו בניין וזה המכה הכואבת פה. כי מה שאני ראיתי - המרחק הוא הרבה יותר קטן גם מ6 מטר.

אני לא מעוניין לגור בתל אביב גם מסיבותיי שלי בלי קשר לשאר הפרמטרים לכן תל אביב בכלל לא בחישוב. סתם שאלתי על נווה שרת כי עניין אותי איך השכונה היות והמחיר היה זול. לא התכוונתי לגור שם.

אני מתכנן על פתח תקווה / ראשון לציון. נתניה כבר רחוק מדי לנסוע פעמיים בשבוע הלוך ושוב עם הכלב להורים.

ממש לא כל דירות 3 חד' עולות בתל אביב מעל 3 מיליון ש"ח. רחוק מזה. דירת 3 חד' טובה בבניין חדש יכולה לעלות סביבות 2-2.5 +/ -. אבל אולי המצב השתנה קיצונית בחודשיים האחרונים? לא חושב.

לא אסכים לשלם כל מחיר. ממש לא. כמו שציינתי, אמנם קשה אבל יש איפה לגור.

רחובות פסלתי על ארנונה גבוהה מדי שבסוף אתה מגיע (אחרי מים, חשמל, ארנונה, ועד בית) למחירים של ראשון וכו'.

Alonyam - מה בדיוק תרומתך לשרשור?

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

מעניין שאף אחד לא מזכיר את לוד ורמלה. מרחק של 20 דקות מתל אביב ראשון לציון ופתח תקווה.

אפשר לקנות דירה במרכז במחיר סביר בערים האלה, אפילו דירות של 4 חדרים עם חנייה וממ"ד לא יקרות שם ואני מדבר על שכונות טובות בעיר.

פורסם
מעניין שאף אחד לא מזכיר את לוד ורמלה. מרחק של 20 דקות מתל אביב...

ב-4 בבוקר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...